Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
a 200-as is remeg belenagyítva kézből, sőt a 135-ös is eléggé, de azokkal azért még tudok kókuszálni, 300 már tényleg durva lehet... valami sz*r állvány az amúgy, vagy normális állvánnyal is remeg?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
polcsa
aktív tag
Hát nem tom...
Kitartani szerintem nem lesz nehéz, szobában 1/100 szép éles lett.
Kint viszont a fókusszal van óriási bajom. Nem tudok fókuszálni, mert lcd méretben nem látszik, bele nagyítva meg folyamatosan kimegy a képből a téma. Az állvány segít, de nem az én állványom, mert ha csak hozzáérek remeg, mint a kocsonya.
Időben kell abbahagyni, mert felidegesíti az embert.
Ötlet?
Amúgy ez az alul tekerős fókusz nem is rossz: lcd kihajtva, pánt a nyakban feszesen tartva, így alkarral egész jól meg lehet támasztani, ujjakkal fókuszálni. Gyűrűvel nehezebb lenne, mert elég súlyos darab. -
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #6638 üzenetére
ejha, portréra is kíváncsi leszek, ha lősz esetleg majd megmutathatod, meg itt annyira nem érvényesülnek a beteg meyer bokehek ff-en durva lehet
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Novics
senior tag
válasz MrChris #6633 üzenetére
Na igen, ezek az igazi kályhacsövek nem a ff üvegek. Adaptert 10 körül láttam, azért sem repültem rá egyből. Viszont az üvegek egész olcsók - nyilván itt is van méregdrága típus -, de nem tudom, hogy mit is tudnak. Asp-c tuti faltól-falig élesek.
Hogy a Biotarról mit kopiztak azt nem tudom, de a bokeh-ja nagyon tetszik. Ha le lehet deal-elni, akkor azt hiszem benevezek rá.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
faki_
senior tag
A Pentax féléket (67, 6x7) nézegettem úgymond "szuper teleobjektívnek", de már az adapter sem olcsó.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz masterful87 #6626 üzenetére
dzsuva/por + becsillanás nagyon kétséges kinézet.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
MrChris
nagyúr
Szerintem valami gigszer van vele, vagy túl karcos, vagy eszi a gomba a bevonatot. Erre szokták volt írni, hogy semmi baja, majd egy szaki megtisztítja, vegyszeres tisztítást igényel...ez persze kamu mert kuka a cucc.
-
konyi79
addikt
Becsillanásnak túl szemcsésnek tűnik, bár nem túl jó kép.
-
Novics
senior tag
Bár nem vagyok szaki, de szerintem is inkább becsillanás. Ha az gomba, akkor az elég brutális lenne.
Más: Középformátumú obikat használ valaki fel - vagyis le - adapterezve? Nézegetem ezeket a Mamiya obikat, és hát azért a nagyja középformátumú. Azt gondolom, hogy a képszéli lágyulással nem lenne gond.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
jjeahh
nagyúr
a 35-ös revun? élőben kéne látni vagy több képen, így nekem csak becsillanásnak tűnik
-
masterful87
senior tag
Vissza az obikhoz:
ez a fehéres réteg más szerint is gomba lehet?[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Elektrosokk #6623 üzenetére
Akkor az 5-öt felejtsd el, az a régi 14Mp-es szenzorral van és tedd be helyette az 5N-t.
Az is 4 éves. -
konyi79
addikt
válasz Elektrosokk #6621 üzenetére
DE.
Rühellek mindent ami Samsung, nálam tiltólistás (Jó, porszívót még tudtak csinálni). Szóval objektív véleményt ne tőlem róluk...Persze jók azok, csak APS-C szenzoraikat mindenben lenyomják a m4/3-os gépek, jpeg motorjaik meg képesek bármit alulmúlni.
-
konyi79
addikt
-
MrChris
nagyúr
válasz Elektrosokk #6617 üzenetére
nekem volt ezüst pl2-m tetszett a váz. Elég jó felbontású volt a kijelző, azért is választottam. Elöl fém borítású ház. Szebb tégla volt mint a sonyé. Ha nem kellett volna a komolyabb videó és evf lehet még az lenne. Meg nem éreztem előrelépést a régi Oly e510-hez képest.
A7-en próbáltál Oly OM üvegeket? Széleken sarkokban milyen?
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
nyitva az A7-en sajnos a képszélek eléggé lágyulnak, de igazából érdekes, nekem az is tetszik. ezeket amúgy sem azért veszi az ember hogy optikailag tökéletes legyen. . szerintem apsc vázon jó lesz, most Laci Bácsi takarítja éppen. de majd teszek fel vele képeket, 1-2 van amit akkor csináltam amikor kipróbáltam, délután keresek és teszek fel.
közben rájöttem az nx20 lenne az amit keresek. sajnos az ára nagyon borsós.
még egy nx 1100-at megnézek ma. bár külsőleg annyira nem tetszik mint az nx10. de a szenzor sokkal jobb. meg akkor megnézek egy e-p2 vázat is.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #6614 üzenetére
sztem nagyon jó vétel volt pl2 nem tudom milyen, de ha már olympus, akkor én mindenképpen nagy pen-t vennék, avagy e-p1, e-p2, utóbbira kereső is rakható, csak az elég drága, és a vf-3, vf-2 kisebb méretű is, mint a panasonic-okban lévő beépített evf.
oly előnyök: masszív, kéttengelyes vázstabi, szép színek
hátrányok: gyenge felbontású fix kijelző, nincs kereső, az összes oly, ami olcsó a 12mp szenzor köré épül, miközben panasonic fronton hasonló árban már jobb szenzorral is kaphatóak gépek, pl. a g3 vagy gx1, ha af obit is vennél rá később, elvileg sokkal lassabb az af.
Ebay: németániából nekem 3 nap alatt ideértek eddig a cuccok, uk-ból 5 nap, nagyonmax, ha késik két hét, de általában a drágább cuccok, mint egy fényképezőgép hamarabb megjönnek mint az apróságok valamiértszerk: az a meyer az a7-en baromi kíváncsi lennék mit művel nyitva
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
még egy nx1100-at találtam ami érdekes lehet. sajnos nincs evf. de dxo szerintem jobb mint egy d300 érzékelőben.
volt már valaki kezében ?
-
Elektrosokk
veterán
12.000.- forintért vettem egy olyan sráctól aki rengeteg fotós cuccot ad vesz, főleg régieket, oda adta hogy tegyem fel. pont akkor jött meg az exa adapterem. felraktam és ámultam, nagyon durván csavar. belül nagyon poros volt, de a lencsék szépek, és durva hogy milyen kicsike. szóval elég jó deal volt
ebay ? hát tudod milyen ha az ember venni akar valami fotós holmi nem szívesen vár de akkor az e-pl2 vázat ajánlod ?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #6612 üzenetére
oly van kettő, egyik 21k-ért, panát én sem látok, ebay nem játszik? az a meyer egy álom üveg, nem volt drága?
-
Elektrosokk
veterán
Panasonicot nem nagyon találtam most árban ami jó lenne. a fuji-k bejönnek, de árban nem ez a kategória sajnos
tavaly beszereztem egy amúgy egy meyer 100mm 2.8-ast, nem trioplán, de nagyon tetszik a képe, és döbbentesen kicsi. az lesz a kitobi. meg valami 1.4-es fixet keresek rá
Chris: nem biztos hogy elviszem, de kipróbálom ma
-
MrChris
nagyúr
válasz Elektrosokk #6608 üzenetére
Mlacának a pana jpg is jó, szerintem meg csak nagy ritka fény együttállások esetén.
Akkó nincs mese, 40-ből pont kijön az nx10 -
jjeahh
nagyúr
Minden régi manuális obihoz adapter kell, egy Olympus OM zuiko 50/1.8-am nekem is van . Használok én is régi obikat olympus-on, panasonic-on meg aps-c-n is (60d), és messze a panasonic-on a legélhetőbbek ezek az üvegek szvsz a nagyméretű/felbontású evf meg a kihajtható-forgatható kijelző miatt, spec, pont ezért döntöttem mellette
Ha tank kell, akkor tényleg felejtsd el az a3000-et, a samsungot nem tapiztam, de a régi nex-ek sem valami szupermasszívak, anyagminőség, masszivitás fronton is jobbak valszeg a g3-ak (az előlap fém), a g1, g2 nem tudom... az olympus-ok viszont egészen brutálisak tudnak lenni, nekem e-p1-em volt, az egy elnyűhetetlen masina, az egész aluminium, az előlap meg acéllemez elvileg, cserébe a kijelzőjük felbontása nem valami jó, ráadásul fix is...
Ha szép színek kellenek, akkor olympus, fujifilm verhetetlen, a többi (sony, samu, pana) eléggé megköveteli a raw utómunkát.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
azok OM-esek, adapter kő'.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Elektrosokk
veterán
Mlaca azt írta a tesztben hogy kimondottan jók a színei! a leica színvilágát próbálja koppintani a samu, valamiért a nagy szenzor vonzó számomra. még talán az olympus lenne az ami érdekelne. de a plafon a projectre 40.000.- forint. ami fontos hogy kicsi legyen és lehetőleg evf megoldható legyen. olympus pen-re amúgy a régi manuális oly üvegek simán felmennek vagy adapter kell ?
Chris: leginkább az A7 vázat használom most, sajnos nem egy tank felépítésre. emlékszem mikor még nikon d300-al fotóztam, na az mindent túlélt! )
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #6604 üzenetére
a nex-5 és az nx10 kb. semmiben nem jobb szenzor fronton mint pl. a panasonic g3, sőt a samsung iso-ban meg dinamikában kb a jó öreg 12mp szenzoros mft lapkák szintjét hozza, manuálokkal egy olympus-nak talán még előnye is van a kéttengelyes stabi miatt (valamivel gyengébb fényben használhatod iso-emelés nélkül), szal szerintem ne az alapján dönts, hogy m4/3 vagy aps-c lapka van-e benne de te tudod végülis...
-
MrChris
nagyúr
válasz Elektrosokk #6602 üzenetére
akkor mégsem olyan tökéletes, sőt alkalmatlan fotózásra, mert nem viszed magaddal. Ennél még egy aps-c alatti bármi is jobb
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #6602 üzenetére
az én hsz-m valamiért megint láthatatlan de sebaj, vegyél a3000-et, abban legalább retró-hatású kereső van, a jó öreg game-boy kijelzőkre emlékeztet
-
Elektrosokk
veterán
válasz MrChris #6599 üzenetére
köszi.
a tökéletes váz már megvan. sajnálom mindig magammal vinni, úgy értem ez lenne az a váz amit nem kímélnék.
szóval az ár miatt kéne, tudom hogy egy nex is jobb, de tetszik hogy dslr forma és evf is van. csak nem lehet olyan nehézkes használni. ha nem ezt venném akkor egy használt nex5 lenne, mondjuk az sem sokkal drágább. néztem a sony A3000-et is, az kicsit drágább használtan, de a menü rendszer olyan fapados hát nem is tudom... bár az evf biztosan jobb mint az nx10 vázban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest