2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Gameboy Advance megvilágosodása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokak kedvence ez a kézikonzol, pedig ez a generáció sem kapott még kijelzővilágítást. De megoldható ez is!

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Amint a cím is elárulja, kijelző módosítás lesz terítéken, de mielőtt erre térnék, egy kis történelmi kitekintőt ejtenék meg. Ezzel remélem a konzolok világában otthonosabban mozgók is kapnak némi plusz infót, ha netán hasonlóra adnák a fejüket a jövőben. Arról már nem is beszélve, hogy sajnos kis hazánk fórumain alig lelhető fel ezzel kapcsolatban információ, így ezt a fekete lyukat is szeretném picit betömni ezzel az irománnyal.

(IMG:http://logout.hu/dl/upc/2015-01/164638_gameboywhitez.jpg)(/IMG)

Jöjjön a múlt, amire már vajmi kevesen emlékeznek...

2001 nyara, megtörtént a csoda, kiadták a Nintendo legújabb üdvöskéjét, ami természetesen nem kapott kijelző háttérvilágítást, így maradt évekig a vakoskodás, immáron a hatodik generációnál.

Főbb specifikációk:

■ Képernyő: 2.9 colos fényvisszaverő vékonyfilm-tranzisztoros (TFT) színes LCD

■ Színek: 15 bites BGR (5 bit mélységben csatornánként), amely képes megjeleníteni 512 színt "karakter üzemmódban", illetve 32.768 színt "bitmap módban".

■ CPU: 16,8 MHz 32 bites ARM7TDMI

■ Memória: 32 kilobyte + 96 kilobyte CPU-ba ágyazott VRAM + 256 kilobyte DRAM

■ Áramellátás: 2db AA elem

Ebben a felállásban egy normál teljesítményű elemmel 12-14 óra között lehet vele játszani, ha le van véve a hangerő, illetve nincs külső eszköz csatlakoztatva a géphez.

És akkor ugrás 2003-ba, amikor megjelent a következő generáció, az "SP" kódjelű szépnek és kecsesnek egyáltalán nem mondható, szintén hatodik generációba tartozó csodamasina. Hardver terén teljesen megegyezik a mezei Advance paramétereivel, egy két külcsínt leszámítva, de a legfontosabb a kijelző be/ki kapcsolható világítása, illetve a beépített akkumulátor.

Minden modellnek megvan a saját azonosítója, ami a gép hátulján lévő matricán nézeget vissza a kedves szemlélődőre, és AGS kódjellel kezdődik. A 2003-ban megjelent gépek az AGS-001 azonosítót viselték, amik még egy kezdetleges kijelző megvilágítást tartalmazó gépet takartak, és egyben egy low-budget projekt részét.

Majd jött 2005, és ezzel együtt itt lett a megváltó eljövetele az ínyencek számára. Új modell, szintén megegyező hardveres specifikáció, annyi extrával, hogy itt már rendes világítást kapott a kijelző, ez volt az AGS-101-es típus.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.