Új hozzászólás Aktív témák

• arn

félisten

csinaltam egy galeriat, nem natur kepek, arra voltam kivancsi, hogy melyikbol mi nyerheto ki. [2013-12 - Olympus 12 2.0 vs Panasonic 14 2.5]

osszessegeben a 12essel szvsz tobbet kell dolgozni, de azert tobb kihozhato belole. plusz persze az extrabb latszoszog, de ki mit szeret - hasonlo temakat fotozva egesz sok az a 12 es a 14 kozotti kulonbseg (nem lehet sok esetben egyket lepessel elintezni).

a 12es szvsz vmi gyengebb db lehetett, legalabbis nyitott rekeszen az egyik reszen (foltban) nagyobb volt a kromatikus hiba, mint a masik oldalon. keves fenynel em5tel magasabb zaridovel tudtam ugyanazt megloni, igy a fenyerosseg beli elonye statikus temaknal nem is annyira jon ki.

a 14es elonye, hogy gyakorlatilag nincs kulonosebb hibaja, igaz nem is kiemelkedo semmiben. egy jo zoom (12-35, 12-40) siman kivalthatja. a fenyerot es a latoszoget figyelembe veve talan 2x arszorzo lenne elfogadhato a 12esnel, de a beszerzesi lehetosegeket tekintve a kozel 4x ardifferenciat semmi nem indolkolja, max ha valaki a femhazra gerjed, mert szexi egy db.

en csak annak ajanlanam a 12est, aki kimondottan ezt a latoszoget es obit hasznalna agyba-fobe, amugy egyertelmuen a 14es a jo vetel.

ps: ezzel a teli alacsonyan jaro nappal brutalis a feny-arnyek kulonbseg, itt meg lenne hova fejlodni a szenzoroknak :) itt lennek kivancsi egy ff szenzorra.

Új hozzászólás Aktív témák