- Miért nincs szükségem egy darab elektromos rollerre se?
- Jól árasított edzett üvegek Samsung Galaxy A54-hez és POCO X6 PRO 5G -hez
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Így nem kell kidobni a gépet és friss Windows 10-en maradni 2029-ig
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rauschie
senior tag
válasz Hydra SR #727 üzenetére
Bocsi, de ezt mondtam én is, Nikonon áll fenn a probléma.
Félóra nettúrás után azt találtam, hogy M42nél a távolság 45.46 mm, míg Nikon F bajonett esetén 46.5mm.
Forrásaim: M42, Nikon F, meg ez, nem tudom magyarul hogy nevezzük, talán regisztrációs távolságnak.Oké, hogy a wikipedia nem 100%-ig megbízható, de több helyen is olvastam már ezt, csak épp azokat nem sikerült megtalálnom ....
mod: Ottkar#776: Ez viszont ebben a formában biztos hogy nem igaz, biztosan függ a beállított fókusztól, különben az m42>Nikon F vagy mindenhol müködne, vagy sehol.
[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
kiron 80-200 f4.5 nikonra, szép állapot, 20k
namost erről tud valaki valamit vagy tud olyan helyet ahol tudnak róla valamit??? -
rauschie
senior tag
[link]
egy ilyen lencsés átalakító amúgy mennnyire lehet használható?
hogy befolyásolhatja az a kis lencse a képminőséget?
marketingszöveg persze van mellette rendesen meg ahogy elnéztem vmi gyujtótávolság-szorzó is. -
rauschie
senior tag
nah vettem a pentacon electric 2.8/135 és a filmes nikon fg közé egy átalakító gyűrűt, a végtelen fókusz tényleg elveszik, olyan 15méterig lehet élesiteni, ez portrékhoz gondolom még bőven ok, de azért kár érte.
-
rauschie
senior tag
válasz csiga997 #349 üzenetére
okok megnéztem igazadvolt tévettem, nemkéne hülyeségeket irkálni megalapozatlanul, megnéztem jobban, csinájjatok velem amit akartok..
jelen állas szerint a tükör fölött található izébe van csiszolva, amivel a tükör sacc 45°os szöget zár be, ien üveglap v nemtommiez szakértők majd megmonyák -
rauschie
senior tag
pentacon 135/2.8ról tudtok valamit mondani?
filmes, nikon FG vázon lehet/érdemes lenne használni?