- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- gerner1
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Az Annihilation érdekes, szerintem valaki LSD trip közben Lovecraft-et olvashatott, és így született meg a film. Nem tudom eldönteni, hogy jó e vagy sem, nagyon vegyesek az érzéseim. Mindenesetre azóta megnéztem még egy filmet, és még mindig ezen rágódok, úgyhogy valami extra mindenképpen volt benne az átlaghoz képest. Kíváncsian várom a folytatást, hátha kiderül, hogy az idegenek elpusztítják e a Földet, vagy hogy egyáltalán mi a tervük. Az Expanse-t most nézem majd, remélem hozza az elvárhatót.
-
törölt tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Az 1.10 es frissítést mindenképp szedd le ha nincs rajta a játékon. Szinte az összes korábbi hibát kijavítja. Ha nincs rajta, tuti azért dobál ki. Nekem 80+ óra játékban egy bug volt. Elvileg a konfigod is épphogy elég, én is játszottam 2GB-os vga-val, 20-30 körüli fps-ed meglesz szerintem, fullhd-ban.
-
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Most állnék neki PC-n a game-nek, de sajnos 10 perc játék után kidobott hibaüzenettel. Utánanéztem angol fórumokon a hibának, de biztos receptet nem olvastam...
AMD FX 6300 (6 magos), RX 460 2 GB, 8 giga DDR3 RAM (1500 mhz körül) a config.A hibaüzenet olyasmi, mint a képen...Valószínű, h. virtuális memória gond...
Pontos megoldást tudtok nekem írni? Nálatok is előfordult a hiba? Mennyire bug-os a játék? -
janos666
nagyúr
válasz
üzenetére
Az Andomédának mára messze sokkal jobb grafikája van, akár karakter szinten, mint a megjelenésekor.
Szerintem a bugokon kívül (mikor valami hibából egyértelműen nem úgy nézett ki, ahogy várható lenne, pl. mikor valami '90-es éveket idézően jelent meg minimálisra LOD-olt textúrákkal közelről is) nem változtattak semmit a grafikán (esetleg még a minimális "optimalizálás" tehet olyasmiről, ha valami kicsit másképp fest --- olyan se jobb se rosszabb, csak azonos szinten kicsit más), és ahogy az első pár hónapban nézegettem, azok közül is sok driver hiba volt (akkoriban volt itthon Polaris Radeon és Pascal Gaforce is --- gondolom, mert nem volt idejük a VGA gyártóknak sem felkészülni), vagy máig létező ("eredendő") inkompatibilitás az egyes effektek közt (mint pl. ahogy a Temporal AA elmaszatolja a részletgazdag geometriájú áttetsző effekteket, mint emberi hologramok, ajtók és más gépek előtt is lebegő "holografikus vezérlőpanelek", vagy mikor a Depth of Field "kivágása" kihagyja az áttetsző/átlátszó tárgyakat, mint pl. a sisak üvege, stb --- csupa olyan látványelem, ami a Battlefiled-ekben nincs, így ott viszonylag jól működhet ugyan ez a Frostbite TAA), de ez utóbbi szerintem nem is igazán gond, mert mindig azt vallottam ezekről, hogy "nem baj, ha vannak ilyenek a játékmotorban, kapcsolgassa mindenki ízlés szerint, de részemről a kevesebb több, vagyis csak módjával, ne kapcsoljunk be mindent egyszerre, csak néhányat, ami tényleg jól áll az adott játéknak (és nem okoz bugokat se egyedül, se valami mással kombinálva, amit még jobban szeretnénk bekapcsolni)".
Persze az olyasmik nagyon kellemes javítások, mint hogy most már a sisaküvegen landolnak az esőcseppek, nem a mögöttük lévő arcbőrön, mint ha elromlott volna a légkondi a ruhában (de az ultrahangos külső felszíni vízlepergető nem).

De azért mernék fogadni, hogy az ilyesmi nagyon keveseknek tűnt fel (<<50%). -
törölt tag
Egyetértek a véleményeddel, de sajnos ez nem mind a BioWare hibája. Katasztrofális volt az egész "forgatás" az elejétől fogva, és sok jelentős dologra nem maradt elég idő, ezért lett annyi mellék küldi sajna. Azokkal hamarább elkészültek, de az kizárt, hogy ne látták volna, ez így nagyon karcsú lesz összességében.
Az Andomédának mára messze sokkal jobb grafikája van, akár karakter szinten, mint a megjelenésekor. Javaslom tegyél vele úgy egy próbát, hogy alkalmazod ezeket a módosításokat. Utána bármelyik agyon ajnározott régebbi résztől garantáltan elmegy a kedved, mert a family guy szintű grafika ami az új részből visszatérve a régebbi részekben fogad, (persze túlzással
) számomra kizökkentően hat, mert bár nem a grafika a lényeg, egy ilyen történetvezetéses, karakterközpontú játéknál, szerintem ez a minimum amiről a cikkben beszélek.
A történet meg a második részre biztosan felnőtt volna a ME névhez, de ezt sajnos már sohasem fogjuk megtudni... -
maajsz
senior tag
válasz
üzenetére
Ha csak mint "első" részt nézzük az MEA egész jó felvezetés. A múlt héten csináltam egy rövidebb playtrut, egyrészt Scottal még nem nyomtam, másrészt kíváncsi voltam milyen plusz szövegek vannak, ha először a main sztorit tolod végig és utána egyebeket. Szóval ha a mellék küldiket elhagyja az ember egész "tartalmas" tud lenni, de sajnos ez a tartalom nem olyan lenyűgöző mint az első rész ami bemutatott ugye egy egész új univerzumot, itt meg ami érdekelt volna, hogy a Kett meg a Remnant honnan jött pont homályba marad.
Másrészt nem is maga sztori kevés nekem, inkább a karakterek sikerültek túl "casual"-ra meg az RPG elem lett gyenge. Nem vártam volna el különböző végkimeneteleket, az már túl nagy "álom" lenne, de azért a döntések alapján valamelyest változó sztorielemek jól estek volna még ha közben Ryder karaktere nem is változik jelentősen, de ezek már sokat lettek fejtegetve a topikban.
Hogy a folytatás milyen lett volna, jó kérdés, hisz az egekbe magasztalt ME2 is tulajdonképpen egy nagy sidequest, leszámítva az Arrivalt ami tulajdonképp felveszi a fonalat az első végétől. Ennek analógiájára ha a folytatásban ha nem kapnánk továbbra sem választ, de mondjuk a quarian ill a többi faj bemutatásra kerülne egy pár plusz nagyobb küldetéssel teljesen elfogadható lenne. A bugokat meg animációkat na meg a karaktermegjelenéseket kellene javítani, a harcrendszerrel teljesen jó. Ugyanerre a motorra ez nem tudom mennyi munkát igényelne, de mivel az alapok már megvannak sokkal kisebb költségvetésből is kijöhetne akár. Egy tovább fejlesztett crafting rendszert szívesen látnék, na meg a squadmate equippelhetőséget mindenképp, ami a frostbiteből viszont teljesen hiányzik.
Sajnálom hogy egy elkapkodott kiadással ekkora hatehullámot generáltak, nevetséges volt ahogy minden jutuber ezen lovagolt a nézettség érdekében, még az is aki soha nem játszott ME játékkal. Közben egy hardcore ME fant nem is a bugok, hanem a gyenge karakterek meg a sok helyen közönséges írás zavart a legjobban. Reméljük tanulnak az esetből. -
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Hmmm szerelmes voltam T'pol ba, Jolene nagyon ritkán posztolgat, de én továbbra is rajongok

-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Hát ja. Én adok még egy esélyt a Mass Effect-nek, ha lesz újabb rész, de ha az se jön be, akkor inkább hagyom a francba ezt a szériát, és átnyergelek valami más játékra.
A Prometheus kb. olyan, mintha egy óvodás írta volna a forgatókönyvet, annyira következetlen meg fantázia hiányos. A Covenant egy az egyben ugyanarra a sztorira épül, másodikra már nagyjából átjött, hogy mit akarnak, talán a gonosz mesterséges intelligencia alapötlete sem annyira rossz, de nem az Alien univerzum keretében kellett volna megcsinálni, pláne nem egy ennyire tehetségtelen forgatókönyv íróval. Harmadik esélyt már nem kapnak tőlem ezek a filmek.
A BSG-t szerettem. Nekem még a Star Trek: Enterprise is bejött, az se volt rossz abból az időszakból. Ránézek erre az Expanse-re, kíváncsi vagyok. :-)
-
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Okés, de ne a Trilógiával állíts szembe egy első részt, akkoriban az sem ütött azért akkorát! Mármint a ME1, csak az emlékek megszépítik. Nyilván a történet sokkal jobb volt, de a mai szememnek már nagyon unalmas, cső pályák, hiába RPG, kell a szabadság érzése, pláne egy egész rendszerben.
Szerintem a BioWare sem ilyenek szerette volna a játékot, érződik rajta, hogy a mellék küldik, csak muszájból kerültek bele. Ahogy a moding bejegyzésben is írtam fentebb, a második részre kiforrott volna, a harmadik meg mindent vitt volna. De sajna ez a hajó már elúszott
Alien egy vicc. Én az első másodikon nőttem fel, ezek az új részek zagyva pénzlehúzások, mert a nagy öreg nem tudja elengedni, és még filmezni akar. Nézd meg a The Expanse sorozatot, most jön a 3. évad, mindent visz szerintem, és történetileg elég korrekt, a BSG óta az első igazi sci fi dráma. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A Tempesten az aulában vagy mi az
katasztrófa a helyzet, minimum 15 fps mínusz. Én nem tudom a rengeteg mod miatt, de amikor ki akarok menni onnan a raktérbe, rendszeresen nem nyílik ki az ajtó. Lépek párat hátra, kinyílik rohanok előre, erre a pofám előtt becsapódik
Meggyőződésem, hogy ez egy direkt trollkodás az 1.10 es frissítésben a BioWare részéről 
Egyébként a cikket frissítettem, sok hasznos infóval, és be kell vallanom, nem vagyok egy írogatós típus, de annyira tetszett amit linkeltél nekem a trilógia tuningolásáról, hogy annak nyomán született meg az írás
Ha már közel egy évet szenteltem a játék babrálásának, lehet mások is kedvet kapnak hozzá! 
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Legfrissebbet használom, azt hiszem 4 bolygót látogattam eddig, azon 2 architect-et már lenyomtam. Majd talán folytatom valamikor, ha egy kicsit több időm lesz játszani, de azért messze van attól a diverzitástól az egész Androméda, mint ami a Tejúton volt egy csomó fajjal, kultúrával, maffiával, Shadow Brokerrel, Asari Commando-val, meg tudom is én még milyen mellékküldikkel. Szinte mindegyik élvezhető volt, most meg totál sablonosak a mellékküldetések, nincs semmi tétjük, nincs chatelés az ellenséggel mielőtt szénné alázod őket, a biotikus támadások is jóval gyengébbek, mint előtte voltak, pl Jack-el csak úgy repkedtek állandóan az emberek, most meg alig sérülnek valamit, és így tovább. Egyszerűen nekem nem üti meg a szintet játékélményben, hiába lett sok új dolog tényleg jó benne, gyakorlatilag a lényegi része olyan, mintha teljesen összecsapták volna.
Filmek terén az új Alien elég nagy csalódás. Nagyjából átjön, hogy mit akar elérni a rendező, de még ha össze is jönne neki 100%-osan, akkor sem ütné meg az eredeti színvonalát, alaptörténetben meg közelében sincs az eredetinek baromi ostobák benne az emberek. Mint biológus mérnök nagyon sok dolog túlzottan irreális benne ellentétben a régi filmekkel, csak hogy egy példát mondjak, pl az 5kg-os magzat méretű polip fél óra alatt szobányi méretű, több tonnás szörnnyé hízik. Sorozatban nekem a Babylon5 az etalon, és hát megnéztem azóta már nagyon sok scifi sorozatot, de sztoriban egyik se ér még csak a közelébe sem. Az Annihilation-t még nem láttam, de ha az is egy a sok félbehagyott sorozat közül, akkor inkább nem is kezdek bele. Már nem látom értelmét, hogy 1-2 évad után a történet közepén legyen vége, mert elfogyott a keret.
-
janos666
nagyúr
Én is végigjátszottam február körül másodszorra, mert "lövöldözős játéknak" jó, és kíváncsi voltam hogy néz ki HDR10-el (OLED TV), illetve hogy mennyire kupálták ki a bugokat a patch-ek.
1: Tényleg elég sokat dobott a látványon a HDR. Ahogy azt már látatlanban is sejtettem, egész sok látványelem/effekt olyan, ami így nyer igazán értelmet (kicsit olyasmi, mint mikor a szemüveges 3D esetén megnéztem előbb 2D-ben, majd 3D-ben ugyan azt a filmet és akkor leesett, hogy néhány jelentnek csak az volt az volt az értelme, hogy 3D-ben látványos legyen...) Persze azért ettől nem lesz jobb a játék és nagyon más sem...
2: Sokkal simább volt az utazás, de még most is voltak a nulladik naptól rágyásra-mímelt bugok (cutsecene-ben "besz@rvam" sétáló vagy kitekeredett emberek, arcokat eltévesztő kamerapózok, stb), közel sem lett teljes a foltozgatás, teljesítmény tekintetben sem (ugyan úgy megvan az a triviális hibának tűnő anomália, hogy ha a Tempest-en mentek egyet, akkor a menüből visszalépve akár ~50%-al nő az fps, majd random megint lelassul...).
Ezen kívül pedig tudjuk, hogy nem sok minden változott. Néhány nagyon égető apróság már a legelső egy-két hónapban bekerült (nyisd ki az összes ládát egy gombbal, ugord át a hajókázások egy részét, stb). DLC/kieg ugye véletlen sem jött, így most is totál üres érzésem volt, mikor a végére értem. Most még egyértelműbben éreztem egy űrt, de nem azt a félét, hogy hiányozni fog, hanem hogy "Ok, végigkínlódtam közel 100 órát, most hol a p|csaába van a játék, amit vártam? Adjtátok ide! Kérek legalább egy kiengesztelő DLC-t, vagy valamit...".

Ráadásul a vége felé elromlott az egerem és egy tartalék vacakkal játszottam tovább, amivel lövöldözni sem volt élvezetes (jó drága és elvileg gyors lett volna a gariztatás, de végül 1 hónapig húzták).
Most a Torment: Tides of Numenera-val játszom. A Dragon Age: Origins óta nem volt ilyen jó RPG élményem. Közben volt a Witcher 3 is, de az nem tudta ezt elérni. Most viszont sokat nosztalgiáztam és végiggondoltam azt is, hogy miként halt ki a Bioware játékokból DAO és MEA közt minden, ami miatt annak idején megszerettem a Bioware-t és szinte kötelező jelleggel játszottam a folytatásaikat, ha kellett belemagyarázva, hogy még mindig van bennük valami jó, mint régen.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Thx!
Szegény andromedának vannak gondjai sebesség terén. Pl. jól fut a játék, de ha Cora-val a Tempesten beszélgetek, akkor beesik a játék sebessége kb 5fps-re. Más karakterrel nincs ilyen gond, miközben Cora-val meg máshol se, mert csapattagnak szoktam vinni Drex mellé.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Ne is mond, én már az agyon hypeolt Ready To Player One-tól is kivagyok
Összelopkodunk mindenféle dolgot karaktereket, 0 történetet teszünk mellé, és kész a csoda sci fi? Egy Annihilation meg megbukik? Szánalmas ami a filmekkel történik, jöhet a 10 ezredik Marvel, vagy nyúljanak vissza még több klasszikushoz, és szarják el azokat is, mint Star Wars, Alien sorozatot... Röhej 
Andromeda nem lenne rossz, a karakterek kölykök, és a történet is egyszerűbb mint korábban, de én pl már megszerettem a csaj Ryder-t, a humorát, és van benne karakter fejlődés is, több mint a Tomb Raider-ben szerintem, ami abban merül ki, hogy lara pár óra játék után gond nélkül lefejez bárkit, vagy bármit

Első résznek jó lenne, a tippem számodra: Mindenképp a 1.10 es utolsó frissítéssel játszd, ha nem is moddolod, és csak a fő szálat vidd végig! Nem kell semmi mászka, mellék küldi, max 1-2 loyality mert azok jók lettek, főleg Peebe-é. És akkor kapsz egy pörgős látványos sci-fit, sokkal jobb történettel mint ami a mai mozikat jellemzi
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Uhh de komoly munka! Remek a cikk, el is olvasom végig hamarosan !

Igen az a baj, hogy Andromeda nagyon gépigényes lett, nekem is belépő karim van (GTX960 4GB) nemrég vettem használtan itt, simán megy rajta maxon ezer fps- el pl Titanfall2, de Andromeda kifekteti, főleg modokkal
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem az egyetlen rész, amit félbe hagytam már hónapokkal ezelőtt, és azóta se volt ingerenciám, hogy folytassam. Valahogy túl sablonos a történet eddig, és attól tartok, hogy ezután sem nagyon fog változni. Grafikával, ilyesmivel nincs bajom, de azért vettem meg az előző részeket, mert volt sztori. Gondolom folytatódik az a 21. századi trend a játékoknál is, ami a filmeknél, hogy kiirtották belőlük a történetet és csak a grafika maradt, amit ez egy bites emberek is képesek befogadni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Én fél év kihagyás után most megint tolom a single-t, nem is rossz játék. A h047c meg valami különösen szépre sikerült, csak sajnos a jelenlegi vga-m nem tudja max beállításokban vinni 1080-ban a játékot, legalább is nem txaa mellett. Majd egyszer...
Ennek a játéknak a multiját is szeretem, elég jó lett.
szerk:
Ha már modok, nézd meg mit tudtam kihozni az előző részekből: [link] -
törölt tag
Látom sajna halott a topic, mint úgy általában minden ME ANDROMEDA fórum. Az emberek már el is felejtették a játékot, sajnos. Hát nekem még mindig a kedvenc ME epizódom, igaz modok nélkül bottal sem piszkálnám

Jó lett volna, ha olyan állapotban adják ki, mint a lent látható videóban, okés a történet akkor sem lett volna epikusabb, de nekem első résznek pont megfelelt, és én nagyon megkedveltem FemRydert.
Sajnálom azokat a felhasználókat, akik egyből megjelenés után tolták, a pinponglabda szemű karakterekkel, és bár tisztában vagyok vele, hogy egy ME játékot, nem a grafika miatt játszanak az emberek, de szerintem rengeteget számít. A lenti videó, egy közepes grafikus kártyán futott maximumon, de a szénné modolás miatt, sajna alacsony sebességgel. Gondoltam megosztom veletek, rengeteget szívtam mire ez mind összejött
Videó: Maximum ReShade, és Frosti mod managger (NEXUS) MOD működés közben.
(A képek FRAPS in game képek! extrém ReShade beállítással!) -
maajsz
senior tag
válasz
Ryder62
üzenetére
Nekem úgy rémlik a Steamesbe benne van a Bring Down DLC csak a Pinnacle nincs. A topikjába mintha részletezték volna a magyarítás meg a DLC esetét ha visszakeresed, elvileg működik. A Pinnacle-t én is máshonnan töltöttem le (ráadásul nem is volt hangja valamiért ott), de ment minden kérdés nélkül. Mondjuk személy szerint inkább a textúra modot javasolnám a magyarítás helyett, persze ha fontos megértés szempontjából akkor menjen az.
-
Ryder62
őstag
Hali,
Azért ide írok mert a topikja kihalt.
Feltenném Steamről a Mass Effect 1-et és rábuherálnám a magyarítást. A kérdés az hogy a Bring Down the Sky-t honnan tudnám leszedni? Egyáltalán Steames verzióval hajlandó futni? A magyar verzióval összehozható?
-
maajsz
senior tag
+8 rammal igazán nem nyersz jelentős fps-t, ha egyéb dolgokat kilősz a gépen 8 rammal a játék tökéletesen fut. Hirtelen azt mondanám, hogy ha 20+ ezret kiadsz az inkább a 1050 --> 1050 Ti váltást érné meg tisztán a grafika szempontjából. Viszont ha VGA-t most nem akarsz már cserélni inkább spórold meg a pénzt a következő platformra, már ha égetően nem kell a ram.
-
barik
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.Gépem:
Athlon X4 860K
8GB HyperX 1600Mhz SSD a jelenlegi konfigom, és lecseréltem benne a régi R9 280 ast, egy vadi új GTX 1050 2Gb Zotac karira. TV-n játszom, és nem zavar a 30-40 fps. Alatta azért már de, engem is
Mass Effect Andromeda elfut rajta FullHD-ban pont ennyivel. Más játék nem is nagyon izgat. Az R9 bírta a ME Andromeda modolást, (Nexux, ReShade) olyan grafikai tuning volt a játékon, hogy ha így jelent volna meg, más lenne a leányzó fekvése a játékkal kapcsolatban!Nyilván vennék, jobb karit a játék alá, mert most egyet vissza léptem sajna az 1050 el, bár egy picit jobb, mint amire számítottam. (COD-ok maxon fulhd-ban simán!), de a jelenlegi árak... mindenki tudja sajna.
DE mivel ramot amúgy is kéne vennem, grafikában meg fog jelenni plusz teljesítményként a 16Gb ram a 8-hoz képest? Mert ha igen, akkor némileg könyebb szível adok ki érte huszon akárhány K-t.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is. -
cyberkind
félisten
Sziasztok!
A 3 féle játékmód között (amit a kezdéskor kínál fel) van jelentősebb különbség, illetve melyiket ajánlott választani? Arra emlékszem, hogy anno a ME 3-nál a ME-re hajazót választottam, az tetszett, viszont akkor se tudtam a különbségeket.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Jaja, nem csak rossz dolgok kerültek bele. Nekem megint volt ez a nem veszi elő a fegyvert bug Eos-on. Amikor kiszállok a Tempest-ből és még autosave előtt van a játék meg töltöget, akkor ha előveszed a fegyvert képes szétcsúszni ilyen formán. Kiléptem, újraindítottam, betöltöttem a mentést, de nem segített. Felszálltam az űrhajóra, aztán vissza, de az sem működött. Fegyvereket cseréltem loadout-ban, az sem. Utána csináltam fast travel-t, az valahogy kihozta ebből az állapotból.
Közben sikerült kinyírni az architect-et, valkyrie, falcon, isharay kombinációval, heat inducer (incendiary ammo) meg sticky grenade modokkal. Vetra jó szolgálatot tesz a pajzs töltögetésével közben, a másik szinte mindegy, hogy kicsoda, úgysem sokat csinálnak, alternatív célpontnak jók csak. A lábakra az isharay a jó, ha megfelelő ponton találod el, akkor 2-3 lövés elég. A fejre és a kisebb ellenfelekre, amiket leküld meg a falcon és a valkyrie ami szerintem hatásosabb. A jeges szerintem jóval nehezebb lesz.
Pedig a jeges bolygón így van 100% lakhatóság mellett. Lehet, hogy hagyni kell még melegedni a bolygót és csak utána visszamenni az architect-et kinyírni a második körben.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nekem Meridianon volt olyan egyszer, hogy pikk-pakk lefagyott. De úgy, hogy másik asztalra sem tudtam átváltani (Windows 10), se feladatkezelő, se semmi. Ami sokkal jobban zavar, hogy a kedvenc képességek kiosztásánál ha egérrel rákattintok valamelyikre, akkor azt úgy érti, mintha felülírnám az aktuális képességeimmel azt a kedvenc kiosztást. Pedig erre van külön billentyű. (Kezdetben nem volt ilyen hiba, a javítgatásokkal került bele. Szerencsére a kurzorbillentyűkkel is lehet váltogatni közöttük.)
Amikor meg visszaváltok menüből, pár másodpercig nem tudom nézni a képernyőt, annyira vakít a napfény - a Tempesten nyilván nem, csak bolygófelszíneken jellemző.Viszont a küldetések érdekesek (némelyik mellék-mellék feladat is), a harcrendszer jó, a karakterek szövegei (amikor egymást ugratják, vagy Ryder beszól nekik) meg többnyire kiválóak.
-
inf3rno
nagyúr
-
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Ez a bug dolog amúgy baromi érdekes, én 1.0 óta tolom és két kezemen meg tudom számolni hányszor futottam bele. Viszont láttam elég sokat gameplay videon, így elhiszem hogy panaszkodnak.
A Falcon kb a N7 Vakyre elődje, az utóbbira érdemes gyúrni. Ugyancsak érdemes a cryo pod rewardokat is begyűjteni, jó cuccokat lehet fejleszteni, na meg nyersanyag, kredit stb kapsz, sőt az egyik legjobb a vége felé van, ami lefelezi az ilyen ultra rare modoknak a negatív részét (büntetését).
Az Voeldes architectnél végig lehet épületből lőni, van 3 is és mindben van hősugárzó. Elég odébb lépni amíg esetleg oda lő ilyen terület sebző gránátokat.
Amikor meg felugrasz az csak simán hover (lebegés), kitart a jump jet / biotic képesség, a körülötted mozgók nem lassulnak be, max úgy érződik. -
inf3rno
nagyúr
Van valami konzol az űrhajón, ami adja nekem minden órában a 100 milky way pontot, csak sosincs időm begyűjteni, mindig bolygón vagyok. A sticky grenade modot most kutattam ki, van valami 800 sebzésű sniper rifle, gondolom az isharay lehet az, majd azt kikutatom, aztán szétmoddolom. Megint találtam egy architect-et, és kell valami hatékony fegyver ellenük. Van még egy assault rifle (azt hiszem falcon), ami 200-at sebez minden lövésre, bár nincs túl sok a tárban meg lassan tüzel, de azért az is egész jó. Majd azzal bepárosítom ezt a SR-t, aztán azzal leirtom mindkét architect-et. A jeges bolygón lévő sokkal rosszabb, mert még így is, hogy 100% viability van, azon a területen eszi a life supportot a hideg és csak egy hősugárzó van. Mire körbejárom az architect-et, addigra kíhűl annyira, hogy már a HP-ból sebez... Vannak amúgy furcsaságok, beleugrattam az eiroch fejébe és valami szétcsúszott, mert utána eltűnt a járgány a képről és nem tudtam mozogni, csak a hangokat hallottam meg a kamerát tudtam forgatni. Még ennyi patch után is erősen félkész amúgy, egy csomó bugot felfedeztem ebben a pár napban, amíg játszottam. Talán a legérdekesebb, hogyha a levegőbe ugrok, aztán tolok ilyen gyors biotic mozgást előre úgy, hogy a fejemnél van a fegyver, akkor mintha lelassulna az idő pár másodpercre vagy mintha megállnék a levegőben. Ha tényleg lassítja valamiért az időt az elég jól felhasználható pontosabb célzásra meg egy kicsit Max Pain-es lenne tőle a játék, ami sose baj. A hibáktól függetlenül élvezhető amúgy. Főleg amikor a kett katonákat elgázolom, aztán visszatolatok és még egyszer áthajtok rajtuk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Valami olyasmi, a shotihoz elég jól passzol, az SR meg AR-hez kevéssé. Így hirtelen nem ugrik be mennyire adja az inferno de sztem craftold inkább az Isharayt. Szerintem mondjuk a legOP-bb cuccok N7 fegyók, de még a 3. playtru után se lett annyi milkyway pontom hogy mindent kirakjak X-esre amit akartam. Viszont ha szkennelgetsz is akkor szépen gyűlik a helios meg remnant pont és vannak ott is ínyencségek, mint az említett isharay vagy a dahn shoti meg az U betős pisztolyka nem ugrik be, azt használtam electric beammel meg scopeal, az is fun volt.
-
inf3rno
nagyúr
Érdekesen hangzik, akkor ez gyakorlatilag valami aimbot?
Azt hiszem szétkapom a raptoromat, mert valami olyasmit írt, hogy a seeking plasma és a disruptor ammo nem jön jól ki egymással, és egyébként sem sikerült megszokni célzásnál, hogy ívben esik le a cucc. Általában a lábukhoz lövöm, vagy egy teremnél bepattintom az ajtó sarkából úgy, hogy nem is látnak, messzire viszont ez se valami jó. Az inferno sniper rifle, amit kutatok éppen csak a neve miatt. :-) -
maajsz
senior tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Ez gondolom nem jelent bajt, neve mellett a KOTOR-al meg az ME 1-2-vel
De ugye Casey Hudson is vissza tért, szóval lehet hogy ténylegesen alakítani akarnak valamit. Őszintén szólva zéró izgatottsággal várom az Anthemet, de nem fogom bánni ha egy jó coop sül ki belőle és nem egy tiniknek való bohóckodás. -
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
A Nexuson a gerenal merchantnál meg tudod venni a modokat, ott van az auto fire mod is. Fejleszd ki a Valkyre blueprintjét és csináld meg auto fire moddal. Gyakorlatilag elrontja a játékot

A másik ilyen a piranha shotgun a seeking plasma lövedékkel, gyk becélozza magának, még az architectet is simán le lehet shotizni vele. És mindkettő mehet vintage heatsinkel, de ha jól tudom abból 1 playtru alatt csak egyet lehet szerezni

-
inf3rno
nagyúr
Én inkább arra számítottam, hogy experimental weapon fejlesztéshez használhatóak lesznek, de ezek szerint nem. Pedig tök jó lenne ezekkel valami új fegyvert kombinálni. Közben próbálok moddolni az architect ellen valami fegyvert, de eddig nem sok sikerrel. Most csináltam egy baromi gyors gépfegyvert grenade launcher moddal, de alig sebez valami extrát a mod miatt. Amúgy észrevettétek, hogy shockwave is tök gyenge lett ahhoz képest, amit ME3-ban Jack vagy hogy hívják előadott? Ott repkedtek tőle széjjel az enemyk itt meg csak megtorpannak egy pillanatra.
-
inf3rno
nagyúr
Vannak ezek a salvage cuccok, azok később használhatóak lesznek bármire, vagy eladhatom őket?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ja ok, na majd kipróbálom. Én most egy Zalkin-ra raktam beam modot single player-en és elég durván szeleteli az ellent az is.
Amúgy a fenti jeges micsodánál a nagy kék állatot folyamatosan lerakta oda, ahova mentem, aztán folyton letámadta a csapatot. Valamikor kettőt is kirakott. Mindenesetre vicces, mert a kocsit simán felburítja egy ütéssel, nem tudom Ryder-el mit tenne, ha közel engedném. A csapattársak állandóan hergelik, amikor kiszállunk, aztán kinyírja őket, én meg kénytelen vagyok egyedül elintézni utána. Gondolom valami bug lehetett, mert mióta újraindítottam, azóta nem találkoztam vele. Erről van szó egyébként, csak az enyém valamivel aktívabb volt. [link]
-
inf3rno
nagyúr
Veletek is előfordult, hogy követett a nagy kék micsoda a jeges pályán és nem tudtatok kiszállni miatta a kocsiból? Most egy ilyen remnant pók követ vele együtt. Odajönnek, de nem támadnak, amíg a kocsiban vagyok. Teljesen kész.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mindenféle próbálkozások után elővettem a hót alap human solider classt multiban. Kapott egy equalizer I-t meg egy sidewinder IV-t, szóval semmi tápos cuccot, de basszus amit művel, az odaver. Az equaizer szétszed mindenkit aki közel van.
A sidewinder meg külön gyönyör, 60 lőszer van hozzá, 10 a tárban és overcharge nélkül is 267-et sebez lövésenként, miközben bazi gyorsan lő és távolra is pontos. (sebzés és tár moddal) TC mellett már valami 333-at sebez lövésenként.

Az igaz, hogy általában így se kerülök a csapat élére sebzés terén, de mostanra szinte mindenki 20-50k Apex ratinggel szaladgál, én meg tartok 5700-nál.

-
inf3rno
nagyúr
Elképesztő, hogyha 2018-ban van 4000 nikkelem és el akarok adni 300-at, akkor az 300 kattintást jelent.

-
inf3rno
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nekem a Raptor a kedvencem, azzal szoktam mészárolni az előző részekben is. Közepes távra elvisz relatív erős modokkal és lehet sorozni vele. Épp most nyírtam ki egy seeking plasma + shield disruptor augmentelt változattal egy destroyert lvl10-es karakterrel. Hát közelről nem ment volna, így is rámstartolt, de nem ért utol. Baromi jó szintetikusok ellen ez a fegyver, az egyedüli, amit meg kell szokni, hogy ívben lövi a cuccot, úgyhogy nem mindig találom el elsőre az enemy-t, viszont ennek előnye is van, mert fedezék mögé is be tudok lőni vele.
Nektek EOS-on sikerült megtalálni az összes hullát? Nekem 1 vagy 2 hiányzik, és tippem sincs, hogy hol lehetnek. Esetleg lehet, hogy később, ha nagyobb területet be tudok járni előkerülnek? -
janos666
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
A Texture Quality-t csökkentsd, míg <=80%-nak írja a VRAM használatot és az Effects Quality-t vedd még High helyett Medium-ra, ha kell még pár fps (vagy Low-ra, ha nagyon kell, de már alig gyorsul, viszont látszik hogy butul a kép).
(Jah, és lődd ki a háttérből a webböngészőt, vagy tiltsd le a hardware gyorsítást, ha futtatnod kell, mert nálam a Firefox akár 2Gb-ot is benyal HW-accel mellett.)Ha a többit pakolászod lefelé, alig fog gyorsulni, bár ugyan úgy alig látszik meg. Illetve nem tudom mihez van társítva az aniso szint, mert az látványosan butít, viszont megpróbálhatod a driver-ből erőltetni a 16x anisotropic szűrést (ez már lassan egy évtizede alig lassít bármit, mégis b@szogatják lefelé a játék preset-ek, gondolom az "illúzió" miatt is, hogy az Ultra javít de lassít = "vegyé' gyorsabb gépet").
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
inf3rno
üzenetére
Az elején sokáig toltam az Avangerrel, mivel "gagyi" fegyver, így hamar ki lehet maxolni csomagokból, mert gyakran esik és annyira nem is rossz, sőt.
Személyes kedvencem a pisztolyok közül a Sidewinder. Az gold fegyó így ritkán esik, de ha igen akkor boldogság van, mert eléggé odaver. Gold-on is elég szépen üt, igazi kézi ágyú. Amíg az első 2-3 wave megy, addig azzal szoktam szaladgálni.
-
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nekem van XX-as lvl20 asari adeptem, kisebb fokozaton rombol de goldon már oda kell figyelni. Sajnos a platinum elég fájdalmas, ott inkább cloakos karikkal nyomulnak, illetve hc playerek akik tele vannak uber gear-el. Az utóbbi időben mikor multiztam a human commando-t sikerült kinyitni és azt toltam, de platon inább support kari, viszont fun volt amíg játszogattam vele.
-
inf3rno
nagyúr
Hasonló szintű karakterrel is ugyanez volt. Valószínűleg az extraction kihagyása miatt. Egyébként ja, gyengék az alap fegyverek, amiket használok, egyedül a concussive shot-ot sikerült majdnem kimaxolni lvl6-on, de az meg csak néhány lövés minden wave-ben és a pajzs se bír ki sokat, úgyhogy előfordul, hogy kinyírnak. Jó lenne valami biotic-os karaktert összeszedni csomagból vagy valami erősebb smg-t.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Kipróbáltam, amiket írtál, sokkal szebb magasabbra állított grafikával, és jobban kihasználja a memóriát is. Akadni egy picit jobban akad, főleg a pályák elején, amikor betölti a dolgokat, de még elviselhető.
Az APEX-nél multiban tudnátok tanácsot adni? Általában 7-8k pontot kapok csak, és nézem, hogy mások 15k-t vagy többet is. Lehet ez amiatt, mert mindig elfelejtek felszállni a siklóra a nagy harc közben?
Egyébként elég csak ráállni a kivonási pontra, vagy nyomni kell valamire az e-t is? Nekem úgy rémlik, hogy amikor rajta álltam, akkor sem szedett fel. -
inf3rno
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Köszi! A 388.13 van fent, nem igazán foglalkoztam a driver kérdéssel, rábíztam windows update-re, de akkor frissítem 390-re. Nekem a pixelesség problémáját megoldotta az 1080p-re átállás és az antialiasing bekapcsolása (nem néztem meg külön melyik, de szerintem az első). Kipróbálom, ahogy írod, kíváncsi vagyok.
-
janos666
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Próbáld ki így:
Mode: Fullscreen, Resolution: a kijelző natív felbontása, Vsync OFF, Tripple: on
Grain, Aberration, Resolution Scale, Anti-Aliasing, Depth-of-field, Motion Blur: OFF
(ezek eleve "képrontók", sőt itt mindenféle hülye képhibát/bugot okoznak néha)
Occlusion: SSAO (ne nyomd ki teljesen, akkor nagyon gagyi)
Lighting Quality: Low (ez számít legtöbbet teljesítményben, és alig látni eltérést)
Effects: High vagy kisebb (a második legérzékenyebb, viszont látványosabb)
Famebuffer format: 32-bit
A többit akár még ki is maxolhatod (Ultra/High), mert alig számítanak valamit teljesítményben, kivéve talán a Texture Quality, ha attól elfogy a VRAM (nekem 8Gb van, szóval nálam ez is mindegy, de nálad szerintem sok ide az Ultra, legalább is a korai játékverziók elég hülyén kezelték a VRAM-ot és sok minden hibásan jelent meg, ha elkezdett betelni, nem volt elég a 4Gb sem maxhoz).
Végül pedig, ha még mindig túl lassú, akkor a Resolution Scale át Custom-ra, és mondjuk 75% (3/4 méret -- nem, nem ettől ennyire pixeles, mint ahogy korábban írták, lágyan nagyít, meglepően jól végzi a dolgát, bár nyilván ez csak "végső esetre", mert nyilván butul tőle arányosan a kép, de fps is csak kell...).Vsync-et pedig kapcsolj az Nvidia panelből: ha van akkor FastSync, ha nincs, akkor AdaptiveSync (nem a half, hanem "full").
Ja, és tedd fel a legújabb driver-t. A 37x.xx Game Ready kiadás messze nem volt "ready", sőt néhány későbbi 38x.xx verzió még rosszabb attól is, az újabbakkal (39x.xx) viszont szépen fut (ez téged gondolom nem érint, de még a HDR is rendesen működik már a 390.xx-ekkel).
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ilyen 50% körüli a terhelés a Nexus-on állva, futva talán egy 5-10%-al több. Ahogy nézem azért a küldetéseken elmegy 100%-ig a CPU meg a GPU is. A hűtés lazán bírja mindkettőnél, simán lehetne húzni őket, de most nincs keret új konfigra, úgyhogy nem kockáztatom meg.
@maajsz
Azt alá tudom támasztani, hogy az animációknál vannak FPS dropok, egyébként viszont játék közben nem jellemző. Toltam multin apex küldetéseket is, az is egész jó volt négyes csapatban, de elég esetleges, hogy van e kivel játszani, egyedül meg azért még erős. Talán 2-3 wave-et ha túlélnék, és akkor sokat mondtam. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Zoli133
üzenetére
Annyi a lényeg, hogy ne szimplán bekapcsolva legyen a vsync, hanem kifejezetten adaptívon legyen. Egyébként van minimális tearing nálam így is valamiért. Azóta nem fagyott meg, pedig végigtoltam a következő bolygót is már, szóval erre a problémára úgy néz ki, hogy tényleg ez a megoldás.
-
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
A játékban sajnos nem a pálya méretétől függ az fps. Vannak szimplán helyek ahol vannak masszív dropok, pl Tempest, Suvi, stb inkább animációk közben ami amúgy is szarul lett ugye megírva. Annál jobb hír, hogy harc alatt/gameplay közben a frostbite nagyon jól dolgozik így amikor kell az az fps akkor nem droppol masszívan.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszi! Közben már én is rájöttem, hogy auto-ra volt állítva. Átraktam custom-ra, aztán 1080p-re tettem és bekapcsoltam az anti-aliasing-et FXAA-ra. Minden más low-on marad egyelőre. Kell egy nagyobb pálya a Nexus-nál, hogy megnézzem szaggat e. Ha nem, akkor kipróbálom mediumon. A haj is rendben van most, nem pixeles. Na legalább ez is megoldódott, lassan játszható lesz. :-)
-
inf3rno
nagyúr
Közben belenéztem jobban a beállításokban, minden minimumon van és 720p-n, valószínűleg ezért nincs élsimítás. Ami gáz, hogy a játék nem is engedi bekapcsolni, pedig elviselhetőbb lenne alacsonyabb FPS-el, ha nem lenne minden ennyire pixeles. Rákeresek, hátha van rá valami megoldás. A zajosság játék közben is jelentkezik, de nem annyira zavaró, azért utánanézek annak is.
-
inf3rno
nagyúr
A cutscene fagyásra azt írják, hogy adaptívra kell állítani a vsync-et, és akkor rendben lejátssza. Lehet, hogy olyankor van ilyen fagyás, ha leesik az FPS a cutscene-nél, mert alapból 60-ra próbálja sync-elni, és annyira nem erős a kártya. Mindenesetre nálam eddig úgy néz ki működött, nem fagyott meg ott, ahol eddig meg szokott.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Közben bekapcsoltam mindent nvidia vezérlőpultban. Valamit javult a minőség, de ugyanúgy megvannak ezek a problémák. Nincs kedvem most becsomagolni a PNG-t, aztán átküldeni rar-ban, sajnos ezek a képfeltöltő appok ilyenek. Amit a képen látsz, annak a legnagyobb részét a játék produkálja és nem a veszteséges tömörítéstől van, amit gondolom JPG-re konvertálás közben használnak. Nem hiszem, hogy maga a játék valami veszteségesen tömörített textúrát használna és azért lenne, inkább valami zajnak tűnik a textúrák felett, ami folyamatosan változik, mint amikor TV-nél hangyás a kép. Az eddigiek alapján úgy tűnt, hogy csak az elején jelentkezik a karakter választásnál, utána az átkötő videok, játék nem tűnt zajosnak. A pixelesség nem csak a hajnál van, hanem az emberek körvonalainál is, mintha ki lenne kapcsolva az élsimítás, pedig nincs. Legalábbis a settings-ben is be van kapcsolva és az nvidia vezérlőpultban is. Egyébként küldetés közben ezek egyáltalán nem feltűnőek, azt a részét a játéknak tökéletesen rendereli, viszont az átkötő videok valami brutál szarok. Közben végigtoltam vele az első küldetést, nem volt nehéz, inkább azzal volt bajom, hogy mindig eltévedtem, mert nem nagyon voltak tájékozódási pontok és kb. minden ugyanúgy nézett ki. Ezen kívül megint befagyott a kép az egyik átkötő videonál, úgyhogy kénytelen voltam megint ctrl+alt+del-el bezárni, remélem ha elindítom, akkor folytatja a video elejénél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
inf3rno
üzenetére
Nehéz megmondani, hogy a képen mi a probléma és mi a tömörítési hiba, mert a fejlécnél a betűkön is látszik probléma.
Egyébként a hasonló képességű R7 260X-en nekem úgy adott csak normális sebességet a játék, ha a grafikában lekapcsoltam a TemporaAA-t a hagyományos FXAA-ra.
*Amúgy a karakter hajaknál lehetnek problémák. Nálam a játék megjelente óta megvan egy haj hiba, de szerencsére nem látszik minden szögből.
-
inf3rno
nagyúr
Menet közben meggyőztek az újabb patch-ekről készült videok, hogy nem is annyira szörnyű a karakter készítés és az ára sem vészes már, ezért úgy döntöttem, hogy ideje megvenni. Az első benyomások nem túl jók a játékról, a karakter szerkesztő elég esetleges, néha fókuszt veszít egy eszköz, és egy másikat kezdi állítgatni, illetve a fej forgatása lassú és körülményes. A szín választás is problémás, nem lehet beírni az rbg kódot, tekergetni kell, aztán vagy eltalálod, vagy nem. Ehhez képest viszonylag tűrhető fejeket lehet kihozni a dologból. Én ebből indultam ki, és egész jó lett a végeredmény. [link] Miután elkészültem a karakterrel elindítottam a játékot, gyakorlatilag az első pár képkocka után kifagyott a játék, a hang ment, de csak fekete képernyőt láttam. Semmire nem reagált, úgyhogy kénytelen voltam kilőni feladatkezelőből. Nem túl bíztató így elsőre... Szerencsére nem kellett előlről kezdenem a karakter készítést újraindítás után felajánlotta, hogy resume, és másodikra lement a nyitó jelenet. Az irányítás kicsit szokatlan nekem, mintha lenne egy delay, mire reagál a wasd-ra, de gondolom idővel megszokom majd. Tulképp nagyjából rendben van az egész, viszont van két dolog, ami miatt írok.
Az egyik, hogy zajos a kép (a páncélon látszik leginkább), a másik, hogy pixeles a haj.
Bármi ötlet ezekre? GTX 750 Ti-vel próbálom. Nem a legjobb kártya, de azért ennél többet vártam. A settings-ben sem találtam semmi speciális videobeállítást, úgyhogy gondolom az nvidia vezérlőpultban kéne belőni valamit. -
maajsz
senior tag
Nem sok dolog van ami eltűnik végleg. Majdnem mindent meg lehet csinálni pl akkor is ha végig pörgeted a main sztorit. Persze érdemesebb inkább előbb megcsinálni az egyebeket is, mert lesz ugyan olyan ami tényleg kimarad ha végigtolod és jelentősebbnek tűnik. Nem lenne egyébként annyira rossz a főszál, de sok kisebb-nagyobb mellék küldi miatt kicsit rövidnek meg offnak érződik. Egyébként úgyis végig lehet vinni, hogy kvázi egy egész bolygó is kimaradhat. Elsőre meg kb annyi minden van, hogy nem is fogod tudni hogy ez most fő/mellék vagy task és hol is jársz az egészben. Azért írtam külön hogy mellék meg task, mert vannak nagyobb mellék küldik amik hozzátesznek a sztorihoz rendesen, meg vannak ilyen fetchquestek azaz taskok, hogy hozz el valamit, stb. amik semmit nem tesznek hozzá a játékhoz.
-
-
-
-
A játéknak még viszonylag az elején vagyok,
. Itt most nagyjából megcsináltam mindent, talán még egy gyűjtögetős küldetés van hátra, a történet szerint most videón beszélnem kéne az angara vezetővel. Az lenne a kérdésem, hogy haladjak tovább most a főküldetéssel és beszéljek az illetővel, vagy menjek a másik bolygóra, esetleg vissza Eos-ra (láttam ott is megjelent sok új küldetés).Eos-on a Vault után mentem Aya-ra, majd a választható két bolygó közül a Havarl-ra -
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Hmm. Helyesbítek, ez a jelszint dolog valami random hiba volt. Most megint elindítottam a játékot (közben volt komplett Windows reboot is), és most be volt bukva a fekete az említett korrekcióval, amit korábban szükségesnek véltem. Kikapcsoltam, és most jónak tűnik nélküle.
Mondjuk így a hsz azon része is bukik picit, hogy "most már jó a driver", mert ezek szerint még mindig kicsit kiszámíthatatlan, hogy mi történik, mikor HDR módba vált a játék.
De végül is most jó, és szép. Mármint sokkal kevesebb a random grafikai hiba is. Most nem az emberek arcán hanem a sisakon vannak már az esőcseppek, nem mosódik össze egy masszává sok animáció, ami tavaly áprilisban még így tett, stb. -
janos666
nagyúr
Talán majd még érdekel valakit...
A 390.65 nVidia driver-el már majdnem teljesen jól működik a játék (v1.10) HDR10 módban 1703 utáni Win10-en (érdekességképp megjegyzem, hogy a DolbyVision egyáltalán nem megy, de az amúgy is több okból hasztalan), mert újra elérhető az NVAPI féle HDR mód (mint a 378.xx driver-ekkel és/vagy a 1703-as Win10 frissítés előtt volt), de most már nem 10000, hanem 1000 nit-re állítja a rendszer HDR peak white luma metaadatot (így az agresszív rolloff-al üzemelő kijelzőkön sem lesz zavaróan/használhatatlanul sötét a játék, ami amúgy sem megy igazán 1000 nit fölé, szóval ez inkább figyelmetlenség/hiba volt eddig, hogy 10000-re volt lőve/akadva).
Az egyetlen viszonylag komoly hiba, ami még továbbra is fennáll ezzel kapcsolatban, hogy a játék HDR10 módban valamiért Limited Range RGB-t ad ki, így csak akkor passzolnak a jelszintek, ha a driver-ben Full Range RGB-re van állítva a kimeneti formátum, de a kijelzőn Limited Range RGB-re a bemeneti formátum. Ha helyesen, tehát egyformára van beállítva a driver és a kijelző is (vagy mindkettő Full vagy mindkettő Limited, ahogy kéne), akkor csak sötétszürke van fekete helyett, ami a szarutált színeket is "kimossa".
Itt persze jön egy csavar, hogy a HDMI 2.0-ba nem fér be RGB-vel 10-bit 4k-ban, YCC-vel pedig nem lehet eljátszani az említett trükköt (mert nem létezik olyan, hogy Full Range YCC), szóval ezt egy ReShade shader-el lehet orvosolni (TV->PC level konverzió), vagy esetleg most már le lehet mondani a 10 bitről, mert újdonság, hogy a 390.65 verzióban már ditherel a driver, nem csak levágja a 10 bitet 8-ra, szóval 8 bit kimenettel sincs ormótlan banding HDR10 módban. (Én a ReShade megoldást választottam, mert egyszerű volt összevonni a kijelzőkalibrálós 3DLUT-al a jelszint korrekciót egy füst alatt...).---
Ugyanakkor... hát... nem tudom volt-e bármi értelme erre várnom a puszta kíváncsiságon túl, mert ennek örömére most elkezdtem egy friss játékot (az alapértelmezett férfi helyett most a nővel), hátha a megjelenéshez közeli verziókhoz képest sok örömteli javulást látnék, de igazából most jobban zavarnak a béna animációk és hülye válaszopciók, mint elsőre. Most valamiért nem bírtam úgy nekiugrani, hogy ne legyek vele feleslegesen is túl kritikus. Szóval nem hiszem, hogy messzire jutok ezzel.

-
janos666
nagyúr
Szerintem nem kéne annyira új motor, csak a legutolsó Unreal verzióig elmenni, amire még kompromisszummentes és gyors/könnyű portolni, aztán amiből volt kéznél jobb minőségű textúra/modell, mint ami a kiadásba került, abból áttolnak egy jobbat, esetleg kigyomlálják és kézzel feltupírozzák picit a legbénább elemeket, amikből sohasem volt jobb verzió és persze összegyúrják az egészet egy új közös indítómenübe, esetleg kivágják a fix hosszúságú töltőképernyőket, amik már annak idején is minimum 2x-re nyújtották a töltési időt, de ma már 1mp-ről annyira, mint a videó (vagy liftút) hossza...
-
maajsz
senior tag
Sokaknak lett kellemes csalódás a "sok utálkozás" ellenére, csak ugye jóval könnyebb megugorni egy lejjebb pakolt lécet. Személy szerint kevés objektív reviewt olvastam a játékról, hiszen az elején jöttek a rage videók a YT nézettségért, az is fikázta akinek semmi köze nem volt az ME világhoz meg tolt kb 2 órát a demóba like hajhász komment jeligével. Ebbe sokan beleuntak, leárazás után jöttek is a "nem is olyan rossz" meg az "ahhoz képest jól szórakoztam" értékelések, amik meg már egy alacsony elvárású hozzáállás eredményei. Valójában valahol kettő közé tenném, főleg azért mert vannak szélsőségesen jó és rossz oldalai. Vannak olyan pillanatai ahol a bárbeszéd meg a sztori szegmens teljesen elkapott viszont van sok eset ahol unalmas, ismétlődő, gyerekes. A karakterknél sajnos még kevéssé mondható el, hogy vannak kiemelkedő pillanatok, túl "casual"-ra vették őket, talán nálam is a Drack-el való összetűzés hagyott mélyebb nyomott, amikor nem a kroganokat mentettem meg. Na meg persze az elején Alec illetve a Habitat7-en történtek fogtak meg, de sajnos ez a színvonal ereszkedett. Viszont a pozitív oldalon még a harcrendszert muszáj vagyok megemlíteni, mert nekem nagyon bejött, fluid, pörgős, a végére egyáltalán nem hiányoltam a timestopot. Oké a csapattársak cuccolása kicsit hiányzik, de hát ez a frostbite egyik gyenge pontja.
A sidequestek meg ha sokat játszol egy huzamba azért sokszor tűnnek igen csak ismétlődőnek, szedd fel ezt azt hozd vissza.. persze ha a 100 órád 100 napra oszlik akkor lehet nem jön le ennyire
A koncepcióban pedig van még bőven tartalék, remnant/kett origins, többi kettel is mi van akik nincsenek ebben a rendszerben, valójában mi van a többi rendszerben stb. Nyitánynak bőven jó ahhoz, hogy folytassák. Az OT remaster meg hát nem tudom, vegyes feeling. Ha új motor alá rakják, úgyis változtatni kell dolgokon, ami meg kitudja mit vált ki ettől a rage-hajlamos fanbasetől

-
Jigoku
tag
Na hát pont most fejeztem be az Andromedát, és nekem speciel tetszett. Nyilván nem lehet összehasonlítani az eredeti trilógiával (már csak azért sem, mert hát az mégiscsak 3 epic játék volt, ez meg egy szem játék x,D), de nekem nem is volt célom.
Úgy álltam neki, hogy hallottam a sok utálkozást a grafika meg miegymás miatt, de próbáltam ezeket mind figyelmen kívül hagyni. Szeretem a ME-t, nagyon vártam az Andromedát is, de először csak félve a demót szedtem le, amikor elérhetővé vált. Viszont elég volt másfél óra játék, hogy aztán rendesen is megvegyem. ˇˇ
Aztán nagyon bele is lendültem, van benne gyenge 100 órám. Ami azért durva, mert minden mellékküldit megcsináltam közben is (abszolút nem éreztem azokat se erőltetettnek, nagyon kreatívak meg változatosak voltak), és az első két ME játék volt nekem együttesen ennyi játékidő (ott is megcsináltam minden mellékküldit). És nem csak sok időre lekötött, hanem tényleg nagyszerűen szórakoztam. Az összes idegesítő glitch ellenére (pedig a külföldi barátaim még jól ki is röhögtek, hogy kb. az összes létező vacakkal szembefutottam játék során, kezdve a "beragadt Nomad-tól" egészen a halkan hallatszó társaim hangjáig mindennel) teljesen magába szippantott a történet és a hangulat. Valóban sajna súlytalanok voltak a döntések (azt leszámítva, hogy szegény Drack-kal volt pár összeveszésfélém lol), meg nem volt teljesen hibátlan a történetvezetés sem, de nekem mindezek ellenére is nagyon tetszett, és úgy érzem, megállt a lábán. Elég epic volt, és bár nem bánnék valami folytatást, de ha végül nem kap is le fogom tudni zárni magamban ezt így.
Szóval nekem nagyon kellemes csalódás volt a sok utálkozós írás meg videó nézése és olvasása ellenére is, különösen a trilógiás utalásokat imádtam. Meg rengeteg vicces és/vagy epic jelenet volt benne, szóval nagyon örülök, hogy végül nem hagytam magam meggyőzni, és belevágtam.

Remélem, azért valami PS4 HD remastert csinálnak majd a trilógiából, biztos vétel lenne. ˇˇ
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
xeon forever
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózatokról alaposan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro 256GB 89% (3hónap Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4379, 100% Akkumulá
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) számomra kizökkentően hat, mert bár nem a grafika a lényeg, egy ilyen történetvezetéses, karakterközpontú játéknál, szerintem ez a minimum amiről a cikkben beszélek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)