Új hozzászólás Aktív témák

• attilav

tag

Most már többé kevésbé szilárd az elhatározásom hogy venni fogok egy K110D-t. Nézegettem FZ50/FZ8/S6500 képeit és mindegyik mosott :( , és legalább annyiba kerülnek mint a K110D. Hát azthiszem ezek után nem is lehet kérdés, főleg ha hosszabb távra veszem, hogy a pentax lesz a nyerő.

Viszont a manuális obikkal fénymérés nem tiszta vmi: Volt egy ilyen üzenetváltás h Mulder vett egy makrólencsét, és nem mért fényt a gép, és exponálni sem engedte.

sabeur válasza MUŁĐER (#217) üzenetére
    Pentax-okat nem ismerem, A Canonnál ez autómatikusan manuális objektív ként kezeli azt aminél nem ''találja'' a csatlakozó lábakat.

Ez azt jelenti ha felismeri manuálisként, akkor EF emulátor nélkül is mér fényt ? Ez csak canon obiknál van ugye ? Mert eddig arról volt szó hogy M42-vel emulátor nélkül nincs mérés, sem fókuszvisszajelzés.

as_Rock válasza MUŁĐER (#219) üzenetére
    Épp írni akartam, hogy menüben engedélyezed és láss csodát van fénymérés és záridőállítás, hiába na, ez Pentax az obihoz meg sok szerencsét

Pontosan melyik menüben, hol ?

Pentaxot vagy canont akarok, inkább pentax, de csak vázat vennék, és M42-kkel használnám. Pentaxra ugye a régi K bajonettes obik is jók, amiken nincs elektronika :F Esetleg vennék ilyeneket is hozzá, ha kapok olcsón. Ha nincs elektronika akkor itt is megmakacsolhatja magát a fénymérés, vagy a manuális K-val 100% h menni fog ?
    Pl [link] ezekkel.

Nikon az elvileg kiesik az M42 (un)kompatibilitás miatt, de kiváncsiságképp megkérdezem mit tapasztaltatok, mér fényt a régi(filmes) manuális nikon bajonettes obikkal?
    [link] ezekre gondoltam, már ha rá lehet tenni nikon dslr-re átalakitó nélkül.
    Bocs ha sokat kérdezek, de nem akarok 100K-t beleölni egy bridge-ba, ha tudom hogy úgyse lesz az elvárásaimnak megfelelő. Inkább belevágnék egy dslr-be, ha a zenittel megy, akkor azokkal is menni fog.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés