Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Ez teljesen igaz. Viszont a helyes megoldas az, hogy nem kell mindenaron odaparkolni, ha nem lehet szabalyosan.
Es ki kell hivni a kozterest, hogy buntesse meg a szabalytalant(itt arra gondolok amikor nem tudott beszallni tole), mert kulonben sosem lesz vege, csak azt fogjak fel itt az emberek, ami penzbe kerul.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reggie0
félisten
válasz Vismajor01 #56987 üzenetére
De attol meg nem varhatod el mastol, hogy szinten szabalytalan legyen a kedvedert. Azaz alaptalan azon haborogni, hogy masok nem parkolnak szabalytalanul azert, hogy neked jobb legyen.
-
őstag
válasz Vismajor01 #56987 üzenetére
Ez melyik környék egyébként ahol ennyire engedékenyek? Ott kell akkor lakást vennem, mert itt ahol én lakom a vonalon ha túllóg az autó már intézkednek is a közteresek.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Zozzant
addikt
válasz tibcsiworld #56991 üzenetére
Te már csak tudod.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
mephi666
nagyúr
-
titán
válasz Vismajor01 #56981 üzenetére
Aki ezt a parkolót így megtervezte, annak seprűt és lapátot adnék a kezébe és lehet menni az utcákat takarítani.
-
Vismajor01
addikt
válasz Di Natale #56988 üzenetére
Nagyon rosszul értelmezitek, se a képet nem értitek és szövegértelmezési gondjaitok is vannak.
Senki sem áll máshogy ha én igy állok be, ellenben szarul van kialakitva a parkoló és még ha mindig faszagyerek és vonalak közé áll akkor is nagyon szűk. Azzal h én igy állok be, mellettem a társ meg simán a helyére igy neki is meg nekem is marad bőven hely ajtónyitogatásra. Elég egy picit csálén beállni ide és a szomszéd már anyósról fog átmászni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
titán
[Videón a hatalmas bunyó, ami két autós között tört ki a Kerepesi úton]
Jó látni, mikor két agyhalott egymást tépi.
-
Vismajor01
addikt
válasz Zozzant #56984 üzenetére
What? Miert kell barkinek bárhova allnia miattam? Miert lenne berelt helyem wtf?
Reggie0,
Igen szabalytalan de van tolerancia a kozteresekben nalunk akarki all szabalytalanul amig nem zavar senkit, tehat nincs utban se gyalogosnak se autosnak addig nem buntetnek. Ezt mindenki tudja.
-
őstag
Na fene, a parkolás sem megy?
Peace Ezt nem hagyhattam ki
-
Reggie0
félisten
De ez igy szabalytalan!
-
Zozzant
addikt
Nem értem, mindenki máshol álljon mert te jössz? Bérelt helyed van? Ez a sírás megy már itt egy ideje.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Vismajor01
addikt
Ilyen amúgy, igy állok én be, és tényleg nem nehéz ha nem elsőre csinálod.
Ja és amig eladó-lakás-táblát irogattam mellém állt ez a bmws. Eszébe se jutott tölteni, egyből elsétált. Kiszálltam körbe néztem és csak 3 parkolóhelyet láttam...
[ Szerkesztve ]
-
titán
[https://www.youtube.com/watch?v=V7ZOvVpFlEo]
Napi szintű probléma, hogy a kamionsofőrök nem tartják be az előzési tilalmat.
Haha. A követési távolságot esetleg nem kellene betartani a kamerás autó vezetőjének? Az agyhalott még fel is tölti a videót, holott ő is full szabálytalan.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
Itt a következő géniusz: [link]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Szada85
aktív tag
válasz Reggie0 #56975 üzenetére
Nyilván függ a lopott dolgok méretétöl is, de ha jobban belegondol az ember, a legegyszerübb menekülöeszköz egy motor (akár valami Enduro, krosszmotor) lenne, egyrészt már egy közepes méretü is veri dinamikában a legtöbb autót, plusz olyan szük, kis utcákon, lépcsökön le-fel lehetne velük menekülni, ahová autóval nem jutnak el.
Vannak persze motoros rendörök is, de a legtöbb elfogós videóban autós rendfenntartók látszódnak, így nem tudom, minden kapitányságnak van-e kétkerekü szekciója. -
Reggie0
félisten
Csakhogy itt nem uriversenyrol van szo. Ha egyszeruen jobban gyorsul az auto, akkor a rendorauto nem fog tudni leszoritani egy lassabb szakasz vagy kanyar utan.
A legtobb autos uldozesnek ugy lesz vege, hogy valamit benazik az uldozott, a rendoroknek csak kovetni kell es nem csinalni semmit.
A lerazas meg ott kezdodik, hogy rovid idon belul joval messzebbre kell jutni, ami teljesitmeny hianyaban sosem fog sikerulni, plusz neheziti a tobbi kozlekedo, az ut belathatosaga, stb. stb.. Kovetni sokkal konnyebb kisebb teljesitmennyel, ez egyszeru fizika.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Reggie0 #56970 üzenetére
...oké, de akkor sem 50lovas Seicentoval kell májerkedni
ui: pár napja itt a közelben a drogos-Punto-s 50km-en keresztül tudott menekülni
ui2: a viszkis egyébként nyilatkozott olyat is mostanában, hogy már nem lehetne azt megcsinálni, ami 20+ éve működött, mert akkor csak a hiányosságokat kihasználva tudott annyi bankot kirámolni és lelépni... minden fejlődött rengeteget... a bankok is befoltozták a biztonsági hézagokat, térfigyelő kamera is mindenhol van millió... arról nem is beszélve, hogy mindenki zsebében meg minden 2. autóban is ott a kamera... pont ezért nem is értem, hogy kinek fordul meg a fejében, "hogy majd ő aztán jól meglép a rendőrök elől"
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
NoLF
veterán
válasz Reggie0 #56972 üzenetére
tökéletesen értem és tudom, mire gondoltál - aki tud vezetni, az ugyanúgy lealáz bárkit egy kvázi bármilyen autóval - ugyanúgy, mint régen. szerencsére ez csak hipotézis, régsen se nagyon volt ilyen itthon, meg mostanában sem - A.A. szavai meg jól hanzanak és kész
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
mephi666
nagyúr
nem futottak messzire ez ugrott be róluk azonnal
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #56965 üzenetére
Legalább nyertek egy erotikus masszázst több részletben: a gerincmasszázst megkapták most az aszfalton, az erotika meg jöhet majd a sitten
A tervük annyi lehetett, hogy "kiraboljuk az ékszerboltot"
-
mephi666
nagyúr
Ez azért kicsit lol... a viszkis azt mondta anno, hogy menekülő járműnek nem árt 200ló feletti gép... ezek meg mivel akartak menekülni? Egy szép sárga Seicentoval, amiből 54ló szorult a legnagyobb 1.1es változatba? oké, hogy csak 750kg, de a 2 mázsás ólommadár lefogta rendesen
-
szebe
addikt
Ma reggel nyomtam egy "vismajort"
Innen jövök az átjáró felé, már jóval a buszmegálló előtt látom, hogy pirosra vált a lámpa, de sorompó még nem csukódik, annak nyilván kell egy kis idő. Hiába piros, azért a gázt elveszem, utána látom, hogy emberünk kb átugrat a síneken valami egyterűvel.
Bőven piros volt már, meg is kínáltam egy szép hosszú dudaszóval, nem értette."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
titán
válasz Vismajor01 #56960 üzenetére
Na akkor gyönyörűen alakították ki azt a parkolót.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz KisTücsök #56957 üzenetére
Ne aggódj én sem, le is kerül róla. :D
Irtó nehéz kitalálni ám hogy melyik szin ami tetszik neked, melyik all jol az autonak, melyiket gyartjak, melyiket tudod megfizetni, melyiket hajlandó felrakni a folias etcetera.
-
Vismajor01
addikt
Ugyh ez az utolsó parkolohely, tolem balra a kepen mar jarda szegely van, ami belog egeszen az auto moge. Igy a bal elso es hatso kerek is fent all a jardan. Van egy szegelyre figyelmezteto tabla ami miatt nem nagyon lehet ra pakolni de azert megoldhato, pont annyira h mindenkinek legyen hely.
-
KisTücsök
addikt
válasz Vismajor01 #56954 üzenetére
Nagyon off, de nem tudom eldöntnei, hogy ezt a zöld színt imádom vagy utálom inkább.
-
titán
-
biker
nagyúr
válasz Vismajor01 #56940 üzenetére
az ilyennek szokták a szelepeket az ablaktörlő alá betenni
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Vismajor01
addikt
Nem. A furgonos csaját ismerem, annak irtam messengeren és felhivott, teljesen velem értett egyet hogy rohadtul nem tud igy beszállni rááadásul hajnalban megy vele dolgozni.
Mondtam h Volvóban jár az előfűtés, úgyhogy jó eséllyel már ma este elmegy.
Ma de mikor hazajöttem betudtam állni a volvós helyére. Nemtudom h a furgonos már visszaért v nem tudott beszállni és elment a csaj kocsijával.
Igy is belehet állni:
Dehát ezzel felállsz bal kerékkel a járdára, ahol egyből 30 centire van egy tábla a szegélytől szal tudni kell vezetni.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz kw3v865 #56947 üzenetére
És örökre! Na meg egy-két év letöltendő. Nem felfüggesztett. "Hivatásos", ebből él, nagyon jól tudja, hogy ez baromira veszélyes. Ezek a jogászok csinálhatnának már pár precedens értékű büntit.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
titán
válasz Vismajor01 #56951 üzenetére
Megoldódott végül a helyzet?
-
titán
Amúgy neked nincs véletlen egy Volvo V60 PHEV típusú autód? A volvo topikban nemrég írtad, hogy vásároltál egy ilyet és az adatlapodon is fent van. Nagyon úgy tűnik, hogy a képen is egy ilyen autót látunk és te is írtad, hogy volvo állt oda.
Nem szeretnék tippelgetni, de ezek a dolgok így összességében egy érdekes helyzetet vetnek fel.
-
őstag
Figyelj, No Comment
-
kw3v865
senior tag
Ez a furgonos totál idióta: https://www.youtube.com/watch?v=8_RhV5M-6vQ
A jogsiját azonnal be kellene vonni. Itt nincs mit mérlegelni.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...az se rossz, de a kutyaszar anyagi kár okozása nélkül okoz hasonló bosszúságot, mint a "parasztparkolás"
-
Reggie0
félisten
En mar egy ideje gondolkodom, hogy kene szelep csavarhuzot hordani. Nalunk a garazs kijaratahoz szeretnek ugy parkolni, hogy alig lehet kifordulni tobb Y-nal.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...a mostani nagy hidegekben szeret az ilyen volvo-k kilincse mögé bebújni a kutyaszar melegedni
-
titán
Igazad van. Az ilyen hulladékokra is megvannak a módszerek, csak azt inkább nem írnám be.
-
addikt
Mondanám neki hogy akkor itt a kulcs, üljön be a bal oldali autóba, kizárólag a sofőr oldalát használhatja. Ha az ajtó hozzáér a másik autóhoz, jár egy kés a gumiba a jobb oldali autó egyik kerekébe...
-
Vismajor01
addikt
Most komolyan, itt a fórumban már többször megkaptam az általam linkelt eseteknél, hogy én vagyok a hülye igazából nem is a kép/videó alanya.
Most tegyetek igazságot, mert szóltam a csávónak hogy ez igy nem okés és megkaptam hogy ez szerinte igy rendben van.
A volvóval állt be nyilván. Eleve ferdén a parkolóba, másrészt jó közel az autóhoz. Mondom neki hogy nem tudom ismeri e ezt a csávót de mellém ne álljon igy be mert ha terhes feleségem lejön tuti nem tud beszállni és akkor zabos leszek.
De mondta h köszöni de ez igy rendben van.
Felajánlottam neki két megoldást is:
1.Én az épület előtti parkolóban töltök és most fogok elállni, ha gondolja álljon oda
2. Ha én ide állok akkor az autó bal kerekével felállok a járdára igy én se verem le véletlenül se a bal keréken a felnit és a tőlem jobbra is marad bőven helyDe nem, nem, köszöni harmadszor is de hagyjam már békén ez igy rendben van.
Szóval most tényleg én vagyok a hülye hogy ez igy nem okés vagy szerintetek igy tök rendben van?
-
Reggie0
félisten
Ok, de ha az elozesnel eltekinthetunk az e) pont pontos megfogalmazasatol es a visszaterest is belevesszuk az elozesbe, akkor a 42.-es paragrafust (5)-nel is lehetunk ilyen nagyonvonaluak es mondhatjuk azt, hogy nem csak akkor van mellette, amikor majdhogynem egy vonalban vannak.
De most mar tenyleg megveszem az "A kresz ertelmezese a joggyakorlatban" konyvet, mert mar igy is evek ota fontolgatom
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Vismajor01 #56931 üzenetére
A kreszben nincs józan ész, jogszabályról beszélünk. Érdekes is lenne, ha az emberek józan eszére bíznánk a közlekedést.
Vannak bent gumicsontok, hiszen nem lehet minden helyzetet pontosan leírni, ez viszont nem olyan. Egymás mellett haladókat ír.Amúgy a legszebb az egészben, hogy te helikopterezed itt a másikat, miközben az indokolatlanul dudálást teljesen egyértelműen tiltja a kresz, te viszont fél perceket simán dudálgatsz mindenféle jogos indok nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
A KRESZ nem irhatja le h egymas melletti haladoknak minosulnek amig nem tavolodnak el egymastol 3 vagy 5 vagz 10 meterre. Az altalanos jozan eszre hagyatkozik h belatod h ha a belso savban megy egy hokotro es a kulso savban is megy egy szorosan kovetve akkor ok most ekben egyutt dolgoznak, es tilos megelozni. Egyebkent nekem pl kresz szabalyozas nelkul is kiadna a kisagyam h ne elozzem meg cikazva amikor a belso hanyja a havat a sav kozepere amit nekem kereszteznem kell 60+ km/oraval. Raadasul tilos jobbrol elozni ugyh ha annyira vered magad h nem tiltja a kresz akkor nyugodtan elozd meg a kulso savban kozlekedot de a belso savban kozlekedot nem elozheted meg ha hagynak ra helyet ha nem.
-
titán
válasz Vismajor01 #56929 üzenetére
Ezt nem tiltja, az indokolatlan dudálást viszont igen.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Vismajor01 #56926 üzenetére
Nem szerintem, hanem arról volt szó, hogy a kresz mit tilt és mit nem.
-
titán
válasz Reggie0 #56925 üzenetére
Éreztem, hogy ez lesz, gondolkodtam is rajt, hogy belemenjek-e a játékba. Ha már sikerült, akkor reagálnék és ezzel zárnám is a kérdést részemről.
Az előzés egy folyamat. Az előzést akkor tekintjük megkezdettnek, ha az előzni szándékozó behúzódott (gyakran tévesen kihúzódottat írnak, bár nézőpont kérdése, lényegtelen) az úttestnek arra a részére, ahol majd előzni fog. Ezután következik az előzés, majd a befejezése. Az előzést akkor tekintjük befejezettnek, ha az előző jármű vezetője visszahúzódott a megelőzött jármű elé.
Van a kreszben több probléma is az előzéssel kapcsolatban, a megfogalmazása, illetve a "b" és "e" pontban írtak között. Ettől még a joggyakorlat a második bekezdésben írtakat követi. Emiatt szabálytalan amit a videón láunk és tiltották el a vezetéstől 3 hónapra.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Ha szted ezen a képen tok okes oket megelőzni akkor sztem tudjuk milyen emberek miatt csináltak ezt a videót
a KRESZ-t nem kell belemagyarázni h mikortól lesz párhuzamos közlekedés. Amikor több sav van és több hókotró éket alkotva közlekedik akkor nem lehet őket megelőzni. Kurva mindegy h az ék csúcsa és oldala között most 2 méter van vagy 5. Persze ha 50 méter akkor már nem alkotnak éket. És azért van ez így fogalmazva h amikor viszont csak egy hókotró van akkor kellő körültekintéssel megelőzheted.
Mi less a kovetkezo, a katonai konvojt is meg elozheted meet as utolso tag jobban lemaradt mint a többi szal már nem is konvoj?
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Na megtalaltam a videot, amit a tema kapcsan kerestem: [link]
Szerinted ezen a videon szabalytalanul elozott az auto? Mert mire elerte az elozni tilos tablat, addigra mar elhaladt az elozott auto mellett es a kresz 34. § (1) e) pont alapjan a savba visszateres mar nem az elozes resze, hanem az elozes utan torteno dolog, tehat azzal kapcsolatban nem tilt semmit, a szaggatott+zarovonalat pedig a szaggatott felol lepte at, igy az 18. § (1) c) szerint megengedett.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Igazabol a tavolsag is mindegy, mert ha minden forgalmi savban szigoruan egymas mellett lennenek, akkor sem lehetne savon belul vagy ket sav kozott elozni. Ha utburkolati jel nelkuli az ut, akkor a forgalmi sav akkora, ahol egy gepkocsisor ott biztonsagosan tud kozlekedni. Ha pedig ez igaz es el tud haladni egy auto ket hokotro kozott, akkor nem toltik ki az osszes forgalmi savot, tehat azert nincsen elozesi tilalom.
Az egymas mellett feltetelt nem felsorolask reszekent szerepel, hogy mik a feltetelek, hanem kozbeveteskent. Ennek biztos van valamilyen jeletesbeli jelentosege.
-
titán
válasz Reggie0 #56918 üzenetére
Ha az összes sávban egymás mellett haladnnának , akkor legfeljebb a leállósávon előzhetnél jobbról. Ennek a szabálynak így semmi értelme nem lenne.
Értem egyébként amire gondolsz, csak a kresz nem ezt írja.
Ha úgy fogalmazna, hogy ha az összes sávban hókotró jármű tartózkodik, tilos őket előzni.... Azonban itt is felmerül a kérdés, igen ám, hogy ott tartózkodnak, de milyen távolságban egymástól? Mert ez nagyon nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
De, a harmadikban megelozheted, mert ez az elozesi szabaly csak arra vonatkozik, ha valamennyi egy iranyba tarto forgalmi savban vannak hokotrok. Ha harom savbol csak kettoben van, akkor nem tiltja.
Amugy nem tudom milyen tavolsag, ez is gumiszabaly, amit utalok. Teli van ilyenekkel a kresz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Reggie0 #56916 üzenetére
A jogalkotó észjárását én nem tudhatom. Tippem szerint arra gondolt, hogy ha két sávban egymás mellett haladnak eltolva, akkor például a harmadikban nem előzhetem meg őket.
Amúgy ha szerinted a képen említett eset is ide tartozik, akkor milyen távolság az, ahol még nem előzhetem meg őket és mikor igen? Mert ezek itt sem haladnak egymás mellett.
-
Reggie0
félisten
Hat, magyarazd el, hogy a szerinted milyen szituaciora vonatkozik az, amikor tilos megelozni a hokotrokat. Azaz a
"...az azonos irányban valamennyi forgalmi sávban - egymás mellett haladó - hó eltakarítást végző..."
milyen terbeli konfiguraciot jelent. Mert ha szigoruan egymas mellett haladnak es valamennyi savban haladnak, akkor hol lehetne megelozni oket?Valoszinuleg nem vetted eszre az "egymas mellett halado" kifejezes elott es mogott talalhato gondolatjelet.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Igen, ezek egymas mellett haladnak.
Ha az ek alakot annak vesszuk, hogy annyira egymas mellett vannak, hogy az elorebb levo jarmu hatso vonala elott van a masik jarmu elejenek vonala, valamint teljesul a kresz szerinti kitetel is, miszerint az osszes savot elfoglaljak az adott iranyban, akkor nincs is ertelme elozest tiltani, mert fizikailag nincs ra hely, ha csak nem valaki at akar ugratni felettuk.
-
titán
válasz Reggie0 #56912 üzenetére
A reakcióid ezt mutatták.
Pl. az egy savban egymas mogott haladok is parhuzamosan haladnak.
Nagyon nem. Párhuzamos közlekedés, amikor gépjárművek, azonos úton, különböző sávokban azonos irányba haladnak.
A kresz egymás mellett haladókról ír, nem párhuzamosan közlekedőkről és konvojban haladókról.
amikor (fel vagy egesz) ek alakban egymas mellett haladnak.
Ez így tuti is, nem is szabad őket megelőzni. Azonban a cikkben nem ezt írják, a videón sem ez van és a címben, illetve a videóban szándékosan ferdítenek.
Szerintem ezt kibeszéltük.
Ezekről mi a véleményed, egymás mellett haladnak?
Ez sima párhuzamos közlekedés, semmi sem tiltja az előzésüket.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Sehol sem irtam, hogy pontosan ugyan azt jelenti. Pl. az egy savban egymas mogott haladok is parhuzamosan haladnak.
Viszont a kresz a hokotrok eseteben azt a szituaciot fedi le, amikor (fel vagy egesz) ek alakban egymas mellett haladnak. Egy vonalban felsorakozva egymas mellett haladni nincs is ertelme es nem is csinalnak olyat soha.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Reggie0 #56908 üzenetére
A szövegben hol olvastál olyat, hogy egymás mellett haladó hóeltakarítást végző járműveket előztek meg?
Ezek szerint te sem olvastál ilyet.
Mindegyik cikkben olyan szituaciokrol irnak, ahol tobb parhuzamosan halado hokotro van
Ezek előzését nem tiltja a kresz.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Hat, nalam nem jelenik meg, ha ranyomok a linkre, akkor meg ker logint.
Indexes cikkben:
"A gyorsforgalmi utakon a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat konvojban végzik a szakemberek, ilyenkor a belső sávban dolgozó jármű megy elöl, onnan ekézi a havat a külső sávba, ahonnan a mögötte jövő másik gép tolja le a havat az útról. A járművek között csak minimális távolság van, hogy a közlekedők ne kerülhessenek a járművek közé. Ennek ellenére a Magyar Közút tájékoztatása szerint általános jelenség, hogy a KRESZ előírásai ellenére próbálnak szabálytalanul előzni."Vezezess.hu cikkben:
"Általános jelenség, hogy a KRESZ előírásai ellenére megpróbálják járműveiket szabálytalanul megelőzni – írják a közleményben. Vannak olyan autósok, akik beállnak a hátsó jármű szórásterébe, amely így nem tudja a teljes pályaszélességet síkosságmentesíteni. Az is általános tapasztalat, hogy a két konvojban haladó munkagép közé beállnak a szabálytalan autósok, és utána már nem merik megelőzni az első autót, mert nem látják be a pályát a külső sávba ekézett hó, latyak miatt. Ugyanakkor, ha a két járműből álló konvoj hátul haladó teherautója megpróbálja kiengedni a beszorult járművet, sokan megpróbálják követni a szabálytalankodó példáját, és újabb autós állna be a munkagépek közé. Ezért is tartanak kis távolságot egymástól beavatkozás közben a járművek.
Az ilyen helyzetek miatt januárban három baleset is érte a közútkezelő munkagépeit. Közútkezelők nem sérültek meg, de kisebb anyagi kár keletkezett, és a helyszínelések miatt órákra kiestek a munkából a járművek – közölték.
Szombaton – elsősorban a Dunántúlon – újra várható havazás, hófúvás, így folyamatosan dolgoznak majd az ország útjain. Ezért a balesetveszélyes szituációk elkerüléséért arra kérnek mindenkit, hogy – a KRESZ-szabályok szerint – ne előzzék meg a munkagépeket és tartsanak tőlük megfelelő követési távolságot."Mindegyik cikkben olyan szituaciokrol irnak, ahol tobb parhuzamosan halado hokotro van es azt kerik, hogy a KRESZ szerint ne elozzek meg oket szabalytalanul.
Szoval nincs itt sok fake news, akarmilyen divatos is bekiabalni.
-
titán
válasz Reggie0 #56906 üzenetére
Látom troll üzemmódban vagy megint, azonban szoktál értelmes dolgokat írni, emiatt annyit fűznék hozzá, hogy semmilyen login nem kell a videó megtekintéséhez, ezen kívül ki is fotóztam a lényeget. A szövegben hol olvastál olyat, hogy egymás mellett haladó hóeltakarítást végző járműveket előztek meg? A kresz kizárólag a kimásolt dőlt betűs esetben tiltja a megelőzésüket. Ilyesmiről szó nincs sem a cikk szövegében, sem a videón.
-
Zolás
addikt
Ez pont olyan, mint amikor kihirdették, hogy egyinyárú utcába szembe lehet menni a kerékpárral. Persze, hogy ennek mik a feltételei, azt elfelejtették odaírni, a sok idióta meg ment szembe a forgalommal mindenhol. Az ilyen újságírást büntetném.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest