- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
6100 - 6001
62706 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
-
I_Am
veterán
Szövegértésből jeles?
Te egy olyan mondatra reagáltál amit nem neked cimeztem és még köze sem votl a reakciódnak a dologhoz. Szövegértés rullz.
Vonatkoztass már el picit a kis világodtól és nézz már szét, hogy egyelőre Te a saját írásaid szentírásnak veszed, másokét meg kritizálod. Kicsit elgondolkodhatnál miért vannak kirohanások a csőlátásodra.
-
amol
addikt
-
brd
nagyúr
-
amol
addikt
-
brd
nagyúr
-
amol
addikt
nem, ne akarj szobrot állíttatni nekem
Megbeszéltük
Amennyiben egyetértünk a szabályok/korlátozások szerepével, akkor ha nem ártok másnak (magamnak sem, mellesleg), miért ne tehetném azt, ami ugyan ellenkezik a szabályokkal, de a létrehozásuk okával nem, és semmilyen kárt nem okoz?
Érdekes gondolkodásmód. Nem helyes, de érdekes
-
brd
nagyúr
Igen, ezzel csak az a baj hogy nem ez a dolgok normális menete. Ilyen felfogás mellett valóban értelmetlen bármilyen szigorítás.
Egyébként a szavaidból valóban azt vettem ki hogy így közlekedsz.Kihagytam egy "ne" szócskát (ne nagyon fájjon).

Különben hallottál már defenzív vezetésről? Nem rossz.
Bármilyen hihetetlen, így közlekedem (mert sokszor eszembe jut, mi lenne, ha én jönnék szemben magammal, hehe
). De komolyan, én addig nem is adnék jogosítványt, ameddig ezt valaki el nem sajátítja... (nem, ne akarj szobrot állíttatni nekem
).Pont mostanában írtam hogy ha mindenki gyorsabban megy a kelleténél de ezen kívül más szabályt nem sért, azzal kiegyezek. Ez már egyből nem csak két kategória. Te melyik színt képviseled?
Akkor meg tudunk egyezni, azt hiszem. A vöröset mondjuk?

Ez arra nem ad magyarázatot hogy mi hatalmaz fel a szelektálásra..
Miért nem? Amennyiben egyetértünk a szabályok/korlátozások szerepével, akkor ha nem ártok másnak (magamnak sem, mellesleg), miért ne tehetném azt, ami ugyan ellenkezik a szabályokkal, de a létrehozásuk okával nem, és semmilyen kárt nem okoz?
-
stop
aktív tag
...sokkal több embernek van ma magyarországon jogsítványa, mint aki vezetni tud. (azaz pont) - ez van

-
amol
addikt
eddig mindig igyekeztem tenni az ellen, hogy nagyon "fájjon" a büntetés.
Igen, ezzel csak az a baj hogy nem ez a dolgok normális menete. Ilyen felfogás mellett valóban értelmetlen bármilyen szigorítás.
Egyébként a szavaidból valóban azt vettem ki hogy így közlekedsz.Az, hogy az én haladási sebességem, vagy a dinamikus vezetésem csak (vagyis nem zavarja, nem veszélyezteti, nem tartja fel, figyelj a kiemelésre!) bosszant másokat, kb. leszarom (már bocsánat). Járjon pszichiáterhez, ha ilyen lelki problémákkal küzd valaki.
Ha nem zavar, nem veszélyeztet, nem tart fel csak például bosszant valakit hogy cikázol az valóban más. Különben hallottál már defenzív vezetésről? Nem rossz.De miért is ne szelektálhatnék? A szabályokra (különösen a közlekedési szabályokra) elsősorban azért van szükség, hogy az emberek egy közös tevékenységben megfelelően cselekedjenek. Aki a szabályok nélkül is képes (lenne) megfelelően cselekedni, annak a tetteit nem sokban változtatja meg a szabályok megléte/nemléte.
Ez arra nem ad magyarázatot hogy mi hatalmaz fel a szelektálásra..De látod, ezt írtam az elején, kár írogatnunk egymásnak, számodra 2 kategória létezik, és engem nem abba soroltál, mint magadat. A világ nem fekete-fehér, van szürke is, sőt gyönyörű színek is.
Pont mostanában írtam hogy ha mindenki gyorsabban megy a kelleténél de ezen kívül más szabályt nem sért, azzal kiegyezek. Ez már egyből nem csak két kategória. Te melyik színt képviseled?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#6089: Na az biztos

-
amol
addikt
Gondolom ugyanúgy engedélyezed magadnak a kihágásokat ahogy moderátorként a hasonló hozzászólásokat. Úgy látszik bárki lehet mod.
Különben ha elolvastad volna, írtam hogy ott. A 130km/h ugyanolyan sebesség ott is mint itt. Ott tötymörgés mert lehet menni gyorsabban is, itt viszont a max. Nézőpont kérdése hogy ugyanazt a sebességet ki hogy ítéli meg. Egyébként gratulálok, szövegértésből jeles. -
brd
nagyúr
Nem a gyorshajtás miatt, hanem amiatt, hogy az adott úton nem megfelelő sebességgel közlekedett az illető (vagyis inkább a relatív gyorshajtás miatt, persze ettől még a lassabb haladással biztos javulna a helyzet (ezért ez a nagy kampány a gyorshajtás ellen), de azt akarom mondani, hogy aki hülye, az lassabb haladással is hülye marad, hiába a korláton belül tartja az autója sebességét...
-
brd
nagyúr
A szoktam jelen esetben azt jelenti: eddig mindig igyekeztem tenni az ellen, hogy nagyon "fájjon" a büntetés.
Annak tudatában hogy úgyis megúszod a büntetést, szabálytalankodsz.
Nem csak megúszni lehet, hanem csökkenteni is a büntetést, de egyébként sem sokszor volt ilyen, igyekszem erre is figyelni, pl. közismert helyen úgy haladok, hogy ne lehessen belekötni.
Mi alapján gondolod, hogy én síneken előznék, vagy hogy láthatóan bizonytalan autóst ijesztgetnék??? Vagy nem értem, miért nekem írod a példákat...
Az, hogy az én haladási sebességem, vagy a dinamikus vezetésem csak (vagyis nem zavarja, nem veszélyezteti, nem tartja fel, figyelj a kiemelésre!) bosszant másokat, kb. leszarom (már bocsánat). Járjon pszichiáterhez, ha ilyen lelki problémákkal küzd valaki.
Na erre vagyok kíváncsi, hogy mi alapján ítéled meg hogy neked melyik szabályokat kell betartani és melyeket nem. Egyáltalán hogy képzeled hogy szelektálhatsz?
Mondjuk használom a fejem, nem olyan nehéz az.
De miért is ne szelektálhatnék? A szabályokra (különösen a közlekedési szabályokra) elsősorban azért van szükség, hogy az emberek egy közös tevékenységben megfelelően cselekedjenek. Aki a szabályok nélkül is képes (lenne) megfelelően cselekedni, annak a tetteit nem sokban változtatja meg a szabályok megléte/nemléte.
Mondok egy szélsőséges példát: az emberölést, vagy pl. a lopást ugye bünteti a törvény. Nos, nekem a szabálytól/büntetéstől függetlenül eszembe nem jutna embert ölni (jól felfogott ok nélkül, pl. önvédelem), vagy más személy javait eltulajdonítani, mert tudom, hogy a civilizált élethez ez hozzátartozik, vagyis számomra mindegy, hogy van-e ilyen törvény, vagy nincs.
Ugyanez a közlekedésben: pl. ha tudom, hogy egy adott úton veszélyes lehet bizonyos sebesség felett közlekedni, a korlátozástól függetlenül nem teszem (vagy akkor sem, ha éppen nem tudom, hogy az adott úton lehet-e gyorsabban haladni). Ahol viszont értelmetlennek látom a korlátozást, mert pl. van egy kinthagyott tábla, vagy az adott szakasz nem igényli (jól belátható, még az út melletti szakasz is, és jó minőségű az út, és mást nem zavarok, veszélyeztetek stb.), ott nem látom értelmét a népesség átlagos képességéhez igazított korlát betartásának.De látod, ezt írtam az elején, kár írogatnunk egymásnak, számodra 2 kategória létezik, és engem nem abba soroltál, mint magadat. A világ nem fekete-fehér, van szürke is, sőt gyönyörű színek is.

-
deicide
veterán
a tötymörgéssel igazad van, de nálam pl anyagi okai is vannak, 5.5 körül csak 90es tempóban fogyaszt az astra...

más:
ma este asszony mitsubishijével voltam kosárlabdaedzésen kincsesbányán, és félúton arra gondoltam, hogy vissza kellene fordulni. Kb olyan ködöt képzeljetek el, ahol kvázi semmit sem látsz, csak a lámpád által előtted megvilágitott 1db felezővonalat, úgyhogy 3as-ban 30al halálfélelemmel tettem meg a 10km-es utat fehérvárról. -
I_Am
veterán
Mi az istenért nem vagy(tok) képesek olvasni?
OTT, érteeeed? OTT!
Legalább valami érdemlegeset írtál volna, de neeeem. Behánytál egy közenincshozzá mondatot, mert másra már nem futotta.
Értelmezd már kinek és mire válaszoltam ember!
Amugy ha sokáig vagy a pályán, akkor a 130 tötymörgés lesz nagyon hamar. Mint ahogyan mostanában szoktam nézni a kint felejtett 30-as táblánál, hogy mekkorát fogok szívni május1 után, mert gyalog gyorsabban odaérek majd akárhova, mint kocsival.
Tudom ez most neked biztosan mulatságos, mista úrivezető, meg irogathatod, hogy akkor minek járok kocsival, meg beleköthetsz fűbe-fába bogárba. Te aki napi szinten vezetsz annyit, mint amennyit egy hangya gyalogol egy héten.
-
lsc
nagyúr
Szerintem azért mindenki a sebességgel foglalkozik , mert a zsaruk általában azért bírságolnak , és ez olyan "bocsánatos bűn" .
Mai nap : Egy kb. 15 km-es kanyaron reggeli "csúcs" , ködös idő /150 m körüli látótávolság /.
50 kocsiból 8-10 ködlámpa ezerrel /lakott területen belül is / , világítás nélkül kb. ugyanennyi /lakott területen kívül is , a köd miatt belül sem ártott /. A másik ami feltünt , az utak úgy-ahogy felszáradtak , 8-10 gányos kocsi , nem olvasható rendszámmal , alig látható világítással . -
amol
addikt
Nagyon kihegyezitek ezeket a dolgokat a sebességre, közben van még egy csomó más is. Igaz, a balesetek harmada gyorshajtás miatt van, de az a 30-20-10% túllépés (múltkor írtam a határokat) amit még megengednek szerintem azoknak is elég lehetne akiknek nehéz a lábuk.
Ha mindenki 60-al menne 50-es táblánál és semmi más vétséget nem követnének el, azzal vígan kiegyeznék.Különben minden szabály betartható, hozzáállás kérdése. Aki más területen is azt hiszi hogy őmiatta kel fel a Nap, az biztos sértésnek veszi ha nem tehet meg mindent amit elképzel.
-
Declare
őstag
Mondom nem az alap dolgokkal van bajom, index, zebra stb.
Amúgy abban igazad van, ha mindenki betartaná az idióta szabályokat is akkor kevesebb baleset lenne, de pont azért mert idióták "nem" lehet őket betartani, azaz ha mondjuk el akarsz jutni A-B be nem mind1 az a +félóra sem, amit idiótaság miatt töltesz el a kocsiban, főleg ugye hogy nem egyszeri alkalomról van szó.
Azonkívül veszélyes is ez. Jártam már úgy hogy ismeretlen úton mentem, kint volt a 40 es tábla. Mondom ok akkor 40-50 el megyek, egyszer csak vége.
mondom akkor most ez mi is volt
, mások meg hasonló szitu, 30 meg kanyar lakotton belül, mondom ok, 60 körül mentem, visszavettem a lábam a gázról, de csakugyan bele kellett fékeznem mert olyan kanyar volt ami tényleg durva. Szal a következetlenségnek ilyen oldala is van."Azt pedig ki dönti el hogy melyik szabály idióta, te?"
Igen
, jobbanmondva aki mondjuk egy útszakaszon nap mint nap jár, az jobban el tudja dönteni melyik az idiótaság meg melyik nem, annál aki egy íróasztal mögül azt mondja, hogy na srácok oda dobjatok ki egy 30 as táblát aztán álljatok be trafipaxolni. -
dragonfx
veterán
-
amol
addikt
Bosszantó, igen. Ezt lehet tenni: bosszankodni, szidni őket stb. És közben betartani az idióta szabályokat IS.
legyenek normális szabályok és akkor be lehet tartani azokat.
Nem. Mi az hogy nem lehet betartani? Nincs a kocsiban fék hogy lassíts, hogy megállj a zebránál, nincs benne index hogy használd? Azzal hogy te megszerezted a jogosítványodat, igényt formáltál és jogot szereztél arra, hogy részt vegyél a közlekedésben annak minden velejáróját elfogadva. Előtte is voltak szabályok. Ha nem tetszik, nem kell vezetni, viszont ha mégis akkor kutya kötelességed betartani mindazt, ami a közúti közlekedéssel jár.
Azt pedig ki dönti el hogy melyik szabály idióta, te?Egy darab bonbonnál valóban sokkal veszélyesebb a mobiltelefon például.
-
Declare
őstag
Nem az alapvető szabályokkal van a bajom természetesen, hanem a rengetek idióta kiegészítéssel. A városban ahol lakom, most egy 1km es útszakaszra kitettek 30km/h. 10éve senkinek nem volt azzal a szakasszal gondja, talán nem is történt ott soha baleset, jól belátható, árok van mind két oldalon stbstb, egyszóval mindenki fel van háborodva hogy micsoda marhaság, arról nem is beszélve hogy minden reggel és délután ott trafipaxolnak a rendőrök.
Vagy ezer olyan példát lehet mutatni, hogy kint van egy pl főúton egy 60 as tábla, hogy rossz az út, és csakugyan az is, egy másik helyen meg kint van a 40 es hogy rossz az út és mondjuk fele annyira sem szar mint a 60 as táblánál, egy harmadik helyen meg nincs kint semmi és nagyságrendekkel szarabb út van, meg veszélyesebb.Szal először legyenek normális rendőreink (akik nem reggel fél 8 kor igazoltatnak rendszeresen), legyenek normális szabályok és akkor be lehet tartani azokat.
Meg ne essünk át állandóan a ló túlsó oldalára, mint pl ez az új nagyszerű "ezzel most megváltjuk a világot" gondolat, hogy beülsz az autóba úgy hogy előtte megettél egy konyakos meggyet (bombont) és elveszik a jogsidat.....aki eddig részegen balesetet okozott attól régen is elvették a jogsit ha elkapták, aki meg megeszik egy konyakos meggyet az eddig sem meg ezután sem törné össze magát amiatt. (mondom mindezt úgy hogy sosem vezetek ittasan persze, csak egyszerűen már megint ezek a nagyszerű szabályok) -
Khelben
nagyúr
-
amol
addikt
130 ra ott van a külső sáv, vagy ha ott lassabb megy, bent megelőzni, de nem ott maradni. Sose tudhatod miért megy valaki a belső sávban 160 al, nem csak az az egy ok létezik hogy neki 530 as bömöse van és ezért azt hiszi ő megteheti.
Jobbra tarts van, folyamatosan nem lehet a belső sávban haladni, szerintem nem is írtam ilyet.A másik meg a szabályok szelektálása. Én is szelektálok.
Na ez az, hogy önhatalmúlag úgy döntesz hogy ez jó szabály, ezt betartom (remélem azért van ilyen is), ez pedig hülyeség, ezt nem. Az út nem játszótér, csak az vehet részt a forgalomban -elvileg- aki annak minden szabályát maradéktalanul betartja. Nem azt amit jónak lát. Ezért tartunk itt, különben a közlekedési morálból (ill. annak hiányából) tökéletesen levetíthető az egész nemzet viselkedése.
Nem vagyok én sem szent, de az nonszensz hogy valaki úgy érzi hogy ez így van rendben.
Hülye táblák persze vannak, de ha a főnököd (ha van) hülyeséget kér tőled akkor is lehülyézed és nem teszed meg? Ott van lehetőséged váltani, itt csak egy közlekedés vagy mi van.Más: tegnap lámpa zöldre vált, kanyar jobbra, ott zebrán zölden menne át gyalogos. Természetesen megállok, majd mögöttem pitsa -béljemvé dzsip, naná- nyomja a dudát mint süket a csengőt. Na az ilyeneket fellógatnám. Nem elég hogy fingja sincs a szabályokról, esetleg az udvariasságról, de még zokon is veszi ha másnak van. Gondolom ha ő megy át a zebrán akkor is nagy a pofája, csak akkor nem tűnik neki fel hogy ő a másik fél. Ilyen előfordult már velem taxissal is. Egyszer pedig totálkárra törtek mert megálltam a zebránál.
Aki nem tartja be a szabályokat miért nem tudja legalább befogni a pofáját, miért kell másokat is belehajszolni a vétségbe? -
amol
addikt
aki ennyire luzer és elrántja fezessen otthon momo-val need4speedet ne az uton foglalja az így is szükős helyet.Ott van reset itt nincs go faster.....
Mindenkinek joga van megszerezni a rutint, senki sem azzal születik.Azért szelektál mert tudod szabad országban élünk ha ez nem tünt volna eddig fel...
Nem tűnt fel, de nem attól szabad egy ország hogy csak azokat a szabályokat/törvényeket tartja be az ember amiket jónak lát. Neked komolyan orvos kell. -
Declare
őstag
-
dokar
addikt
-
dragonfx
veterán
-
Zozzant
addikt
Tanulóvezető oktatóval megáll, hátramenetbe kapcsol, index, erre a hátulról jövő suzuki swift-es nő meg beáll a parkolóhelyre orral kb 45 fokban, amibe a tanulóvezető akart beállni... ,ekkora egy bunkóvári mucsfaröcsögeit banyeg... utána meg mosolygott mint a tejbetök, hogy ő milyen király volt...

-
Declare
őstag
130 ra ott van a külső sáv, vagy ha ott lassabb megy, bent megelőzni, de nem ott maradni. Sose tudhatod miért megy valaki a belső sávban 160 al, nem csak az az egy ok létezik hogy neki 530 as bömöse van és ezért azt hiszi ő megteheti.
A másik meg a szabályok szelektálása. Én is szelektálok. Pl ha mész egy főúton mondjuk egy olyan időszakban amikor nincs szinte rajtad kívül autó egy szál se, mi értelme van a 90km/h nak egy mai autóval, amivel egy belátható egyenes útón 110-120 al is (sőt) biztonásgosan haladhatsz.
Vagy annyi marha tábla van az utakon hogy elképesztő, menj fel egy ilyen vicclapra, kb 100 olyan fényképet találsz ahol 10 tábla van egy oszlopon egymásnak ellentmondó jelzésekkel, vagy pl egy csomószor van olyan helyen sebességkorlátozó tábla aminek semmi értelme, mert Mo. bevett jó szokás hogy az utakat nem megjavítjuk, hanem kitesszük hogy hepe-hupa meg 40,60km/h a főútra, a végére meg kiállítjuk a trafipaxot. -
dragonfx
veterán
Rosszulgondlod szerintem.
Azértnem állítottakmeg mert kevés a rendőrne mond azt hogy 2.4esmocival nemnyomod....akkor minek neked az?
Nem zavar senki,max.majd alkalmazkodik ha előtte csíráskodott és nem ment.Én miattam még senki nem volt feltartva a forgalomban.aki ennyire luzer és elrántja fezessen otthon momo-val need4speedet ne az uton foglalja az így is szükős helyet.Ott van reset itt nincs go faster.....
Azért szelektál mert tudod szabad országban élünk ha ez nem tünt volna eddig fel... -
deicide
veterán
a szabályok betartása egyéni dolog, kinek mit bir el a lelkiismerete, de a következményekkel is meg kell barátkozni, ha rajtakapják. Azért vannak olyan szabályok, amiket Te sem biztos hogy betartanál, pl ha Székesfehérváron laknál és nap mint nap át kellene menned egy olyan vasuti átjárón, ahol 20 éve nem járt vonat, biztos hogy 30al döcögnél át rajta?
-
amol
addikt
Igazság szerint az a kijelentés, miszerint te el SZOKTAD intézni a büntetést máshogy azt jelenti hogy igen sűrűn adsz rá okot. Nekem eszembe sem jut kiskapukat járni mivel nem is emlékszem mikor állítottak meg utoljára. Nem, nem csak szerencsém volt.
Az a baj, hogy az igazi következmény akkor állná meg a helyét, ha ezzel másnak gondot, vagy megoldandó problémát okoznék, de nem teszek ilyet, mint már írtam...
Annak tudatában hogy úgyis megúszod a büntetést, szabálytalankodsz. Ez még akkor is zavarhat másokat ha neked fel sem tűnik. Km-enként egy tolakodó szarzsák például azt jelentheti hogy az ember percekkel később ér oda ahova indult. Az idő pénz. Sok embert felb.sz agyilag ha tíz percet áll a sorban és a paraszt megelőzi az egész sort a sínen, a feszültséget pedig azokon vezeti le akiken nem kéne. Sokan pedig a rutintalanok közül megijednek ha jön sumaher, és elrántják a kormányt. Írjak még?Te követsz bármilyen barom szabályt, én meg csak azokat, amelynek nem ismerem az okát, vagy egyetértek vele.
Na erre vagyok kíváncsi, hogy mi alapján ítéled meg hogy neked melyik szabályokat kell betartani és melyeket nem. Egyáltalán hogy képzeled hogy szelektálhatsz? -
amol
addikt
-
brd
nagyúr
Nem kötelező őket kihasználni és jóérzésű ember nem is teszi, hanem vállalja a tette következményeit, illetve úgy viselkedik hogy ilyesmire ne kerüljön sor. A többi mocsok pedig dögöljön meg. Erről ennyit.
Az a baj, hogy az igazi következmény akkor állná meg a helyét, ha ezzel másnak gondot, vagy megoldandó problémát okoznék, de nem teszek ilyet, mint már írtam...
Ja, ha xy piszok korrupt csaló akkor más is bármit megengedhet magának? Ha tényleg úgy érzed hogy ha valamit helytelennek ítélsz meg akkor önhatalmúlag felmentheted magad különböző írott és íratlan szabályok alól, akkor valóban az ég világon semmiről nem érdemes eszmecserét folytatnunk.
Kérlek, ne forgasd ki a szavaimat, nem azt mondtam, hogy ettől még bárki bármit megtehet. De jó, akkor maradjunk ennyiben, a jövőben hanyagoljuk egymást.
Te követsz bármilyen barom szabályt, én meg csak azokat, amelynek nem ismerem az okát, vagy egyetértek vele. -
I_Am
veterán
De ott nem is tötymörögnek a belső sávban 130-al az autósok. Ezért nem villognak le. Ha meg ott tötymörögsz, akkor is csak villant egyet messziről, hogy biztosan észrevedd, hogy jön mögötted és nagyobb sebességgel mint Te.

Osztrákiában meg bevett szokás, sokan félre is értik akik csak itthon vezetnek, hogy magyar pályán is villant egyet az osztrák, ha előz. Megszokta.
-
Declare
őstag
Autópályán?
Nem tudom, nincs sajna
tapasztalatom, de pont múltkor volt tv ben a német sztrádáról és akkor mondták, hogy náluk pont azért mert no speed limit van nem hajkurászhatja bele a nagyobb sebességre azt aki nem akar annyival menni mint a másik és pont ezért elég kemények a villogtatósokkal a rendőrök (lehet csak a korlátozás nélküli részeken érvényes
passz) -
I_Am
veterán
-
I_Am
veterán
-
Integra
titán
-
törölt tag
gurulok befele a szentendrei uton, kozepso sav, 60km/h, elottem 200m-re piroslampa, a jobb savban a lampanal busz.
egyszercsak mogemkerul egy zold mitsu eclipse es vadul villog, majd mellemjon es mutogat h menjek a kulso savban.
hihetetlen. csak azt latja h o siet, az osszes tobbit nem. aztan persze meg ket lampanal ugyanott allt mint en.
csokoltatom. -
csapos2
addikt
-
G@ben
addikt
-
dragonfx
veterán
-
G@ben
addikt
-
dragonfx
veterán
Hát kb ja....
Declare>>persze én is csak akkor teszem ha más lehetőség nincsen..de az hogy nálam 3x erősebb autok is becsicskulnak és lassítanak 85-90re.....érthetetlen..közbe persze villog mikro látja hogy 5 perce azt teszi de semmi eredménye...hát én érteka szóból..rávillantok nem reagál akkor cselekszem ennyi..és ezt is fogom tenni....
Ja és nem fogok bedurrani senkibe...mert csak belátható hosszú egyeneskbe merem ezt bevállani kanyarba persze egyértelműén sem nem vagyok öngyilkos...#6047>>ilyenkor az jut eszembe az ilyenek miatt kell leállósávban előznöm
..én elhiszem hogy nincs olyna autod amiben bízol és be avgy xarva..de ugy gondolom alternatíva mindig van.....1milláért már jobb bmw van mint az enyém
... -
Declare
őstag
-
Declare
őstag
Nem rámásztam, rámentem, nem ugyan az, ha valki abból nem észleli hogy mi van, akkor azzal villogtatsz amivel akarsz.
Jam és mod: Te is nagyon bölcs vagy, de inkább vezess, ész tapasztalj, egy olyan emberre aki maximálisan be van parázva hogy te jó ég esik a hó, meg csúszik, meg te jó ég miost mi lessz...(ez a lelkiállapot a világító reflektor, ködlámpa, ablaktörlő stb ből elég nyilvánvaló) rádudálsz esélyes hogy megijed, megrántja a kormányt aztán megeheted a KRESZ könyvedet.
A másik meg németországban az autópályán villogtató sofőrtől kérdezés nélkül elveszik a jogsit. -
lsc
nagyúr
-
tbs
addikt
-
Khelben
nagyúr
-
dabadab
titán
"villogtatni, indexelni nem szoktam soha, kissé rámentem"
Hadd gratulaljak a bolcs donteshez, hoban, csuszos uton tenyleg az a kiraly megoldas, ha ramaszol a masikra.
Az a resz gondolom kimaradt a KRESZ-bol, hogy "Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelõzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az elõzési szándék jelzése céljából szabad".
-
Declare
őstag
Jó mondjuk én is előztem már leállóban, de az extrém eset volt. Jan elején szépen esett a hó, M7 en mentem Pestre, pályán is állt a hó, csak a kerekek csapájában volt fekete az út. Belső sávab 70el kb előttem 3 autó, külső sávabn mellettük 2 autó, ugyan csak 70 el. Negyed óráig mentem mögöttük, villogtatni, indexelni nem szoktam soha, kissé rámentem, de persze nem vette a lapot, majd negyed óra után külső sávabn elmentem mellettük és haladtam tova olyan 100 as tempóval. Tükörben visszanéztem, mind a 2 nek amelyik a sor elején volt égett a ködlámpája, refrektor és max tempóval törölt az ablaktörlő.....na ilyenekkel tényleg nem lehet mit tenni, sajnos eszméletlen sok a mással nem törődöm csak én vagyok az úton típusú "sofőr"

-
G@ben
addikt
-
tbs
addikt
-
dragonfx
veterán
-
amol
addikt
-
G@ben
addikt
-
tbs
addikt
-
dragonfx
veterán
lényegtelen,látom nem értetted a mondat 2.értelmét..arra utaltam,kis xar kihágásért akkor büntetés fizetsz mint a ház, nincs arányban a kettő....
De amit tutira tudok például>>leállósávon előzés 150e...na most ha 90nel megy belsőbe kamin külsőbe 91gyel előzi másik milyne lehetőségem marad?

-
Khelben
nagyúr
-
Gambit
őstag
-
Khelben
nagyúr
-
dragonfx
veterán
gransport ot láttam én is nemrég kiba jól néz ki valóságba és a hangja is faxa..mintha kompresszoros lenne....
#6031>>igaz de sajnos ettől hogy ezt sokan tudják és leírják nbem lesz változás mert ott fenn döntik el ugy hogy nekik több csurranjon csppenjen...minap bezséltem pár emberrel az ügyben és lehoirgazstó aze redmény...mind helyesli a 150-300e-s büntetéseket..elején még leálltma vittakozni de rájöttem esélytelen..ha valaki cska a orgalom ritmusát követi a városban akkor 70nel fog haladni 50 helyett és ezen etikai iratlan kresszabály nem betartása esetén is 150e a jutalom..nem bezsélve arról kitaszítaz autos társadalom, és a többi feltartásával még több balesetgyanus szituáció fog megszületni....
-
Khelben
nagyúr
-
elmoraan (r)
aktív tag
-
Integra
titán
na ezt az összes buszfejű olvassa el, aki nem érti mi a baj az "új" renddel...
winkler tollából -
I_Am
veterán
-
darnellsmith
senior tag
-
amol
addikt
Elégedj meg annyival, hogy vannak kiskapuk.
Nem kötelező őket kihasználni és jóérzésű ember nem is teszi, hanem vállalja a tette következményeit, illetve úgy viselkedik hogy ilyesmire ne kerüljön sor. A többi mocsok pedig dögöljön meg. Erről ennyit.Gondolom, te csupa olyan magyar döntéshozóval találkoztál, aki maximálisan korrekt és nem pl. a sógora előnyét nézi, vagy nem olyan tanulmányok alapján ítél (vagy kénytelen azt tenni), amelyet egy szakembernek nevezett korrupt féreg készít? Ha ezekre igennel válaszolnál, akkor fejezzük be az eszmecserét, mert értelmetlen.
Ja, ha xy piszok korrupt csaló akkor más is bármit megengedhet magának? Ha tényleg úgy érzed hogy ha valamit helytelennek ítélsz meg akkor önhatalmúlag felmentheted magad különböző írott és íratlan szabályok alól, akkor valóban az ég világon semmiről nem érdemes eszmecserét folytatnunk. -
fokukac
nagyúr
akár indexel, akár nem, a kanyarodó autó mindig köteles elsőbbséget adni annak a gyalogosnak, aki azon az úttesten halad át, amelyre az autó akar rákanyarodni.
-
darnellsmith
senior tag
ma a városba majdnem elütött egy superb, nem kell ám indexelni kanyarodáshoz, áh, minek

