- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bagyusz: Sony Xperia SP CM11 Zárt Bootloaderre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
Hogy teljesített amúgy a játék a kasszáknál? Ha az EA meg gyökérkedik a Biowarenek kéne lépni vagy outsourceolni az egészet úgy ahogy van.
-
Ellia
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Szerintem nem is ezen csúszott el. Látszik a próbálkozás, mit-merre mennyit csak a megvalósítás lett felemás. Fentebb van a cikk ami ezt kitárgyalja meg az se segített ugye, hogy a 3 csapat akik dolgoztak a játékon különböző időzónákban voltak...stb
Ez van, lett egy nem rossz, de inkább közepes játék belőle. Remélhetőleg a következő már jobban fog elsülni sok év múlva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Valószínűleg átalakítják a céget, mert olyan körülmények között ahogy az Andromeda fejlesztése zajlott, úgy az Anthemet se lehet normálisan megcsinálni. 3 időzónában lévő különböző fejlesztőcsapatokat szinkronban dolgoztatni ugyanazon a programon elég problémás, hogy csak az egyik legnagyobb gondot említsem...
-
törölt tag
Mondjuk azon, hogy nem kezdenek rögtön új ME játékba még akkor sem kellene meglepődni ha zavartalan lett volna a ME:A launch. Most dolgoznak az Anthemen ami 2 éven belül megjelenik, emellett még egy másik SW címet is pletykálnak + ha már folytatások akkor amúgy is a Dragon Age lenne a soros - szóval van/lenne hova besegíteni... Állítólag még a Motive is elvitt pár embert, hogy segítsenek az SWBF2-vel. Ha ilyen ütemben haladnak akkor egy DA folytatásból is leghamarabb 5 évvel az Inquisition után lehet valami, pedig az azért elég sikeres volt.
-
TBT
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Már elkaszálták. Nem lesz DLC (E3-as kommunikációk alapján), illetve a következő Mass Effect is jónéhány év múlva lesz majd csak tervezőasztalon a BioWare-nál az EA döntése szerint.
Az EA mindig is értett ahhoz hogyan tegyen tönkre egy jól működő játék univerzumot. Valóban elektronikus művészet az, amit ezek művelnek. -
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Miét, mert ezen a héten még nem jött hozzá hasztalan pöccs?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
xeon forever
addikt
Nagyon ugy Nez ki, hogy elkaszaljak ezt a "csodalatos" gamet. 😓
-
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
*spawnvehicle ?

-
oriic
HÁZIGAZDA
Pár hete nem tolom már, jött valami újdonság multiba?
-
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Most toltam egy kicsit, nem tom mia hekk jött ezzel az 1.08-al de hihetetlen fps droppok vannak. Ok nem egy ultra gémer ez a lapos 860m de eddig mediumon kb stabil volt 30-40 fps között most med-low meg extrák kilővése után megindul 50 körül utána meg zuhan olyanokat 20ra meg néha alá hogy az csodás.
Amúgy közbe továbbment a muvis Jaalnak kellett vmi Ayaról azt beszereztem, így hátha befut a dolog
-
janos666
nagyúr
És tényleg képtelen vagy belőle leszűrni a lényeget, felfogni azt, hogy mire lehet jó egy szélsőséges helyzet vizsgálata?

Ez a példa arra volt jó, hogy egyértelműen le tudtam tesztelni, hogy enged-e a Windows így lefoglalni memóriát pagefile nélkül. Ha sokkal több a VRAM használat, mint az összes rendszermemória, akkor totál egyértelmű, mert azonnal dobja nekem a hibaüzit, ha nem. Azt sokkal nehezebb empirikusan kideríteni, hogy ha látszólag le van foglalva 8Gb a 16Gb-ból, akkor vajon csak "kozmetikai", vagy ha megpróbálna valami más is lefoglalni még hasonlóan mereven másik 8Gb-ot, akkor vajon kifutna-e a keretből. Eljátszhatnám ezt úgy is, hogy 8Gb RAM lenne az alaplapban (teljesen mindegy, míg kevesebb, mint a VRAM igény), de ha már 16Gb van benne, akkor nem lesz olyan egyértelmű, hogy azonnal látnám mi történik (hibaüzi), hanem csak vaktában lehetne tippelgetni, hogy "vajon mi lenne ha...?".
Szerintem épp elég gáz az is, ha ugyan ennek az analógiájára 8Gb VRAM levágja a 16Gb rendszermemórai akár felét is (a játékos gépemben ezek a számok érvényesek 1 GPU-val), csak azért mert nem adtunk a Windows-nak pagefile-t, hogy aztán szabadon elterpeszkedhessenek az ilyen és ehhez hasonló üres allokációk a virtuális memóriában (ha valami poginak erre igénye van, de sajnos nem tudom pontosan mikor áll ez fenn, csak annyit tudok, hogy itthon előfordul bizonyos helyzetekben, amit látok).
Amúgy meg köszöni szépen, az a gép tökéletesen elvan így, ahogy mutattam, kiválóan teszi a dolgát, amire össze lett állítva.
Vagy szerinted teljesen mindegy, hogy 16Gb RAM-ból elpazarolsz-e totál feleslegesen 4-6 Gb-ot? Ha mást nem, még akkor is sokkal jobb helyre megy, ha filesystem cache lesz belőle, mert akkor talán gyorsabban tölti be a pályákat, ha oda-vissza járkálsz két térkép közt (vagy nem kell kinyomnod a webböngésződet a háttérben, hogy felszabadítsd a RAM-ot, stb).
Persze jó lenne tudni, hogy játék közben is történik-e ilyen VRAM tükrözés/árnyékolás/mifene, mint OpenCL progik alatt. Nem tudom, ezért is hoztam fel a témát. Viszont nekem már ez is elég, hogy bekapcsolva hagyjam a pagefile-t, hátha (amíg nem találok egyértelmű bizonyítékot arra, hogy játék közben ilyen sohasem fordul elő, amit itt látok).
-
-KP-
veterán
válasz
janos666
üzenetére
baszki, 4gb ram 6 darab vga kártyával aztán igencsak sűrűn fordul elő a mindennapokban egy gémer pécében. mi ez, valami altcoin/bitcoin farmoló gép? Én a saját gémer pécémről beszéltem, amin játszok netezek meg filmeket nézek, és szinte soha nem megy a ram használat 8-10 gb fölé. BF1 néha eléri a 11-12-t. A 8gb VRAM se nagyon van hihasználva, sima fhd-n. Egyéb ennél is kevésbé életszerűbb példa esetleg nincs?
-
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Azt elsőre én is elbaxtam de most h másodjára csinálgatom már ott járok, hogy megvan a popcorn
remélem innen már egyenesbe vagyok
az a baj annyira jellegtelen a mellékküldik nagyja hogy így, hogy hetek kimaradtak és csak néha jáccok, fingom nincs általában melyikkel hol álltam. de a múvinájtra külön figyeltem, ez volt a main goal xD -
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Ehh...? Nekem úgy tűnt, hogy ez a játék legkomplexebb küldetésszála, térben és időben: szinte az elejétől a végéig gyűrűzik körbe, be kell hozzá járni a teljes bejárható térképet, többször is beszélni kell az összes csapattaggal, számtalan kereskedővel..., aztán tanácstalanul végigülni a "nagyjelenetet". Ez a Maxi Priority Ultra Mission.
-
xeon forever
addikt
Valaki tudja h a retkes f@s7_BA kell a movie night kuldetest elohozni???
-
nubreed
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Ha nincs miről beszélni a játékot illetően, akkor marad ez.
-
xeon forever
addikt
Szegeny topic...szetoffoltuk...😈
-
janos666
nagyúr
Nézd meg ezt a szélsőséges példát:
1 CPU van 4Gb RAM-al, mellette 6db VGA, fejenként ~2120Mb VRAM használattal, tehát ~12700Mb VRAM van összesen használatban, és kb. 2200Mb memóriát eszik a rendszer+progik. Ez egyszerűen nem működik (kipróbáltam) anélkül, hogy a rendszermemória + lapozófile együtt kielégítik a ~14900Mb méretet (tehát jelen esetben szükség van >=11Gb pagefile-ra + némi tartalékra).
Ilyenkor legjobb tudomásom szerint szó sincs arról, hogy a pagefile folyamatosan izzad, mert mindig szinkronban lenne tartva a VRAM és az "árnyéka", de olyan a Windows, hogy nem enged több virtuális memóriát lefoglalni, mint a RAM+pagefile méret, nehogy előálljon olyan szituáció, ami Linux-on abszolút lehetséges (futottam már ilyenbe), hogy valamiért tényleg meg akar telni valódi tartalommal a "hitelezve" allokált memória, és akkor egyszerűen nincs mibe írni, mert nincs annyi RAM és/vagy lapozófile, és akkor crash...
-
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
De mit kímélsz és hogyan?

-
xeon forever
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Fentebb irtam...
Tehat ha egy ssd van a gepben es pl 16gb ram akkor 32gb lapozofajl eseten fog megszunni a hiba.
Vilagos. Viszont mivel nekem hdd van a gepben a hdd-ket kimelve jobbnak latom ha szetosztom. Mint irtam sorban tolti fel AZ adatot nem parhuzamosan. 😉Szerk. A WINDOWS a lapozofajl tulajdonosa, es ha VGA kéri akkor windows manageli.
-
janos666
nagyúr
Én még amiatt aggódom a "hülye" progikon túl (ha ritkán futsz bele, vállalható, hogy csak addig adsz neki pagefile-t, míg muszáj), hogy mikor valami a VGA RAM-hoz nyúl, akkor általában a rendszer virtuális memóriájában is le van foglalva ugyan annyi memóriamennyiség. Ez nem tudom, hogy a program kérésére történik, vagy az API/OS csinálja automatikusan, de azt sem tudom, hogy mi van akkor, ha nincs pagefile: olyankor is levonódik-e ez a "fantom allokáció" (ami általában nincs ténylegesen megtöltve adattal, csak virtuálisan van lefoglalva) az elérhető RAM mennyiségből, tehát kvázi levágódik-e a felhasznált VRAM mennyiség a felhasználható rendszermemóriából, ha nincs pagefile (mivel Windows-nál, ahogy nézem, a RAM+page a virtuális memória korlát)?
-
janos666
nagyúr
Én is tudok egy programot, ami tuti hibásan fut pagefile nélkül: MathCAD M15 (néhány triviális 2+2=4 szintű egyenletre kiírja, hogy elfogyott a RAM és utána menteni sem tudsz, csak erőszakosan kilépni).
(#6360) xeon forever
De te értetted azt a részt, hogy nem jobb több HDD-re szétosztani a pagefile-t, mint a leggyorsabbra tenni egyben? -
törölt tag
Ahogy azt előzőleg is írtam vannak olyan programok/játékok amelyek igénylik a lapozófájl meglétét, nem véletlenül van alapból bekapcsolva a windowsban még csillió GB memória mellett is, így van megtervezve.a memóriakezelés működése.
Egy 4-8 GB-os lapozófájl (akár a HDD-n, nekem 4 van a 16 GB mellett és ilyen 200-300 MB-okat használ max) meg nem nagy kunszt a mai tárolókapacitás mellett, sok memóriával nem is fogja használni de virtuális memóriaként ott van.
-
-KP-
veterán
válasz
üzenetére
magyarázd már meg légyszi. Világ életemben így használtam szinte mindig a gépet. Sose volt gondom semmivel. Andromeda is csak 1.08 óta produkál furcsaságokat. Tán 1 játékkal találkoztam 10 év alatt, ami nem szerette, amíg játszottam vele visszakapcsoltam, utána megint ki.
-
xeon forever
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Ugylatszik félre értette mindenki. Sorban tolti fel AZ adatot. Tehat ha a rambol kiszedi AZ adatot akkor AZT backupolja a lapozofajlba. Csak manualisan bealitott a ram duplaja erteken szunt meg a hiba. Tehat ha egy ssd van a gepben es pl 16gb ram akkor 32gb lapozofajl eseten fog megszunni a hiba.
Hozza teszem, hogy ez a megoldas a final solution ha metal gamer vagy mint en es neha 10 oran keresztul fut a game. 😇
Illetve akinel problema mentes AZ NE is foglalkozzon ezzel a hozzaszolassal. 👉Erre akkor jottem Ra mikor game kilepeskor 2 percig tisztitotta a win a lapozofajlt, eroforrasfigyeloben disc alatt a page file irasa max speeden ment.
-
-
-KP-
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Nekem 16gb ram van és ki van lőve a swap
Eddig sose akadt be, patch 1.08 óta meg folyamatosan. Szó szerint megáll 1-2 másodpercre... Még úgy is, hogy leraktam low-ra a grafikát. i7 2600k, 16gb ram és rx 480 mellett szerintem kurvára gáz. -
janos666
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
A Hakkon szerintem erősen felejthető, a Descent érdekes, de majd a következő rész(ek) ismeretében derül ki mennyire fontos (nagy eseményeket vetít előre, vagy feledésbe merül az egész), a Trespasser viszont szerintem lényegében az alapjáték (mára jól bevett pofátlan módon levágott és külön értékesített) valódi befejezése, ami alaposan javított a megítélésemen (a komplett játékra nézve).
Ez alapján reméltem, miután a MEA kampány szerintem gyengécske végéhez értem, hogy ez is kap majd egy Trespasser jellegű DLC-t, ami végül felkerekíti a véleményem, de minden, ami azóta történt (lehúzó értékelések, "zavaros" patch-ek, komor hírek/pletykák) egyre kisebb esélyt láttat erre (és ezzel arra, hogy még előveszem majd a játékot..., ahogy te is írtad).
-
nubreed
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Hát nekem ilyen gondjaim nem is voltak de nem is lesznek már. Nem hiszem, hogy előveszem többet a játékot, a single playert végig játszottam, multizni meg nem akarok benne, DLC -ket nem fogom megvenni hozzá, legalábbis mostanában biztos nem. Annyira sajnos nem fogott meg.

Sokkal inkább érdekelnének a DA:I DLC -i.
-
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Ezer éve nem foglalkoztam behatóbban a kérdéssel (mert az első generációs consumer SATA2-es kis vackok megjelenése óta mindig SSD-n tartom a rendszert, és oda rakom a pagefile-t is, legfeljebb azzal kísérleteztem néha, hogy átmenetileg teljesen kikapcsolom, de aztán mindig újra engedélyeztem), de tudomásom szerint sorban halad a Windows a lapozófile-ok közt, sohasem használja őket RAID-0 jellegű párhuzamosítással (ha valamennyire mégis párhuzamos, akkor max valami "round robin" szerűen, egyszer ide, egyszer oda...). Onnantól kezdve pedig az szerintem mindegy is, hogy mi alapján választ (úgy rémlik, hogy talán lefut egy nagyon felületes kis benchmark induláskor vagy pagefile létrehozáskor, és a gyorsabbnak vélt pagefile-t tölti meg először, aztán ha az már tele van, akkor jön a következő, de ez most nagyon halovány emléktöredék és talán változott is az évek során), a lényeg hogy gyorsabb csak akkor lesz, ha RAID-0 kötetet csinálsz a HDD-kből és arra rakod a lapozófile-t, vagy sokkal inkább, ha HDD helyett SSD-re teszed, de a legjobb nyilván az, ha elég sok RAM-od van ahhoz, hogy akár még lapozófile nélkül is elfuthatna a gép, és a pagefile tényleg csak tartalék jelleggel van jelen (azon most ne vitatkozzunk, hogy ha jelen van, akkor valami kis kevés kacatot mindig minden áron bele fog lapozni a Windows, ha kell ha nem, de ha rengeteg RAM-od van, akkor a tényleg fontos dolgok nem lesz állandóan kilapozva, hacsak nem valami egyéni bug játszik közre).
-
xeon forever
addikt
Problem solved.
Meg kell növelni a lapozo fajl meretet. En 6144MB rammal rendelkezem tehat 2 hdd-n is elhelyeztem lapozofajlt fixre allitva 2x6144MB-ra allitva. Windows meghajton kikapcsoltam a lapozofajlt, mert ITT irja olvassa a VGA a shadercachet.[Nvidia].
Eredmeny: 10% teljesitmeny javulas. Es 6 óra gamma után sem kezdett akadni. -
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Azzal először egy jó pár percig elszórakoztam, widow-al pötyögtettem, aztán lesett hogy a piranha megeszi közelről pillanatok alatt

-
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Valahol írták hogy erősödnek a mobok a lvl növekedésével, és valahol 120 felett aránytalanul bedurrannak és lehet szívózni, de nem tom hogy ez valid e ill javították e vmeik peccsbe. Minden esetre nekem asszem lvl78 2nd playtru második fele, sőt inkább 3/4e és úgy megy át insanityn mint kés a taknyon. A gömbös ascedant tarja fel kicsit, akkor néha profilt lehet váltani h haladjon.
-
xeon forever
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Egyenlore nem jött elô. Kb 500 ellent gyaktam le.
-
xeon forever
addikt
Level 105. 😈 Tápos Ryder. Kiváncsi vaguok meddig lehet feltápolni. 👀
-
janos666
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
Win10-en játszottam végig és sohasem csinált ilyet single-ben (a multit mondjuk ki sem próbáltam). Ami ehhez kapcsolódhat, hogy 1703-ra frissülés után kikapcsoltam mindent a Settings / Game (Gépház? / Játék, Start+I) alatt, amit lehetett és az nVidia driver-ből is csak a driver-eket és control panel-t teszem fel (telepítő exe kibont, mappák kb. 2/3-a töröl, telepít).
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
xeon forever
üzenetére
Most megosztottad a segged az NSA-vel.

-
xeon forever
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Veszelyes lepes, de a c:// tulajdonosat attetem everyonera... Gyorsabban tölt. 😊
-
xeon forever
addikt
A játék mappa tulajdonosát átraktam everyone Ra. Pár óra mulva írok megoldotta e a problémát.
-
-
-KP-
veterán
1.08 óta nekem is produkál akadásokat multiban. mondanám hogy frame drop, de néha konkrétan kb. mintha megállna a játék pár másodpercre. 2600k, rx 480 és 16gb ram mellett.
-
maajsz
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én konkrétan erre gondolok amit a noteban a single javítások között írtak:
"Vendors now sell weapon augmentations for automatic fire, burst fire and single-shot fire"(#6329) nubreed
Nekem az előző laptopon win7 alatt csinálta a virágbolti, az alap és az 1.05 verzióval is és a mostanin is előfordult original alatt még 1.06-ban is win10 alatt. -
maajsz
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Nekem is volt ilyen, írtam is pár hete, nagyon megoldás nem lett rá. Bár mióta nem játszok vele órákat azóta nem futottam bele. Nekem csak saját killnél fordult elő, eleinte azt hittem hogy csak scopeba de nem. Igaz hdd-n sosem próbáltam most is pce ssd-n van, de multiba nem jön elő, valszeg mert csak tizen perc megy menet utána ki a menübe. Mindenesetre single mikor előjött halál idegelő volt, főleg vmi főbb mission közepe-vége táján ezek a 5-15mp-es fagyások.. csak game reset oldotta meg.
Amúgy ezzel az 1.08-al meg nálam néhol csúnyább fps dropok is érkeztek.Jah meg írták, hogy elvileg vásárolhatók lettek augok, de konkrétan hol? Mert a tempest kioskba meg nexuson nem láttam, de nincs kedvem mindet végig járni

-
nubreed
nagyúr
Akik fagyásokat tapasztalnak, Windows 10 alatt nyomjátok?
-
-
S e t h
nagyúr
Nekem egy perces fagyásaim vannak, de nem a játék okozza, hanem amióta ssd-t használok.
Kipróbáltam már mindent, ha megunom a játékot akkor még szórakozok vele, de egyelőre megtanultam vele létezni és bizony kemény tud lenni amikor egy perces fagyásokkal küzdesz az architect ellen. -
xeon forever
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ez c++ programozasi hiba magaban AZ engineben van a hiba. Konkretan osszeakad a VGA shared system memoryval. Es null sid szinten kell megvarnia a rendszernek amig felszabadul AZ irasvedelem az adott teruleten.
Tobb programnal is elofordult mar ilyen.
Szoval a fo problema hogy a windowsnak user/admin//system//services//nullsid utbonalon vegig kell vinni a kerelmet. Addig var a program. Ezt csak a programozok tudjak kijavitani. Pl utvonal javitassal. De ez eroforras kerdese is.
Pl. Elindul a folyamat a cputol/ atfut a memory controlleren Ott ha a VGA lefoglalja a rendszermemoriat cachenek akkor a c++ ban be lehetne allitani a lapozofajlt harmadlagos cachnek a programnak a VGA iranyaba. Jelenleg ez az eljaras Minden programban le van tiltva. Mivel ez a chip/windows vedett tarhelye. Ennek a fo oka, hogy ez egy teljesen onallo tarhelyet igenyelne. Erthetoen van egy windows hdd/ssd van egy "slave" hdd/ssd adattar es kene egy haramdik "lapozofajl" hdd/ssd. De leginkabb egy nativ pcie ssd lenne hatasos erre a feladatra.
Amig a technologia nem tart Ott, hogy csak pcie csatolok leszenek az alaplapon addig ez lesz a "mumusa" a c++ nak. -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
0:44-től láthatod ami nálam is szok lenni. Annyi különbséggel h nem szándékos pause és semmi nem is mozog nálam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bitpork
üzenetére
A pici akadásokat most is tapasztalom, pedig ssd-n fut, váltottam erős FX procira és ott van neki 16GB ram meg egy RX460 4GB 1080 med/high-ra. Reméltem, hogy a régi Phenom2 proci cseréje megoldja az akadásos dolgokat mert tetszik a multija a játéknak, de még így sem az igazi... Majd a köv. patch...

No de tényleg, fél percre megáll nálad?

-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az adatlapom minden lényegeset tartalmaz

Az alábbi konfigon csinálja.
2700k @4,5
giga Z68-ud3-b3
12Gb Kingston Hyperx blue (3 modulos kit) - de próbáltam csak 8Gbvel is eredménytelenül, meg 16Gb vel is
970GTX mini 4Gb(#6318) nubreed nem ssdn van. De ha benézel EA fórumba teli van ezzel a mikro , meg nem is olyan mikro lagokkal, csak lezárják a panaszkodó topikokat azzal h ununstall asus Oc jutil. De nem az a baja.
-
nubreed
nagyúr
válasz
bitpork
üzenetére
Nekem 8 giga ramom van, azt hittem kevés lesz és arra kényszerülök, hogy 16 -ot tegyek bele. És mindig valóban majdnem teljesen felzabálta a rendelkezésre álló memóriát a játék, de soha nem voltak se fagyásaim, se akadozásaim, semmi ilyen. És volt, hogy simán játszottam akár 5-6 órát is egyhuzamban minden különösebb gond nélkül. Nem tudom, nálad ssd-ről fut e a játék, nálam igen, valószínűleg ez is sokat számít.
-
válasz
VincentVG
üzenetére
Az nem a zoom-hoz köthető. Én is azt hittem először, de nem. Memory leak van a gammában. Nekem pl ha 2-3-4 napig nem indítom el, akkor akár 2-3 órát is megy lag nélkül. De ha egyszer elkezdte, akkor 20 percenként akármit csinálok vannak félperces freezek. Jellemzően kill és xp kapáskor.
-
VincentVG
senior tag
Ez a cikk azért sokmindent megmagyaráz...
És Igen ezek azok az információk amik vagy nagyon későn vagy sosem derülnek ki.Számomra megmaradt nagy csalódásnak a játék, én addig nem voltam hajlandó folytatni (kb 10 órát raktam bele) aimig a számomra legnosszantóbb hibát nem javítják (váratlan akadozás "fegyver"-zoom-nézetben)
minden patchnél checkolom, de már nem látom reálisnak h valaha elkészül, optimalizálatlan marad úgy látom kb örökre...
-
Snooker
senior tag
Igen, közben megtaláltam. Csak Bioware pontokért lehet venni, nevetséges. Illetve úgy kapható a trilógia, hogy a 3 játék együtt, illetve ME1 mellé jár a két kieg, de a ME2 ME3 mellé szerintem nem jár semmi. Érdekes felfogás...pedig milyen fasza lenne, ha egy pakkban megvehető lenne, DLC-kkel együtt...
-
maajsz
senior tag
-
Ellia
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Tessék venni egy 3d nyomtatót és hajrá
-
Snooker
senior tag
Bocsi az OFF-ért, de úgy érzem itt előbb választ kapok mint a többi ME fórumban
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom megvenni Originen keresztül a ME DLC-ket? Csak az alapjátékokat találom meg amelyek leírásában nem szerepel, hogy tartalmazná a DLC-ket (csak a sztori DLC-k érdekelnek)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Alaposan végigolvastam a cikket. A leírtak alapján még akár rosszabb is lehetett volna a játék a startnál, mint amilyen lett. Mondjuk szintén fejlesztő vagyok csak más téren, de a leírt problémák egy része eléggé ismerős volt...
janos666: Jah, az igaz. Mondjuk az első DX12-es játék is csak 2015 októberében jött ki, szóval így érthető. Persze utólag megoldhatnák.
Pl. CiV VI esetében baromi sokat dobott a sebességen, hogy kijött pár héttel a start után a DX12 mód. -
nubreed
nagyúr
125 órával végig játszottam a játékot. Nekem összeségében tetszett és ugyan nem ütött akkorát koránt sem, mint az első rész, hiába, hogy az játék időben talán ennek a harmada volt, azért itt is voltak egész jó pillanatok.
-
maajsz
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Nem vagyok coder de a 100X100-at szerintem úgy érti, hogy a motor nem tudja rendesen kezelni a procedurally generated bolygókat, mert ugye egy egész bolygó bőven nagyobb mint 10 ezer négyzet km. Persze ez még csak technikai probléma, de amúgy igen, ki a francot érdekel,ha még kiba szép is az a környezet de nincs benne semmi, illetve ha van is valami az nagyon buta cselekmény. Szóval sztori nélkül tőlem lemodellezhetnék az egész galaxist helyesen, de akkor az egy szimulátor? lenne, és qwára unalmas egy idő után. Már az ME1ben is kezdett elegem lenni pár bolygó után a makozásból meg a sematikus felépítésből. Ennek még örülhetünk is, hogy nem történt meg.
Most hogy a DAItől mit tudtak ténylegesen felhasználni jó kérdés. Most ha a közül lehet választani, hogy volt elég idő/ember/kompetencia és csak kávézni meg pasziánszozni jártak be vagy tényleg gyatra menedzsment és munkaerő hiány volt én még mindig az utóbbit tartom valószínűnek. -
janos666
nagyúr
Ja, most kezdtem olvasni ezt a cikket.

Ez alapján (most a hsz végéig felteszem ez mind igaz) szerintem 2-3 éven át próbáltak elkészíteni egy játékot (azt is inkább csak koncepció/prototípus szinten), amiről nagy nehezen kiderült számukra, hogy egyrészt nem fog nekik sikerülni, másrészt talán elkezdték kapiskálni azt is, hogy ha mégis elkészülne, az akkor sem egy Mass Effect játék lenne, hanem valami nagyon más.
Nekem már az se tetszik, hogy nem a story köré építettek egy játékot, hanem a játékba írtak bele egy story-t, egy olyan címnél, ahol elvileg a story lenne a lényeg (és a lövöldözés, de az szerintem elég szabadon hangolható a story-tól lazán, illetve azzal úgy tűnik nem nagyon volt panaszuk és nem is lett olyan rossz).Már épp bele akartam pofázni ezzel a felkiáltással, de aztán a következő bekezdésben leírták ők maguk:
"how they could possibly implement a BioWare-caliber story in a game with procedurally generated planets" [?]
Miért nem indultak ki inkább egy autóversenyzős játék ötletből?
Aztán meg ezen akadtam ki, hogy:
"BioWare’s coders had to build almost everything from scratch." [...for frostbite]
De megint tovább olvastam, és kiigazította magát helyettem:
"By the time BioWare entered pre-production on Mass Effect: Andromeda, the Dragon Age: Inquisition team had built some of the tools that they’d need to make an RPG"
Szóval ez megint csak kifogás, mintsem magyarázat, hisz a DAI csapat segíthetett a MEA-soknak, mégis utóbbiaknak volt nagyobb problémája ezzel: kevesebb munkát sem tudtak megoldani hosszabb idő alatt, úgy hogy kaphattak hozzá induló segítséget, de azt mondják (és látszólag közülünk is sokan elhiszik) ez nem az ő hibájuk, hanem a csúnya EA/DICE-é, amiért nem adtak oda mindent készen a kezükbe, hogy ne kelljen ilyesmikkel foglalkozni.
(Érdekes, régen saját komplett engine-t írt magának a Bioware, amit mások license-eltek tőlük, nem az volt a baj, hogy egy félkész motort kiegészítsenek ME-hez használhatóra.)"size of a map was initially 100 by 100 kilometers. The Andromeda team needed their maps to be way bigger than that"
Mivan?
Ezeknek nem elment, sose volt eszük. 
Ki akar 100x100km-től nagyobb terepen körbe-körbe Nomad-ozni, vagy akár csak valós időben űrhajókázni (végignézni egyben cutscene nélkül, ahogy repül-repül a hajója..., vagy mire kell ekkora...)?Képzeljétek el, hogy a retail MEA v1.03 féle auto-pilot helyett még nyomni is kéne az "űrgázpedált" a kontrolleren/billentyűzeten perceken át, míg bolygóról bolygóra utazunk, és 6-7 helyett lenne vagy 100 bolygónk, amik közt körbeüldöznek minket a fetchquest-ek.

Aztán meg lehet szó szerint egy egész napon át kocsikázni a Nomad-al, hogy megtaláljuk a nagy semmi közepén az elveszett gyémántgyűrűt, amit lenyelt egy Fiend, de elő kell keríteni, mert valaki 10 bolygóval arrébb sírni fog, ha örökre elvesz a nagyanyja gyűrűje.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- sziku69: Szólánc.
- Yettel topik
- OLED TV topic
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év gar
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. de mivel a biowaretől lelépett majd mindenki akinek az origi ME-hez köze volt, talán már teljesen mindegy.

Ahhoz akkora shitstorm kellene megint, mint ami az ME3 vége miatt volt. Akkor sem vettek át túl sok mindent, csak magyaráztak kicsit többet...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az a baj annyira jellegtelen a mellékküldik nagyja hogy így, hogy hetek kimaradtak és csak néha jáccok, fingom nincs általában melyikkel hol álltam. de a múvinájtra külön figyeltem, ez volt a main goal xD

Ezeknek nem elment, sose volt eszük.