Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
simpley
őstag
válasz simpley #135698 üzenetére
Én most már tényleg nem tudom a választ:
itt egy újabb táblázat, ez nem olyan új mint amit már linkeltem de ebben a bequiet System Power 9 OEM-énél FSP van feltüntetve. Lehetséges elírás? Vagy gyártják itt is ott is?
Az lenne még a kérdésem, hogy a Seasonic tápra hogy-hogy 7 év garit adnak? Elég sok..signed by simpley.
-
Pet84
tag
Sziasztok!
be quiet! System Power 9 400W CM (BN300) elég lenne szerintetek meghajtani az alábbi konfigot? Vagy kéne inkább az 500w? Egyáltalán ajánlott-e ez a táp?
Ryzen 5 2600
GTX 1070
2x8 Gb ram
1x200mm + 2x 80mm házventi
Nincs még meg a konfig ezért nem írtam pontos típust. ITX gépet tervezek, és jó lenne ha félmodulárissal megoldható lenne 20ezer Ft alatt. Ha van esetleg más alternatíva jöhet az is.Nasenscheidewandverkrümmung
-
fotren
csendes tag
Sziasztok!
ryzen 5 5600x, rtx 3060ti (eleinte 2*8, majd 4*8gb ram) -készülő configba keresek tápot
Corsair TX-M Series TX650M 650W Gold /cirka 30/
igazából ennél többet nem fizetnék, ha megoldható robbanás nélkül ennyiből -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépem:
Táp: XFX Core Edition 550W
Ház: FD Define C
VGA: MSI RX480 Gaming X 8GB
Proci: I7-2600K
Lap: Asus P8-Z68-V
Mem: 4x 2GB Kingston Hyper-X Blue
SSD: 3db 2.5"
Ventik: 1db CPU, 1db házhűtőEzen az alapon változtatva nem lesz, menne a fiamnak, kivéve a ház és a táp.
Viszont ha a tápegységet megtartanám, mi az a táp amit ehhez a fogyasztási limithez ajánlanátok. Ár minimalizálásra törekszem, de nem vargánya tápot tennék bele.Köszi!
-
cybermage
csendes tag
Sziasztok, a bequite oldalan van egy tap kalkulátor. Van egy olyan pont ahol azt kérdezni: "Tápellátás USB 3.2 Gen. 2 csatlakozón keresztül". Ez mi pontosan? Kell ez nekem?
Udv,
Mage -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Rajintek Metis plus házikóba keresek tápot. Ha lehet nagyon halkat, inkább félpasszívat.
Ryzen 3 3100 ,és egy RX570 4Gb lesz benne.
Árban 30K körül mennék el. Cél a halk gép építése. Legalább félmoduláris legyen.
A táp magassága max 14-15 cm lehet, inkább 14cm.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
simpley
őstag
válasz Ace Ventura #135710 üzenetére
a beQuite tápok állítólag nagyon halkak, én most tervezek beruházni egyre. Pure Power 11 500W CM, System Power 9 500W CM vannak 30 ezer körül..
[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
coolpet
senior tag
válasz simpley #135709 üzenetére
Szia,
Lehet rossz helyen járok, de én max 15-ben gondolkodom, ezek meg 25-35K-s tápok.
Ez egy lassan 9 éves konfig.A kártya TDP-je 150W, a proci meg 95W.
A többi cullang sem eszik sokat, lehet elég lenne egy 350-es táp is.
Azért ne menjünk el a világ végéreAz 550-es XFX-el egy Ryzen 3600 + 5700 XT-t tervezek hajtani majd.
-
palfitom
félisten
válasz simpley #135705 üzenetére
"500W kellene szerintem min" - Ne állíts ilyet kérlek! Minőségi 400 is elég hozzá simán (lásd adatlapom), nem egy "NJoy" 400-ast akar bele tenni.
Ha tényleg számít neki a fejleszthetőség (és nem sok év múlva lenne esedékes, hanem a közeljövőben), akkor tényleg javasolható lenne erősebb.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
coolpet
senior tag
válasz palfitom #135715 üzenetére
Nem számít.