-
brd
nagyúr
De az. Én viszont nem mondtam, hogy lefizettem bárkit is. Ám nem kívánom részletezni a mikéntjét, ez egy nyilvános fórum. Elégedj meg annyival, hogy vannak kiskapuk.
Nem az egyén dönti el hogy mi az, amiért neki fizetnie kell. Jól is néznénk ki. A "másképpen elintézésért" sok helyen sitt járna, jogosan.
Persze, ez lenne a normális, de Magyarországon vagyunk, nem tűnt fel? Gondolom, te csupa olyan magyar döntéshozóval találkoztál, aki maximálisan korrekt és nem pl. a sógora előnyét nézi, vagy nem olyan tanulmányok alapján ítél (vagy kénytelen azt tenni), amelyet egy szakembernek nevezett korrupt féreg készít? Ha ezekre igennel válaszolnál, akkor fejezzük be az eszmecserét, mert értelmetlen.
A "sok helyen" hogy jön ide? Sok helyen az EU-s támogatások lenyúlása sem téma. Nálunk igen. -
lsc
nagyúr
Mai esetek : mentem Szhelyre , a főútra balra kikanyarodtam , jobbról jött egy kocsi kb. 150 m-re . Egyenes út , rögtön lakott terület vége , normális tempóban /bő félgázon gyorsítottam /
aztán hofisan két pitty és már is megelőzött egy maserati /gyönyörű hangja volt ahogy pörgették , még felhúzott ablakoknál is / , "természetesen" fékeznem kellett , hogy beférjen , szemben jöttek . Egy három km-es szakaszon majdnem árokba tett egy markolót /jöttek szembe , rájött , hogy nem fér be , füstölős fékezés / , a végén a körforgalomnál utol értem /kikanyarodott elé két kocsi , azokat már nem tudta megelőzni / . Megérte rohanni .A városban egy kétsávos körforgalomba a belső sávban majdnem körbe kellett mennem . kikanyarodáskor a külső sávban érkező Lexus SC , villantott és lassított , hogy kienged .
Biztosan elfogult vagyok , de azért a két stílus között van különbség .Ilyen sem sűrűn van , egy 15 km-es út alatt két ilyen kocsi , igaz az SC-s az egy szhelyi cégvezetőé .
-
fokukac
nagyúr
-
Gambit
őstag
-
fokukac
nagyúr
-
Gambit
őstag
-
lsc
nagyúr
-
Gambit
őstag
-
lsc
nagyúr
"ha én is utánuk csinálom."
Ne haragudj nem értelek , ha jól tudom volt a zsaruk közt barátnőgyilkos , és bankrabló is , de gondolom ezeket nem akarod utánuk csinálni . Természetesen engem is irritál a hülye zsaruk hülye viselkedése , viszont bennem még nem merült fel , hogy de jó lenne nekem is olyan hülyének lenni . Lehet , hogy velem van a baj , viszont szerintem ezt a mentalitást / mármint egyes zsarukét / még kevésbé lehet megváltoztatni , mint a civil autósok hülyeségeit . Ezzel nem azt mondom , hogy nem kell meglátni , vagy szóvá tenni , viszont mint követendő példa , hát izé ..., mindenesetre érdekes . -
Gambit
őstag
-
fokukac
nagyúr
tényleg nem gyenge

