Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) ildi87 válasza Dody90 (#1250) üzenetére


ildi87
csendes tag

szia!köszi mindent!én meg csak a csapi vizet iszom,tejeskávét meg semmi hideg meleg,mert korházba azt mondták nem lehet. :(( tegnap próbáltam egy kis fagyit tejszinhabbal,hogy ne legyen nagyon hideg.nem volt rossz. :DDD egész éjjel forgolódtam,felébredtem inni égett valósággal a seb a szárazságtól.reggel szintén rossz a kelés.ja és persze szorulás!!ami szintén eszméletlen jó!! :W holnap lesz egy hete hogy műtöttek.csütörtökön kontroll,kiderül milyen a sebem.remélem hamar vége lesz ennek a rémálomnak,mert 2án mennék nyaralni és nem akarok ott is kinlodni :O

[ Szerkesztve ]

(#1252) Dody90


Dody90
csendes tag

addigra tuti elmúlik, de azért csak óvatosan.. nekem azt mondták egy hónapig nincs strand sem napozás, kerüljem a nagy meleget.. úgyhogy vigyázz magadra, a fájdalom meg 2hétnél nem tart tovább. : ) (remélem.. xD)

(#1253) ildi87 válasza Dody90 (#1252) üzenetére


ildi87
csendes tag

kerüljem a meleget?nincs napozás?az ember mikor nyaralni megy ne érje nap?hát ezt,hogy oldom meg...? :U Mindegy csütörtökön kontroll,aztán majd rákérdezek mindenre mit lehet mit nem.Addig is pihengetek,és iszok egész nap.A fájdalom napközbe csökken,mindig éjjel rossz és az ébredés.Megint felkeltem az éjjel és mászkáltam üldögéltem fájdalmamba.Annyia rossz volt :W Köszi a válaszokat

(#1254) mViki83


mViki83
újonc

Sziasztok!Engem is ma egy hete műtőttek helyi érzéstelenítésben - altatás helyett. A műtét előtt végigolvastam szinte az egész fórumot és hát mit ne mondjak, rátett még egy két lapáttal az izgalomra! 26 éves vagyok, fülfájás miatt javasolták az orrmandula kivételét, de közölték, ha már egyszer úgyis ott vagyok és a garatmanduláim se a legjobbak, akkor kiveszik azokat is. Tény és való, hogy nem egyszerű, valóban kellemetlen, de hát felnőtek vagyunk, ki kell bírni- na és ez a Cataflam, hát ez tényleg csodákra képes :)) Nekem a garatmandulámat úgy kivették, hogy észre se vettem, az orrmandulát hagyjuk- de most azt mondom, hogy akár azt százszor, mint ezt mégeszer. Aznap délutánra már nem is fájt az orrom......... :)
Sajnos a második napon én is bevéreztem és én kis naív még megkérdeztem a szobatársam, hogy szerinted szóljak..............?:Y Lesütötték újra. Képzelhetitek műtét napján semmi kaja, majd éhen haltam, erre másnap várom a reggelit - igazából nem is érdekelt mi az felfaltam volna az egészet- erre meg bevérzek-na ennyit a reggeliről.:O Kb. 11 fele folyt le az infúzióm és utána mondták, hogy egyek egy kicsit- hát én akkor ettem életem legfinomabb kajáját: kettő szelet üres kenyér belsejét teával:):), de tényleg nagyon finom volt! Igazából én azt mondom, hogy ez az egész nem rosszabb egy elnyúló fogászati kezelésnél. Enni, inni tudok, sőt kajálok egész nap, szinte éhezek, mondjuk ez lehet azért is van mert a cigit is letettem műtét előtti nap:):)
Kitartás mindenkinek, aki előtte van és no para, mindenki megkapja műtét előtt a maga kis nyugtatóját:))

(#1255) Dody90


Dody90
csendes tag

az, hogy mennyire fáj, és mennyire gyorsan vagy lassan gyógyul, az a mandula állapotától függ.. nekem pl a helyi érzéstelenítés sem sikerült, olyan rossz állapotban volt a mandulámban az ér- és idegrendszer, így a műtét is borzalmasan fájt, nemhogy utána, még napi 5-6 cataflam mellett is.. örülj, hogy neked nem volt olyan rossz, de hidd el, nem azért nyafogunk (ha ezt annak lehet nevezni), mert elviselhető volt a fájdalom, mint neked.. :DD 2ember sem ugyanazt éli át egy mandulaműtét során.. szóval örülj a szerencsédnek, meg annak, hogy időben vették ki őket. hidd el, mi is felnőttek vagyunk, de létezik akkora fájdalom, amitől te is gyerekként bőgnéd végig a legrosszabb napokat.. :F :))

(#1256) Angelbocs


Angelbocs
csendes tag

Sziasztok!

Azt hiszem, én is mandulaműtét előtt állok.
December óta folyamatosan, szinte havonta gondom van vele. Mondjuk, hozzátartozik a történethez, hogy 6 évvel ezelőtt olyan furin gyulladt be, hogy csak az egyik nagyobbodott meg, a másik nem. Már akkor javasolták a műtétet, én még nem akartam. Azóta nem is volt vele különösebb gondom, most viszont ha már csak egy picit hidegebb vizet iszok a kelleténél, már fáj és gennyesedik.
Most irányított át a háziorvos a fül-orr-gégészetre, itt gondolom, meglátják, hogy az egyik mandulám nagyobb, mint a másik, rögtön a műtétet fogják javasolni. Amire tulajdonképpen már rászántam magam, csak mégis. . .
Per pill a sima fül-orr-gégészeti vizsgálattól is rettegek, hát még a műtéttől.

(#1257) Angelbocs


Angelbocs
csendes tag

Esetleg, ha valakit műtöttek Tatabányán, annak megköszönném az "élménybeszámolóját".
Próbáltam visszaolvasgatni, de rengeteg hozzászólás gyűlt össze. :)

(#1258) Alexandrusz


Alexandrusz
újonc

Sziasztok,
Engem már 5 hónapja hogy megműtöttek, és nagyon örülök neki. Lekopogom, nem voltak mellékhatások. :R Én is féltem az elején, de utólag belegondolva örülök hogy akkor megtették.
Van egy kolleganőm, aki 3 éve halogatja a műtétet, és iszonyúan szenved, minden évben 3-4-szer kijön neki, és nem akarja megműttetni magát, pedig mindig mondom neki h jobb lesz.
Én azt mondom hogy aki kicsit is erős, és nem akar szenvedni, vállalja be. Amúgy hülyeség az hogy 15 éves kor felett nem altatnak, mert én 20 éves vagyok, és kérvényeztem az altatást, és csak egy nyilatkozatot kellett aláírnom hogy igenis én akartam az altatást. :K
Hát ennyi, és mindenkinek sok erőt, és egészséget!!! Pussza :))

(#1259) Dody90


Dody90
csendes tag

Sziasztok !

Így, 1hónappal a műtétem után azt mondom, megérte, és örülök, hogy megtettem.
Aki retteg tőle (ahogy én is tettem) olvassa vissza a kommentjeimet, végigkövethetitek attól a pillanattól, hogy felmerült, h lehet h kell majd műtét.
Nem mondom, h kellemes volt, nekem kb 3hét volt rossz, de azóta teljesen rendben vagyok, nem hullik a hajam, nem fájnak az izületeim... :C
Nekem nagyon sokat segített az itteni fórumozók is. :)
Nyilván egy-két dolog még nehézkes, de megszokható, és egyre jobb.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy mire letelik a teljes gyógyulás (9hét), addigra megint 100%os leszek. :P

Szóval mindenkinek kitartás, és igenis érdemes ! :K

*tanácsért, lelkesítésért : nemethdody90@gmail.com-on szívesen :) *

pusz ; D

(#1260) iron02


iron02
újonc

Sziasztok mandulások !

Minden hozzászólásból látszik ,hogy mindenkinek más és más a tapasztalata.Akik előtte állnak a dolognak annak minden hozzászólás nagy kincs és issza ahogyan azt én is tettem minden tapasztalat szavát!Nagy kincs ez,bár inkább ijesztő mint megnyugtató.Ez van ! Ha előtte vagy és nem bírod ki hogy csemegézz innen valami megnyugtató tapasztalatot akkor is tudnod kell ,-mert én már tudom -,minden eset más és más!
A mandula műtét a dokiknak rutin és egyszerű beavatkozás,amit napi szinten 3-4 esettel le is zavarnak pikk -pakk.A betegnek meg pánik ami teljesen természetes.Vizsgálat előtte való nap ,nagy mosolyok ,megnyugtató válaszokkal.Befekvés a kórházba ,helyieknek aznap reggel korán éhgyomorral (inni sem szabad).Mivel a műtét előtt fél órával nyugtató szurit kapsz ami a torkodat tovább szárítja,hogy műtét közben ne legyen sok a nyáltermelődés,a láthatóság és a nyelés hiányát figyelemben tartandó. :)
A műtét hiányol minden esztétikát és kényeztetést!Ott már nem tehetsz semmit csak várod hogy elkészüljön a doki és azt mondja gurítsanak vissza a szobába.Az én élményem sajnos visszataszító és fájdalmas volt,bár a dokim egy igen csinos és szép fiatal nő volt,nem számított.Fájt és megviselt.Undorító spray a szájba,3 -3 szuri mandulánként amitől öklendeztem,bár nem jött semmi.Nyelv leszorítás fém lappal,metszés szikével,csíptetés és vágás majd tűzés és kötés 2-3 helyen oldalanként.Amikor az elsővel végzett (15 perc)azt kívántam bárcsak elájulnék.Mindezt olyan mélyen a garatnál ami folytonos öklendezést váltott ki nálam ,totál kimerültem. :(((
A vér csak úgy ömlött ,tiszta horror az egész.Na mindegy ,vége aztán vissza a kórterembe.Ott oldalfekvés és persze a műtét kezdetétől semmi nyelés csak csorgatás bele egy tálkába két órán keresztül.Itt a fájdalom inkább csak kiegészítő bosszantó tényező!Véres nyál ,vér göbök köpködése óvatosan nehogy kinyíljon a seb.Aztán jöhet az első tea 2decaj megivása ,ami kissé lehetetlennek tűnő feladat addig míg túl nem vagy az első pár kortyon.Azonnal cataflam ,pár perc és már beszélni is tudsz,persze énekelni azért még nem menne!
Nos eddig gáz !Onnantól kezdve már csak pihenni kell és estére már tűrhető sőt elviselhető minden,mondhatni semmi extra.Kaja aznap még felejtős ,de már nem is érdekel.Aztán este már dohányoztam is de óvatosan,mert a szívó hatás azért még nem megy könnyen ,sőt nem is tanácsos.A dohányosok ilyenkor mivel szar íze van a ciginek akár le is szokhatnak,én nem tettem mivel engem ez megnyugtatott,pár perc lazulás.
Másnap reggelre megittam 1.5 liter teát -(persze hideget),aludni kiválóan ment-aztán kaja.Érdekes de nem fájt különösebben,csak mindig inni kell ,szinte béka nő a hasadba,de amúgy is ki vagy száradva jól esik!
Attól kezdve ideálissá változott a körülmény reggel délben este cataflam ,és semmi zűr.Aznap már 3-4 liter folyadékot ittam meg ,érdekes de a nyelvtövem fájdalma jobban zavart mint a torkomé.Utána még benn alvás aztán másnap irány haza.Reggelente mindíg kissé jobban fáj a seb ,de amúgy szarni rá ,elviselhető gyógyszer mellett.Semmiben sem akadályoz.Két napig nehéz a folyamatos beszéd ,megerőltető dolgot nem csinálhatsz,de utána már 4-5 nap szinte nemis törődsz már vele.Aminek nagyon örülök hogy nem lázasodtam be,ugyan tényleg picit jobban fáj minden nappal előrébb,de a cataflam -nak köszönhetően csak reggel öt percig gondolok a sebemre.
Nos nekem egyenlőre ennyi.Ma vagyok 5.napos mandula nélküli 31 éves,és már most érzem milyen nagyszerű az élet állandó izületi fájdalom és fáradékonyság nélkül.
Szevasztok Hey!
U.i.:Akármennyire is para a szitu,még mindig jobb túl lenni rajta ,mint hogy folyton begyulladjon és tönkretegye az életed ez a kis vacak húsgombóc!Ki vele! :DD

(#1261) Cyrin


Cyrin
addikt

Sztem a teljes gyógyulás 3-4 hónapig tart.

(#1262) Forest48


Forest48
aktív tag

Halihó mindenkinek! kb 1-2 havonta begyulladtak a manduláim ezért kellett kiszedni.
20 vagyok és 2010.08.05-én műtöttek győrben, sima fél órás műtét volt mindenféle komplikációk nélkül. Elég kellemetlen érzés amikor beleültetnek abba a nem éppen hívogató székbe és letakarnak mindenféle zöld cuccokkal...még h a zöld nyugtató szín (ezt a dokinak is megjegyeztem :D ), én személy szerint rosszul lettem, amikor az érzéstelenítő bespriccelése után elkezdte az injekciókat is beadni, úgyh fekve folytattam a dolgot.
Igazából a bogyótól amit előtte adnak annyira lenyugodtam, h nem voltam képes aggódni sem, úgyh a műtét belülről gyorsan és egyszerűen lezajlott...próbáltam figyelni h mégis mi történik, de az érzéstelenítő miatt nem tudom pontosan a részleteket, elvileg annyi az egész h megfogja egy fogóval a mandulát és szépen elkezdi kivagdosni a helyéről, azt nem tudom h előbb kötött és aztán nyúlt bele a számba azzal a nagy és bizarr ketyerével, aztán az is lehet h előtte és utána is :). Az volt az egyetlen rész ami az érzéstelenítő ellenére is fájt, ahogy gyalázta bele az arcomba és egyszercsak reccs :S...brrrrr
Én kapásból már a műtőben megszólaltam ahogy felálltam az asztalról, nem volt kellemes :).
A műtét utáni kb 2 óra borzalmas volt, csak vergődtem az ágyban, amikor pedig sikerült végre elaludnom, akkor felkeltettek h köpjek egyet, hogy vérzik-e...hát vérzett, úgyh irány vissza, érzéstelenítő már kifelemenet a szervezetemből kellemes volt a dolog, kaptam egyet közben, de csak jó pár perccel a megkezdés után, és ezt megjátszottam a visszatolás után 1 órával még1szer, szóval elég jól kijutott nekem a xarból.
Mivel még mindig nem ihattam, így kaptam infúziót is, csak mivel már ki voltam teljesen szikkadva, így a vénámba nehezen lehetett beletalálni...elsőre nem is sikerült...egy "hupli", ahogy a nővérke mondta és egy utólagosan zölddé vált folt a helye.
Viszont szerencsére utána feltűnően jól éreztem magamat, ahogy elkezdtem inni rámparancsoltak h beszélnem kell, és ezután már semmi problémám nem volt az éjjeleket leszámítva, a fájdalom azért kibírható.
A műtét után 7-10 nappal válik le a hegről valami, ami járhat kisebb nagyobb vérzésekkel, hát nekem a 10.-en vált le és elég nagy vérzésre keltem...szóval irány a kórház...itthonról 50 km, kellemes út várt rám. Estig bent tartottak, biztos ami biztos, de már minden rendben, remélhetőleg többször nem lesz vele gondom.
Mondták h pépes kaját kell enni, jópár napig, én nem igazán foglalkoztam vele, inkább csak jól megrágtam mindent ;D.

Aki műtét előtt áll tartsa a félelmét egészséges határok között, én nem is foglalkoztam vele egészen addig amíg oda nem kerültem, ott meg már úgyis mind1, mert a "bogyótól" már úgysem fog érdekelni az ég világon semmi :D.
Jó egészséget mindenkinek és mielőbbi gyógyulást a soron következőeknek!

üdv: Gábor

(#1263) lujó55 válasza regent (#3) üzenetére


lujó55
őstag

Totál egyetértek!
Normális orvost eddig még nem láttam, pedig már nem vagyok fiatal! Mindegyik úgy kezel, mint egy darab húst. Be kéne vezetni, hogy ha a páciensnek valami kárt okoz hanyagságból, akkor eltávolítanának belőle, vagy valamelyik családtagjából egy testrészt. Szerintem jobban figyelnének. A baj azzal van, hogy nem tanultak meg analitikusan gondolkodni, hanem végigmennek egy protokol szerint és tesztelgetnek, próbálkoznak. Ha nem baktérium, akkor vírus, vagy csak megfázás. Közben meg felírnak mindenféle gyógyszert amiből ők mennek Balira nyaralni. Na ez a különbség a Dr. és a PhD. között! Az előbbi ajándék a seggelésért, a második meg elismerés valami új tudományos eredményért.
Amúgy nekem is kivették a mandulámat (az összest), mert kellett a műtétszám az állami finanszírozáshoz. Azóta állandóan elkapok valamit. :O

(#1264) Dody90


Dody90
csendes tag

Ezt cáfolom, az én orvosom úgy kezelt, mintha az anyukám lett volna abban a 2 hétben.
Amíg kórházban vtam 10napig, majdnem minden nap rámnézett, h h vagyok, miújság, a bevérzésemkor beszaladt otthonról este 8kor, h ő süthesse el az ereket, azután pedig többször is rámnézett, h nem-e vérzik még mindig. Kérdezgette állandóan h h vagyok, mit érzek, miújság.... A 2hetes kontrollon pedig szerettem volna neki hálapénzt adni, de csak annyit mondott, h úgy háláljam meg, h nem lesz több gond és gyorsan meggyógyulok, neki ez az igazi ,,fizetség" a munkájáért.
Aki kér, szívesen adok telszámot. :DD

(#1265) ktamaska


ktamaska
újonc

Sziasztok

Nekem 4 napja vették ki a mandulám, 18 évesen. Hát eddig nem panaszkodhatom, mondjuk már megundorodtam a diétás kajáktól. Az első nap nem ehettem semmit, ki kellett csorgatni a nyálas vért a számból mütét után, ugyanis nem tudom, hogy arra fele hogy csinálják de itt Erdélyben még a régi hurkos módszer van divatban. A mütétet helyi érzéstelenítéssel végezték, elég morbid volt, csak annyit éreztem hogy az orvos ráncigálja őket de nem fáj, az injekció viszont fájt, hiába a lidocain csupán a felszínen érzéstelenít. A második nap már meglehetösen jól ettem és a harmadikon is :DD de ma egy erős fájással keltem fel, egyből muszály volt fájdalom csillapítót vennem, viszont az első három nap nem éreztem hogy szükséges de a növérek rá beszéltek, hogy azért csak vegyem be. Mostmár itthon vagyok, aztán remélem nem következik be az a bizonyos vérzés.. :( Én úgy érzem ehhez a mütéthez a legtöbb türelem kell, mert eddig ha nem nyeltem egyáltalan nem fájt és néha néha úgy éreztem mintha nem lenne semmi bajom de mégis pihenni kell türelmesen és diétás, nem darabos kajan élni. Addig sok sikert a jövöbeli mandulamütötteknek, a lényeg a türelem. Még jelentkezem.

Üdv :)

(#1266) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Sziasztok!
Most találtam meg ezt a honlapot és gondoltam én is csatlakozok, ha már egy cipőben járunk. 22 éves vagyok és szerdán vették ki a garatmandulámat. Altatást kértem,így szerencsére semmire sem emlékszem hogy mit és hogyan is csinálnak. Örülök hogy altattak,mert még soha nem voltam kórházban semmivel és hát gondolhatjátok hogy féltem. Mondták a kórházban hogy nagyon nehéz altatásban mert 1 hónapban csak egy napon altatnak mandulásokat. De szerencsém volt. A műtét előtt adtak valami gyógyszer hogy ne féljek míg betolnak,biztosan hatott mert nem érdekelt hogy hová megyünk. Arra emlékszem hogy kórházi sapkát adtak rám és a doki annyit mondott hogy jó éjszakát....Arra ébredtem,hogy mondták hogy addig nem tolnak vissza a szobába míg nem tudok nyelni,aztán nagy nehezen tudtam és utána vissza vittek. Éreztem hogy fáj de elviselhető volt.Kaptam egy infúziót és rá 2 órára ihattam.Nagyon sokat kellett inni,na az olyan mintha akkor tanulsz meg inni.nehezen ment de hamar sikerül. A kórházban egy éjszakát töltöttem,meg mondom őszintén borzasztó volt mert semmit nem aludtam,és nem csak attól hogy fájt a torkom hanem attól hogy más beteg is voltak ott,akik sokkal rosszabbul voltak,súlyosabb betegséggel. Reggel mehettem haza. Eddig nem is volt vészes.
Ami ezután jött na az fájdalom. Most vagyok a 7. napban és még mindig nagyon szúr a torkom ,csak pépeseket eszem és próbálok minél többet inni. 4 cataflamot kell bevennem sajnos eddig minden éjjel felébredtem és be kellett vennem. Nagyon fájnak a füleim és igen néha elviselhetetlen,de amiket olvastam ennél már csak jobb lehet.Sokat kell pihennem és semmit nem szabad jóformán csinálni,hajolgatni,forrót inni,darabosat enni... nem könnyű, néha nagyon elkeseredem de tudom hogy csak várni kell és számolni a napokat és jobb lesz,és nemsokára minden a régi lesz...
Mindenkinek kitartás,én is túlestem rajta és hiszem hogy már kifele megyek belőle:)

(#1267) ktamaska


ktamaska
újonc

Sziasztok

Most vagyok a 7. napomon. Hát mit mondhatnék, már nagyon unalmas ez az egész... :((( még mindig fájdalomcsillapító szükséges, naponta átlagosan 2 veszek be. Ma vissza kell mennem kontrollra. Remélem simán halad a gyógyulásom, mert már szeretnék enni egy nagyot, nagy falatokat nyelni. :) Eddig semmi különös, ugyanúgy megy minden, sok változás nincs.

Üdv mindenkinek.

(#1268) backakao


backakao
csendes tag

sziasztok! :)
én még uj vagyok itt :B .. olvasgattom a hozzászolásokat.láttom elég eltéröek a mellékhatások.
örülök ktamaska hogy ilyen szépen gyogyulsz:)
én 14 éves vagyok szoval altatást fogok kapni. :K pár éve kezdödött mindig be volt dagadva a nyirokcsomóim jártam orvoshoz de nem foglalkozott vele különösen :F aztán msot veszik észre hogy idült garatmandula gyulladásom van :W kaptam elötte gyógyszert (nevét msot nem tudom de tudom valami "D" betüs) szóval az elég jol levitte a gyuladást ;) de mára sirni tudnék a fájdalomtól beszélni és nyelni alig tudok. :Y fül-orr-gégész orvosom (és aki müteni fog) nagyon rendes :R :)igazából egyáltalán nem félek a mütéttöl örülök ha vége lesz ennek a szenvedésnek és minnél elöbb mehetek suliba.csak egy kicsit attol tartok hogy nem baj-e ha mütét után menstruálok.(ma voltam labor vizsgálaton EKG jo lett holnap lesz meg a vérvétel eredménye) pénteken megyek altató orvoshoz félek :F hogy valami miatt nem lesz mütét. Kérlek ne higyjétek hogy szeretem a fájdalmat csak szerintem jobb tul esni rajta. ;] Még irok mütét után is hogy mi a helyzet... és jobbulástés jo egészséget mindenkinek:D

:DD

kitartás:)

(#1269) backakao


backakao
csendes tag

jah és csomogba hullik a hajam :s :O

kitartás:)

(#1270) backakao válasza Repülő Mókus (#1115) üzenetére


backakao
csendes tag

szia. nekem msot szerdán lesz a mandula mütétem.
nekem is az orvosom Dr. Fent Zoltál szerintem is állati jó fej, szóval akkor jól műt is? :DD
akkor nincs miért izgulnom?
am altatásba műtötek?
elöre is köszi:) :R

kitartás:)

(#1271) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Sziasztok!
Ma vagyok a8. napban és még mindig nagyon szúr az egyik felem,néha nekem is elegem lesz ebből az egészből....Persze tudom hogy amelyik nagyobb volt az lassabban is gyógyul,szóval aki gondolkodik rajta hogy kivetess-e az minél hamarabb mert ha halogatja akkor jobban fáj majd a gyógyulás.Nekem sajnos még a fülem mellett a fogaim is fájnak.Ráadásul el kezdtem egy kicsit köhögni is. Holnap megyek vissza kontrollra,remélem már jobb lesz.És ha engem kérdeztek akkor altatásba kérjétek sokkal jobb lesz így a műtét..és nem emlékszel semmire.Kitartás mindenkinek......

(#1272) backakao válasza Eszter88 (#1271) üzenetére


backakao
csendes tag

eszter88 nagyon sajnálom hogy mégszur a másik oldalt nem érzed? de am legalább tul vagy rajta egy két nap és jobb lesz! kitartás..am te suliba mész?(jársz?)
kitartást joegészséget:)

kitartás:)

(#1273) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Szia backakao és mindenki!
Köszönöm a biztatást,most már én is remélem hogy jobb lesz. Most voltam kontrollon és igen még kell fájdalomcsillapító ráadásul nem is elég a napi3 hanem minden áldott éjjel felébredek és be kell vennem. De a doki azt mondta hogy gyógyul és még 1 hét és akkor lassan ehetek majd normálisan,szóval van még egy 1 hét.Már úgy vagyok vele hogy ha már ennyit kibírtam ezt már féllábbal is kibírom,csak sajnos állandóan vizes borogatást tettem a torkomra mert azt mondták és egy kicsit megfázott a légcsövem szóval most egy kicsit köhögök de próbálom visszatartani. Attól félek hogy ha a seb kezd lejönni nehogy vérezzen,de azt mondták az már nem szakadhat fel.Szóval ez a 9. napom és lassan de lábalok ki belőle.Muszáj meggyógyulnom 1-re mert megyek dolgozni és így nem mehetek.....
Mindenkinek kitartás!

(#1274) backakao válasza Eszter88 (#1273) üzenetére


backakao
csendes tag

szia eszter88 jó tudni hogy iylen jol birod és már a vége felé tartasz. remélem 1 jére meggyógyulsz de a elgfontosabb az egészség aztán a munka! :) én szurkolok neked...
nekem szerdán lesz, 14 vagyok szerintetek melyik kategoriába leszek (a felnötteknek nagyon fáj utánna a gyerekeket meg alig érinti)?
mindenkinek jó gyogyulást:)

kitartás:)

(#1275) backakao


backakao
csendes tag

sziasztok.szeretném kikérni a véleményeteket. a vérvétel eredménye: cisllag a lymphocytánál volt 50% volt.
sülyesdésem normál volt lehet hogy mert kaptam antibiutikumot elötte?o.O
a vizeletemnél volt még csillag a vizelet fehérjénél: nyomokba*.
a többi normális volt..mi a véleményet erröl?
nektek milyen volt a vérleletetek mandula mütét elött?
:)elöre is köszi:)

kitartás:)

(#1276) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Szia backakao!
A műtét előtti vizsgálatokra nagyon figyelni kell,mindennek tökéletesnek kell lennie,mert ha valami is eltér akkor nem csinálják meg a műtétet,és akkor addig kell vérvételre menni míg minden jó lesz. Én is rosszul jártam majdnem mert előtte 2 nappal felfáztam és reggel a műtét előtt még vér vételt csináltak hogy meg lehet-e csinálni mert ha van gyulladás a szervezettben akkor legalább is nekem nem csinálták volna meg. Lehet hogy nekem azért volt ennyire fontos mert nekem altatásban volt..nagyon vigyáznod kell magadra,hogy nehogy megfázz vagy köhögj. A műtét utáni fájdalom amin most néhányan benne vagyunk az ember válogatja van akinek csak 2 cataflamot kell bevenni van akinek 4. mint nekem. De ne porban vedd be a fájdalomcsillapítót majd,és ne aggódj túl leszel rajta te is.
Altatnak?

(#1277) backakao válasza Eszter88 (#1276) üzenetére


backakao
csendes tag

sya eszter88 és a többiek.igen altatnak még nem vagyok nagykoru szóval még nem is kérdezték hogy melyiket választom.bár szerintem ez jobb.szoval ako megnyugodtam nincs gyuladásom de van 2 csillagos rész szerinted-szerintetek az nem baj? am és eszter88 mikor gyogyultál meg a felfázástól?és köszi hogy szoltál:)

kitartás:)

(#1278) Eszter88


Eszter88
csendes tag

backakao!
Szerencsém volt mert azonnal sürgősségire mentem és adtak antibiotikumot és 2 nap múlva mire kellett vinni a leleteket arra már nem mutatott semmit. Az altatás meg sokkal jobb nem emlékszel rosszra.A csillagos rész az azért van mert gyulladt de nem mutatja ki a véreredmény nekem sem mutatta ki,túl kicsi a gyulladás.
Csak fel a fejjel és a műtéttől nem kell félned az a legjobb rész e ennek az egésznek.
Üdv. Mindenkinek

(#1279) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Mindenkinek jó reggelt!
Hát remélem nektek jobb volt a reggeletek mint nekem,mert hihetetlen de a 10. napom van és ma volt eddig a legrosszabb.Arra ébredtem hogy majd szétszakad a torkom meg a fülem,komolyan biztos velem van a baj és azért nem akar meggyógyulni....Ráadásul azt hittem hogy biztosan kiszáradt és megittam éhgyomorra 4 bögre vizet na az betette az ajtót mert most olyan hányingerem lett hogy még reggelizni sem tudok.Ezt soha ne csináljátok.
A cataflam sem hat ahogyan kéne szóval el vagyok látva elég rendesen fájdalommal...néha jó ha az ember kisírja magát,komolyan egy kicsit megkönnyebbül.
Jobbulást Mindenkinek,gyorsabbat mint az enyém...

(#1280) backakao válasza Eszter88 (#1279) üzenetére


backakao
csendes tag

hello!
eszter88 nagyon sajnálom hogy nem vagy jól (nem veled van a baj) sok eröt és egészséget kivánok.
nekem szerda 7 óra szigony utca a program :) aztán meglátom amiröl beszéltek
...
mindenkinek jobbulást!:)

kitartás:)

(#1281) Nini76


Nini76
csendes tag

Eszter88!Fel a fejjel,ha visszaolvasod a hozzászólásokat,megtalálod,hogy nekem is a 10-11naptól volt a legrosszabb,de ne keseredj el,már kevesebb fájdalom van előtted,mint mögötted :)) Még kb35nap lesz borzasztó és utána nagyon gyorsan múlik a fájdalom!Ne keseredj el,igyál sokat szedd a fájd.csill.nem fogsz hozzászokni ne félj,ha kell hát kell.Jobbulást! :)) :R

(#1282) Nini76


Nini76
csendes tag

Eszter88.Elírtam nem 35nap,hanem3--5 nap.

(#1283) Eszter88


Eszter88
csendes tag

backakao köszönöm a bátorítást!
Nini76 neked is de 3-5 nap az túl sok.Annyira fáj kb 3 napja hogy még a nyálamat sem tudom lenyelni és ez sem jó,kéne innom de az sem megy,ez valami borzasztó,nem gondoltam volna hogy a 12. napom is ilyen rossz lesz.Most már aztán el vagyok keseredve a javából,nem tudom mikor lesz vége de már néha úgy érzem meg fogok örülni.....
Remélem hogy minél hamarabb jobb lesz nagyon remélem...Biztosan azért fáj ennyire a jobb oldal mert nagyobbat kellett vágjanak és az pont ott van ahol nyelek,bárcsak hamarabb mentem volna sokkal hamarabb akkor talán már meg gyógyultam volna...már nagyon gyulladt volt....Mindenkinek ajánlom hogy minél hamarabb menjen el....
Jobbulást és kitartást,többet mint ami nekem van...

(#1284) Eszter88


Eszter88
csendes tag

backakao!Nem kell félned a műtéttől,semmit nem fogsz érezni csak addig amig beszúrják a branült. És másnap már mehetsz is haza. Remélem te sokkal jobban fogod viselni és hamarabb gyógyulsz mint én.

(#1285) Sysv


Sysv
csendes tag

Sziasztok!

21 éves lány vagyok és szeptember 8.-án műtenek. Nagyon félek már most mert elég sok rosszat hallottam és egy kicsit megrémiszt. Nekem az lenne a kérdésem, hogy mandula műtét után meghízik az ember mert ilyet is hallottam és én nagyon nem szeretnék.

Válaszaitokat előre is köszönöm

Sysv

(#1286) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Kedves Sysv!
Ettől nem kell tartanod mert alig fogsz tudni enni,nem akarlak eltenyésztetni de tényleg így lesz,attól nem kell félned hogy meghízol.Én a 12. napomba vagyok és olvastad biztosan hogy hogyan viselem,persze ez mindeniken más,de én 12 nap alatt5-6 kg fogytam.
Azon fogsz majd izgulni nehogy elfogyjál, mint én.
A műtéttől nem kell tartanod persze altatásban sokkal jobb.
Üdv Eszter

(#1287) backakao válasza Sysv (#1285) üzenetére


backakao
csendes tag

sziasztok:)
eszter88 remélem már jobban vagy:)jobbulást:D

sysv szerintem se félj hogy meghizol, nekem is mondják hogy msot egyek hogy legyen miböl leadnom:) legalább ennyi jó van benne 5-6 kg le megy. szerintme csak arra kell figyelni hogy utánna ne zabáljon az ember mert ahogy raktározott a szervezet 2szerese jön vissza.az én tesom nagyon vékonyka volt mielött kiszedték a orrmanduláját aztán eltelt 2-3 év és 20 kg hizott o.O(bár nem nagyon sportol )
de nem megilyeszteni akarlak..amugy én se akarok meghizni:)
amugy melyik korházba mütenek?
kitartás minden rendbe lesz:)

kitartás:)

(#1288) Sysv válasza backakao (#1287) üzenetére


Sysv
csendes tag

Köszi a válaszaitokat egy kicsit megnyugodtam akkor hogy hízni nem fogok. Bár az az igazság fogyni se szeretnék nagyon de hát ezzel jár. Miskolcon fognak műteni a megyeibe.

(#1289) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Mindenkinek szép jó estét!
Olyan kérdésem lenne hogy van valaki aki a 12. napban van? és hogy viseli? mert tényleg kezdem elhinni hogy elrontották a műtétemet. Borzasztóan szúr a jobb oldal pont ahol nyelek és meg is van duzzadva még mindig.
Előre is köszönöm!
Jobbulást mindenkinek!

(#1290) Nini76


Nini76
csendes tag

Ne izgulj Eszter88 én ugyanígy voltam türelem,kitartás,a nehezén hidd el túl vagy még ha most nem is érzed!Igyál sokat bármennyire rossz és fájdalmas.Nekem is nagyon rossz állapotba volt mikor kivették.Én a bal felemen éreztem ugyanezt mint Te.Mikor azt vártam már,hogy múljon,akkor volt a legfájdalmasabb.KITARTÁST!!!Igyál sokat kortyonként és hidd el jobb lesz. :)) :R :))

(#1291) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Nini76 Köszönöm!
Hinni szeretnék neked,remélem hogy így van,de tényleg semmit sem javul és szerdán lesz 2 hete,azt mondta a doki 2 hét és vége lesz de már nem hiszem. Neked hányadik napon múlott el?
És köszönöm a biztatást!

(#1292) Nini76


Nini76
csendes tag

Szia Eszter88!Kb a 17-18.napon már jelentős javulás volt,de az tényleg gyors volt szinte egyik napról a másikra tudtam a cataflamot csökkenteni majd elhagyni.A 3.héten nekem a bal feléről még nem vált le a heg,ugyhogy hidd el lesz ez jobb,csak kitartást :C :C :)) :)) :R :R és igyál sokat!!!!!!!!!!!!! :))

(#1293) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Nini76 köszi hát az még elég sok idő és már dolgoznom kéne akkor, hu hát remélem gyorsan gyógyul. Ráadásul elkezdtem köhögni pedig úgy vigyáztam hogy ne fázzak meg és most félek nehogy felszakadjon,bár mondták hogy már nagyon kevés az esélye de ez is most kellett....Ha ennek vége lesz mindenki aki nem tud enni még, mindenki helyett eszek majd egy jó nagyot:)....
Próbálok kitartani!

(#1294) Cyrin


Cyrin
addikt

aki nem eszik rendesen, az ne is csodálkozzon, hogy kitolódik a két hét fájdalom.

(#1295) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Kedves Cyrin!
Nem tudom hogy te túl vagy-e rajta de nem mindenkinek olyan könnyű enni.
Rendesen nem is lehet enni,mert nem is tudsz és nem is szabad a felszakadás és bevérzés miatt.Akinek kitolódik nem azért tolódik ki,hanem mert nagyon csúnya volt és nagyobbat kellett vágni,ezért több idő kell a gyógyulásig. Ajánlom annak aki már túl esett ezen hogy ha van gusztusa nézze meg a youtubon van erről angolul egy tájékoztató is.Én megnéztem és most így hogy már túl vagyok a műtéten nagyon érdekes ez az egész kivevés.Aki nem bírja az ne nézze meg,és aki nincs túl rajta az aztán végképp ne.
Jobbulást mindenkinek!

(#1296) backakao válasza Eszter88 (#1295) üzenetére


backakao
csendes tag

sziasztok:D
én mütét elött állok de én is emgnéztem a youtube-n.ugy érze jobb tudni mitcsinálnak velem:D hát nem éppen gusztusos de ugyis altatnak :D szoval...
amugy 5-6 kg fogyás meglátszik csak emrt msot fogyokuráztam uj ruhákat vettem remélem nem feleslegesen :D
elöre is köszi mindnekinek jo gyogyulást:D

kitartás:)

(#1297) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Szia backakao!
Nagyon szorítok neked holnap és tényleg nem kell aggódnod semmit nem fogsz érezni,már tudod hogy az a legkönnyebb része az egésznek.Én 6kg fogytam eddig pedig amit csak tudok mindent megeszek,de azért megviseli az embert,ha nem lesznek jók a ruhák majd utána visszahozod:)bár mindenkinél más lehet hogy nem is fogsz ennyit fogyni.
Kitartás és majd írj hogy mi újság!

(#1298) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Szép napot mindenkinek!
Most vagyok a16. napon és még mindig szúr a jobb fele,még mindig 4 cataflamot kell szednem.Nem értem mért nem gyógyul.....és még sem látok le addig hogy lássam mi szúr...Elmenjek a dokihoz vagy ne mert ez természetes...nem tudom...de ez már nem normális szerintem. Tudom Nini76 azt mondtad hogy 17-18 nap de ha nem akkor hétfőn hogy megyek dolgozni ha addig sem lesz jobb?Mit csináljak,iszok,eszek amit tudok....Megértették,rosszul csinálták? Nem értem...
Mindenkinek jobbat mint nekem!

(#1299) Cyrin válasza Eszter88 (#1298) üzenetére


Cyrin
addikt

ha nem eszel rendesen lassabban gyógyul ennyi, semmi több, tovább tart a fájdalom, és ebből a szempontból mindegy, hogy azért nem eszel, mert tényleg nem tudsz, vagy csak parázol, illetve nem bírod a fájdalmat, és emiatt pépezel, egyszerűen kopni kell a lepedéknek, és ez a pépes kajától/nemevéstől nem fog haladni.

nyomjad a rántotthúst befele :D

[ Szerkesztve ]

(#1300) Eszter88


Eszter88
csendes tag

Szia Cyrin! :)Honnan tudtad hogy ma azt próbáltam enni:)komolyan ma azt ettem rizzsel,komolyan mindent próbálok enni,és a fájdalmat is bírom csak nem mindegy hogy meddig. Meg sajnos nekem 2 hete hőemelkedésem van és holnap vissza kell mennem mert lehet hogy begyulladt és attól is lehet...az jó lesz hogy még antibiotikumot is kell ennem...nagyon fogok neki örülni.....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.