Ezen a gépen már nem lesz mit fejleszteni.
2nd Gen I7 (11-ediknél tartunk), meg DDR3.A VGA is szerintem a max ami benne van, nagyobbat nem érdemes már beletenni.
Egyébként is 7 éves a gyerek, megy ameddig még megy.
Szerettem volna egy moduláris harisnyázott tápot magamnak, de 40K körül mozognak amiket vennék. 400K+ meg egy új gépre nekem rohadt sok, ezért keresek alternatívákat. Jó lenne ezt bontatlanul odarakni a gyereknek, dehát... -
palfitom
félisten
válasz coolpet #135716 üzenetére
Öööö, nem a te konfigodról volt szó az eredeti hsz-ben, amire reagáltam.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
cybermage
csendes tag
Csinálok egy új configot:
- MSI B460 Tomahawk
- Intel i5-10500 Box
- Bequite Base 500DX ház
- MSI GeForce GTX 1650 SUPER™ GAMING X
- 1 db SATA SSD
- 1 db HDD
- 2x8 v. 4x4 GB RAM
- 3 system fanKérdés, hogy a régi Seasonic ss-520fl tápom jo ehhez? Vagy azt is cserélném kell?
-
Paxker315
addikt
válasz palfitom #135715 üzenetére
Pontosan! Kicsit bővebben: egy 1070 ~ 160 wattot fog kérni terhelve, a 2600 ~ 80-at OC nélkül, a többire hagyunk 50 wattot: 290watt körül fog enni az egész rendszer "elméleti maximális terhelésen", játék közben meg sanszosan 250 körül tetőzne.
Tisztességes 400-as táp bőséggel jó lesz oda!
-
Ace Ventura
addikt
válasz Ace Ventura #135710 üzenetére
Ahogy látom ez pont megfelelne nekem. [link]
Mennyire ajánlott ez a táp?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
simpley
őstag
-
simpley
őstag
Miben jobb/rosszabb egy osztott 12V-os táp mint egy sima?
signed by simpley.
-
Ace Ventura
addikt
-
Paxker315
addikt
válasz Ace Ventura #135726 üzenetére
Én utánanéznék, mik a tapasztalatok a gyártói gariztatással kapcsolatosan: nem érdemes a bolti gariidővel foglalkozni, ha a gyártó kedvezően&vevőközpontúan bonyolítja az ilyen ügyeket.
Meg sokszor jóval kisebb az átfutási idő, mint kiskereskedővel szórakozni.
-
simpley
őstag
válasz Ace Ventura #135726 üzenetére
Aqua, PCX, iPon -nál a legjobb a gariztatás
a három közül a sorrend talán:
1. iPon
2. AQUA
3. PCXsigned by simpley.
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Lehet tudni,hogy ki gyártja a belét?
Gigabyte p750gmÜdv
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
válasz Paxker315 #135730 üzenetére
Nagyon jo minoseget irnak rola,azert kerdeztem..
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi tápom (Seasonic S12II 520W) szeretném nyugdíjazni, mivel 7 éve nyüstölöm.
Kb. 20-30 ezret szánnék rá. A konfigom i5 8400 illetve egy gtx 1060, amit a közeljövőben szeretnék majd egy 3060-ra cserélni. Első körben egy Seasonic FOCUS GX-550W-re gondoltam. Azt szeretném megkérdezni, hogy ebben az árkategóriában van-e jobb / olcsóbb alternatíva?Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
steewcv65
őstag
válasz Paxker315 #135732 üzenetére
Abbol lehet kovetkeztetni,hogy 20%-os terhelesig fanless modban van?
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok!
Tavasszal cseréltem félkonfigot: R5 2600 @ 4Ghz, Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Super Flower Leadex Gold 550W, G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT.
Leginkább Overwatch és CSGO alatt random újraindul a gép hibaüzenet nélkül. Semmi előjele nincs, hőfokok rendben, de ilyenkor általában újraindul, belépek újra gyors vissza a meccsbe, de már néha a map betöltés előtt ismét újraindul. Néha 1-2 hétig semmi és ezek a gamek is hibátlanul futnak, de mostanában sűrűbben előfordul ismét :(
3D Markot bármeddig tudok futtatni, RDR2-vel is Qhd minden maxon simán játszom több órát is egyben minden gond nélkül. Több driverrel próbálkoztam, állítottam SOC és cou feszt is, memória órajelekkel is játszottam, de a hiba ugyanúgy fennáll.
Gariztatnom kéne a psu-t gondolom, helyette egy ugyanilyen táp ezt a konfigot kiszolgálja vagy nagyobbak kellene keresnem? Anno azt az infot kaptam innen, hogy elég lesz.köszi előre is
-
Cs1csó
félisten
válasz Ochocinco46 #135737 üzenetére
A teljesítménye elegendő kb. bő 300W-ot ehet a konfig maxon. Mennyi idős a tápegység, 5 éves kor alatt okés 5-10 között már rezeghet a léc. Mennyire poros szoktad takarítani ,pl. kifúvatni, kiporszívózni?
Jó lenne egy másik tápegységgel tesztelni a konfigot. -
simpley
őstag
válasz Cs1csó #135648 üzenetére
Szia,
végül ez a két táp maradt a listámon:
Seasonic Core GC/GM 500W
beQuiet System Power 9 500W CM
Hosszabb távra melyiket érdemes választani? Mennyivel jobb az, hogy osztott ágas a 12V vagy nem osztott?
emlékezetőül a konfigom:
PSU: FSP Hexa+ 400W
CPU: Intel Pentium G4500
Motherboard: H110M-es alaplap
8GB DDR4 RAM
2HDD 1ODD 1SSDsigned by simpley.
-
kicsicsosz
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
A következő konfighoz keresek tápot:
Ryzen 5 3600
Sapphire 5700 XT Nitro+
Msi B450 Tomahawk Max
16GB RAMOC-t az ésszerűség határain belül szeretnék majd. Fontos számomra hogy minél halkabb legyen, és lehetőleg sok garanciát adjon rá a gyártó, az időtállóság fontos.
Kb 40000Ft körül szeretnék rá költeni.Eddigi típusok amiket néztem:
Corsair RM650x
Seasonic Focus GX 650W
Fractal Design ION+ 660PEzeken kívül még miket ajánlanátok ebben az árkategóriában, és ezek közül melyik a legjobb választás szerintetek?
Persze ha van valami best buy, nagyon jó ár/értékű táp most, akár drágábban is, arra is kíváncsi lennék.Köszi előre is.
-
Werkly
őstag
Itthon kapható moduláris tápegységhez 6+2 pines kábel a táp és a VGA közé? Kösz!
-
steewcv65
őstag
-
dante3
addikt
Sziasztok!
Z490 lap
i7 10700 proci
rtx 3070 vga
32gb ram
2 ssd + 1 hdd, 3-4 venti
Ehhez az összeállításhoz [ezen] tápok közül melyik lenne a legjobb, legmegbízhatóbb vétel?
Köszönöm előre is!Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk!
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan veszett új konfigot, ehhez kérném a segítségeteket.
I7-10700 + Z490
2 HDD
1 M.2 SSD
Jelenleg ezek lennének, de később tervezek VGA-t venni, kb 2060 szint, elég ehhez egy 550es táp?
FSP HYDRO GE 550W-t néztem ki, ez jó lenne? -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Amikor a Seasonic Focus GX-550W-ról beszéltek akkor ez az?
LinkItt nincs GX jelölés, és arra nem találok reviewet.
-
deadbody
tag
Üdv megint, végül csak befürödtem a táppal valamilyen szinten, a ventije kezdetektől fogva kerepel, azt hittem csak bejáratós de nem... Míg meg nem jött egy 5+ éves fsp tfx tápról ment a gép mert más nem volt itthon kéznél, annak a 8cm ventije halkabb...
Ezt visszaküldöm, helyette néztem két tápot:
[link]
[link]
Ezek közül választhatok, vagy van még más alternatíva?
(gép amit ki kell szolgálni adatlapomon)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest