Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz Mirman #67302 üzenetére

"Martin Kühn fényképeinek stílusa lebeg a szemem előtt mint követendő példa , nekem az ő képei elképesztően tetszenek. Tudom hogy ez a szintű technikai megvalósítás amit ő csinál baromi költséges de én nem is szeretnék iylen szintő eredményeket elérni."

Példát tudsz mutatni? Bármelyik képét néztem meg, ami ellenfényes vagy nappali, nekem, bár bevallottan nem erősségem a vakuzás és megvilágítás, de úgy tűnt, hogy csak derítőlap van, vaku fényét nem látom, exifnél is "flash: off, did not fire". A tagek között pedig mindegyiknél szerepelt, hogy "available light"...

Raw képeket highlight-midtones-shadow csúszkákkal szoktál-e használni?... Ha eddig nem, akkor most tüstént. Vagy különben ez lesz [link]

"Ahogy utánaolvastam az itt javasolt ND szűrő tényleg megoldás lenne a problémámra."

Szóval bár a vakuzás nem épp erősségem, de szerintem még ezzel a 20k rálocsolásával sem instant siker és magic bullett lesz. Lelassíthatod annyira a záridőt, hogy már nem-HSS elsüthesd a vakut; de a vaku eleve nem túl magas kulcsszámú; adott záridőn még lehet, hogy annak is csak egy töredékét adja; kellhet softbox is rá, ami megintcsak sokat levesz az erejéből.

A helyedben előbb átmennék a vakus topikba. Ha a fenti irányon akarsz maradni, akkor drága vari-ND helyett közepes árfekvésű, normál minőségű ND (vari inkább videósoknak kell), és egy olcsóbb derítőlap. S szigorúan csak raw.

Új hozzászólás Aktív témák