Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) Somzita88 válasza gkozak (#1944) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Engem is Huszka műtött, ő nagyon jó orvos, csak a Cataflam V-t erősen ellenzi...és nekem azt mondta, hogy erőltessem a darabos kajákat már az elején is, ugyan a másik 2 orvos ennek ellentmondott, de utólag jobbnak látom én is a pépeseket. De most már nem is látszik (1 hónap után) a seb, sem semmi.

Szerintem a 16-17. napon már emelhetsz, de úgyis érezni fogod. Mert amíg még nem eléggé gyógyult a sebed, érezni fogod hajolásnál, emelésnél, hogy nem kéne erőltetni. Nekem kb. a 12. naptól már nem voltak ilyen gondjaim, úh. a fsz-ről az emeletre rohangáltam ruhás kosarakkal.

Ha a Cataflamot nem ír fel, a Xilox kb. ugyanannyira jó, csak nem marja szét a sebet.

Kitartás neked is:)

(#1952) Cyrin válasza cicaari (#1949) üzenetére


Cyrin
addikt

Azért elég rossz dolog, hogy ezt az egy napos sebészetet ráerőltetik pénzhiány miatt olyan műtétekre, amire nem kéne. Én 3 napig voltam benn mandulával, most meg egy napos. Sőt most jöttem haza sérvműtétből, a doki szerint itt is kéne a 3 nap, de kirúgtak egy nap alatt, konkrétan 2 óra volt a hazaút, szinte tyúklépésben közlekedve...

(#1953) cicaari


cicaari
csendes tag

Hu, hát igen. Ma van a 4. napom. Eddig ez a legborzasztóbb. Ma még a tejberizs sem ment le. Mai menü: puding, és teában (szarrá) áztatott háztartási keksz. Próbálkoztam sima nudlival, de a fájdalomtól még a könnyem is kicsordult (gyógyszer hatása alatt).
Eddig csak nyeléskor éreztem, hogy vmi történt. Ma meg csak úgy nyugalmi állapotban szurkál és lüktet. Remélem a holnapi jobb lesz. :(((

(#1954) Somzita88 válasza cicaari (#1953) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Sajnálom, tudom, mennyire szar...a következőkben sem lesz jobb sajnos, de túl leszel rajta. Ha még a kaját nem is, de az ivást mindenképp erőltesd, nehogy beszáradjon, mert akkor még jobban fáj és még be is vérezhet. Én 20 percenként ittam, legalább egy keveset, éjszaka is... Kitartás! :K Már csak egyre kevesebb van hátra.

(#1955) cicaari


cicaari
csendes tag

Igen. Azért az tényleg látványos, ahogy szaladnak a napok. Ma már péntek van...
Van vmi módszer arra, hogy ne kelljen ásítanunk? Mert ez borzasztó. Ráadásul én az a fajta vagyok, akinek elönti a szemét a könny is tőle. Emiatt persze utána folyik az orrom is. S ugye ez sem kellemes tevékenység. Legalábbis óvatos.
Az meg pláne gázos, hogy egész nap érzem a seb éles szélét a nyelvem hátuljával, mindkét oldalon. Először azt hittem, h a kaja akadt fenn vagy vmi, de nem.
Ha a mai nap sem viszi el a fájdalmat a 3 liter tea, akkor lehet, h ma megpróbálom a két fajta gyógyszerezést. PEdig azt még tartogatni akartam. Lehet, majd csak ebéd előtt, h tudjak enni. Mert az borzasztó.
S az az érdekes, hgoy tegnap átfordult a fájdalom más érzésbe. Teljesen más, sokkal sokkal rosszabb fajta.
De azért próbálom észben tartani, hogy: gyógyul mindeközben. :K

(#1956) Somzita88 válasza cicaari (#1955) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Bizony, kell a pozitív hozzáállás. :K Az szerintem normális,h. már másképp és erősebben fáj. Ásítani én azóta is úgy tudok,h. csak picit nyitom ki a számat és az orromon veszek mély levegőt. Kicsit hiányérzetem van utána, de jobb, mint a semmi. :D
A végén én is felváltva szedtem Cataflamot (ha nincs por alapú, késsel/tortavágóval törd szét a tablettát és forróvízben sokáig kevergesd) és Xiloxot. Próbáltam mindig tovább húzni a bevételüket, de a 4-8. nap között 4-5 óránál tovább nem bírtam. Féltem rendesen,h. mit művelek a májammal, de semmi negatívumot nem tapasztaltam, 2 hete pedig Naturlandos detoxikáló teát iszom a biztonság kedvéért.:)
Ügyes vagy, hogy tudod mozgatni a nyelved (nekem az abszolút nem ment, majd besz*rtam a fájdalomtól), de szerintem ne bizergáld a sebet. :) Még pár napig fogsz szenvedni, de aztán rohamosan elkezd javulni, úgyhogy csak így tovább, ügyes vagy :C

(#1957) cicaari


cicaari
csendes tag

Na, megvolt a bevérzés :o
Szerencsére csak fél percig tartott.
Néztem az ágyamból egy filmet. Egyet nyeltem, majd rögtön kellett megint. Azután megint és így tovább. Majd észrevettem, hogy mintha vmi meleg áramlana a jobb oldalon. Ittam egy kortyot. Vártam, ugyanez. Zsepibe nyál: véres.
Futás a fürdőbe, zsblámpa -- a jobboldalon tiszta vér a torkom.
Gyorsan betekertem egy konyharuhába vmi fagyasztott dolgot és leültem vele.
Közben szóltam, hogy lehet kell mentő, de várjunk egy kicsit, hátha eláll.
S szerencséremre mire ezt kimondtam, már nem is kellett nyeljek.
De azért eléggé baparáztam. Nem is azért, mert vérzik, hanem, hogy be kell megint menjek a kórházba.
Azért sztem most nem fogok merni elaludni. :O

(#1958) Somzita88 válasza cicaari (#1957) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Jáj, szegényem...akkor nagyon vigyázz magadra! Inkább csak feküdjél, ne terheld magad....még jó,hogy elállt :U De biztos rendben lesz, és ezek szerint jó a véralvadásod is, ne aggódj!

(#1959) cicaari


cicaari
csendes tag

Na, hát ma van az 5. napom. Műtétivel együtt 6.
Borzasztó...
Rettenetesen felerősődött a fájdalom. Ma muszáj volt Algoflexet is mellé szedjek.
Ezt 3 óra múlva , mint a Cataflamot, s ettől 3 óra múlva a következő Cataflam.
Kiszámoltam, pont jövő péntek délután fogy el a gyógyszerem, ha napi 4-gyel számolok.
Azért remélem mondjuk szerdától már nem kell ennyi egy nap. (9. nap)
Remélem holnap jobb lesz. Eddig ez a legnehezebb napom. S mentális erőből kell sok, nem fizikálisból. El kell tudni viselni a fájdalmat. :((

(#1960) Somzita88 válasza cicaari (#1959) üzenetére


Somzita88
csendes tag

A 9. napon már szerintem el leszel 2-3 gyógyszerrel is, az mindjárt itt van, kitartás:) :C

(#1961) Cyrin válasza cicaari (#1959) üzenetére


Cyrin
addikt

Kezdődik a neheze...
Szolidaritásból én is cataflam-ot szedek, kicsit el is fogott a nosztalgia.

(#1962) Somzita88 válasza Cyrin (#1961) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Neked is jobbulást :K És melyik a rosszabb, a sérv vagy a mandulaműtét utáni időszak?

(#1963) Dioka válasza cicaari (#1959) üzenetére


Dioka
csendes tag

Sajnálom, és együttérzek, engem is 9-én műtöttek(eddig nem volt erő írni..) a SOTE-n a Szigony utcában. Nekem is a mai volt a legborzasztóbb nap eddig, beleértve az előző éjszakát is. Eddig elég volt kb 8 óránként a Cataflam, de éjjel már felkeltem érte, és azóta a 6 óránkéntiért is visszaszámolok szinte. Olvastam a Tantum Verde spray-ről, sokan írják, de félek nehogy bevérzést okozzon. Mi a véleményetek erről? Az a baj hogy Cataflam nélkül nem lehet kibírni, pedig magas a fájdalomküszöböm. Én a műtét másnapja óta sokfélét eszek, jól megrágva, viszont tény hogy csak gyógyszer után tudok normálisan enni. Nekem egy mandulacsonkot vettek ki a baloldalon, ezért azt hittem csak feleannyira fog fájni..nemtom..még így is nagyon fájdalmas. Remélem hamar elmegy ez a pár nap és rossz emlék lesz. Akik írjátok a tapasztalatokat úgy számoltok, h a műtéti az 1. nap? MERT akkor lelkesít, hogy már ez a 6.nap..:)

jó lábadozást és kitartást mindenkinek

(#1964) Cyrin válasza Somzita88 (#1962) üzenetére


Cyrin
addikt

Hát ezen már én is gondolkoztam. Fene tudja. Most így érzem ez rosszabb. Mert nem tudok mozogni, a mandulával ilyen szempontból nincs gond, és ez jó, higgyétek el. Másrészt viszont alapállapotban ez nem fáj annyira, igazából nem is kell fájdalomcsillapító, nekem valahogy jobban fáj mint másnak, és utálom is a fájdalmat, ezért a mozgások könnyítése érdekében 2 cataflamot veszek be egy nap. És remélem ez se kell már hétfőtől. Azért a mandulánál, két hétig ment a 4 db naponta. És azok az éjjeli 2 óránkénti ivások. Itt viszont a sok fekvés is rossz. És ennek nincs vége 2 hét alatt.

(#1965) Somzita88 válasza Dioka (#1963) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Szia Dioka! Akkor Neked is jobbulást, nekem sokat segített volna, ha van valaki a fórumon, akivel egy napon műtöttek, a lelki támogatás miatt...:)
Én a műtétet már az 1. napnak számítottam, hasonló megfontolásból, mint amit Te is írtál.:) Tantum Verde-t én a 7. naptól használtam, sokat-és rengetegszer. Nem hiszem,h. emelné a vérzés kockázatát. És amire én csak későn jöttem rá: ha közvetlenül a sebre szeretnéd fújni, erősen hajtsd hátra a fejed, a hosszú fújó részt támaszd a nyelvednek, és mondj egy "á"-t, majd fújj. Csak félre ne nyeld, mert akkor jön a köhögés.

Most jutott eszembe, mennyire hülye voltam, hogy vígjátékot néztem a 6. nap környékén. Annyira fájt, ahogy nevettem. :DD

Kitartás lányok, még 2-3 nap és sokkal jobb lesz ;)

(#1966) Somzita88 válasza Cyrin (#1964) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Igen, a mandulaműtétben az a rossz,h. a nyelést, evést, ivást akadályozza (noha lekopogom, még eddig ez volt az 1. műtétem életemben, szerencsére nem vagyok tapasztalt beteg).

Jobbulást neked is és kitartás a következő időszakhoz :K

(#1967) Cyrin válasza Somzita88 (#1966) üzenetére


Cyrin
addikt

Nekem nem volt gondom az evéssel, jókora adagokat meg bírtam enni, és nem kellett pépesíteni semmit.
Az ivás meg onnantól volt rossz, amikor nyelésnél felment az orromba, és ott ki. Ez elég rossz volt.

(#1968) Dioka válasza Somzita88 (#1965) üzenetére


Dioka
csendes tag

Köszi:) igen, ahogy olvastam Cicaari-t ugyanazokat éltem át, ez ad erőt, hogy más is ugyenezt érzi, pl én is itthoni első éjjel felkeltem gyógyszerért én fél 2kor, ő meg 2kor:) meg neki is a tegnapi volt eddig a legrosszabb napja, mint nekem. Ma megvettük az ügyeletes patikában a Tantum Verde-t de még tart a Cataflam hatása, ha kezd kimenni kipróbálom úgy ahogy írtad, köszi a tanácsot. Holnap már dolgozni kell mennem (bár nincs sok erőm) de ezeket a kis túlélőcuccaimat viszem magammal. Sokat segít ez a blog:)

Szép napot, Orsi

(#1969) Somzita88 válasza Dioka (#1968) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Hú, akkor pláne szorítok, de gondolom megértőek lesznek a munkahelyeden. Ha valakinek felnőttként vették ki, az tuti együtt-érző lesz.:) A Tantum Verde csak percekre viszi le a fájdalmat, de akkor lényegében teljesen, a lidocain miatt.

Cyrin: igen, az rohadt vicces... :DD Nekem is párszor az orromban landolt a tea, utána meg azon röhögtem, azért fájt...:)

(#1970) Dioka válasza Somzita88 (#1969) üzenetére


Dioka
csendes tag

Köszi az együttérzést, nekem ez a mai (7.nap) egész jól telik, reggel 8kor vettem gyogyit majd most 3kor de nem sugárzik úgy a fülembe, meg az étvágyam is valahogy jobb. Remélem innentől már jobb lesz. Kíváncsi lennék Cicaari hogy van ma?:)

ma már én is nevettem:) ..fájt:)

pusz nektek

(#1971) cicaari


cicaari
csendes tag

Sziasztok!
Bocsi, hogy eltüntem egy időre, de volt egy kis baj...
Vasárnap felkelés után kicsit szivárgott a vér megint a jobb oldali sebből. Gyors jegelés. Ücsörögtem, még vissza is szundítottam. Erre meg hirtelen arra eszméltem fel, hogy vmi akadályozza a levegővételt... Azonnal futás fürdő (szerencsére 5 lépés volt) és köptem ki a vért... Ömlött szó szerint. Ordítottam anyunak, h hívjon mentőt. Leültem a mosdó elé és öklendezve, fuldokolva köptem ki a rengeteg vért. Komolyan megijedtem. Sírógörcs.... sokat nem segített. Anyu nyugtatására próbáltam egyenletesen nagy levegőket venni. Segített.
A mosdókagyló rettenetesen nézett ki. Úgy ahogy voltam pizsiben, papucs, konyharuhába tekert fagyasztott paprika csomag - mentőbe. Ekkor már nagyon sokat csillapodott, elég volt sűrűbben nyelni.
Még a szirénázást sem tudtam élvezni.
Beértünk a kórházba, ügyeletes dokinő megnézte. Fognom kellett egy vesetálat.
Kérdezte mikor műtöttek, kiszámolta, hogy 6.-7. nap és annyit mondott, hogy "Ja, aha, hm, akkor igen."
Szóval, elvileg várható volt. Kiszedte az alvadt vérdarabkákat, ettől öklendeztem. Ő meg mondta, hogy semmi gond, jót tesz a gyomromnak.
Kórterem, branül, vérzéscsillapító vénásan. Hányinger. A rózsaszín branült kaptam, hátha kell menjek a műtőbe.
De szerencsére nem kellett. Nem vérzett utána, ma jöhettem haza. Vettek vért, az eredmény jó lett.
BORZASZTÓ undorító vé és rothadó hús szájízem volt egy napig. :O Állandóan mentem fogat mosni. Hétfő reggelre elmúlott.
Vasárnap jól kiéheztettek, csak vacsorát ehettem.
Az utóvérzéstől rettenesen fájt a jobb fele, úgy mint ha most műtöttek volna. A baloldalit meg nem is éreztem.
Ma már egész jó. Azt mondták, hogy úgy is kell kezelni, mintha friss lenne. Nagyon vigyázzak, csak feküdjek. Meg, hogy most vasárnap is lehet találkozunk (aranyosak :F ) mivel a 6. és 14. napon van sebleválás és akkor is bevérezhet. Jól megnyugtattak... :Y
Most pihenek, aztán meglátjuk. Ettől már csak jobb lehet, mint 2 és fél napig kórházban, rettenet.
Nem kívánom senkinek, tényleg. De itt vagyok, ezt is túléltem. Tudtam mire vállalkozom, majd csak már vége lesz.
Sok sikert mkinek! ;)

(#1972) csabyka666 válasza cicaari (#1971) üzenetére


csabyka666
addikt

Aztamindenit'! Ez nem semmi...kitartás, mást sajnos nem tudok mondani!

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#1973) Dioka válasza cicaari (#1971) üzenetére


Dioka
csendes tag

Hú, sajnálom, elég rosszul hangzik, szerintem mind ettől féltünk hogy ne kelljen visszamenni a kórházba, ijesztő lehetett a vérzés. nagyon remélem hogy most már te is jobban leszel. Hálisten nekem nem volt semmi szombat katasztrófa volt napi 4 cataflam, de tegnap már mentem dolgozni és este nem vettem be gyogyit ma is 2 vel elvoltam, de még fáj főleg ha eszek, de mindig nagyobb kajálás előtt veszem be a gyógyszert. Pihenj sokat, ez lelkileg is megviseli az embert, a sok fájdalom, én is amennyit tudok azért pihenek:) jóéjt, O.

(#1974) Somzita88 válasza cicaari (#1971) üzenetére


Somzita88
csendes tag

:Y Hát, akkor jól telt az elmúlt párnapod, sajnálom...:( Én is csak kitartást tudok kívánni, fel a fejjel! :K

(#1975) cicaari


cicaari
csendes tag

Köszi mindenkinek.
Nekem is a szombat rettenet volt. 4 Cataflam plusz délután még Algoflex is. Vasárnap meg meglepően jól ébredtem, nem is fájt. Erre meg ez a hülye utóvérzés.
Nekem hétfőtől kellene menjek elvileg dolgozni, de nem tudom képes leszek e rá.
Ja, és csak hogy szemléltessem a kórházi étkezde nem törödömségét:
reggelire száraz kenyér, vacsorára másnapos briós (nagy kristálycukor darabkás). Ebédre forró!!!! leves, száraz, rágós hússzelet amiből csak bagót lehet rágni, meg 1 jó pont: tökfőzelék.
Mivel kopogtak a szemeim az éhségtől, muszáj voltam mindent megenni, teába áztattam. A húst meg minden egyes falatot a bagóba rágás után teával lenyeltem mintha gyógyszer lenne.
Hazajöttem csak ettem.
Olvastam vhol, hogy banánt lehet enni, erre úgy csíp mint a fene. Egyet akkor is letoltam.
Már várom, hogy ehessek vmi igazi ételt is.
A ma reggel eddig egész jó. Az éjféli gyógyszert nem igényelte. Csak 6-kor vettem be. Ez már egy jó kezdet.
Csak az a rossz, hogy folyton ott van az a félelem, hogy mikor indul újra a vér. Sokszor ha csak érzek vmit, h folyik (orrváladék-természetes dolog), akkor már megállok és várok, hogy most mi van. Nagyon rossz.

(#1976) Somzita88 válasza cicaari (#1975) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Sajnálom, de most már biztos minden rendben lesz, még egy kicsit tarts ki :K

(#1977) cicaari


cicaari
csendes tag

Ti hogy tudtátok megoldani a munkahelyen, hogy egyáltalán ne hajoljatok, emeljetek?
Mert én ezt elképzelhetetlennek tartom. S hétfőtől dolgoznom kellene.
A másik meg, hogy a hangom az egy nagy kalap ... semmi. Ezen szeretnék változtatni, de nem megy.
Nagyon parázom a jövő héttől. Holnap megyek a háziorvoshoz, lehet megpróbálom magam még kiirtatni egy hétre.

(#1978) Dzsana válasza cicaari (#1977) üzenetére


Dzsana
senior tag

Úgy, hogy nem rakodóként, árufeltöltőként dolgozok, hanem íróasztal és számítógép mögött. :-)))

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#1979) Somzita88 válasza cicaari (#1977) üzenetére


Somzita88
csendes tag

Szerintem írasd ki magad még egy hétre. Vagy, ha nagyon jófejek a munkahelyeden, végeztesd el mással a megerőltető dolgokat. ;)

(#1980) cicaari


cicaari
csendes tag

Sziasztok!

Ma voltam dokinál, kaptam még egy hetet. :R
Az éjszaka förtelmesen fájdalmas volt. (11. nap) Nappal úgy ahogy elvagyogatok.
Ma főztem is, bár segítséggel. Carbonara spagettit. Most várom még, hogy kihűljön.
Nagyon bejött még a sima tojásrántotta is este. Próbálok új kajákat kipróbálni most már. Nem csak pudingon, áztatott kekszen és joghurton élni...
Reggel már sikerült sajtkrémes kenyeret is enni. Nagyon feldobta a napom.
Sajnos asszisztens vagyok egy fogászaton egyedül, így nem lenne megoldható a segítség.
De rendes volt a háziorvos, rögtön ő is mondta.
Ami viszont rossz: érzem ahogy válik le a seb, és szinte már köhögök tőle, ahogy ott éktelenkedik a torkomban. Nyelek, nyelek de csak nem megy el... Este viszont éreztem egy darabot, amint távozott.
Csak ne vérezzen, de talán most megúszom. Nem akarom elkiabálni.

Jobbulást mkinek! :DD

(#1981) Dzsana válasza cicaari (#1980) üzenetére


Dzsana
senior tag

Nagyon nagy hibát követtél el, hogy nem ettél kicsit keményebb kajákat. Emiatt a sebedről a varr nem folyamatosan kopott le, hanem most darabokban válik le. Egyrészt a bevérzés veszélye ilyenkor fenn áll, továbbá a gyógyulási folyamat hosszadalmasabb és fájdalmasabb is. Puha kenyérbelet vajkrémmel, vajjal, főzeléket, prézli nélküli húsokat folyamatosan enni kellett volna már idáig is! A 11. nap tájékára már nem kellene hogy ekkora fájdalmaid legyenek, kb. a 7-8. nap szokott lenni a fordulópont, amikor hirtelen eltűnik a fájdalom, ha az előzőeket betartják.

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#1982) Cyrin válasza Dzsana (#1981) üzenetére


Cyrin
addikt

igy van, nem szabad pépeseket enni folyamatosan.

(#1983) cicaari


cicaari
csendes tag

Épp ez az, hogy a 6. napon reggel kifjezetten jól ébredtem. Szinte alig volt fájdalmam. Rá pár percre meg jött a vérzés.
Emiatt, az orvosok mondták, hogy újraindul a két hét. Megszívtam.
De hát ez van. Nagyon örüljön az, akinek nem volt utóvérzése mivel a fájdalom meghosszabbodásával is jár.
A baloldalit egyáltalán nem érzem. A jobb, hát az meg maga a pokol volt az utóvérzés utáni 5 napig.
A kajáról szólva meg...
A 4. naptól nem volt akkora fájdalmam gyógyszer hatása alatt is, hogy tudtam enni. Mnap egyre jobb lett.
Ennél jobban nem lettem volna képes rá, így is volt, hogy sírva ettem.

(#1984) miscaulfield


miscaulfield
újonc

Sziasztok!
Annyira örülök, hogy ráakadtam erre a fórumra, ugyanis kedden (12/24) vették ki a mandulámat, és mivel éjszakánként képtelen vagyok aludni, a telefonomról olvasgattam cikkeket a műtéttel kapcsolatban, a PH pedig tökéletesen elterelte a figyelmem a fájdalomról, amíg nem hatott a Cataflam.
Noha én még nem töltöttem be a felnőttkort, megosztanám veletek a saját történetemet:
Reggel bementünk 7:00-re a kórházba, már jött is a nővér, rakta be a branült a karomba, nyugtató, satöbbi. Ötödiknek voltam kiírva, a kórház híréhez képest viszonylag kis időeltolódással sorra kerültem, halálra rémisztve az ágytologatós srácot, mert azt hitte, én is olyan mosolygós, kábult állapotban leszek, mint a többiek, ezért betolt további két társam mellé, akik szintén műtétre vártak. A másik ágytologatós sráccal lazán a falnak támaszkodva várták, hogy a doki szóljon: "hozhatják". Épp azt találgatták, ki az ötödik, mire én felültem és közöltem: "én", ők pedig körülbelül úgy reagáltak, mintha a koporsómból ültem volna fel, a temetés közepette :Y
Miután túltették magukat ezen, jót nevettünk, műtét, ami eredetileg fél órának kellett volna, hogy legyen, másfél órásra húzódott, mert nem tudtak felébreszteni. Amikor aztán végre sikerült (állítólag nyitva volt a szemem, amikor toltak ki a műtőből, szóval elvileg már ébren voltam, de nekem a műtét utáni fél óra teljesen kiesett, csak annyi maradt meg, hogy a kórházi ágyon fekve zokogok, anyu meg nyugtatgat, és kérlel, ne sírjak, mert felszakad a torkomban a seb :F ) magamhoz térnem, tele voltam fájdalomcsillapítózva, alig éreztem valamit, hálaég.
Most jön a lényeg :
Amikor a tükörbe néztem, láttam valami fehér cuccot a nyelvemen, és azt hittem, valami felesleges dolog, amit ott hagytak, így megfogva, le akartam szedni. Mint utólag kiderült, az a feleslegesnek vélt valami a nyelvemen lévő bőr volt, amit a mélyen tisztelt doktor úr VÉLETLENÜL kiégetett a lézerrel, egy körülbelül öt centis, mély sebet hagyva a nyelvemen :D
A torkom már nem is igen fáj, ez ugye a negyedik napom, szedem a Cataflamot, iszom a töménytelen teát, eszem mostmár a darabos dolgokat is (kenyérbél, kenyérhéj, szendvics, hús), de a nyelvem mindent (beszédet, nyelést, fájdalom elviselést) megnehezít.
A párom teljesen ki volt akadva, majdnem megrángatta az orvost, a környezetemben mindenki azt mondja, pereljek, de jaj! Jobb a békesség.. Nem szeretnék cirkuszt. Ráadásul örülök, hogy ehhez a kórházhoz képest, csak ekkora bakit vétettek .. :K
A műtét után egy éjszakát bent voltam, reggel hazaengedtek, estére belázasodtam, iszonyatos éjszakán estem túl, reggel ismét bementünk a kórházba, bent tartottak, hat infúziót kaptam, egész nap felváltva ittam és jártam mosdóba, verítékeztem, mint egy ló, közben pedig nagyon fájt a torkom.
Mint említettem, ez a negyedik napom, ma két Cataflamot vettem be, amivel a mögöttem álló napokhoz képest, mennyei érzés létezni, ráadásul kihasználva az alkalmat, hogy tudok nyelni, szorgosan bevedeltem 2,7l folyadékot. :DD

Aki a műtét előtt áll, annak sok bátorságot, én -mindezek ellenére- nem bánom, hogy kivetettem, jóllehet a dokim hibázott, mindvégig nagyon rendes volt velem (na jó, a nyelvszétszabdalós-dolgot leszámítva :D ) és ha végre fájdalomcsillapítok nélkül tudok majd létezni, én leszek a legboldogabb ember a világon. :)
Nem érdemes halasztgatni, csak rosszabb lesz!
Jó lábadozást, és bocsánat, ha "kicsit" hosszúra sikeredett, de meg kellett osztanom Veletek!

(#1985) miscaulfield válasza cicaari (#1983) üzenetére


miscaulfield
újonc

Ez a "sírva evés" nagyon ismerős.. kitartást és mihamarabbi gyógyulást!

(#1986) ilduska25


ilduska25
újonc

Sziasztok! Nagyon örültem hogy, megtaláltam ezt az oldalt!!! ;) Ma voltam a fül orr gégészeten,és március 7.én kaptam időpontot mandulaműtétre!! Félek... :F Kinek milyen tapasztalatai vannak?? Engem nem altatnak,csak helyi érzéstelenitőt kapok!!

(#1987) Cyrin válasza ilduska25 (#1986) üzenetére


Cyrin
addikt

Olvass vissza, erről szól a topic, van bőven tapasztalat...

(#1988) Somzita88


Somzita88
csendes tag

Sziasztok! Most kicsit nem tudom, mi van, mert megfáztam és megint olyan érzésem van, mint amikor műtét előtt gyulladtak voltak a manduláim. Remélem nem hagytak bent csonkot, mert akkor kicsinálok valakit.... :W

(#1989) cicaari


cicaari
csendes tag

Sziasztok. 9-én leszek 1 hónapos. Tünetmentes vagyok. Csak ásításkor és erőteljes, vagy mély beszédkor húzódik. És nem szereti, ha 1 percnél tovább beszélek folyamatosan. Kiszárad és piszkosul rám tör a köhögés.
Pénteken bicajoztam a reggeli -15 fokban. Orvoshoz siettem. Fel egy nagy dombon. Majd folyamatosan enyhe emelkedőnek. Hát mondanom sem kell, hogy eléggé szar volt. Másnap reggelre eléggé fájt a torkom. De fújtam Tantum verdét és teljesen elmúlt. A műtét előtt ilyenkor már magas láz és köhögés ezerrel.
Várom már a tavaszt, h végre nyugodtan tudjak futni, nem kell féljek a folyamatos megfázástól. Eddig csak 30 fokban kapkodhattam a levegőt, akkor talán nem gyulladt be a torkom.
Hajlamos vagyok keveset inni, ilyenkor rossz, de próbálom betartani. Munkahelyen viszont az ember hamar elfeledkezik róla.
Aztán futhatok köhögés közepette vízhez :DD
De sztem ez is lassan elmúlik.
Az biztos, hogy a teától egy időre undort kaptam. Életemben nem ittam annyit, mint a műtét utáni két hétben.
Egész jól tűröm ezt a hideget. Elvileg már csak egy hét.
Várom már!
Ti hogy viselitek ezt a hideget?

(#1990) Suteke


Suteke
újonc

Sziasztok!

Sokat olvasgattam, és nagyon hasznos amiket leírtok!
Az lenne még a kérdésem hogy szerintetek normális ha bedagad
a torkom? mármint kívülről is látható módon? Kicsit megijedtem ma reggel :F
a harmadik napom, műtéttel együtt, Én is Xiloxot kaptam, de úgy érzem semmit sem ér ...
Nekem a köhögés elkerülése okoz gondot, + panelban állandóan ki vagyok száradva akármennyit is iszok,+ állandóan fogat mosok ... Engem altattak és a szám egyik részét még mindig nem érzem, és a szélét "szétszakították" és emiatt még herpeszem is van... :O

(#1991) Cyrin válasza Suteke (#1990) üzenetére


Cyrin
addikt

nem normális, valami gyulladásra is utalhat, vagy lehet nyirokcsomó fertőzés miatt is, szóval mutasd meg a dokinak...

(#1992) Suteke válasza Cyrin (#1991) üzenetére


Suteke
újonc

Köszönöm! Igy teszek! :)

(#1993) Suteke


Suteke
újonc

Sziasztok!

elérkezdtem az 5. napra, pokoli éjszakám volt és elfogyasztottam kb. 4 cataflamot 7 óra alatt... a fülembe sugárzó fájdalomtól semmi sem megy le a torkomon, talán víz. :( kérdésem az lenne hogy nem tudtok e valami más fájdalomcsillapítót vény nélkülit,mint a xilox vagy a cataflam amivel legalább csökkenthetném a cataflam számát?!
Hálásn köszönöm!!

(#1994) Cyrin válasza Suteke (#1993) üzenetére


Cyrin
addikt

ez nagyon durva, 7 óra alatt 4, ezt azonnal hagyd abba...
próbálkozhatsz úgy hogy feleket veszel be, vagy a köztes időket megpróbálod kitolni valamilyen enyhébb fájdalomcsillapítóval, pl algopyrin...

(#1995) ilduska25


ilduska25
újonc

Sziasztok! :) Nekem Szerdán lesz a mandula műtétem,az az igazság,hogy félek..:S De remélem jobb lesz,mert már nagyon szenvedek vele!! :((

(#1996) cicaari


cicaari
csendes tag

Sokkal-sokkal jobb!!!!
Nekem január elején vették ki és teljesen más ember lettem.
Néha felébredek és arra gondolok, hogy hideg van, nem mehetnék ki. DE már nincs mandulám és akár futhatnék is, nem leszek beteg.
Már szinte hiányérzetem van, hogy nincs lázam, köhögés stb...
Csak azt a másfél-két hetet kell kibírni. Én filmnézéssel toltam el a gyógyszerig az időt, meg teába áztatott kekszet ettem szinte folyamatosan, ez sokat segít a kötöttségén a toroknak.
1 nap volt, mikor kellett még más fajta gyógyszer.
Szóval kitartás!!!! :K

(#1997) jujeana


jujeana
csendes tag

Üdv mindenki! Műtét előtt én is olvasgattam itt a tapasztalatokat hát jól megijedtem.

Leírom az enyémet is, hogy olvassatok némi pozitívabbat is. Az eleje nem úgy kezdődik, előre szólok :D
Nekem altatással vették ki. másnap reggel hazajöhettem. 4. napom van ma, és ugyanúgy telt mint az eddigiek. Reggel műtöttek, szóval nem ettem semmit egész kedden csak ittam, de azt rengeteget. meg is dicsértek h nagyon ügyi vagyok, de az altatót én nagyon nem bírtam és kétszer is kihánytam amit megittam, utána kaptam infúziót, h pótolják a folyadékot meg hányáscsillapítót kaptam. Szörnyű volt a kórházi bent lét, egész nap reszkettem nagyon gyenge voltam, éjjel alig aludtam, csak ittam, féltem h kiszárad meg wcre jártam. de másnap reggel mondta a doki h nagyon szép a seb, és h aludjak bátran úgyis felkelek arra ha száraz, rosszabb ha nem alszom. aztán hazamentem szerda reggel, az első kajázásom mindjárt egy puha vajas kifli volt, persze a fájdalomcsillapító hatásával. Ebédre pedig krumplipüré és sült csirkemell. Azóta is minden nap szilárdat eszem, muszáj is, h dörzsöljem ugye a sebet. Nekem nincs ez a sírva evés. a fájdalomcsillapítóval egész jól tudok enni, nem is telik egy órába mire benyomom. Nem akarom elkiabálni, biztosan lesznek rosszabb napok, de ha az ember erőlteti a szilárdat sokkal jobb lesz. jövök megyek egész nap, főzögetek, gépezek, néha szundítok egyet, filmezek sokat. aludni is egész jól tudok,úgy 3-4 óránként kelek fel, hogy inni kell, nem mondom h akkor kellemes, de nem annyira tűrhetetlen az,hogy kiszáradt.
Remélem nem fog sokkal rosszabb lenni. Egyébként reggeli ebéd és lefekvés előtt iszok egy egy cataflam v50-et. nem mondom h kitölti az időt a hatása amég nem jön a következő, de azért elviselhető. Nekem egyébként szinte jobban fáj a nyelvemen lévő seb, ami gondolom műtét közben keletkezett, tudjátok ilyen búb, meg fehér is, de jó nagy, mint az afta vagy mi a neve. Meg az is kellemetlen h szorítom a fogaimat és már fájnak, meg a nyelvemet is odaszorítom és azért látszik rajta minden fogam nyoma :) szóval nekem az a nyelv afta fáj szinte a legjobban...

Szóval nekem egyenlőre nem olyan rossz a helyzet. Majd még írok, hogy mi van.
Szerdán megyek kontrollra.
hajrá mindenkinek, van még aki friss műtött?? az írjon :))

jó hosszú lett de így érdemes, és én is elolvastam még a leghosszabbakat is mert amikor előtte voltam azért, most meg hogy hozzám képest ki hogy van...

[ Szerkesztve ]

(#1998) kitti.013


kitti.013
újonc

Sziasztok!

18éves vagyok, nekem pénteken volt mandulaműtétem és ma vagyok 5napos. Iszonyatosan fáj ha nem veszek be Cataflam-V-t. A torkomban mikor eszek és nyelek furcsa kellemetlen ízű nyálkás valamit érzek. Nektek is volt ilyen??? :F

(#1999) Cyrin válasza kitti.013 (#1998) üzenetére


Cyrin
addikt

vegyél be, azért van, minek szenvedni...
ez természetes, egyél igyál minél többet, és nem pépeseket...

(#2000) kitti.013


kitti.013
újonc

És az normális ha száraznak érzem néha a sebet? :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.