-
fokukac
nagyúr
-
Integra
titán
-
dragonfx
veterán
-
aesir
veterán
A magyar rendőrök (éppenséggel a közelkedésiek különösen) NEM a jogkövető magatartásukról híresek. Te mint autós tudhatod, hogy egy rendőr bármiért megbüntethet, ha büntetni akar. Valamint ott van még a régi egyáltalán nem alaptalan beidegződés, hogy a rendőrnek mindig igaza van, ezért az emberek ösztönösen lassítanak, azaz nem akarnak alapot szolgáltatni a büntetésre.
-
Gambit
őstag
A tűzoltó és a mentő nyilván engem sem zavar. Mert azok nem is fognak megbüntetni, ha én is utánuk csinálom. De a zsaruk bizony még meg is büntetnek. És én ezt igazságtalannak érzem, és úgy tűnik, nem vagyok egyedül. Úgy gondolom, hogy mindenféle nevelésnek az az alapja, hogy jó példát mutatunk annak, akit meg akarunk nevelni. Máskülönben megint csak az jön le az átlag parasztnak, hogy egyesek egyenlőbbek az egyenlőknél. Ami persze amúgy is nyilvánvaló, csak nem szeretjük, ha lépten-nyomon az arcunkba is dörgölik.
-
Integra
titán
-
plömplöm
őstag
én úgy vagyok vele, hogy a felcimkézett rendőt-mentő-tűzoltóautóban ülő béla akkor is az ami, ha éppen fánkért megy, és engem egyáltalán nem zavar ha söpör a buszsávban. amúgy valószínűleg sokból nem állna bevenni a szabályokba hogy megtehesse ezt szabályosan is. abban igazad van hogy mivel jelenleg ez szabálytalan számukra ezért jogosan lehet őket szidni és vízfogyasztásra felszólítani, de ez a listán valahol nagyon hátul van. az egy másik dolog, amikor jelzés nélkül átlépve a megengedett sebességhatárt akár záróvonalon előzgeti a sort. az tényleg gáz, és sajnos sok ilyen is van. én csattantam már amiatt hogy egy rendőrótó szemből nem kívánta kivárni a balrakanyarodós zöldjét és felbaszta a villogóját, előttem meg besatuzott egy éppenjogsis fiatal srác, a sor akkor indult és esélyem nem volt megállni. mondtam a srácnak hogy ugye tudod hogy a villogója önmagában pont semmitsem ér, de csak nézett, mondom hagyjuk és aláírtam hogy én voltam a hüje (persze én voltam mert miért nem tudtam megállni, de az eset ebben a formában azért nem 100%-ig egyértelmű, és volt hová romlania a b10-emnek úgyhogy nem érdekelt)
-
Gambit
őstag
Azért menjek el rendőrnek, hogy aztán én is mehessek buszsávban? (Mellesleg szabálytalanul...) Ezt teljesen komolyan gondoltad?
Jó lenne, ha a mondanivaló lényegét sikerülne valahogy felfognod. A lényege pedig az lett volna, hogy azoknak is be kéne tartani a szabályokat, akik betartatják őket. Magyarul, igyanak vizet, ha vizet prédikálnak.
-
lsc
nagyúr
Akkor leírok pár tényt nehogy félreérthető legyek :
Adva van egy topic a fenti címmel .Gondolom azért nyitották , mert olyan a közlekedési morál , amilyen , és legalább megpróbáljunk javítani rajta és ösztönözni mindenkit a közlekedési szabályok betartására . Erre jön egy "moderátor" , aki felhívja a figyelmünket , hogy működik ám az önbíráskodás is , micsoda , nyuszik vagyunk , bezzeg Ő . Én naívan úgy gondoltam , ha már a fórumozókat nem lehet előzetesen szűrni , ezt legalább a moderátorokkal megteszik . Mint látszik , rosszul gondoltam . Eddig ajánlottam a prohardvert elég sok ismerősömnek , belátom hiba volt .
"de ha mégegyszer belekötsz és kiforgatod a szavaimat nem lesz jó vége." Mikor elfogynak az érvek /mondjuk nem is nagyon volt /, akkor már csak fenyegetőzünk . Nem rossz , igaz nem engem minősít . Eddig sokszor kiírtam , hogy "csak az én véleményem " , most nem teszem . Annak veszed aminek akarod . Ennyi .
-
Integra
titán
ez menü, meglát az ember egy rendőrt és pisi-kaki egyben....
de hogy miért?
hungárián is.. 60-nal megy külső sávban rendőrautó, erre mindenki lelassít 55-re.. eszem megáll. én meg elmegyek simán 75-80-nal mellettük és már hülyének néz az is aki mellettem ül (édesmamám előszeretettel mutogat ilyenkor rájuk), hogy de hát rendőrautó... kész
-
Integra
titán
-
nemcso
őstag
Reggel 7.45 körül Fehérváron, a Budai úton a rend őrei két kocsival kint álltak (traffit nem láttam felállítva), figyelve a Pest felé haladók két sávját. Erre a befelé haladók is "szépen" lelassítottak 40-45-re ott, ahol táblával jelőlt a 60.

Új hozzászólás Aktív témák
-
6100 - 6001
62706 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- Analóg fényképezés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gitáros topic
- Ingatlanos topic!
- Autós topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- További aktív témák...
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10500 32GB DDR4 512GB SSD ARC B570 Zalman S2 TG Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Téged mi hatalmaz fel arra, hogy a te gondolkozásodat tedd meg az abszolút igazság forrásának?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mondom akkor most ez mi is volt
, mások meg hasonló szitu, 30 meg kanyar lakotton belül, mondom ok, 60 körül mentem, visszavettem a lábam a gázról, de csakugyan bele kellett fékeznem mert olyan kanyar volt ami tényleg durva. Szal a következetlenségnek ilyen oldala is van.
...ezt nem vettem számításba

..én elhiszem hogy nincs olyna autod amiben bízol és be avgy xarva..de ugy gondolom alternatíva mindig van.....1milláért már jobb bmw van mint az enyém

80%-ban EZÉRT értelmetlen a módosítás.