Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit elbizonytalanodtam.. vásárlás előtt lehet, hogy kérdeznem kellett volna
Mini ITX formátumú gépet építek:
MSI MEG Z490I UNIFY alaplap;
Nvidia RTX 3070 Founders Edition vga;
Intel Core i5-10600k cpu;Mindenképpen SFX, SFX-L méretű tápot szerettem volna,
Ezt vásároltam, lévén, hogy átbrandelt Seasonic:
Fractal Design Ion SFX-L 650WOC-t első körben nem terveznék, de később szóba jöhet az is.
Elég lesz a 650-es táp? -
Véreshurka
senior tag
válasz tothjozsi96 #135942 üzenetére
Holnap írok nekik egy emailt és megkérdezem. Addig csicso82 válaszát tekintsd kiinduló alapnak. Ha viszont nagyon kell és viszket az ujjad a rendelés gopmbon és dec. 31.-ig rendelsz jan.31-ig vissza tudod küldeni.
El Psy Kongroo
-
_Balee_
aktív tag
válasz Paxker315 #135958 üzenetére
Be quiet! Dark Base 700 RGB házba most egy Be quiet! Dark Power Pro 11 750W 80+ Platinum táp van. Milyen 850W-os tápot ajánlanátok? 3x8 Pines kéne a videókártyához (OC-s 3080)
Most egy MSI RTX2080 Ti Gaming X Trio van a gépben. Azt írták a videókártyás topikba, hogy kevés lesz a 3080-nak a 750W. Gép: i9900K, 48 Gb RAM, 1 HDD, 2 SSD, 1 NVME, 5 venti, vízhűtés.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
syberia
veterán
válasz _Balee_ #135959 üzenetére
PCI-E 6+2-pin (GPU) 6 Kétszer annyi gpu tápkábeled van, mi a csudának akarnád ezt a bika tápot lecserélni?
https://howbad.info/
-
Szeleya
tag
Sziasztok.
[link]
Ezt a tápot szeretné venni egy barátom. Vélemény ròla esetleg? Vagy inkább hanyagolja. Olcsò 750 es tápot keres.
Köszi a helpet[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Szeleya #135962 üzenetére
Szia!
Nekem van ilyen tápegységem,meic gyártja a belét ,szerintem jó a teljesítménye és minősége is!Igazából sokféle tápot néztem,nekem fontos volt,hogy gold minősítés legyen,és halk!Ez halk tényleg,mert nem megy a venti se 150-170w teljesítményig(utána se hallom).Persze más is tudja ezt,sőt van olyan ami 250-300w-nál kapcsol csak be,de ár/érték/minőség terén nagyon jó!Üdv
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
syberia
veterán
válasz Szeleya #135965 üzenetére
Corsair RM750 80+ Gold, teljesen moduláris, félpasszív
-
Motyi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 1000W-os felsőkategóriás tápot. Sajnos amiket kinéztem (Seasonic Prime Platinum/Titanium, Be quiet! Dark Power Pro 11/12, EVGA SuperNova P2/T2) már egy jó ideje beszerezhetetlenek...
Az alábbi tápok közül (ezeket tudom most könnyen beszerezni) melyik az ami minőségben a fentebb felsoroltakkal van egy kategóriában és jó szívvel ajánlanátok?
Phanteks Revolt X 80+ Platinum 1000W (12 év gar)
Corsair HX1000 80+ Platinum 1000W (10 év gar)
Silverstone Strider 80+ Titanium 1000W (5 év gar)Az ár nem tényező, úgy is mind nagyjából 100k körül van, csaak a minőség és a megbízhatóság lenne a szempont.
A segítségetek előre is köszönöm!
-
Szeleya
tag
válasz syberia #135967 üzenetére
Szerintem azért akarja a gigabyteot mert a lap, vga, és a ház is az.
Nekem egy r5 3600 (majd 5600), és egy rx 5600xtm van (késöbb 3060ti vagy hasonlò amd) 2 m.2 ssd, 3 venti. Ehhez egy seasonic 550 gold, vagy egy superflower 550 gold ha jòl számolom elég. Esetleg egy corsair. Erősìts meg kérlek ebéli vélelmemben
-
kerdani
lelkes újonc
Sziasztok! Velemenyetekre lennek kivancsi hogy melyik tapot valasztanatok a ketto kozul.
Be quiet straight power 11 750W
Corsair RM 750x 750W -
Cs1csó
félisten
válasz kerdani #135970 üzenetére
Amelyikre több a garancia, amúgy Seasonic-ot
sajnos itt a topikban nehezen tudjuk értelmezni az ilyen kérdéseket:
- miért csak ez a két tápegység
- milyen konfigba
- mennyi a keret
- új vagy használtan, ha új akkor adott boltból vagy mindegy honnanAmúgy talán +1 a Corsair-nek.
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
A két táp közül melyiket választanátok?
Enermax Revolution87+ 1000 W 80+ Gold
Seasonic Focus GX 8502020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
ToXeN
tag
Újra van Seasonic Focus GX 650 Gold az Alzában. [link] Ez most vajon új vagy folyton visszaviszik azt az egyet? Nagyon gyanús
"Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra"
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
-
dudLee
tag
Seasonic SGX 500 22,6k
Amúgy a GX 550 mennyire ajánlott táp ? Be quiet Pure Power 10 Cm et váltana -
syberia
veterán
válasz Szeleya #135980 üzenetére
Corsair TX-M Series TX550M 550W Gold
FSP Hydro GE 550W Gold
Seasonic FOCUS GX-550W Gold
Super Flower LEADEX III RGB 550W GoldAz utolsó kettő a legjobb, kapcsolható félpasszív móddal felvértezett típusok.
dudLee: Gyakran ajánlott tápegység, nagyon robosztus.
[ Szerkesztve ]
-
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Egy Seasonic S12II GB 620W tapegyseget szeretnek venni es csak ebben a foremax.hu webshopban aruljak mar, tud barki barmit errol a boltrol illetve hogy erdemes itt venni?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
dugomc
tag
Üdv Urak. Tudnátok okosítani olyannal kapcsolatban hogy jelenleg egy Be quiet Pure Power 11 500W al hajtok 1600x, 1070ti. 2hdd 2ssd-t és tervezem lecserélni a VGA-t egy 2080-2080s körülire. A kérdés arról szólna hogy ez még elbírhatja e? Néztem kalkulátorokat felső határ ahogy kivettem. 2 éves a táp sajnos akkor nem terveztem ilyen magasságokba. Köszi a válaszokat.
-
GeryFlash
veterán
válasz syberia #135989 üzenetére
Ez kevés lesz 5800X + 6800XT mellé
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Üdv, egy Kolink KL-850M 850W Bronze -ra rabizhatom a rendszerem, vagy van felnivalom? Egy 3600X Ryzen és egy 6800 xt/ 3080 (hahaha lesz emberi aron). Egy corsair tx650 v2-ot valtana, ami pont hatareset a konfighoz.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
syberia
veterán
-
Crna
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tápot lenne érdemes vennem az alábbi konfighoz?
MSI B450 Mortar Max
R5 3400G
VGA-val nem tervezek
1db M.2 ssd
1, esetleg 2db sata ssd
1db hdd (ez még nem biztos, hogy lesz)
a ventillátorok számát nem tudom úgy 3-ra saccolom
Valami megbízható és csendes, lehetőleg moduláris, minimum silver, de inkább gold minősítéssel lenne az elképzelésem.
Összegben 20-30 közé lőnék, de ha érdemes 35 környékéig is hajlandó vagyok elmenni, nagyon esetlegesen 40 aláig.Ezzel szemezgetek például:
be quiet! Straight Power 11 450W Gold (BN280)
Ennél a tápnál mit jelent a használatban az osztott 12V-os ág egyébként?
Előre is köszönet a segítségért! -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Ha azonos árban tudom beszerezni a BQ! Straight Power 11 650W illetve Seasonic PX-650-es tápegységet, melyikkel járok jobban?
Seasonic-ot még csak ismerősök gépébe raktam, magamnak még nem.
Viszont tesómnak Straight Power 11-et vettem 2 éve, az elég jó.Az egyértelmű hogy a BQ! az Gold minősítésű a Seasonic meg Platinum.
Illetve utóbbira dupla a garancia mint az előbbire.Mindenképp Seasonic-ot válasszam vagy szól valami a Be Quiet! mellett?
-
Paxker315
addikt
válasz tothjozsi96 #135994 üzenetére
SeaSonic. Nem kérdés.
-
KAMELOT
titán
-
zolka95
őstag
Üdv!
Ehhez a konfighoz mekkora teljesítményű táp szükséges?
i5-9600KF
MSI GTX 1660Ti Ventus XS OC
1db SATA HDD
1db SATA SSD
Nem lesz tuningolva.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Paxker315
addikt
válasz tothjozsi96 #135998 üzenetére
pedig, hogy őszinte legyek, nem olyan nehéz az : ) Amíg Aris "mukodik", mindig lesz megbízható PSU-reviewer, így. A platinum Straight Powertől nem volt sggresve [link] [link]
A BQ gyakorlatilag a márkanévből meg a halk ventilátorokból "adja el magát", sokszor rosszabb eletronikával, kevésbé minőségi alkatrészekkel, rosszabb garranciaidőkkel. A "halkság" túllihegett egy tápegységnél, főleg, CPU hutes, házventik, HDD mellett.
[ Szerkesztve ]
-
letmein
csendes újonc
Sziasztok,
mi a véleményetek az NZXT olcsóbbik tápjairól? A C650 az emagnál most vállalható áron van, bár gondolom csak 1 év forgalmazói garancia (ki se írják). A népszerű Corsair TX szériánál papíron ez jobban tetszik - csapágy, kuss mód. Nekem a csendesség nagyon fontos tényező (én vagyok az aki 60k-s procira vesz egy 40k-s AIB-t + noctua ventik) és ott vagyok, hogy jelenleg a 550W-os FSP Raider a leghangosabb a házban. Van hasonló áron moduláris 600-650w táp ami jobb, halkabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest