Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1260) iron02


iron02
újonc

Sziasztok mandulások !

Minden hozzászólásból látszik ,hogy mindenkinek más és más a tapasztalata.Akik előtte állnak a dolognak annak minden hozzászólás nagy kincs és issza ahogyan azt én is tettem minden tapasztalat szavát!Nagy kincs ez,bár inkább ijesztő mint megnyugtató.Ez van ! Ha előtte vagy és nem bírod ki hogy csemegézz innen valami megnyugtató tapasztalatot akkor is tudnod kell ,-mert én már tudom -,minden eset más és más!
A mandula műtét a dokiknak rutin és egyszerű beavatkozás,amit napi szinten 3-4 esettel le is zavarnak pikk -pakk.A betegnek meg pánik ami teljesen természetes.Vizsgálat előtte való nap ,nagy mosolyok ,megnyugtató válaszokkal.Befekvés a kórházba ,helyieknek aznap reggel korán éhgyomorral (inni sem szabad).Mivel a műtét előtt fél órával nyugtató szurit kapsz ami a torkodat tovább szárítja,hogy műtét közben ne legyen sok a nyáltermelődés,a láthatóság és a nyelés hiányát figyelemben tartandó. :)
A műtét hiányol minden esztétikát és kényeztetést!Ott már nem tehetsz semmit csak várod hogy elkészüljön a doki és azt mondja gurítsanak vissza a szobába.Az én élményem sajnos visszataszító és fájdalmas volt,bár a dokim egy igen csinos és szép fiatal nő volt,nem számított.Fájt és megviselt.Undorító spray a szájba,3 -3 szuri mandulánként amitől öklendeztem,bár nem jött semmi.Nyelv leszorítás fém lappal,metszés szikével,csíptetés és vágás majd tűzés és kötés 2-3 helyen oldalanként.Amikor az elsővel végzett (15 perc)azt kívántam bárcsak elájulnék.Mindezt olyan mélyen a garatnál ami folytonos öklendezést váltott ki nálam ,totál kimerültem. :(((
A vér csak úgy ömlött ,tiszta horror az egész.Na mindegy ,vége aztán vissza a kórterembe.Ott oldalfekvés és persze a műtét kezdetétől semmi nyelés csak csorgatás bele egy tálkába két órán keresztül.Itt a fájdalom inkább csak kiegészítő bosszantó tényező!Véres nyál ,vér göbök köpködése óvatosan nehogy kinyíljon a seb.Aztán jöhet az első tea 2decaj megivása ,ami kissé lehetetlennek tűnő feladat addig míg túl nem vagy az első pár kortyon.Azonnal cataflam ,pár perc és már beszélni is tudsz,persze énekelni azért még nem menne!
Nos eddig gáz !Onnantól kezdve már csak pihenni kell és estére már tűrhető sőt elviselhető minden,mondhatni semmi extra.Kaja aznap még felejtős ,de már nem is érdekel.Aztán este már dohányoztam is de óvatosan,mert a szívó hatás azért még nem megy könnyen ,sőt nem is tanácsos.A dohányosok ilyenkor mivel szar íze van a ciginek akár le is szokhatnak,én nem tettem mivel engem ez megnyugtatott,pár perc lazulás.
Másnap reggelre megittam 1.5 liter teát -(persze hideget),aludni kiválóan ment-aztán kaja.Érdekes de nem fájt különösebben,csak mindig inni kell ,szinte béka nő a hasadba,de amúgy is ki vagy száradva jól esik!
Attól kezdve ideálissá változott a körülmény reggel délben este cataflam ,és semmi zűr.Aznap már 3-4 liter folyadékot ittam meg ,érdekes de a nyelvtövem fájdalma jobban zavart mint a torkomé.Utána még benn alvás aztán másnap irány haza.Reggelente mindíg kissé jobban fáj a seb ,de amúgy szarni rá ,elviselhető gyógyszer mellett.Semmiben sem akadályoz.Két napig nehéz a folyamatos beszéd ,megerőltető dolgot nem csinálhatsz,de utána már 4-5 nap szinte nemis törődsz már vele.Aminek nagyon örülök hogy nem lázasodtam be,ugyan tényleg picit jobban fáj minden nappal előrébb,de a cataflam -nak köszönhetően csak reggel öt percig gondolok a sebemre.
Nos nekem egyenlőre ennyi.Ma vagyok 5.napos mandula nélküli 31 éves,és már most érzem milyen nagyszerű az élet állandó izületi fájdalom és fáradékonyság nélkül.
Szevasztok Hey!
U.i.:Akármennyire is para a szitu,még mindig jobb túl lenni rajta ,mint hogy folyton begyulladjon és tönkretegye az életed ez a kis vacak húsgombóc!Ki vele! :DD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.