- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz fulemuless #9495 üzenetére
5 év dslr-ezés után váltottam 2013-ban milc-re. Egyik ok a manuálozás volt. És nem is szeretnék itt más témaidegen dolgot behozni. A dslr-embe tettem törőékes mattüveget, chippes adaptert, de így is szenvedős volt a kicsi ovf miatt. Kipróbáltam még pár másik vázat, de láttam, hogy a kroppos váz keresőmérete és fényereje gyenge a biztos élesre álláshoz. Kipróbáltam a létező egyik legnagyobb slr keresőt is az Oly OM-ét, ami tudtommal nagyobb bármelyik legistenibb dslr keresőjénél és világos, nem pentatükrös, mint a legtöbb mai canon, nikon. Öröm belekukkantani, már-már körbe tudsz nézni. Még ezzel is, törőékkel tekergetem a pontos élességet, de mivel ez filmes máshogy állok hozzá.
A megfelelő felbontású evf-ben viszont egyértelműen látható, vagy láthatóvá lehet tenni az élességet, 1:1-es nagyítással, élkiemeléssel, kis gyakorlással pillanat alatt megvan. Végülis a képeket egy nagy monitoron fogjuk viszontlátni ahol könnyen megítélhető hogy jól sikerült e az élesség, hasonló az élmény a nagyfelbontású evf-nél, ehhez képest hol van méretben pl egy Canon xxxD, xxD, vagy 7D kersője? Látványosan kisebbek, élességet manuál üveggel nehezebb megítélni, egy kis határon belül tekergeted mert ilyen méretben pontosan nem látni. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Számomra a dslr-ek keresőjébe nézve elszomorító a látvány, mint egy fekete cső, ennél 40 évvel ezelőtt jobbat, használhatóbbat alkottak.
Manuálfókuszáláshoz most a legjobb megoldás az EVF, ami jó minőségű, nagyfelbontású, nagy méretű, belenagyítós, élkiemelős és ez milc vázakban található.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- TV-Out, TV összekötése média-out eszközökkel (PC, Set-Top Box, médialejátszó, bármi)
- Vicces képek
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...