Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
simpley
őstag
válasz deadbody #135750 üzenetére
Ajánlott tápegység mindkettő. A Pure Power nem sokkal jobb, mint a System Power én inkább a 400W-ost venném ha később fejlesztenél ki tudja még azt is szolgálni.
Most egy 3 éves Hexa+-ot váltok le majd, mert amióta tettem videokártyát a gépbe elkezdett iszonyatosan búgni a ventije (előtte is zajos volt. Bekapcsoláskor kerepelt kicsit aztán abbamaradt), Terveztem anno visszaküldeni de addig halogattam hogy lejárt a 14 nap, ha garanciában beküldöm a szervízbe akkor az sok idő mire visszaér, stb...
Egy Codegen tápot váltott egyébként..signed by simpley.
-
steewcv65
őstag
válasz KAMELOT #135745 üzenetére
Csak jót olvastam róla a 80+gold szegmensben
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
válasz KAMELOT #135754 üzenetére
Vettem is egy ilyet,szóval hamarosan lesz saját véleményem is róla
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Ace Ventura
addikt
válasz steewcv65 #135755 üzenetére
Sziasztok!
Mivel a Seasonic Focus GX550 sehol sem kapható, csak 7-10 nap múlva, ezért továbbra is keresek max 14 cm mély félpasszív,félmoduláris halk tápegységet 30K-ig.
MIt ajánlotok?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
BB9000
senior tag
Sziasztok,
NAS szervert építek meglévő pc alkatrészekből. i3-3220T proci, 8 GB RAM, Asus P8H77V alaplap, 5 HDD, 1 SSD. Az össz fogyasztást 50W körülire szeretném leszorítani. Fontos lenne a tápegység jó hatásfoka és a zajmentes (csendes) működése. Max 30K ig tervezek elmenni árban. Ha van értelme, akkor talán feljebb is.
Milyen tápegységek közt nézelődjek? -
Awesome Zoll
csendes tag
Sziasztok!
Mekkora teljesítmény kellene i5-10400+2060S+16GB RAM+2 db M2 SSD összeállításhoz?
A „Milyen asztali gépet vegyek?” topikban 500W-650W tartományban kaptam táp ajánlásokat (BeQuiet Pure Power, Seasonic Focus GX, FSP Hydro GE, SilentiumPC Supremo), de jó lenne egy konkrétat kiválasztani… Árban 30.000Ft körül, inkább alatta, de 40.000Ft-ig elmehetünk szükség esetén. Gold minősítést szeretnék, és nem baj ha legalább félmoduláris, a minél hosszabb garancia is előny, méretkorlát nincs. Későbbi CPU-VGA fejlesztés nincs tervben, tehát a fenti konfigot kell kiszolgálnia.
Köszönöm előre is a válaszokat -
Paxker315
addikt
válasz Awesome Zoll #135758 üzenetére
körülbelül úgy számolj, hogy 280-290 watt körül lesz a maximális elméleti fogyasztás, így igazából 450-500-550w körül nézelődnék. Seasonic GX [link] ? Seasonic Core [link] széria?
Corsair TXm [link] ; FSP Hydro GD [link]
bár előbbiektől lényegesen jobb választás: SF Leadex III Gold , kb a Focus GX szintjén, sőt..
*a hydro GE és PP11 túlárazottak, szerényebb egységek, mint a Leadex Super Flower vagy Seasonic Focus sorozat! Nem rosszak, hangsúly a "túlárazott"-on.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
-
deadbody
tag
válasz simpley #135752 üzenetére
Délután megálmodom melyik legyen és meg is rendelem akkor, fejleszteni nem tervezek, max új szériás APU max.
Eredetileg én is úgy gondoltam nem küldöm vissza, de nagyon kerepel és nekem nem is halkul el idővel, szerencsére még benne vagyok a 14 napban így inkább megy vissza. -
syberia
veterán
válasz kicsicsosz #135741 üzenetére
Eddigi típusok amiket néztem:
Corsair RM650x - félpasszív
Seasonic Focus GX 650W - kapcsolható félpasszív mód
Fractal Design ION+ 660P - kapcsolható félpasszív módMindegyik kitűnő tápegység, szerintem a leghosszabb bolti garanciájút válaszd.
https://howbad.info/
-
N3zykee
csendes tag
Sziasztok,
Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok: Corsair HX1000i?
Köszi. -
Primary92
senior tag
A gigabyte P450B-től van olcsóbb, ami értékelhető minőségű?
Valószínűleg nincs szükségem ekkorára sem:
CPU TDP: 65W
VGA TDP 95W
M.2 SSD
esetleg egy 3,5" merevlemez. -
fotren
csendes tag
Sziasztok!
650W tápot keresek 30 körül, láttam sokhelyen leadex-et javasolni, [link] ez nagyon más széria?
illetve néztem Corsair TX650-et, ami szintúgy 30
rengeteg PSU van ebben az árfekvésben, és készülve a leárazásokra szeretném előre tudni, mi az amit érdemes megvenni ha leáraznak, illetve mi az ami csalódással/füstel járna
-
syberia
veterán
válasz Primary92 #135768 üzenetére
FSP SP500-A 450W ugyan fapados, alacsony hatásfokú, de megbízható.
(#135769) fotren: Pár évig volt SF Leadex Silver tápom, piszok stabil és halk.
[ Szerkesztve ]
-
-
Corsa02
őstag
válasz Awesome Zoll #135771 üzenetére
Elvileg a Super Flower-re is 7 év kellene, hogy legyen, én is úgy vettem.
Tegnap építettem be, eddig csak ajánlani tudom, baromi halk, leginkább passivan megy és a moduláris rendszere is hibátlanThe Truth Is Out There --->
-
deadbody
tag
válasz simpley #135774 üzenetére
Az nem fog érdekelni, hogy induláskor felpörög, azt olyan természetesnek veszem, csak menet közben ne legyen már indokolatlanul hangos, ezzel az a fő bajon, főleg este indítok valami filmet, lefekszek nézni, és a venti zúgását hallgatom film közben...
Proci hűtőm is induláskor bepörög, aztán szépen elhallgat, és 50% fordulat alatt gyakorlatilag hangtalan, felette hallani már szélzajt.[ Szerkesztve ]
-
Balázs_Sz
csendes tag
Sziasztok,
összeaknék egy gépet elsősorban Photoshophoz, másodsorban videoszerkesztéshez, de arra ritkán használnám:
- i5-9600k
- Gigabyte z390 M gaming
- 2x8 HyperX Fury 3600 Mhz
- Kingston M.2 PCIe nvme 250GB (később +1x hasonló 500GB)
- 2x 7200Rpm HDD
- Scythe Mugen 5 proci hűtő
. FSP CMT260 házKésőbb tennék bele:
- mondjuk egy 1660 Ti videokártyát (Photoshop elmegy az alaplapival is addig, ez meg a videoszerkesztéshez kéne)
- újabb 2X8 GB RAM-otTuning:
- a proci alapból 3.7 GHZ, lehet húzni 4.6 GHZ-ig (Photoshopnál a single-core teljesítmény jobban számít, mint a párhuzamos műveletek)
- a RAM-ot tuningolni kell, hogy elérje a fentebb írt 3600 MHz-tAz összefoglalóban linkelt PSU Calculator 430-440 W köré lövi be, ha jól emlékszem.
20000 Ft-nál tudok feljebb menni párezerrel.
Mit ajánlanátok? Jó lenne, ha hosszú évekig bírná, nem tervezek új gépet nagyon sokáig.
Köszi -
krisz77
tag
sziasztok kérdezni akarok egy dolgot a tápegységekről kapcsolatba ha például van egy 600w tápegységem és ősz teljesítménybe 350w eszik meg akkor is 600w fog fogyasztani ?
-
syberia
veterán
válasz krisz77 #135779 üzenetére
Nem lenne szerencsés, ha egy 600-as táp alapjáraton is leadná a teljesítményének maximumát. 60W fogyasztásnál ez 10% hatásfokot jelentene, a számítógép így viszont besegítene a központi fűtésbe.
Viccet félretéve, a géped csak a számára szükséges teljesítményt veszi fel a tápegységből. Ha 350 wattra van szükség, akkor annyit, sosem többet az alkatrészek támasztotta fogyasztásnál.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
i5 3470
2x4Gb ram
Gtx 660Ti
Hdd
Ssd
Ehhez milyen lowbudget tápot ajánlanátok az aquából? -
-
Cs1csó
félisten
válasz megint én #135784 üzenetére
Ennyirét jó bár én nem látom - Aqua webáruház kínálatát nézve - de ha ennyit szánnál rá és nincs a Seasonic akkor ezt: FSP 500W Hydro Pro 500
A géped 200W-ot sem eszik maxon.
[ Szerkesztve ]
-
fenixke
tag
Közben sikerült megtalálni a regisztrációt az EVGA oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz petyus_ #135788 üzenetére
Elég. Ha van rá ennyi pénzed akkor inkább már ezt: Seasonic FOCUS GX-550W Gold (SASSFOCGX550)
-
ToXeN
tag
Sziasztok!
Azt jól látom, hogy annyira prémium feature lett a Hybrid fan, azaz a lealló ventillátor, hogy 40ezer alatt egyik 650W+ tápban sincs? A legolcsóbb amit találtam az a Seasonic Focus GX 650 Gold, 42 ezerért, ami ha minden igaz kifutó termék."Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra"
-
Paxker315
addikt
válasz ToXeN #135791 üzenetére
más kérdés, hogy egy nagyon alacsony alapfordulatszám meg nem ördögtől való.
Nézd meg a Whisper M bitfenix tápok értékeléseit, szakírók véleményeit. Nem igazán kritizálják, hogy hiányzik a félpasszív ficsőr... Ami úgyis túl van lihegve egy olyan gépben, amiben cpu hűtő& pár házhűtő ventilátor is van..
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz ToXeN #135791 üzenetére
Seasonic Focus PX 550
Én is a minap szereltem be, jó cucc. Hybrid Silent Mód "Fanless until 30 % load" mellett, összesen 5db Arctic P12 van a házban illetve processzor hűtőn Silent módban ~600RPM körül mennek HDD nélkül és csitu van.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
RobinHD
tag
Sziasztok!
Vettem egy Seasonic focus GX550-es tápegységet.
Az lenne a kérdésem, hogy az idehaza forgalmazott daraboknál miért hiányzik a dobozból a 2db hordozó/tároló szütyő. Sima nejlonba volt minden becsomagolva.
Aki mostanában vett ilyen tápegységet nála is hiányoztak ezek a dobozból?
Csak amiatt kérdem, mert felmerült bennem hogy ne e hamisitványt sikerült vennem. Bontatlan zsugorfoliázott volt a dobozPrivátra illik válaszolni! :)
-
-
Cs1csó
félisten
válasz ubiii #135796 üzenetére
Ez korrekt, szerintem ennyi belefér. Amúgy személy szerint ezeknek a tasakoknak nem is nagyon látom értelmét. Hiszen ha használja az ember a PSU-t akkor az a gépben van ha pedig nem akkor a dobozában - akár fóliába - becsomagolva pihen a kábelek is ugyanúgy elférnek benne. Szerintem fölösleges rongyrázás.
-
RobinHD
tag
válasz ubiii #135796 üzenetére
Most hogy mondtad, előkerestem a dobozt és megtaláltam én is ezt a kártyát. Akkor megnyugodtam
Egy másik kérdés: amikor leállítod a gépet, már az utolsó másodpercben amikor a táp elveszi minden komponenstől az áramot neked is kattan egyet abban a pillanatban? Ilyet korábban egyszer sem tapasztaltam más egységnél. Ettől függetlenül jól müködik, csak fura.Privátra illik válaszolni! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest