- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CollectoR
aktív tag
Vettem egy Camdiox-os focal reducert a fuji X-M1-emhez. EOS EF-S és FX csatlakozással, így egy PK-EF-S, illetve M42-EF-S adapterrel kétfajta obit is rá tudok tenni. Viszont olyan problémába futottam, hogy a Pentax 50/1.4-es objektívemnek a hátsó lencséje kb. 10 méteres fókusznál ütközik a redukáló frontlencséjével, azaz fizikailag nem lehet tovább állítani a fókuszt. Kipróbáltam egy Helios 77M-4-el is, ott végtelenbe lehet állítani a fókuszgyűrűt, de akkor sincs végtelen fókusz. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Én most azon gondolkodtam, mit lehet tenni, merthogy ez elég gáz. Mivel pont hogy hátrébb kéne lennie az egész optikának a szenzor felé, nincs sok lehetőség, megnéztem, hogy a redukáló lencséit hogy lehet kiszedni. Szerencsére egyetlen menetes zárógyűrű van a hátsó végén, azt kitekerve kijön minden lencsetag. A hátsó menetet kicsit kitekerve (kb. félállásban), már megvan az a kb. 0,5mm-nyi távolság, ahol be tudok állítani végtelent is mindkét objektívvel. Persze így kotyognak a lencsék, így hát majd az első lencse és az azt kitámasztó karima közé fogok esztergálni egy apró kis távtartó gyűrűt.
Csatolok képet hogy látható legyen a dolog valamennyire.
Ez pedig egy közeli tesztkép, itt nincs semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest