- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
válasz
Snooker
üzenetére
Nekem ez a pörgős, fluid gameplay bejött. Amit én is hiányolok az csapattársak skilljeinek kezelése. Jó lenne bizonyos szintű kezelhetőség, pl tudomisén a te képességeid az 1,2,3 a csapattársé meg pl az alt+1,2,3-ra működne vagy valami (ez lehet kontrollerrel jobban megoldható). Illetve legalább a fegyvereket lehetne variálni náluk vagy az ő vértjüket is craftolni vagy modolni, még ha egyféle is azzal az egy skinnel.
Azaz AI nekem nem tetszett, mármint a stílusa, ez is a folytatásban derülhetne ki, mi is tényleg. Mivel nagyon gyanus volt így semmiképp nem tettem Sam mellé, az angaré amúgy is, hagytam náluk. Először asszem kinyírtam, de utána csak úgy voltam vele, h mégis csak vmi kisülhet belőle nekik. -
Snooker
senior tag
Egyetértek, érdemes végigjátszani, pláne ha ME fan vagy. Viszont szerintem a játékmenet maradhatott volna a jól megszokott, olyan mint ami a trilógiában volt.
Egyébként tudjátok mire lettem volna én kíváncsi? Valami plusz infó az ancient AI-val kapcsolatban...pláne,
hogy direkt ez miatt még integráltam is a Nexusba, de semmi érdekes infót nem árult el magáról. -
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem érdemes azért annyira véleményekre adni, mert akkor úgy ül le elé az ember, elvárás nem elvárás stb. Az íráson/a sztorin ugye már sokat nem lehet tákolni, azzal egy DLC sem tud sokat kezdeni. Egyébként azt nem mondanám, hogy rossz a történet, csak elég egyszerű. Azért tűnik nagyon rövidnek a főszál, mert nagyon sokat el lehet szöszmötölni mással. Viszont akad olyan nagyobb mellék küldi ami érdekesebb.
Az animáció ami körül ment shitstorm javítgatva lett a gázabb helyeken, szvsz már eljutott arra szinte ha most adnák ki közel nem lett volna az a bohóc parádé. Én azt tudom mondani, már ha van lehetőség, ülj le elé játsszad egy kicsit, legalább az első bolygó végéig és abból meg tudod ítélni. Bár utána kicsit beül, fősztori szempontjából, de azt már magadnak tudod eldönteni. Nekem személy szerint az eleje jobban tetszik, mintha ott még lett volna ötlet, na meg Alec karaktere bejött, karizmatikus, sajnálom hogy nem került több ilyen átütőbb karakter a játékba. (van egy sidequest a játékba, ami során Alec emlékeit tudod megnézni, kapcsolódik egy háttérbeli szálhoz illetve ahhoz hogyan jöttek el, ha nagy ME fan vagy már csak e miatt is megéri kitolni
részemről még ez volt az egyik legérdekesebb része az egésznek)Összességében akkor érezném korrektnek a dolog, ha azt mondták volna akkor egy éven belül 2 DLC legalább, egy másik fajokkal, egy meg más jellegű. Illetve 2 évre rá folytatás, mert a sztori tényleg nem lenne rossz, egyszerűen csak nagyon felvezető jellegű. Sok a lehetőség benne, mint az ellen faj háttere (saját maguk közti ellentétek), akár az ott talált gépek hátterei, egyéb fajok, a kett hogy közlekedett a rendszerek között stb. szóval lenne mit kifejteni bőven.
-
Snooker
senior tag
-
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem tudom, ez a batarian sem hiszem hogy utólagos fejlesztés, elképzelhető hogy van még más fajból is modelljük csak visszatartják. A játék maga hát.. őszintén engem a gameplay húzott nem sztori. A fővonal ha úgy nézzük viszonylag rövid, tehát 20 óra alatt is lenyomható, de ha melléküldik végigmennek, amikből sok uncsi fetchquest is van, akkor meg lehet 100 is. Viszont ha skillresetelgetsz, különböző kombókat, fegyvereket más más modokkal próbálgatsz elmegy az idő és bele szaladhat az a jópár óra.
-
inf3rno
nagyúr
Van rá valami esély, hogy külsősök is belefejleszthetnek új karaktereket? Azt hiszem volt róla szó márciusban, hogy talán az EA később lehetőséget ad rá, hogy moddolják. Egyébként milyen maga a játék, ha fullosan végig akarod tolni, akkor mennyi időt vihet el? Egyáltalán megéri?
-
maajsz
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Igen, azóta 1.10 is van, bár az kizárólag multi peccs, betoltak pár batarian karit, ami cool cool de sokat nem ad hozzá. Imho a kari szerkesztő még mindig bugyuta, persze ez nagyban ízlés kérdése, fb csoportban némeikért áradoznak ami szerintem orknak is rossz, de hát kinek a..
-
inf3rno
nagyúr
Visszatértem. Ahogy nézem a bioware blogon [link] közben kijött már egy adag patch március óta meg harmada az ára a játéknak is. A karakter készítővel még mindig csak orkokat lehet összekattintani, vagy már tákoltak azon is?
-
Snooker
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Jaa..leesett...na igen, az tényleg nem sokat dobott hozzá a sztorihoz...
-
Snooker
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett? Mitől vártál még plusz mellékküldetést? Nem az új outpost nyitástól? Bocsi, de nem igazán értelek.
-
Snooker
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Azért vannak mellékküldetések majdnem mindegyik outpost esetén (lehet, hogy mindegyiknél van, nem igazán alkotott maradandót a játék bennem, hogy pontosan emlékezzek)
-
Ryder62
őstag
Elaadenen az outpost tényleg ennyire ratyi? Negyed annyian vannak ott, mint az Eos-i outposton.
-
maajsz
senior tag
válasz
freeknight
üzenetére
Havarl meg Voeld is az angarahoz kapcsolódik, ha az egyiken megcsinálsz ezt azt másikon másképp fogadtatnak kicsit ha jól emlékszem. Érdemes először szerintem mind2őn megcsinálni a fő küldiket meg persze annyi melléket amennyit akarsz, és utána Kadarázni.
-
Ellia
addikt
válasz
freeknight
üzenetére
Nincs sorrend, akár ugrálhatsz is köztük és azt hiszem kell is.
-
Nincs véletlenül olyan mod a gémhez amiben a már egyszer legyakott ellen nem tér vissza ha csak úgy arra járok? Baromi idegesítő.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Kezdtem az Eoson, az már 100%-ban lakható. Utána lehetett választani, hogy a Voeldre vagy a Havarlra menjünk, én az előbbit választottam. Moshae-t ki is szabadítottuk, de már egyből küldenek is tovább a Kadarára. A sztori szerint mennék most tovább, szóval most oda akarok utazni, de a Havarl, vagy a főküldetés szála nem tűnik el? Ott mit kell majd csinálni? Illetve szerintetek mi a bolygók bejárásának sorrendje?
-
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Volt valami új hír? Vagy ez inkább ezoterikus megérzés?
Én már úgy vagyok vele ha ki is jönne egy single dlc, hogy meh oké, de túl sokat amúgy sem tudna a sztorihoz dobni. Inkább azt kéne nekik eldönteni, ha hozzányúlnak, hogy reboot, irányváltás megint vagy folytatás. Személy szerint az utóbbira voksolnék, ha már felvezették a dolgokat. -
Ellia
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Lehet nem is baj, majd pár év múlva 5+ újra előveszik, tollnak egy full reboot-ot aztán hátha azok a döntés hozók akik miatt (is) félrecsúszott az andromeda már nem lesznek ott. Jelenleg úgy is a kövi Dragon Age meg az Anthem megy fejlesztés alatt, ha jól emlékszem.
-
xeon forever
addikt
Teljesen kiegtek a sracok. Dlc tema off. :S legalabbis egy Jo ideig nem fognak hozza...
Varhatjuk mint a halflife3-at...
-
maajsz
senior tag
válasz
cyberkind
üzenetére
A 2. részben Illiumon a folyosó ahol át kell menni a hátsó részbe Liara irodája alatt, az a pont a játék ki szokott crashelni. Azt vettem észre squadmate függő, főleg Garrusnál csinálta, de ami érdekes hogy anno amikor először kitoltam nem, majd később amikor újratettem akkor már csinálta. Olyankor mindig becseréltem alap csapattársra pl Miranda, Jacob azzal átment, majd a küldetés elején meg választottam aki kell.
-
cyberkind
félisten
válasz
Shadowguard
üzenetére
Igen, pont itt és pont így történik, akárhogy indítottam, akárhonnan és akármelyik verziót, ezt eljátszotta velem vagy 15x és elegem lett. Köszi, ez máshol is működik, mert nekem a Ksumi-s küldi előtt is volt crash csak azt még sikerült megoldani, de ezt nem.
-
olymind1
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Sok a "felfedezni való" és kevés a normális párbeszéd + badass pillanatok. Meg a 3 skill limit. Valamit SAM: I recommend scanning.
Most újra nekiálltam/ültem az SWTOR-nak egy Bounty Hunterrel, hát sokkal jobb tetszik mint a MEA, pedig az MMORPG nem SP RPG, bár inkább már csak akció mint RPG.
-
Shadowguard
senior tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Csak most látom ezt:
a virágos meg beszart mindig egy helyen
Na most ha jól tippelek arra a bizonyos helyre, akkor az nem a virágbolti verzió miatt volt, hanem a Shadow brokerrel van valami baki, ami miatt egyes részeken az eredeti verzió is kicrashel. Az okot már nem tudom pontosan, de nem minden gépen jelentkezik és hivatalos javítás nincs is rá, de ki lehet cselezni.
Azok a bizonyos pontok: Illiumon az egyik folyosó (szerintem ebbe futhattál bele), a Kasumis küldetés vége mikor beszállsz a siklóba és a konkrét SB küldetés (ezen belül cirka 7-8 pont, közte a vége is mikor el akarod hagyni a hajót).
A megoldás (a hivatalos fórumon találtam anno): létre kell hozni az asztalon egy ME2 parancsikont, Tulajdonságok és a célnál a végére odatenni a "-nomoviestartup" részt.
Arról gőzöm sincs ez az érintett részekkel hogy függ össze, de tényleg működik és a töltési időket is drasztikusan lerövidíti
-
tiv83us
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Unatkozol?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
1.04-el vittem végig, azaz semmilyen arcmimika javítás nem volt még benne, de mégis az zavart legkevésbé mire a végére értem.
Nyílván nem emelte a játékélményt, de idővel megtanultam ignorálni.Ennél sokkal jobban zavart amikor rámerőltette a játék, hogy két rossz opció közül válasszak, miközben kb 1000 jobb megoldás rendelkezésre állt volna. Csak mert az idióta BW a KOTOR óta nem tud elszakadni a Light side/Dark side moralizálástól. Máshol meg, még ha logikus is volt a döntési helyzet, következményeképp az NPC-k teljesen logikátlanul nekem estek. Én pedig meg sem tudtam védeni magam. Megint csak a gyatra írás következménye, mert ugye érezned kell a döntéseid súlyát.
Volt vagy két-három eset amikor ezzel annyira felhúztak, hogy szüneteltetnem kellett a játékot egy ideig.
-
maajsz
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Kezdetben hasonlóan voltam, de aztán csak megvettem egy hónapra leárazáskor, elengedtem az írási meg facial panaszokat, azt csak belement 2 playtru. A gameplay kárpótolt úgy ahogy, meg multiztam is. Mire kikísérleteztem mi jön be, combok, craftolás stb, hogy lehet átgyalogolni insanityn el is repült a 2 PT. Most dobtak egy 1.10es peccset, de csak multi balansz a nagyja szvsz nem érdekel. Majd ha bedobnak valami erősebb újítást talán vagy egy halványan remélt DLC-t.
-
Rossi
addikt
Az gáz, hogy Eladeen-nál (ezt hagytam utoljára) kb. másfél hónapja félbehagytam a játékot (kb. 60+ óra után), azóta nem is játszottam, most pedig inkább elkezdtem a Metal Gear Solid V-öt (eddig kimaradt), mint hogy folytassam az Andromeda-t?

Pedig irgalmatlan ME fannak tartom magam.

-
törölt tag
-
janos666
nagyúr
válasz
AAtt1la
üzenetére
Én is, de nem akartam offtopic-ba komplett cikket írni, és főleg azokat próbáltam összeszedni, amikre én személy szerint panaszkodtam itt a MEA kapcsán korábban, hogy most TW3-ban is megtaláltam a párjukat (közel ugyan azt, vagy valamit, ami nekem hasonlónak tűnik).
(#6555)
"a Witcher-ben lassan megvan a 200"Én pont ettől félek, hogy nekem is 300+ lesz benne, de abból rengeteg lesz a fárasztó üresjárat (akár szó szerint is van több másodpercnyi dramaturgiai szünet a társalgásokban két hümmögés közt), de a hasonlítgatáson túl már inább a saját topic-jába írok majd róla.
-
AAtt1la
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Én még rengeteg dolgot tudnék mondani a felsoroltak mellé.Ennek ellenére persze jó a játék, de nem értem sokan miért beszélnek úgy róla,mintha töléletes lenne.
Én imádom a ME szériát,nálam messze a legjobb játékok,olyan dolgok miatt,mint pl.a sztori meg a karakterek.De azt is látni kell,hogy minden részben vannak hibák is.A Witchernek hajlamosak ezeket elnézni.
Értem én,hogy szeretni kell a lengyeleket,mert nem olyanok mint a csúnya EA,meg még magyar feliratot is adtak,de ami az egyik oldalon hiba,az legyen a másikon is. -
cyberkind
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Biztos jó a MEA is de az is több mint biztos, hogy ebben a játékban (egyszer ha megveszem max 15Eu-ért) jó ha lesz 100 órám max vagy amennyi kell, hogy kitoljam normálisan és ennyi, amíg a Witcher-ben lassan megvan a 200 (úgy, hogy a B&W DLC-t el se kezdtem mert újrakezdtem a játékot) aztán magabiztosan száguldok tovább a 300-ig és így tovább, de ha mindentől eltekintünk akkor a Witcher széria folyamatosan több, jobb és minőségibb lett amíg a ME már a 3. végét is elkúrta, sőt a 2. rész csővé alakításával nálam már akkor elindult lefelé a sorozat, pedig mindkét játéknál de főleg a pénzeszsák EA-nél megvolt/van minden forrás, hogy jobb és több lehessen egy folytatás az előzőnél, hát nem így lett (grafika nálam abszolút nem a legfontosabb).
Ez saját vélemény, ahogy az is, hogy a mindent bedaráló Gta 5-nél a Witcher 3 jobb minden téren, pedig a Gta az Gta, ahogy a R* (elvileg) a legjobb az open world játékokban.
Azt meg se említem, hogy a Witcher-t én csak ismertem de sose szerettem, aztán valamiért májusban megvettem a 3-at és ennyi, megvan az új kedvencem, amíg a ME-nél csak 3. nagyon jó játék volt amikkel mind játszottam és nagyon de nagyon szerettem.
(Amúgy meg a 2. rész virágos kiadása miatt (megvan mind, még Steam-en is amit ott is van) vettem meg a Witcher 3-at mert mint tudjuk legálisan nincs GOTY a ME 2-3-ból és a DLC-k nevetségesen drágák, viszont a virágos meg beszart mindig egy helyen, pedig a 2 előtt toltam ki az 1-et, hogy a mentések átrakva toljam ki az egész szériát, de ha nem akkor nem, én csak jobban jártam a Witcher-re váltással, szóval még az ág is húzza nálam ezt a sorozatot, köszi EA!
) -
-
janos666
nagyúr
Ez kicsit off, de sok volt itt a MEA <-> TW3 hasonlítgatás, amihez akkor nem tudtam hozzászólni. Szóval, durván áprilisban játszottam végig a MEA-t, majd egy vastag hónap szünet után kezdtem el nagyon apránként kóstolgatni, és most 2-3 hete játszom ténylegesen a TW3-al (még mindig kisebb adagokban, mint ahogy a MEA-t "faltam", de már van róla némi véleményem), és azt hiszem sohasem szabadott volna a két játékot hasonlítgatni, mert mindegy milyen sorrendben, ha közel egymás után játsszuk őket (mikor még élénken emlékszünk a másikra), akkor sokat romlik az időben második élmény. Rengeteg olyan dolgot fedezek most fel a TW3-ban, ami valószínűleg azért zavar most, mert már elegem lett belőle a MEA során (de egyformán benne vannak mindkettőben, így ez fordítva is igaz lenne...).
- a gyermekarcok borzasztóan bénák és egyhangúak
- nyak alatt majdnem minden női test egyforma, és sok a hasonló arcvonás
- már az agyamra megy az egyik rekedtes hang-színész (10+ NPC sorban)
- már a TW2 is ilyen volt, de nekem zavaróan túlszaturált a színvilág
- egyszer két percen át ugráltam kifelé egy gödörből (amibe rögtön egy nehéz harc után estem, így nem akartam mentést betölteni, de be voltam ragadva)
- sokszor nehéz úgy fordulni, hogy végre előtűnjön a "use" a tárgyakon (pl. ládák)
- lassan kedvem lenne lemészárolni mindenkit, aki rám kiált az út szélén, hogy a nyakamba varrjon egy "vidd már el a szennyesem a mosodába, köszi!" küldit, mert már kezelhetetlenül hosszú a quest list (és már van időtúllépés miatt meghiúsult is), ami egyre csak nő, mikor nekilátok szándékosan aprítani a listát (ahelyett, hogy oda mennék, ami érdekel, a legrövidebbeket veszem előre, hogy fogyjanak, mégis csak nőnek, mint a gomba, levágok egy fejet, kettő nő helyette).
- szívesen cserélném le a lovat egy értelmesebbre, mert ez minden fűszálban felakad
- n a g y o n l a s s ú m i n d e n a j á t é é é k k k b b a a a a n n n . . .
- őrjítő kezd lenni, hogy minden loadscreen egy rajzos összefoglaló (már 10x hallottam mindet, de újra és újra bedobja, én meg csapkodom a SPACE-t, mert meggyőződésem, hogy attól néha gyorsabb)Ettől függetlenül persze még mindig sokkal összeszedettebb a TW3 (bár korai MEa és kései TW3 verziókat hasonlítok), de számomra meglepően nagy az átfedés a zavaró dolgokban, és abban is biztos vagyok, hogy ha fordított sorrendben játszottam volna a két játékkal, akkor jobb lenne a véleményem a TW3-ról és rosszabb a MEA-ról (mert úgymond elhasználta minden türelmem az egyik hülyesége, mire odaértem a másik hasonló nyavalyájához).
-
cyberkind
félisten
válasz
xeon forever
üzenetére
Majd az Atnhem-hez fossák a DLC-t, ha már beáldozták ezt a szériát, hogy valami újat csináljon az eredeti csapat.
-
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
"max FXAA"
1: MEA-ban nincs fokozatválasztás egyik AA-hoz se, és papíron, illetve szerintem szubjektíven is (bizonyos szempontból, mert mindkettőnek megvan a saját, számomra elfogadhatatlan jellegzetes negatívuma) jobb z TAA (legalább is olyan szempontból, hogy sokkal kevésbé maszatolja/tompítja a textúrákat, és határozottan jobban simítja el a recéket, ugyanakkor sajnos túl erősen elsimítja azokat az effekteteket is, amik nem aliasing hibák, de ő annak látja őket [mert buta, mint gyakorlatilag minden ilyen real-time post-process AA, amit játékokban látunk manapság]).
2: A Frostbite3-ban bár nem túl barátságos konfigurálni (paracssor vagy ini file szerkesztős móka), de nagyon jól működik mindkét irányban a down/up-sampling. A képernyőfelbontást állítsd mindig natívra (és lődd ki a driver féle virtuális skálását), majd 1-re normalizált szorzóval adhatod meg a kívánt render-felbontást ehhez képest (pl. a 0.5 értékkel a render- a képernyő-felbontás fele, avagy 50%-a lesz, míg 2.0 értéken a duplája, tehát pl. 2k-s monitoron 4k). Már az 1.25 érték mellett is elkezd simulni az aliasing, 2.0-on pedig nagyon szép lesz (elkezd hasonlítani a "reklámposzterekhez", csak sajnos feleződik, vagy ha kifutsz a memóriából/sávszélből, akkor még drasztikusabban zuhan az fps, ugyan úgy mint ha 2k-sról 4k-s kijelzőre váltanál és mindkettő natívban menne...).
Render.ResolutionScale
Csak MEA-nál még arra is kell vigyázni, hogy van külön szorzó ingame és cutscene jelenethez, szóval az egyszerűség kedvéért vagy a "globális" legyen 1 (100%) és a többi tetszés szerint bármi, vagy az "alsó kettő" legyen 1 és a globális valami más (vagy ha nagyon akarod lehet mind 1-től eltérő, csak számolj utána a szorzósnak...), és vigyázz, hogy túl nagy értékkel kifagy (régi VGA-n már akár 4k-tól, újon valahol 6-8k felett). -
xeon forever
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Még egy érdekes "észre vétel...
Nálam a monitor (dvi-on) manuálisan hozzáadott felbontásként kezeli a 2560*1980- at max. Engedélyeztem nv driver alatt a resize desktop opciót. Beállítottam Mea-t 1600*900 ra es ugy néz ki hogy: Na mész te a fszmb@...
Nativon max fxaa val is iszonyat csunya ehhez kepest... -
janos666
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Oh, bocs, tényleg én vagyok hülye.

"nem veszi vissza az órajelet és mind a single, mind a multi normálisan futott"
Így, hogy számomra kvázi nem létezik az ME játékok multiplayer része (soha ki sem próbáltam), és VGA-k konfigurálgatásáról beszéltél, így azt hittem itt a single és multi az egy vagy több GPU-t )mintsem játékost takar.

-
-
janos666
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nálam évek óta tanult reflex, hogy maxra kihúzom a TDP limit csúszkát minden driver (újra)telepítés után Radeon-on és Geforce-on is, mert hétköznapi és rendeltetésszerű használat mellett is bele tud fingani a levesbe ez a viszonylag redundánsnak tűnő limit.
Egyébként a GTX1070-em a legmagasabb gyári TDP-s VBIOS-al (szoftverrel maxra tolt limittel értve) is képes power limitre futni pár helyen ebben a játékban (bár ott azért csak a boost órajelet dobálja pár lépcsővel, a base clock alá csak Furmark-al megy).
Amúgy... nem tudom szarkasztikusan gratuláljak, vagy szimplán csak lenézően vágjam oda a véleményem arról, hogy low-end multi-gpu (azt még csak-csak megértem, ha valakinek nem számít a pénz és vesz három darab csúcskártyát, hogy jobban duzzadjatok a véredényei, de hosszú évek óta tudjuk, hogy a multi-gpu nagy általánosságban többnyire csak szopás).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, azok az akadások, stb. amire panaszkodtam, azok egy részéről valszeg nem a játék tehetett. Csak most tűnt fel, hogy gyári alap beállítások mellett ha terhelem a videokártyámat (RX460 4GB), akkor a teljesítmény szabályzás elkezdi visszavenni a GPU órajelét, az föl-le ugrál. Az RX460 meg nem egy csúcs kártya, elég sokat számít az ilyesmi.
Most adtam neki még a teljesítmény limitre a WattMan-ban a Crimson alatt, így nem veszi vissza az órajelet és mind a single, mind a multi normálisan futott. Aki kíváncsi erre a dologra, az az ingyenes GPU-Z progival tudja csekkolni mi történik az órajelekkel.
-
olymind1
senior tag
Most akciós originen, csak (?) 30 €.
Egyébként multizik itt még valaki?
Ha gondoljátok felvehettek, ssanyesz néven találhattok meg.
Mikrofont nem használok, a játékbeli voice chatet mindig kikapcsolom.
-
maajsz
senior tag
Michael Gamble:
"I'm very much looking forward to once again working with my mentor and pal, @CaseyDHudson at BioWare." -
xeon forever
addikt
-
aleister
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Ez már 25 usd ám szállítással.
-
aleister
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
-
janos666
nagyúr
válasz
aleister
üzenetére
Mi az élménycsökkentő a Borderless Window (keret nélküli ablak) módban?
Néhány százaléknyi teljesítményvesztésen (WDM overhead) és esetleg némi extra lagon túl (nem tudom, de félek, hogy ilyenkor talán mindkét oldalon van egy-egy külön buffer, így effektíve több "öreg" képkocka ül valahol bufferben, mikor ezek mindketten megtelnek Vsync mellett [márpedig Vsync-el megtelnek, hacsak nincs külön fps limit picivel a Vsync freki alatt, pl. 60Hz-hez 59.993Hz RTSS-el, vagy hasonló) és netán a speciális G/Free-sync módokon kívül (amik talán nem mindig működnek ablak módban minden játékkal, de az sem lehetetlen, hogy működik) szerintem semmi. Úgy tudom hogy még a HDR10-hez sem kell az exclusive mód (bár ezt még nem próbáltam, de úgy hallottam a régi 10-bit móddal ellentétben a HDR-t már a WDM is viszi).
A két ablak mód közt (keretes vagy keret nélküli) pedig nincs semmi gyakorlati különbség, illetve ez a játék felkínálja a keret nélküli ablak módot.
-
aleister
veterán
válasz
Harambee
üzenetére
Azt próbáltad, hogy nem fullscreenben játszol, hanem ablakos módban? Sok hasonló hibánál megoldás ez. Persze ez így elég élménycsökkentő hatású, de ha így nincs probléma, akkor legalább már tudja az ember, hogy merre induljon tovább.
Nekem az adatlapomon szereplő konfig jogtiszta oprendszerrel, friss driverekkel azt csinálja, hogy teljesen random időközönként a killeknél lefagy 6-8 másodpercre. Ezután fut tovább szépen. Simán újraindítom a játékot, és magához tér. Amire utalni akarok, hogy van azért még bug benne, bár az 1.08-as patch sokat javított rajta.
-
janos666
nagyúr
válasz
Harambee
üzenetére
Úgy hangzik, mint ha kifagyna a VGA driver (ami lehet szoftver vagy hardware gond is [igen, hardware is, még akkor is ha más játékban eddig nem tapasztaltad, mert a MEA pár jelenetben kiemelkedően ---és feleslegesen--- terheli a VGA-t]), bár ilyenkor általában csak villan a kép, kifagyva/lemeredve találod a játékot, és kapsz egy üzenetet a Windows-tól, hogy a driver leállt és újraindult (általában ez van a kisebb hardware hibánál is, pl. ha túl-tuningoltad).
Viszont mostanában csinált nekem néha olyat a gép, hogy ha exclusive mód és desktop közt váltogattam (akár játék, akár filmlejátszó), vagy ki/be kacsolgattam a TV+AVR kombót, akkor fekete maradt a kép, és nagyon lassan előjött a kék képernyő, miután nyomkodtam az CRTL+ALT+DEL kombót, meg a gépház kikapcsológombját is, onnan pedig csak kikapcsolni tudtam, a többi opció (pl. task manager) a fekete képernyőre vitt vissza. Nem tudom, hogy ez VGA driver hiba, szerintem inkább Windows (mert fura, hogy a Power gomb nem indította el a kikapcsolást, és hogy a kék menü bejön, de a Windows asztalkezelő megint fekete, szóval még akkor is a Windows hülyül meg tartósan, ha ezt eredetileg a VGA driver okozta, a Windows-nak viszont elvileg újra kell tudnia indítani a driver-t [vagy esetleg visszalépni software render módba]).
-
Harambee
tag
Sziasztok egy olyan gondal fordulnék hozzátok amire nem nagyon találok a neten sehol megoldást.
Játék közben a monitorom kikapcsol és kiirja hogy no video signal.
Minden más játék bf1, gta5 maxon semmi probléma nélkül fut.
De itt játszok 5-10 percet majd gondol egyet a játék és csá, megáll a kép majd kikapcsol a monitor.
Mi lehet a baj?
Előre is köszi a helpet
-
oriic
HÁZIGAZDA
Időközben elérhető lett mindenki számára a trial, szóval ingyen kipróbálható a játék minden platformon.
-
aleister
veterán
Szívesen!
Ha nem sürgős, és úgy vettem ki a szavaidböl, hogy nem, akkor érdemes megvárni valami leárazást. Én a Green Man Gaming-et követem. Ott vannak 50-80%-os akciók, de ki kell fogni a jó ajánlatokat.Mindig megveszem idővel a kedvenceimet, de csak miután már baráti áron adják őket.
-
-
-
Pycee
tag
válasz
aleister
üzenetére
Köszönöm aleister és cyberkind!
Azt hittem, hogy a Trilogy-ban nincs meg összes dlc. De ha hiányzik is belőle pár, azt le lehet hozzá tölteni?
Az a helyzet, hogy az ME 2 megvan, mert sikerült leszednem az Origin-ről, ingyen. De abban nem tudom, hogy benne vannak e a dlc-k. (Utána kéne néznem!)
Úgy gondoltam, hogy talán létezik olyan kiadás (részenként), ami tartalmaz mindent.
Amúgy megvan mind a 3 rész, csak jobb lenne "eredetiben"!
Egyszerűen imádom! Nem bírom abba hagyni! -
cyberkind
félisten
Már az említett játék topikjában is azt javasolják, hogy "olcsón" szerezd be a DLC-ket, én kiszámoltam, hogy olyan 20k forintnak megfelelő Bioware pont talán elég lenne csak a sztori DLC-knek (2-3. részhez), szóval rajtad áll, hogy döntesz de egy lassan 10 éves játékhoz 10k-t kiadni csak a DLC-kért egy vicc, viszont az "olcsó" verziók nálam behalnak egy helyen folyamatosan, így hagytam is a fenébe, pedig mindegyik rész megvan, sőt ami van Steam-en az 2x is megvan.
Teljes kiadás hivatalosan sajnos nem létezik, pedig azonnal venném.

-
aleister
veterán
Szia!
Van az alap ME játéknak külön totyikja, de tán elfér itt. Keress rá a Mass Effect trilogy kiadásra! A 3 alapjátékon felül ezek a DLC-k vannak benne:
On PC, Mass Effect will include Bring Down the Sky and Pinnacle Station on disk. For Mass Effect 2, Cerberus Network will be included which features Zaeed – The Price of Revenge, The Firewalker Pack, Cerberus Assault Gear, Arc Projector heavy weapon, and Normandy Crash site mission. For Mass Effect 3, Online Pass will be included granting players access to co-op multiplayer. On Xbox 360, Bring Down the Sky and Pinnacle Station are not included, however they are available as stand-alone downloads through Xbox LIVE. For Mass Effect 2, Cerberus Network will be included and Online Pass will be included for Mass Effect 3. On PlayStation 3, Bring Down the Sky will be included both on disc and on the PSN download, Mass Effect 2 will still have the same DLC on-disc that it was originally shipped with: Cerberus Network; Genesis; Kasumi; Overlord; and Lair of the Shadow Broker. Finally, Mass Effect 3 will also be exactly as it originally shipped.
-
Pycee
tag
Helló!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem e fel a kérdésemet, de hátha...
Szeretném megvenni az ME trilógiát (dobozosan vagy csak kulcs, mindegy!), de úgy, hogy meg legyenek a dlc-k is. Nem tudjátok, hogy hogyan ill. honnan lehetne?
Köszönöm! -
olymind1
senior tag
Jaja, szerencse is kell, milyen objectiveket kapunk, meg stealthes/cloakos kari, ur fegyóval: Mass Effect Andromeda Multiplayer Worlds First Platinum Solo
-
maajsz
senior tag
Ez a platinum sick.. ha nincs 2 gozu teammate tehát kb 20/XX-as vmi ultra fegyverrel nem nagyon megy végig. Egyszerűen annyi a behemót, meg belövöldözik ezt a területsebző szart, pl most a hacknél nem lehetett egyszerűen megmaradni a körön belül. Eddig úgy jön le, hogy kb legtöbben cloakkal tolják, esetleg stealth grid ezek nélkül nem nagyon lehet a revieve meg a objectives wavek miatt. Viszont legalább prók és lehet összedolgozni, de még így is qwa nagy pain.
-
janos666
nagyúr
>>Found every memory trigger and viewed all of Alec’s hidden memories.
>>Affects sibling dialogue. Ryder discovers what the Scourge is.
Lemaradtam esetleg valamiről (akár bug miatt)?
Több teória keringett közszájon a játék során, illetve rémlik, hogy az egyik utolsó küldetés alatt is viszonylag jól körvonalazták ezt, de az ott nekem teljesen általános story elemnek tűnt (amit mindenki hall, az is aki csak a kötelező quest-eket játssza) és ott szerintem nem azt mondták, hogy pontosan mi ez, hanem azt, hogy ki és miért zúdította a másikra. (Bár persze a "Mi ez?" kérdésre ez ad annyi választ, hogy "Fegyver!", nem természeti képződmény, vagy baleset, de...). -
aleister
veterán
Köszi!
Ha nincs az adatokra szükség a későbbiekben, akkor inkább megmentem a másik Asari-t.Rákerestem az általad posztoltakra, de nem találtam ilyesmi linket, de annyira nem fontos.
Ellenben azt megtaláltam, hogy számolja a gém a data core-okat, szóval végül is jó, hogy lepuffantottam. 
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Peebee küldetése végén, milye következményei lesznek annak, ha megmentem/nem mentem meg Kalindát?
Rákerestem neten, és csak annyit találtam, hogy a játék végén feltűnik. Ez effektíve jelent is valamit?
Továbbá a megszerzett Remnant adattal lehet valamit majd kezdeni? Mert, ha nem, akkor nyilván megmentem az NPC-t.
-
BoneDragon
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Na akkor lett volna egy igazán trágya game...
-
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Pont arról volt szó abban a hosszabb MEA cikkben, hogy ezt is procedurally generated worldökre tervezték, több 100 bejárható bolygóval de nem tudták minőségileg megoldani így szedték vissza, ami így utólag igen jó ötletnek bizonyult. Még így is sok a sablonos fetch quest de leagalább az a 7 bejárható ki van dolgozva.
-
xeon forever
addikt
Mass Effectet ossze kene kosztyvatni a no man's sky val. Sci fi vilag high end game lenne...😋
-
pc360
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Örülök neki, jól bírod a monotonitást. Én ezt magamról nem tudom elmondani.
-
pc360
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy szar, és ha bármi negatív megfogalmazódik bennem, akkor az pont azért van, mert szeretem, vagyis szeretném, ha teljesebb lenne. És akkor semmi perc alatt megoldódna ez a vásárlás-dolog is, mert nyilván költeném a pénzem egy többször végigjátszható, érdekes valamire, mint egy olyanra, ami jó, a világa remek, a helyszínei csodásak. De amíg tök mindegy, hogy a párbeszédeknél mit választasz, az egész egy lineáris valami, így hát a különböző buildeken kívül nem egy többször végignyomható valaminek készült.
Ha kritikusan gondolkozna a fanbase is, és csak akkor adnának ki pénzt a játékért, ha tényleg megérdemelné, akkor lehet, hogy nem jutott volna Far Cry szintjére el a széria. Ezen ilyenkor nem szokás elgondolkozni? A fogyasztói felelősség formálja a piacot, mégis sokadrangúnak számít.
Egyébként pedig különböző vélemények mindenhol előfordulhatnak. Miért ne lehetne ez itt is természetes? Csak egy kérésem van, hogy ne ilyen idiotikus módon támadjon a nyomorult. Véleménnyel lehet, de pénz alapon tök értelmetlen. Gondolom, a haverjaival sem csak az HBO-licensz ellenőrzése után dumálják ki a Game of Shitet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

részemről még ez volt az egyik legérdekesebb része az egésznek)

Én már úgy vagyok vele ha ki is jönne egy single dlc, hogy meh oké, de túl sokat amúgy sem tudna a sztorihoz dobni. Inkább azt kéne nekik eldönteni, ha hozzányúlnak, hogy reboot, irányváltás megint vagy folytatás. Személy szerint az utóbbira voksolnék, ha már felvezették a dolgokat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)