Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
ő egy idióta. semmi nem utalt arra, hogy át akar kelni, hirtelen 90 fokot fordulva kvázi kiiramodott a kocsi elé.
Az ilyeneket várják a szervdonor listánElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
m3tr0
őstag
Kíváncsi vagyok,hogy ti mit gondoltok erről a felvételről.
[link]
Kifejezetten érdekel majd Lauda véleménye. -
mephi666
nagyúr
válasz Dluinet #58495 üzenetére
thx... 51-esen kis szakasz (zebrán előzés), maradék meg 54-es... nem volt nagy forgalom, de ami akadt, ott azért kitettek magukért a résztvevők
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
titán
válasz ElektrikusDE #58488 üzenetére
A legjobb helyen lesz a börtönben.
-
mephi666
nagyúr
játszótérnek nézte a közterületet... most a sitten fogják közterületnek minősíteni a hátsó felét és játszótérnek használni... megérdemli... az ilyeneket baleset okozása nélkül is hosszú időre le kellene ültetni... (vagy első körben minimum örökre eltiltani a vezetéstől és amennyiben ezt megszegik, évtizedekre leültetni... kiállítható lenne róluk olyan pszichológiai szakvélemény, amivel meg lehet alapozni a döntést)
-
t72killer
titán
Az ilyet a mentőben is ütném, aztán valami ólombánya szibériában.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ElektrikusDE
senior tag
Régi hír, de ez szerintem nem számít...
[Életfogytiglant kapott egy illegális utcai versenyző]
Szerintem nem ártana ha máshol is ilyen ítélet születne!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #58481 üzenetére
Ha engedelyuk van, akkor valoszinuleg biztositani is kotelezo lett volna, azaz valoszinuleg bolya, elojelzes, sargan villogo kiserojarmu valamilyen kombinacioja.
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #58484 üzenetére
-
mephi666
nagyúr
válasz MasterMark #58481 üzenetére
nem a közepén, buszsávban... ahol elvileg csak buszok közlekedhetnek, így gyér a forgalom azért is gondolom, hogy engedélyük lehet, mert egyébként folyamatosan jeleznék a buszsofőrök is, hogy "ott a parasztok elállják a nekik fenntartott sávot"
-
mephi666
nagyúr
valószínű lehet valami engedélyük, mert ha megnézed, az ott végig buszsáv ...ez bevett szokás lehet náluk, hogy lerakodáshoz elfoglalják időnként azt a szakaszt... és mivel ott belátható távolságon belül nem lehet jobbra kanyarodni, a furgonnak abszolút semmi keresnivalója nem volt a buszsávban... (az is lehet, hogy a megszokott tolakodó módon kivágott, hogy "majd ott okosan pozíciót nyer" ...csak nem jött be... még jó, hogy személyi sérülés nem történt)
-
Walsh
csendes tag
Sziasztok!
Soroksárin volt egy baleset, ahol a egy rakodás alatt lévő trailerbe bele rohant egy furgon. [link]
Megállhat ott egyáltalán egy trailer rakodni? Google térképen azt hiszem megtaláltam a pontos helyet, ami a felvétel készítésekor buszsáv volt. Nem járok arra, nem tudom még mindig buszsáv-e.
Ami érdekes, hogy amikor azt az útszakazt fényképezték, szintén ott dekkolt Opel előtt egy trailer, tele autóval. -
kw3v865
senior tag
Napi agyhalott.
Egy életre el kéne tiltani az autóvezetéstől... -
t72killer
titán
#58473: "egy Opel Corsában - heten utaztak" öőőizé, ez a tömegközlekedés valami új formája?...
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
dh66e
veterán
Ez is aranyos...[link]
-
konci79
őstag
válasz lezso6 #58462 üzenetére
Egyirányú utcában is meg lehet fordulni (muszáj volt neki) :
Tegnap elmutogattam a kombi t.k.m tudja milyen prémium Bmw-snek hogy forduljon szépen meg, mert szembe jön az egyirányúban
Miután látta hogy komolyan gondolom, és nem megyek arrébb szépen megfordult és ment rendesen, ahogy kellett volna elsőre is.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz MasterMark #58461 üzenetére
Az nem forgalmi ok, hogy meg akarsz fordulni. Forgalmi ok, ha megállsz a piros lámpánál, vagy elsőbbséget adsz.
-
titán
válasz MasterMark #58461 üzenetére
Forgalmi okból áll valaki, ha a többi közlekedő előtt/között/mögött van, de nem tud haladni, vasúti átjárónál, piros lámpánál áll, egyéb közúti jelzés kötelezi megállásra (pl. "stop tábla"). Az y - megfordulás közben nem forgalmi okból állsz meg.
-
mephi666
nagyúr
válasz fatal` #58458 üzenetére
kicsit módosítani kell maximum rajta
-
nyikszi
őstag
OK, gondolom a lámpa miatt írod, de akkor még nem volt lámpa amikor én megfordultam. Vagy mire gondolsz? Ne burkoltan írj, hanem írd le akkor miért.
#58447 konci79
Jó az 150 méternek is. (Lemértem google térképen kb. 137 m. )
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
mephi666
nagyúr
válasz fatal` #58453 üzenetére
nincs olyan renault twizy-nél is kisebb rendszámos ketyere, amivel ne lehetne megpróbálni? nem kötekedni akarok, csak arra rávilágítani, miért rossz, ha olyan szabályokat hoznak, amiket lazán lehet értelmezni... mert itt csak az a korlát, hogy "nincs olyan autó, ami ekkora helyen meg tudna fordulni egy ívben" ...ha lenne olyan kocsi, ami fizikailag képes erre, azzal itt bonyodalmat lehetne okozni úgy, hogy nem sért szabályt
-
perempe
veterán
a MegaDrivingSchool és a BpiAutósok videóit nézem, leggyakrabban a szabálytalan sávváltás okozza a problémát. ide tartozik az is, ha vki a kijárat sávját az utolsó pillanatban célozza meg az autópályán.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #58449 üzenetére
ott a kiskörei híd: nem látok előtte-utána "megfordulni tilos" táblát, viszont mi lenne itt, ha valaki féltávnál megfordulna? (1 sáv széles, váltakozva engedik a forgalmat... vonat is előfordulhat)
bónusz kérdés: mit keres ott a biciglis?
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Oktatóm mondta anno, hogy ha nem tiltja tábla, záróvonal, rendőr, akár egy hídon is megfordulhatsz. És tényleg, Szolnok, belvárosi híd, nincs záróvonal, se tábla. Mondjuk a józan ész azért ellene van, nem is láttam még olyan idiótát, aki megpróbált volna megfordulni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
titán
válasz MasterMark #58446 üzenetére
A kresz a megfordulási tilalmakat írja le, minden egyéb helyen meg szabad fordulni, ha másból nem következik ennek a tilalma. Érdekes amit írsz, mert ha megnézzük az utóbbi két példát, az egyiknél ott a megfordulni tilos tábla, te pedig linkeltél egy olyan helyet, ahol csak a járdaszigeten át lehetne megfordulni, ami aztán tényleg tiltott terület a járművek számára. Arról nem a szabályok tehetnek, hogy az emberek nem ismerik/alkalmazzák őket és/vagy figyelmetlenek, nem gondolkodnak.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
Akkor most sokaknak nem leszek népszerű, de én már fordultam meg zebrán. Nem szokásom, csak 1x történt.
Itt: [link]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Zolás
addikt
-
titán
válasz lezso6 #58438 üzenetére
Jogos egyébként amit írsz. Gondolom amiatt, mert a nyilak lekophatnak, ráeshet a hó stb., a tábla azért könnyebben észrevehető, látszik éjjel - nappal, havazásban (nyilván ha nem lepte be a hó) - esőben. A tábla valóban nincs jól kihelyezve, mivel az útkereszteződés feloldja, így ha ezt a konkrét esetet nézzük és ragaszkodunk a szabályokhoz, akkor teljesen szabályosan meg lehet fordulni abban az esetben, ha a lámpák nem irányítják a forgalmat. A megfordulás igaziból azt jelenti, hogy az ellenkező irányba haladsz tovább.
-
Jaa, valóban, logikus, így kéne lennie. De ugye sok lámpánál nincs kötelező haladási irány nyíl, helyette az útra van festve, a fenti képen is látszik, habár halvány. Minek van akkor kitéve a megfordulást tiltó tábla? Mondjuk lehet hó... De miért nem balra kanyarodós tábla van ott? De ugye a megfordulást tiltó tábla is hibásan van kitéve, szóval ebben a formájában nem ér semmit. Meg minek számít a megfordulás? Definíció alapján lehet egy "speciális" balra kanyarodás. Vagy manőver.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
titán
válasz lezso6 #58432 üzenetére
Nézzük sorban.
A fórumozó által linkelt első esetben a forgalomirányító fényjelző készülék alatt kötelező haladási irányt jelző táblát helyeztek el. A tábla azt jelenti, hogy az útkereszteződésben a táblán lévő nyíl (nyilak) által jelzett irányban (irányok valamelyikében) kell továbbhaladni. Tehát csak arra haladhatsz, amerre a nyil mutatja és mivel ott a nyil balra mutat, csak balra haladhatsz tovább (a többi irány most lényegtelen, mivel a megfordulás a téma).
Az általad feltöltött képen a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek nyil alakú zöld fénye azt jelenti, hogy a jelzett irányban (irányokban) tovább szabad haladni. Tehát csak arra szabad haladni, amerre a nyil mutatja és mivel ott a nyil balra mutat, csak balra szabad továbbhaladni (a többi irány most lényegtelen, mivel a megfordulás a téma). A megfordulni tilos táblának ebből következően csak akkor van jelentősége, ha a lámpák egyáltalán nem működnek/sárgán villognak.
-
konci79
őstag
válasz MasterMark #58435 üzenetére
Kresz professzor válasza erre.
-
-
-
Első esetben is meg lehetne fordulni. Lásd ezt:
Jobbat nem találtam sajnos, mert ez rosszul van kirakva, hiszen a kereszteződés után szembe kéne felhelyezni a táblát, a jelenlegi esetben gyakorlatilag nincs hatása.
De a lényeg, hogy ahol fordulhatsz balra, ott megfordulhatsz.
-
titán
válasz MasterMark #58430 üzenetére
Szerintem itt most arról beszélgetünk, hogy szabályos-e vagy sem.
-
válasz MasterMark #58420 üzenetére
A logikáddal van baj. Hiába nem tiltott a zebrán megfordulás, attól még hajthatsz fel a járdaszigetre, hisz utóbbi egyértelműen tiltva van.
-
fatal`
titán
válasz MasterMark #58412 üzenetére
Itt ugyan nem, kötelező haladási irány van egyenesen, mindkét irányban. Meg járdasziget, ami közlekedés elől elzárt terület.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MasterMark #58421 üzenetére
Bármelyiknél, ahol nincs egyéb tiltás. Ha lényeges, akkor délután mutatok.
-
titán
válasz MasterMark #58420 üzenetére
Először utána kellene járni a dolgoknak.
A járdasziget járműforgalom elől elzárt terület.
-
MasterMark
titán
válasz lezso6 #58417 üzenetére
Mivan? Te mondtad hogy itt nem lehet megfordulni, én meg kérdezem hogy miért nem? Hol van itt tiltás amire hivatkozol?
De nyugodtan mutass egy olyan táblát amit kiraknak hogy itt a zebrán nem fordulhatsz meg. Az milyen tábla egy zebra rajta egy megfordulás nyíl és áthúzva?
Switch Tax
-
titán
Vannak itt azért nagyobb kresz hiányosságok is.
-
konci79
őstag
válasz MasterMark #58410 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterMark #58415 üzenetére
Izé, te állítottál valamit, azt kéne megvédeni. Miért nekem kéne megindokolnom, hogy miért nem hülyeség? Az az alapeset, hogy bárhol megfordulhatsz, kivéve ahol tiltva van. Zebrán explicit nincs tiltva. Ennyi.
szerk: aha, tehát azért hülyeség, mert baromság.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
A megfordulás thread-re rácsatlakoznék egy kérdéssel, két helyszínnel.
1. Itt gondolom nem lehet megfordulni, mert kötelező haladási irány balra tábla van a lámpa alatt, illetve korábban az előjelző tábla sem tér ki a megfordulásra: [link]
2. Itt csak előjelző tábla van: [link]
Mindkét helyen fordulnak meg rendszeresen. Az első esetben még talán érthető is lenne, de a második esetén párszáz méterre van egy körforgalom.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
válasz MasterMark #58410 üzenetére
Miért lenne hülyeség?
-
Itt nem szabad megfordulni sehol.
-
MasterMark
titán
-
mezis
félisten
válasz MasterMark #58401 üzenetére
Korábban olvastam már a KRESZ értelmezését: "Ha tábla nem tiltja a megfordulást, akkor zebrán azért lehet megfordulni, mert ahol zebra van, ott nincs záróvonal."
Miért ne lehetne ott záróvonal?
Amióta a kijelölt gyalogos átkelőnél elsőbbsége van a gyalogosnak, jobb lenne gyalogos járdának tekinteni az átkelőt, amit autóval lehet keresztül menni, de "hosszában" nem.mezis
-
MasterMark
titán
Ne forduljatok meg zebrán pls mert hülyeség.
Switch Tax
-
titán
válasz MasterMark #58406 üzenetére
A kresz azt írja le, hol tilos megfordulni. Minden egyéb más helyen megfordulhatsz.
Képzelem mennyire jó lehet a hungárián a 2x3 sávon meg a két villamossínen átmenni a másikoldalra végig a zebrán...
Mutatnál a hungárián gyalogos átkelőhelyet, ahol így vissza lehetne fordulni?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MasterMark #58404 üzenetére
Mindenképpen haladsz a zebrán. Ezt csak akkor teheted meg, ha nincs átkelni kívánó gyalogos, mivel az elsőbbséggel rendelkező gyalogost nem akadályozhatod és nem is zavarhatod az áthaladásában. Innentől fogva teljesen mindegy, hogy csak a sávodban áthaladsz a gyalogos átkelőhelyen, vagy megfordulsz rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz MasterMark #58406 üzenetére
33. § (2) Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos
Zebrát nem tiltja, de engem sem vinne rá a lélek :)
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
MasterMark
titán
válasz konci79 #58405 üzenetére
Kreszből valaki tegye be, mert semmi ilyesmiről nem tudok. Csak már többször hallottam ezt a hülyeséget hogy zebrán meg lehet fordulni. Képzelem mennyire jó lehet a hungárián a 2x3 sávon meg a két villamossínen átmenni a másikoldalra végig a zebrán... Autóval.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
konci79
őstag
válasz MasterMark #58404 üzenetére
Tavaly voltam egy családi vetélkedőn, ott mondta a rendőr, hogy ha nem zavarod a gyalogosokat, meg lehet fordulni.
Én sem emlékeztem erre. -
titán
A megfordulás neked milyen manővert jelent?
-
fatal`
titán
Gondolom ez arra vonatkozik, hogy megfordulhatsz olyan helyen, hogy a fordulás közben érinted a gyalogátkelőhelyet.
Nem pedig osztottpályán a zebrán keresztülvágva.
-
MasterMark
titán
Amúgy mi ez a hülyeség hogy zebrán meg lehet fordulni? Ez nem azt jelenti hogy a zebrán haladva átmehetsz az út másik oldalára, ugye?
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest