Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Ha Isten létezik...
- gerner1
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
üzenetére
Azt gondoltam nem offolom tovább a topikot, de végső soron az MFT jövőjével kapcsolatban beszélünk erről, így úgy érzem mégsem annyira off.
"De te a FF képből kivágod, ami kell, ha arról van szó. A mobiloknál viszont a kis szenzor miatti komolyabb zajszűrés elviszi a részleteket, ha valaki nagyítani szeretne utólag."
Te összekevered azokat, akiknek van ilyenre igényük, azokkal akiknek nincs. Sőt még engem sem érdekel, mikor mobillal fotózok, mert Instagramra 1080x1080 méretben egy 5,5"-es kijelzőn amúgy halál mindegy. A feladathoz választunk szerszámot és nem a szerszámhoz feladatot.
"Szvsz még a mobilokéhoz hasonló méretű szenzoros, de zoomos fényképezőgépeknek is marad a piaca, a másik topikban(kompaktok) hiába írtam, hogy kimondottan 1/2.3"-ast keresek, nem értették, hogy nem a jobb képminőség kell nekem a mobilhoz képest, hanem mert túrához nem elég rugalmas a mobil a fix 28 mm ekvivalenssel"
Pontosan azért nem értették, mert szembemész azzal a logikával, amit a többség gondol. Ez nem azt jelenti, hogy a te igényeid hülyeségek, csak azt, hogy egy piacon többféle vásárlói csoport létezik és te nem a legnépesebb csoportba tartozol. De már itt ellentmondás van: Szerinted megmarad ez a kategória, miközben a többség nem is érti a létjogosultságát sem.
"Közben nemzetközi fórumokon rengeteg használója van a kategóriának."
Ez csak annyit jelent, hogy az ilyen gépeket használó fórumozók körében népszerű. A piaci trendek alapján viszont nem az, ezt azért ne felejtsük el.
"De van olyan túrázó ismerősöm, akinek Canon DSLR APS-C-je van egy rakás objektívvel, és bizony ki is használja mindet."
Ő egy amatőr fotós. De nem csak nekik készülnek fényképezőgépek.
"De tehetősebb nem hobbifotós, hanem tényleg csak hétköznapi életüket dokumentáló embereknél meg azt látom, hogy kimondottan a kis MILC-eket preferálják."
Én meg tök mást, hogy ők vesznek meg egy belépő Canon DSLR-t és ha már nagyon unják cipelni, akkor elmerül a szekrény mélyén és fotóz inkább az iPhone-nal.
Nagyon túl van értékelve a kompakt MILC-ek rajongói részéről, hogy a nagy többség (nem mindenki, de a nagy többség) számára mennyire fontos a kompaktság. Általában nem az, sőt még a Sony A7 sorozatra is sokan fújnak (még a tulajok közül is), hogy nem elég nagyok a vázak. Én amúgy tökre értem, hogy egy MFT topikban csupa olyan ember van, akinek amúgy fontos, de a piacot nézve az látszik, hogy ez marginális szempont. Eközben meg a cserélhető objektíves gépek piacán évek óta nem sikerül érdemben több gépet eladni, de a crop vs. full frame arányok változnak (egyre több az eladott full frame gép). Lehet ignorálni ezeket a tényeket, de például a Panasonic az egyik legkiforrottabb MILC rendszer mellett is úgy gondolta bele kell vágnia a Full Frame-be. Miért? Miért nem elég neki csak jó alaposan megnyomni az MFT marketingjét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- EAFC 26
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung kuponkunyeráló
- Napelem
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV digitális prémium kompakt fényképezőgép
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- Èrkezett Kingston NV3 1TB SSD! Vigyètek, vegyètek használjátok!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest