Hirdetés
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: 1992-1993, a játék folytatódik
- bambano: Bambanő háza tája
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
AuLaci
csendes tag
adik, Allien!
Lapozzatok vissza a 736. és a 759. hozzászóláshoz
Nikon D200-al készültek, autómata fényméréssel. -
AuLaci
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Megörültem, hogy ismét volt hozzászólás a fórumhoz...
Belinkelek néhány képet, amit a D200 + Helios 58/2 obival készítettem. A konverter a lencsés verzió. Esetleg, ha Valakit érdekelne valamelyik fotó teljes méretben, hát rajta, csak kérje bátran priviben!
A Link:[link]
Persze van még pár...
Jó Fényt Mindenkinek!
-
AuLaci
csendes tag
Lányok, Fiúk!
Ezt egyszerűen nem hiszem el!!!
Felrakom az ftp szerverre a ../képek mappába a fotókat, mármint az eredeti méretűeket, teljesen mindegy, hogy a JalAlbummal, vagy a Total Commanderrel, vagy magával az Intézővel, 35 perc alatt feltölti a kb. 75 MB-ot, visszaellenőrzöm az általam becsatolt linken [link] , oszt minden O.K. Becsukom az ftp hozzáférést, megint kipróbálom, akkormegmár nincsenek ott az eredeti méretű képek, csak 4 db a 17-ből.
Hogy lehet ez? Ki a rák törli le közben?
-
AuLaci
csendes tag
Nagyon köszi az ötlete! Hiszen nekem kb 3 éve van freeweb-es emailem, így aztán 500 MB tárhelyem...
Szóval a feltöltés éppen most megy, de már az oldal elérhető [link]
A tesztelésről: Mindkét obinál a legnagyob rekesznél állítottam fókuszt, majd ezekután nem, azaz a nikonon is átkapcsoltam az első fókuszálás után manuálra... Persze állványról, elmozdulás nélkül. Mivel a Helios 58mm, a Nikon meg ugye max 55mm, ezért a Nikonnal közelebb mentém, hogy kb. ugyan akkora legyen a képkivágás. A filename tartalmazza a megfelelő infókat.
Az eredmény: Szerintem egyértelműen látható! Helios v. Nikon 1:0
Mármint ami a felbontást, illetve a kromatikus abberációt illeti...
Adott esetben a kényelem feláldozható sztem a minőség oltárán!Persze az is igaz, hogy a Nikon ugye a végére volt tekerve (55mm), és lehet, hogy ott már egy kicsit szarabb.... Kéne egy 28mm közötti ilyen manualis obi.....
A 135/2,8-as obival még van egy kis gondom, mert az beugró blendés, valahogy ki kell pöcköljem az a pöcköt...
Remélem értékes infót sikerült eljuttassak hozzátok?!
-
AuLaci
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Hétvégén megcsináltam a teszt egyik felét, a Helios-44 58/2,0 v. Nikon AF-S 17-55/2,8-al.
Tud valaki egy oldalt, ahova fel lehet tölteni teljes méretben? kb 70 MB összesen.Köszi
-
AuLaci
csendes tag
Bocsi Lányok/Fiúk, de a teszt kicsit késik, merthát én sem a fotózásból élek... Remélem hétvégén lesz rá időm, és akkor linkelek jó sok képet.
-
AuLaci
csendes tag
A helyzet a következő!
Ma délután lesz egy Helios 44-2 2/58-am, este pedig a 2,8/135 Revuenon-om.
Megpróbálok megközelíteni állvánnyal valami jó színes-kontrasztos témát, azt az elsőt összefotózom a 2,8/17-55 Nikkor-al, a másodikat meg egy 4,5-5,6/70-300 VR-el, oszt jól kiderül mi a helyzet! -
AuLaci
csendes tag
válasz
Hydra SR #705 üzenetére
Hydra SR!
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy Nikon D200-al fényképezhetek...
Tulajdonképpen szakmai érdeklődés miatt próbálgatnám a lencséket, illetve kiváncsi lennék arra, hogy mennyire "basztak át" amikor megvettem az AF-S 2,8 17-55 G ED Nikor obimat a bótba 329.000,- ért? -
AuLaci
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Mint írtam, belelendültem az M42-es világba, és gyorsan beszereztem egy M42 Nikon konvertert, amit itt ajánlottatok a fórumon: HAMA - Mediker. Azért választottam ezt, mert ugye a képen az látszot, mármint a kereskedés oldalán, hogy nincs pereme.... Viszont valójában így néz ki:
Ellenben van benne egy lence
ami remélem nem ront igazán a képminőségen... (Persze így legalább lesz a végtelenben is fókusz!
Úgy látom egyébként, hogy egyszerűen kiszerelhető egy menetes gyűrű kitekerése után.
(Ha éppen nem kell végtelen...)
Csak hogy ki is tudjam próbálni, este veszek át egy ilyen obit: TELEOBJEKTÍV f=135, 1:2,8, REVUENON-SPECIAL, M42, JAPÁN
-
AuLaci
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy délután alatt végigolvastam a fórumot, megnézegettem a képeket, és most konverterre, és obira licitálik a Vaterán...
Nagyon tetszik a fórum, és mindenkinek gratula a jó fotókért.
Nem tudom, hogy ismeriktek-e a következő oldalt, de szerintem hasznos kis összefoglaló az estlegesen beszerezhető régi obikról: http://www.mflenses.com/gallery/main.php
Használjátok egészséggel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Yettel topik
- OLED TV topic
- Egy erős és egy olcsó Xiaomi Pad 7 is érkezett
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Sony XLR-A2M 2 benetes mikrofon keverő adapter, 90e. Ft.-ér, Sony ECM-XM1 puskamikrofon 28e. Ft.-ért
- GoPro HERO 13 - 12 - 11 - 10 - 9 akciókamerákhoz való 6db-os szűrő készlet (Neewer)
- Nikon D700 váz, 66 ezer körüli expoval, gyönyörű szép állapotban
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- Sony FE 20mm F1.8 G
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest