Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) Angelbocs válasza pkclaire (#1350) üzenetére


Angelbocs
csendes tag

Hát igen, gondolom, hogy nem ilyen születésnapra vágytál. :(
Azért így utólag boldog születésnapot! :C

Nekem sajna nem ment le ennyi víz, én alapból is keveset iszom, most azért igyekeztem jobban odafigyelni, szerintem olyan 3 litert ihattam egy nap.

Az az igazság, hogy én - legalábbis szerintem - meglepően jól bírtam/bírom. A műtét előtt elolvasgattam ezt a fórumot, és bizony hihetetlen nagy fájdalmakra készültem a hozzászólások alapján. Ehhez képest napi 3 szem Rubophennel simán kibírtam idáig, ráadásul ma már nem is szedtem belőle. Persze éjszaka, mikor felébredek és iszok pár kortyot, van hogy legszívesebben a falat kaparnám a fül- és torokfájdalomtól, de szerencsére ez csak pár percig tart, utána enyhül.
Mondjuk, szerintem ez a műtét utáni fájdalom egyebek mellett nagyban függ az orvostól is, hogy mennyire gyakorlott, mennyire ügyes a keze. Nekem a főorvosnőhöz volt szerencsém, persze én eredetileg is őt szerettem volna, mind emberileg, mind szakmailag szerintem nagyon jó orvos. :K

(#1352) pkclaire válasza Angelbocs (#1351) üzenetére


pkclaire
csendes tag

Örülök, hogy jól viseled. Én ma azt hiszem tényleg elszálltam. Ettem és azt hittem nem fog fájni. Hogy elmúlik és a kicsit felszakadt seb is azonnal eltűnik. Mostanra ismét fáj az egész. Eddig a jobb varrat helye és a jobb fül fájt, most minden. Ez remek.

Köszi a felköszöntést.

Én amúgy már azon gondolkodom, hogy vajon milyen lehet feltáró műtéttel a bölcsességfog kivétel, ugyanis még erre is szükségem van... Valaki túlesett már ilyenen? Durvább, mint a mandulaműtét?

(#1353) Angelbocs


Angelbocs
csendes tag

Ma vagyok kereken 1 hetes, és a fájdalom megszűnt. :C Persze még rendesen érzem a nem létező gombócos manduláimat, de a doki szerint ez már csak "fantomfájdalom". ;)
Ma voltam a dokinőmnél kontrollon, mindent teljesen rendben talált, bár azért benézett még egy hallásvizsgálat, miután közöltem vele, hogy a műtét óta a bal fülem, mint picit be lenne dugulva, de szerencsére ott is mindent rendben találtak.

Még egyszer mennem kell hozzá, ha megjön a szövettannak az eredménye. Ez viszont nem lesz kellemes menet szerintem, félek, nehogy valami csúnyaság legyen az eredménye. :Y A manduláimat ugyanis azért vették ki, mert a jobb sokkal nagyobb volt, mint a bal.

(#1354) Sanyi.mTs válasza noni12 (#1343) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

nem altatnak. amikor az orvos adott időpontot, akkor azt mondta, h helyi érzéstelenítéssel lesz. én meg bólogattam.

mindenkitől olvasom, h "lepedék". ez mi is?

(#1355) Angelbocs válasza Sanyi.mTs (#1354) üzenetére


Angelbocs
csendes tag

A lepedék az tulajdonképpen a seb a manduláid helyén.
Majd te is meglátod, ha műtét utáni nap bele tudsz nézni a szádba, egy ilyen fehéres "lepedék" fogja borítani a két lyukat, ahol a manduláid voltak.

(#1356) AncsiPancsi2


AncsiPancsi2
csendes tag

Sziasztok!

22 éves lány vagyok, nekem múlt hét csütörtökön vették ki a mandulámat, a debreceni Kenézy Korházban. Én meg vagyok elégedve az orvosokkal, nővérekkel, persze tisztelet a kivételnek... :D
Ma jöhettem haza ez az 5.napom. A műtéttel nem volt gond nekem sem, pedig nagyon féltem tőle. Altatva voltam szóval nem éreztem semmit, amikor kihoztak a műtőből rávigyogtam a tiszta ideg anyukámra, " ez nem is fáj" címszóval :D
Igen ám, de a 3. nap már kegyetlen. Szóltak előre az ápolónők, a dokim is, hogy attól a naptól kezdve megszűnik a jóvilág :) Hát igen... Fájdalomcsillapító nélkül én sem bírok enni, pedig azt hittem, hogy kemény leszek.
De sajnos ezt még nem bírom én sem. Kegyetlenül tud fájni néha, olyankor próbálom fagyival csillapítani, ami csak egy félórára zsibbasztja le, utána folytatódik minden tovább, amíg nem hat a fájdalomcsillapító. Én Cataflamot szedek 3x egy nap. Az a baj, hogy hiába veszem be reggel 5-kor, az kb. 8-9 fele kezd el hatni. Na de akkor beleadok apait anyait az evésbe. Addig eszek amíg nem fáj újra :) Van amikor erőltetem ha kicsit fáj akkor is, csak hogy menjen le a lepedék. Nekem a jobboldali fáj, és sugárzik a fülembe is, érdekes módon nem tudom miért, mikor a bal oldali mandulám sokkal nagyobb volt. Na de lehet majd az még csak ezután fog fájni. Nézegetem mindig és a jobboldalin kevesebb a lepedék mint a baloldalin szóval biztos azért fáj jobban. Meg lehet h kisebb a seb és gyorsabban gyógyul, majd ezután jön lehet a neheze :U
De ahhoz képes tűrhető... A korházzal semmi baj nem volt, a társaság eszméletlen volt rötyögtünk sokat főleg tegnap este :DD Kicsit már féltem is, hogy nehogy bevérezzek itt a nagy nevetés közepette... Aludni is tudok már egyre jobban, inni kell az a lényeg, mert ha nedves a torok akkor kevesebb az esély arra h megreped a seb.Nekem van mikor még a víz is csípi,de általában csak akkor, ha nem vagyok gyoci hatása alatt... A korházi tea nagyon finom volt, a műtét napján megittam egy nagy kancsóval. :)) Szinte csak azt bírtam inni.
Röviden ennyi. Remélem nem lesz semmi bajom itthon. Anyukám kímél, azt mondta körbe fog ugrálni, jobban mint a korházba, dehát ez természetes szerintem ilyenkor... Segít majd hajat mosni is, amit már tényleg nem ártana, én 2 naponta szoktam hajat mosni és már nagyon zavar. A fogmosást még nem próbáltam de ma akarom azt is óvatosan. Már legelső nap megmostam volna legszivesebben, de nem mertem.
Aki előtte áll, ne féljen annyira, mert nem kell. Én is rettegtem még a műtőasztalon is remegtem, meg a lábam teljesen görcsbe állt és éreztem hogy lüktet. Ez mind felesleges, mert nem fáj utána. Majd a 3. naptól kemény... Persze könnyű mondani, meg úgyis fél mindenki az ilyesmitől, van aki már a tűtől is retteg, szóval nehéz ez. Nem lehet igazán nyugtatni a másikat, majd ha ő is megtapasztalja, utána ő is azt fogja mondani, hogy nem kell ettől félni :N

(#1357) Angelbocs


Angelbocs
csendes tag

A mai a 13. napom, mondhatnám teljesen rendben vagyok már - a fájdalom már a 7. napon megszűnt - viszont a nyelés még kicsit furi. Mintha összeszűkült volna a torkom, ami érdekes, mert épp az ellenkezője történt. :K Illetve így, 2 hét után én még mindig úgy érzem, mintha a jobb oldali hatalmas mandulám odabent lenne, és nyomna. :U A doki szerint ez már csak "fantomfájdalom". :D

Voltam ma kontrollon is, illetve a várva-várt szövettani eredményért, ami szerencsére csak megerősítette a dokinő véleményét is, miszerint idült mandulagyulladás, úgyhogy nálam ezennel befejeződtek a mandulás problémák. :))

Amúgy igen, nálam is olyan érdekesen gyógyult a seb, hogy először a bal oldal fájt jobban, majd a bal oldalt már alig éreztem, amikor a jobb szúrt és hasogatott, aztán mindkettő "bedurrant", majd egyik hajnalban arra ébredtem, hogy abszolút nem fáj egyik oldal sem. :C

(#1358) orsika25 válasza Palkó (#1) üzenetére


orsika25
újonc

Sziasztok! Én 25 vagyok és februárban estem túl a műtéten. Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem kell parázni a műtét teljesen fájdalommentes, befujják a torkod lidocainnal, meg még kapsz vagy 3 szurit de már azt se érzed, semmit nem érzel csak hogy a szádban matatnak, annyi a kellemetlen hogy a torkodra megy a vér és köhögsz tőle erre jó tanács csak az orrodon próbáld venni a levegőt. kb mindennel együt fél óra az egész.
Az utána következő napokban kellemetlen nyelésnél, olyan mint egy nagyon erős torokfájás de adnak fájdalomcsillapítót szuriba mert a tablettát még nem nyelheted le. A 4.-5. napon átsugárzik a fájdalom a fülbe ez mindenkinek máshogy van de előfordulhat. Amúgy nem vészes. Szívószálat nem lehet használni és aki dohányzik az két hétig felejtse el a cigit a műtét után.Hogy pontosan hogyan csinálják nem tudom, mert kaptam "bátorító" szurit és attól kicsit bekábultam és nem akarok hülyeséget mo ;) ndani.

(#1359) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

holnap lesz a műtét. még nem vagyok besz@rva, majd csak holnap reggel :DD

ki mennyit adott az orvosnak, nővéreknek, ha adott?

(#1360) AncsiPancsi2


AncsiPancsi2
csendes tag

Én nem adtam pénzt senkinek, nem olyanok szerintem, hogy elvárják... Mondjuk korháztól is függ. Meg nekem ismerősömet műtötte a dokim és tőle sem akarta elfogadni a zsét, szóval én úgy vagyok vele, hogy nem szükséges az.
De ki hogy van vele. Nekem őszintén nem is nagyon lenne miből adnom...
Ne félj, biztos lehetsz benne h aznap nem lesz gáz, majd a 3.naptól lesznek inkább fájdalmaid, meg a füledbe is átsugárzik, de fájdalomcsillapítóval ki lehet bírni. Én a 12.napnál járok, és tök jól vagyok, 2.napja nem veszek be egy deka gyógyszert se,vagyis még tegnap este vettem be éjszakára, hogy tudjak jól aludni :)
Az 5.nap mikor engem hazaengedtek legszivesebben ezt csináltam volna :W
Na akkor aznap az éjszakát beleszámolva 4 cataflamot ettem meg, ami kicsit nem esett jól a gyomromnak :(((
Nekem még mindig van egy pici lepedék rajta, pedig zabálok egyfolytába darabos kaját is, pl.: győri édes keksz, pogácsát tolom már 3.nap óta, meg mindenféle kaját nyomatok már.
Néha még fáj mikor nyelek, de ezért nem fogok bevenni gyógyszert, tűrök inkább :K
Már látom az alagút végét, jövőhét hétfőn kell mennem kontrollra, remélem nem történik semmi baj addig :)) Kitartást aki előtte van, és annak is aki még benne van!!! :R

(#1361) Angelbocs válasza Sanyi.mTs (#1359) üzenetére


Angelbocs
csendes tag

Én 15.000-et adtam a dokinőmnek, a műtét utáni napon reggel.
Előtte nem akartam, nem akartam, hogy esetleg félreértse, és azt gondolja, azt feltételezem róla, hogy pénz nélkül nem fog normálisan ellátni. Persze ilyenről szó sem volt, maximálisan meg voltam vele elégedve szakmailag és emberi szempontból egyaránt.
Utána is szabadkozott, hogy ezt nem kéne, de "rátukmáltuk", mert abszolút megérdemelte. :K

A nővéreknek, sőt esetemben az altatóorvosnak sem adtunk sem pénzt, sem más ajándékot. Egyrészt mert az altatóorvosról azt sem tudtam, kicsoda, a nővérek közül pedig senki nem volt olyan, aki esetleg többet/jobban foglalkozott volna velem, persze ez nem azt jelenti, hogy rossz volt az ellátás, sőt, csak épp volt elég nővér, és így a 2,5 nap alatt, míg a kórházban voltam, átlag egyszer találkoztam csak velük.

(#1362) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

én is túl vagyok rajta. kedden (12:30 körül) műtöttek, helyi érzéstelenítéssel. csütörtök reggel meg már el is jöttem. mondjuk műtét után 2 órával még mindig vért köptem így össze kellett "égetni" a számban lévő eret
műtét után 4 órával volt egy kis fejfájásom, arra kaptam egy fájdalomcsillapító szurit, de olyan volt, mintha nem is kaptam volna semmit.
azóta viszont nem fáj semmim (kopp-kopp-kopp), csak ha nyelek, de arra nem akarok fájdalomcsillapítót szedni, bár így éjszakánként sűrűn felébredek mikor nyelnem kell.
két hét betegállományt mondott a doki.
két zsömle mackó sajttal, ami nálam kb 6 perc, az most több, mint egy óra.

[ Szerkesztve ]

(#1363) verike válasza Kicker (#2) üzenetére


verike
újonc

Én 26éves vagyok október(2010)19én vették ki szó szerint a fájdalom ne továbbja de másnap minden oké volt beszéltem kenyeret ettem de a következő nap a kín volt megint.Kegyetlen fülfájásom volt....és ezt tart azóta is de a fül-orr-gége osztályon ilyenkor isteni fájdalomcsillapitojuk van!én is féltem töle,de tanácsolom mindenkinek amig időben van vetesse ki..... :C :C :C :C :C

(#1364) Angelbocs


Angelbocs
csendes tag

Én most vagyok picit több, mint 3 hetes, de ásításnál még mindig eléggé húzódik a mandulák helye, illetve a nyelés továbbra is elég furi, de gondolom, idő kell a teljes gyógyuláshoz.

Amúgy mindenben csatlakozom az előttem szólóhoz, nem érdemes halogatni a műtétet. Én 6 évig húztam-halasztottam, aztán tavaly decemberben lett egy makacs mandulagyulladásom, ami rendre visszatért az antibiotikum-kúra ellenére is, ez eltartot úgy kb. februárig. Aztán nyár elején újra előjött, viszont a torokleoltás negatív lett, annak ellenére, hogy gennyes volt a mandulám. A háziorvosom a 6 év alatt egyszer sem említette a műtétet, ez volt az a pillanat, amikor azt mondta, hogy keressem fel a fül-orr-gégészetet, mert ez így nem állapot. Ott aztán 1 hónapos kivizsgálás következett, aminek a vége az lett, hogy jobb lesz nekem a manduláim nélkül.
Hozzáteszem, nálam jobban senki nem fél a kórházaktól, orvosoktól, műtétektől, de ekkorra már szinte én kértem, hogy vegyék ki.

A műtétről, illetve az utána következő lábadozásról pedig annyit, hogy a borzasztóan alacsony, vagy inkább nem létező fájdalomküszöböm ellenére azt mondom, hogy abszolút kibírható. Persze mondom ezt úgy, hogy előtte már jópár mandulagyulladásban volt részem.
De lényeg a lényeg, ha az orvos azt mondja, ki vele, nem érdemes halogatni.

(#1365) elihu


elihu
újonc

Üdv!

Először eléggé tartottam a mandulaműtéttől,mert 34 évesen nem nagyon bíztattak ezzel, de miután az utóbbi 3-4 évben egyre gyakrabban gyulladt be és már nyáron is voltak néha hidegrázásos-gyenge periódusaim, úgy döntöttem hogy kivetetem.
Maga a műtét NEM FÁJT, a kellemetlen-szokatlan jelző illet rá.
Azzal kezdődött hogy kaptam egy hepi-löttyöt a fenekembe, ettől kellemesen elbódultam, majd kerekesszékbe ültettek és bevittek egy műtőbe, először helyi érzéstelenítést kaptam 2 x (lidocain spray, 5 vagy 10mg kiszerelés, aztán megkaptam a zöld műtéti ponchomat, aztán száj kitát és úgy maradni a műtét alatt , időnként kiköpni a vért...
szóval száj kitát és akor még kaptam két extra érzéstelenítőt, minden Lidocain Ősatyját , ez picit szintén kellemetlen mert zsibbaszt de feszítő érzés is, után száj továbbra is kitát és ekkor benyúlnak a szájba és kiszedik a mandulát, ami szintén inkább a szokatlan, kellemetlen kategória, egy foghúzás vagyszájseb. beavatkozás sokkal kellemetlenebb és fájdalmasabb.

a műtét után kaptam infúziót , majd egy branült a karomba , amin keresztül pár napig kaptam az antibiót.

Nos, ami már pokolian fájt az a műtét utáni 2 órától...na onnantól kezdve tényleg fájt veszettül 2 nap után csökken a fájdalom, majd a műtét utáni 4-5 nap megint picit erősödik, ahogy húzódnak és forrnak össze a szövetek. 2 hétig elég sok fájdalom csillapító szedtem...
Amire vigyázni kell:
műtét utáni másnap már el kell kezdeni enni!!!Pokolian fog fájni, de ha nem kezd el enni az ember akkor később sokkal jobban fájhat ahogy gyógyulnak-húzódnak össz a szövetek.
Inni: tiszta víz vagy hideg Ice-tea.megdöbbentő, de tényleg a hideg ICE-T volt a legjobb iható és hűsítő-enyhítő ital abban az időszakban.
Mozgás: Ha lehet ne hajolgass és ne ugrálj, ne emelje semmi nehezet legalább egy hétig.
Ha felszakad a seb, az gázos tud lenni, főleg ha már otthon lábadozol és várni kell a szakszerű segítségig.

Epilógus:

Nagyon indokolt volt hogy kiszedjék, kiderült hogy mindkettő tei volt gennyel, és az egyiknél már elindult a tályogképződés..
Azóta sokkal fittebbnek érzem magam és ami a jó a reggeli szájszag, lepedék a nyelvről is eltűnt.
Korábban azt hittem hogy növekvő bölcsességfogam a felelős ezért, de nem.

Szóval, szerintem megérte.minden kínlódás ellenére.

(#1366) kenwood3


kenwood3
őstag

Nekem idén vették ki 23 évesen a garatmandulám ! Az orrot már gyerekkoromban kiszedték! !
Nekem nem volt altatás , csak érzéstelenítés ! De sztem arra a 15-20 percre nem is kell ! Az egész műtét közben csak az érzéstelenítő beadása fájt , a műtétet nem is éreztem ! Bezzeg mikor elmúlt az érzéstelenítő hatása ! 3 napot voltam a kh-ban , utána még 2 hétig minden 1-es nyelést meggondoltam ! Sztem akit műteni kell ne a műtéttől féljen hanem az utánna levő napoktól !

Mi az az ekezet dragasag??

(#1367) Cirmi79


Cirmi79
újonc

Üdv Mindenkinek!

31 éves vagyok. Még új vagyok itt a fórumon, de már hónapok óta olvasgatom, mert nyár elején kiderült, még egy mandulaműtétem lesz. Azért még egy, mert elvileg 4 évesen kivették már a garatmanduláimat, de a gégész doktornő felfedezett jobb oldalon egy kis mandulát, ami sok problémámra magyarázatot adhat és amit eddig senki nem vett észre. A legnagyobb problémám az arcomon van, 9 éve járok bőrgyógyásztól bőrgyógyászig, mert az arcom pattanásos, kiütéses, piros és előbb utóbb mindenféle gyógymódra rezisztens lett, semmi nem használt hosszú távon. Nagyon hosszú antibiotikum kúrán is részt vettem, minek következtében tönkre ment az emésztőrendszerem. Ez a doktornő pedig a gégészeten azt mondta, ha kivetetem ezt a mandula csonkot, akkor lehet, hogy megszünik a problémám, de nem igérte 100 százalékosra. Viszont nekem a reményt visszaadta, úgyhogy akárhogy féltem, azt mondtam, vágjunk bele. A leoltásnál mindig bacit talált, ezért is mondta, hogy érdemes kivetetni, mert később lehet izületi gondom, vese problémám, vagy rámehet a szívre is. Úgy nevezte: "néma gyilkos", észre sem veszem és rombol a szervezetemben.
November 5-én került sor a műtére, 2-szer volt már halasztva, mert megfáztam és nem lehetett műteni emiatt. Fel sem ajánlotta az altatást a doktornő, én meg nagyon ájulós vagyok, ha vért látok, emiatt nagyon paráztam az ébren való műtéttől, de úgy voltam vele, hogy negyed órás szenvedést valahogy csak kibirok, inkább mint az altatás, ami után infúziót kapok, meg ágytálat, mert nem mehetek ki a vécére, utálom azt a megaláztatást. Inkább az ébren szenvedés, de utána felkelhetek.
Sokat segített ez a fórum a műtét meneténél, minden úgy zajlott, ahogy itt le volt írva, kivéve egy-két horrorisztikus hozzászólást, amitől csak jól beparáztam. Én még nyugtatót sem kaptam előtte, a nővér rohadt kedvesen azt mondta, mikor rákérdeztem, hogy hol marad a nyugtatóm, hogy majd ránézek a dr. nőre és megnyugszom, mondom kössz, anyád! Na pénzt egy forintot sem látott tőlem! Atropin injekciót kaptam, hogy leálljon a nyáltermelésem és kiszáradjon a torkom. Sikerült, egy csepp nyálam sem volt, mire a műtétre kerültem. Engem is tolószékben vittek le a műtőbe, (egyébként MÁV kh-ban volt a műtét, Dózsa Gy. út), ott vagy 5-ször 6-szor lidokain sprayt kaptam, tényleg keserű, borzalmas, de rohadtul hatásos! Kb. 10 perc múlva jött a dr.nő és egy asszisztens nő, aki betolt a műtőbe, az fogta a fejem hátulról. Én - mivel ájulós vagyok - oda sem néztem a műszerekre, semmire, csak a plafonon a neont figyeltem szigorúan, nem voltam kiváncsi, milyen műszereket készítenek oda, mivel nyúlnak a számba, sem az itt leirt méteres injekciós tűre. Ez nagyon bevált, másoknak is ajánlom, aki fél! Olyan jól sikerült befujkálni a torkom, hogy én nem is tudom, kaptam-e injekciót, vagy sem, látni nem láttam, érezni meg semmit sem éreztem. Végig a műtét alatt fájdalmat egy cseppet sem éreztem, csak a legvégén, mikor égette, de csak szurkáló minimális kis fájdalom volt. Egy hatalmas problémám volt, hogy végig olyan szinten öklendeztem, hogy meglassítottam a műtétet, alig tudtak haladni. Hiába vettem én a levegőket, ahogy mondták, egyszerűen nem birtam kontrollálni magam. Így össz-vissz a műtét fél óra volt mindennel együtt, pedig csak egyik oldalon volt mandula. Mindkét oldalt nem csináltattam volna ébren, mert tuti megfulladok. És még valami, nem tudom, kinek milyen hentes orvosa volt, de én hála Istennek, egyetlen csepp vért sem láttam a műtét alatt, csak mikor kivettek egy gézdarabot, az volt kicsit véres, ennyi az össz. És mikor kitoltak és kellett volna 2 órán keresztül köpködni a vért, hát nekem tök száraz volt a szám, sehol egy vér. Még az elején a nyelvemről letörölgettem egy keveset, de az csak a műtét utóhatása volt. Mikor kiment a lidokain hatása, akkor sem volt örült fájdalmam, kaptam vizben oldódó Cataflamot és napi kettővel elvoltam szépen. Másnap reggel alig vártam a kaját, olyan éhes voltam, hogy felfaltam a két zsömlét a felvágottal és nem érdekelt, hogy picit fáj. Tudtam enni simán utána való napokban is mindent, ami nem volt tiltólistás. Pénteken műtöttek, vasárnap hazajöhettem. Azóta 24 órás felügyelettel mindig velem van valaki, mert nagyon parázok a bevérzéstől. Most vagyok a 10. napomon és 2 nappal ezelőtt vettem be egy fél Cataflam-V-t, azóta annyira minimális a fájdalom, hogy teljesen kibirható. De előtte a 8.napig is csak napi kettővel éltem, reggel és este. Enni birok, sőt műtét óta olyan étvágyam van, hogy állandóan korog a gyomrom. Lehet, hogy én a szerencsésebbek közé tartozom és valószinű, hogy ügyes volt a doktornő, mert tényleg nagyon jól viselem. Ja és ami a legfontosabb, inni rengeteget!!! Akkor a fájdalom is szünik. Én műtét előtt napi fél litert ha megittam, az már jónak számított, el sem tudtam képzelni, hogyan fogok 4 litereket meginni egy nap és megy! Minden nap 4 liter mentes víz a mérce, erre törekszem. Lehet, hogy ezért is nem fáj annyira. Meg persze nekem csak egyik oldalon volt műtve, nem két oldalon.
Még a héten itthon gyógyulgatok, de jó lenne, ha elmúlna jövő hétre a bevérzés veszély és mehetnék dolgozni, mert amúgy teljesen jól vagyok, csak emiatt nem megyek még. Tudom, erre nem szabad ráparázni, de minden nap úgy kelek fel, hogy"de jó, még egy éjszakát megúsztam úgy, hogy nem vérzett be!" Még nem vált le a seb, ezért veszélyes.
Mindenkinek ajánlom, ha kell, gyorsan túlesni rajta. Nem viseljük egyformán a dolgot, meg az orvoson is sok múlik, de 2-3 hét szenvedés megéri, hogy utána a góc okozta nyavaják megszünjenek. Én nem tudom, hogy végül nekem rendbehozza-e az arcomat, mert azt mondta a dr.nő, hogy fél év, mire kitisztul a szervezet, ha a mandula okozta, tehát ne várjak azonnali hatást. Én azt vettem észre, hogy a műtét utáni nap már rengeteget halványult a dolog, de aztán utána megint egy picit romlott. Nem tudom még eldönteni, hogy mandula miatt volt vagy nem. De örülök nagyon, hogy túl vagyok rajta! Hihetetlen megkönnyebbülés! Főleg ha már elmúlik a bevérzés veszély, akkor tuti megünneplem, hogy túl vagyok rajta!
Üdv. Mindenkinek, további gyógyulást kívánok!

(#1368) Cirmi79


Cirmi79
újonc

Újra jelentkezem, ma vagyok 20 napos, vagyis holnap lesz 3 hete, hogy kivették a mandulámat. Semmi gondom nem volt, nem vérzett be, alig fájt, ma nyilvánítottak gyógyultnak. Ezuttal ajánlanám mindenkinek, aki budapesti és mandulaműtét előtt áll a doktornőmet: Dr. Schläffer Brigittát, Honvéd kórházban rendel (Róbert Károly krt.) minden csütörtök délután. Egyébként a volt MÁV-ban műt. Nagyon fiatal, de ennek ellenére nagyon érti a dolgát és ügyesen dolgozik, alapos és odafigyel! Mint írtam, egyetlen csepp vért nem láttam a műtét közben, de még a lidokain szurit sem éreztem. Nagyon segítőkész, együttérző, mindenáron segíteni szeretne nekem, hogy az arcom rendbejöjjön. Egyéként javult a műtét óta, nem akarom elkiabálni, mert még közel sem tökéletes, de sokkal halványabb, mint volt.
Utólag hogy már túl vagyok rajta, nem bántam meg, hogy kivették, főleg, hogy egy jó orvos kezei közé kerültem.

(#1369) alicike


alicike
csendes tag

Sziasztok!Már régóta olvasgatom a fórumot,csak még lusta voltam beregelni,irni...
Nekem már vagy 5 éve kiakarják vennia amndulámat,kezdödött azzal,hogy elég sürün,évente 3-4szer volt tüszős mandulagyulladásom,ami érdekes volt az egészben,hogy nemvoltak magas lázaim,ami pedig elvileg jellemző rá.Mindig antibiotikumok,stb..nade egyszer nagyon elkapott,kezdödött a szokásos torokfájdalom,nyirokcsomó megnagyobbodás,és egy kis afta a számon,na másnap az egész szám tele volt aftával,nyelni nemtudtam,inni,semmit,és kivételesen lázam is lett,igaz nem magas,(38C),beiskerültem kórházba,ahol vérvétel,infúziók,stb...Mononucleózisra gyanakodtak,a teszt igaz negativ lett,de az EBV(ebstein-bar)pozitiv lett,,annyira szarul voltam,azthitték tályogos amndulám,naponta menetm konziliumba,a számmal pedig a szájsebészetre..mert ott kezelték,ezeket a vackokat...végül meggyógyultam,és hanyagoltuk a mandulakivételét...
aztán egy darabig elvoltam,majd hajhullás,börproblémák miatt a börgyógyász góckutatásra küldöt,nőgyógyászat,fogászat,gégészet..na mikor megézték a manduláimat,amik épen nemvoltak tüszősek,viszont a doki spatulával megnyomkodta,és genny ürült belőle...a papirra rögtön ezt irta,a mandulák gócként szerepelnek,kivételük indokolt....
Vizsgálatok,elöjegyzés...aztán műtét elött visszakoztam,nemakarok táppénzre menni,stb kifogások,,,aztán megint elvoltam egy darabig,tavaly ismét elkapott,megint gyógyszer,doki,előjegyzés..lemondás... :(
Aztá végülis azóta is kinlódok,a hajam nagyon hullik ám,meg sokszor fáradt,levert vagyok,és rendszeresen megjelennek a tüszöcskék a mandulámon,amiket szinte már nemis érzek,mivel elvileg már krónikussá vált..Ugyhogy rákéne szánnom magam,de amiket itt olvasok,meg hallok,szóval,most méginkább félek..nagyon!!!viszont az nemjárja hogy mindig valami gyógyszert szedjek,mert havonta kitenyészik belöle valami baci :W
ho streptococcus,általában,de voltmár benne staphylococcus is...
ja,hozzáteszem egészségügyben dolgozok :)

(#1370) Angelbocs válasza alicike (#1369) üzenetére


Angelbocs
csendes tag

Szia!

Abszolút megértelek, én 6,5 évig húztam a műtétet.
Ám ennek ellenére azt mondom, hogy rá kell szánnod magad, mert ennél csak rosszabb lesz. Lehetnek vese,- szívgondjaid, amit már nem lehet majd olyan egyszerűen rendbe hozni, de akár maradandóak is lehetnek. Persze, ha egészségügyben dolgozol, akkor te biztosan jobban tudod ezeket.

Én is úgy gondoltam, majd elleszek vele valahogy, ha ennyi ideig kibírtam műtét nélkül, ezután is ki fogom. Hát nem ment.
Tavaly november-december környékén elkapott egy olyan makacs mandulagyulladás, amit csak februárra sikerült kikezelnie a házidokimnak. Akkor már mondogatta nekem, hogy jó lenne, ha felkeresném a fül-orr-gégészetet, el is határoztam, hogy megyek, de miután meggyógyultam, inkább mégsem mentem.
Aztán február-márciusban az antibiotikumok mellékhatásaival küszködtem, majd egy 2 hónapos szünet után nyáron újból begyulladtak a manduláim. Megint háziorvos, leoltás, ami negatív lett, persze a mandulám, tiszta genny volt. Na, ekkor határoztam el, hogy ennyi bőven elég volt a manduláimból. Fül-orr-gégészet, 1,5 hónapos kivizsgálás, és végül szeptember végén mandulaműtét. Nem bántam meg, sőt, újból így döntenék, és végigcsinálnám, mert egyáltalán nem volt olyan szörnyű, amilyennek képzeltem.
Amúgy hozzátenném, nálam jobban szerintem senki nem fél az orvosoktól, kórházaktól, betegségektől, a fül-orr-gégész dokinőm viszont annyira hozzáértő és kedves volt, hogy benne teljesen meg tudtam bízni.

Szóval, szerintem minél előbb túl vagy rajta, annál jobb. Majd meglátod, micsoda megkönnyebbülés a műtét után, hogy már nincs mandulád, nem kell vele szenvedned többé. :N

(#1371) cleansy


cleansy
újonc

sziasztok!!Én csak azért irok mert nagyon be vagyok csinálva mert mandula mütétemlessz,és igazábol semmilyen mütétem nem volt még!Holnap megyek vissza a fül orr gégészetre ésholnapmkiderül mikor leszek tul a nagy napon!!Esküszöm parán vagyok nagyon!!A diagnozisom:::Nyelvgyöki tonsillakon fehéres gombás fertözés,felrakodás.tüszö maradványok láthatoak a mandulán!!érdekes mert nemérzem hogy fájna vagy valami csak nem birok nyelni!!!Igazábol itt nagyon sok komment van ami megnyugtat de van ami elrettent ,hogy bevérzett elégették,a mandulát,meg hasonlo dolgok!!!!Igazábol nagyon parán vagyok,és kérdezném én hogy melyik na legjobb az altatás vagy az hogy ébren matatnak az ember szájába!!!esküszöm ver a viz ha rá gondolok hogy mütét,fájdalom gyogyszerek,tük,KORHÁZ STB....irjatok hogy melyik jobb vagy nam tudom!!!Köszönettel cleansy

lovasz vivien

(#1372) Cirmi79 válasza cleansy (#1371) üzenetére


Cirmi79
újonc

Kedves Cleansy!
Én nem bántam meg, hogy nem altattak, de nekem ugye csak egyik oldalon volt mandulám és elég jó orvos kezei közé kerültem. Akit altattak mellettem 2 szobatársamat, nekik éjjel hányingerük volt (szerencsére nem hánytak, de van aki hány az altatástól - egyén függő). Pozitivum volt az is, hogy nem kaptam utána infúziót, akiket altattak, azok kapták estig és nem tudtak kimenni a vécére, csak ha hívták a nővért, aki kiszedte az infúziós cuccot és kikisérte őket, kisérettel vécére menni, hát én biztos nem tudnék úgy produkálni. Azért kisérték ki, mert szédült az altatótól. Lehet, hogy én könnyen beszélek, mivel csak egyik oldalon matattak a számban, és mindenki másképp éli meg az ébren műtétet és az altatást. Én nem bántam meg, hogy nem altattak a kellemetlenségek ellenére. Ne félj tőle, nekem a fog gyökérkezelése sokkal jobban fájt. Ha választani kellene, hogy mandula műtét mégegyszer, vagy gyökérkezelés, inkább a mandula műtétet választanám. Ne félj a műtéttől, meglátod utána csak jobb lesz. Én műtét közben semmi fájdalmat nem éreztem, utána is csak napi 2 Cataflam kellett: reggel és este, de nem volt olyan elviselhetetlen a fájdalom anélkül sem. Mielőbb legyél túl rajta, meglátod, utána te is azt mondod, hogy nem is volt olyan vészes. A bevérzéstől én is féltem, de szerintem, ha vigyázol magadra és mindent betartassz, akkor nem lesz baj, nekem sem volt. És fontos, hogy jó orvost válassz. Tényleg nem vészes műtét!

(#1373) alicike válasza Angelbocs (#1370) üzenetére


alicike
csendes tag

Köszönöm szépen,a választ!Éppen mostis betegeskedek,na nemolyan vészesen,de már bentis mindig azt kérdezik tüőlem,hogy meddig akarsz még igy kinlódni?
Igen tudom,hogy rengeteg szövödménye lehet,izületi problémáktól kezdve,,,,
Csak engem is az tart vissza,hogy mivan ha pont nálam lesznek komplikációk???Ja,és csakis altatásban lehet róla szó,mivel,még egy szimplaq vizsgálat sem egyszerű nálam:-)

(#1374) rovar1


rovar1
csendes tag

Sziasztok!
Néhányan írtátok -fiúk-, hogy a szexuális élet megváltozott, azaz a műszer másképpen viselkedik a műtét óta.
Legyen kedves akinek van már tapasztalata/volt már műtéten írja le hogy ez pontosan mit is jelent.
az én műtétem január végén lesz
Köszönöm!

Azért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)

(#1375) Cyrin válasza rovar1 (#1374) üzenetére


Cyrin
addikt

ez hülyeség LOL...

(#1376) bobsys válasza rovar1 (#1374) üzenetére


bobsys
addikt

Elore is elnezest, de te milyen szerszamot hordasz a torkodban?

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1377) Cyrin válasza bobsys (#1376) üzenetére


Cyrin
addikt

biztos valami fullánkot :D

(#1378) rovar1 válasza Cyrin (#1377) üzenetére


rovar1
csendes tag

Na most az a valóban idétlen helyzet áll elő, hogy nekem ilyen műtétem nem volt, még csak most lesz. Azonban itt ebben a forumban olvastam egy ilyen jellegű hozzászólást (idézem: meg kellett szokni, másképp működik ...stb)
Ha nincs ilyen jellegű változás, annak örülök a kérdésem csupán ennyi lett volna.

Azért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)

(#1379) bobsys válasza rovar1 (#1378) üzenetére


bobsys
addikt

No worries, nincs ilyen mellekhatasa.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1380) ogre2


ogre2
újonc

sziasztok
33éves ffi vagyok,1hónapja vették ki a mandulámat,nem volt egyszerű,de nem is ez a lényeg.A műtét előtt voltak panaszaim, ebből nagyon kevés szűnt meg,amik maradtak nagyon zavarnak,pl:nagyon fázik és hideg a lábam,prosztata és here fájdalom (enyhe)mellkasi fájdalom,(ízület vagy tüdő nem tudom eldönteni)lágyéki fájdalom ,esti órákban szinte teljesen szűnik a fájdalom,voltam a panaszokkal orvosnál(soknál)néznek rám mint.......nagyon aggódom, hallottam ezekről a panaszokról
,de senkivel nem tudtam felvenni a kapcsolatot,így elképzelésem sem lehet mik ezek a tünetek,teljes a kétségbe esés!Kérlek benneteket segítsetek!Egyébként cerkához is van köze,a libidóm teljesen a padlón van,nem összekeverendő az impotenciával!segítsetek plíííííz!

[ Szerkesztve ]

(#1381) Cyrin válasza ogre2 (#1380) üzenetére


Cyrin
addikt

mit tudunk mi segíteni?

ha már kivették akkor annak már annyi, amit a mandula okozott, az el fog múlni, de arra számítani kell, hogy nem azonnal, kell neki idő, nem is kevés sok esetben.

gondolom egyéb góckutatás is volt, fog, urológia ilyenek...

(#1382) ogre2 válasza Cyrin (#1381) üzenetére


ogre2
újonc

azok tudnak segíteni akik magukra ismernek ezeknek a tüneteknek hallatán.Én tudom,hogy sok idő kell a regenerálódáshoz,csak nyugtalan vagyok mert nem érzek javulást.Nyugtalan vagyok,mert nem tudom,hogy foglalkozzak még a bajaimmal,vagy szarjak az egészre!Menjek-e még utána,időt pénzt nem sajnálva,vagy túlreagálom az egészet?Kifogytam az ötletekből ezért is írtam ide nektek,hátha halottatok valamit ezekről a tünetekről.szép napot!
ÜDV :PETYA

(#1383) Cyrin


Cyrin
addikt

én azt mondom várj még egy kicsit, a mandulaműtét után lehetnek rosszabbak a tünetek, mert a bacikkal teli mandulát szadizzák, az meg közben nyomja ki magából a szervezetbe a cuccost, ezért szoktak egyeseknél antibogyót adni előtte közben utána, ha egy hónap múlva sincs változás, akkor lehet továbbmenni, de egyébként meg a háziorvosnak tudnia kéne ezekre válaszolni.

(#1384) miluppa91 válasza Cyrin (#1383) üzenetére


miluppa91
csendes tag

Sziasztok!!
Milán vagyok 19 éves. Kedden volt mandulaműtétem, altattak. soha az életben nem volt beteg a mandulám beteg sem voltam csak nagyon ritkán.. de októberben kétoldali tályog alakult ki egy sulyos bakteriális megfertőződés során... akkor tályogfeltáró műtétem volt... ami valami elképzelhetetlenul fájdalmas meg minden... miután hazajöttem és visszamentem kontrollra a doki mondta h a manduláim tönkrementek, elszivacsosodtak és hogy ezmiatt kikell őket venni a gyógyulási idő után (3 hónap).

A hét elején feküdtem be a kórházba, másnap műtöttek meg... már mikor felébredtem arra keltem hogy valami iszonyatosan fáj a nyakam.. azután kaptam szurit a seggembe és elmult a fájdalom mert elaludtam... aznap még nem birtam inni sem másnap pedig fél ora alatt birtam megenni egy virslit egy zsömlével... azután epdig már ugyahogy ment az evés nehezen és lassan.
A reggelek a legrosszabbak amikor megpihen a torkom.. utána nagyon rossz nyelni de a doki aztmondta hogy egy pohár teát egyhuzamra verjek le és akkor ugy könnyebb, és hogy rágózzak reggel mert az "beinditja" a rágóizmokat és enni is könyebb lesz...páran mondták hogy legalább 1 hét kell hogy rendbe jöjjek...remélem hogy nem lesz több mert néha már kibirhatatlan a fájdalom és az előzőkhöz csatlakozva énis szedek egy nap 3-4 cataflamot ami 1 óra után kezd el hatni... és csak azután kezdek el enni, szinte mindent megbirok enni, csak lassan és nehézkésen, de szerencsére utána már enyhül a fájdalmam... inni pedig a legjobb erre a tea ice tea vagy a normál teljesen megfelel.. sztem a leg jobb rá...
Este aztán mikor a elfáradok ujra jobban kezd el fájni de ezellen sajnos nem birok mit tenni... pár napot kell kibirni.. alvás előtt2 cataflam és ugyahogy oké a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#1385) barca4ever


barca4ever
tag

ÁÁÁ a rossz élmények előtörtek!! Utáltam a mandulaműtétet főleg utána , nem ehettem semmit és a családra mikor máskor jött volna rá a csülkösbableves ehetnék? hát nem akkor ? Dehogynem! én meg ott csorgattam a nyálamat és azt a szar grizeket kellett egyem :(
elégggé szar volt!
arrol nem is beszélve hogy 3 hétig olyan volt a hangom mint akit kiheréltek :B :DD :DDD

Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)

(#1386) Cyrin válasza miluppa91 (#1384) üzenetére


Cyrin
addikt

hát több lesz az mint egy hét, ráadásul a vége felé rosszabb...
próbálkozz vízben oldódó cataflammal, gyorsabban hat (már negyed óra múlva), és mintha tovább is hatna...

én mindent tudtam enni, de nekem nem is volt nagyon rossz állapotban a mandulám, ennek ellenére mire teljesen rendbejött az egész, az kb 3 hónap volt...

[ Szerkesztve ]

(#1387) miluppa91 válasza Cyrin (#1386) üzenetére


miluppa91
csendes tag

a korházban vizben oldódóó és sima kombót használtam:D tényleg jobb amugy... de remélemm nem sokáig kell szednem!!! :))

(#1388) Cyrin válasza miluppa91 (#1387) üzenetére


Cyrin
addikt

azért a dupla adagot ne erőltesd...

(#1389) barca4ever


barca4ever
tag

ez érdekes nekem semmilyen gyógyszert nem adtak rá :(

Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)

(#1390) miluppa91


miluppa91
csendes tag

most van asziszem a 6. napom és a var a torkomban már szakadozik lefelé.. érzem hogy ott lóg lefelé mintha a takony folyna a torkomon.. és fáj is rendesen a helye. ilyenkor még többet kellene innom meg ennem????

(#1391) Candice


Candice
újonc

Sziasztok!!
Nos, nemsokára én is közétek tartozom..rászántam magam egy szükséges mandulaműtétre..húú, eléggé félek, pedig még csak most jött az elhatározás..régóta mondják az orvosok, hogy ki kellene szedni, nehogy nagyobb gond legyen. Aztán végiggondoltam..jobban félek attól, hogy nagyobb bajom lesz a megnagyobbodott nyirokcsomóknál, állandó garatkaparásnál..
21 éves vagyok, és nem szeretném, ha mondjuk gázos lenne a veseműködésem stb.
Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, egészen családias beszélgetések folynak itt..
Az a gondom, hogy nem tudom melyik orvoshoz forduljak..ha valaki esetleg tudna nekem ajánlani győri, vagy szombathelyi orvost, azt hálásan megköszönném..

(#1392) Beasy válasza Candice (#1391) üzenetére


Beasy
csendes tag

szia :)
Én is hasonló cipőben járok, nekem jöv kedden lesz a műtét. És már nagyon izgulok. Sajnos tanácsot nem tudok adni, mert az ország másik végében lakom, de remélem találsz egy rendes dokit. Nekem azt hiszem, sikerült.

Dóri

(#1393) vezérmű


vezérmű
csendes tag

Sziasztok!

Engem kedden műtöttek, és ma reggel (csütörtökön) haza is jöhettem a kórházból.

Nekem elég profi doki csinálta, szépen össze is égette a torkom felületét a műtét alatt (forrasztópákával ami az orvostudományban használatos), meg mindkét félmandula kivétele után még esztétikailag csinosított rajta (szedett ki darabokat a torkomból) és ma említette hazaengedés előtt, hogy nagyon szépen gyógyul. Gond nem valószínű, hogy lesz vele.

A műtét nem volt kellemes, én nagyon nehezen viselem, ha ingerlik a torkomban a dolgokat, többször is volt hányásom műtét közben, de nyilván csak az inger volt mert nem volt mit kirókázni ugye a műtét előtt evési ivási tilalom miatt. Ezt megelőzni nyugodt lélegzéssel és leengedett vállal lehetne elvileg.
Tiszta vér volt az egész műtét, nekem 1 óráig tartott műtét után a vérzés. Műtét után két órával kaptam farba egy fájdalomcsillapítót, valamint már akkor elkezdtem inni a teát, egyből megittam szép lassan 1 pohárral nagy kínok közepette.
Másnap már ettem is, és sok teát megiszok egy nap (kb 2-3 liter), 3-4 jéggel poharanként.

Ma a 3. napom és már érzem hogy fülemre is jön a fájdalom. Cataflam nélkül tényleg k.rva sz.r lenne, így is megeszek 3-4 darabot egy nap belőle, és még most jön csak a neheze elvileg.
6.-7. napra ígérték a sebleválást.

Amit nagyon fontosnak tartok mandulaműtét után:
Minimum fél-negyedóránként igyál jeges teát(3-4 jégkocka egy pohárban), hogy a seb összehúzódjon tőle, és nedvességben is tartsa a sebet (a szárazságtól kirepedezhet, és megindulhat az idő előtti vérzés ami senkinek nem jó), valamint vizes alapú jégkrémekkel esetleg sikerülhet a fájdalomcsillapító hatását kitolni időben.
Fürdeni csakis hidegvízbe a felsőtestnél (értsd mellkastól felfele), alsótestnél pedig langyos.

Nekem eddig ezek a dolgok beváltak, valamint rengeteget segít lelkileg, hogy itthon vagyok, és boldog szerető családban élek.
24 éves férfi voltam.

Üdv.

(#1394) miluppa91 válasza vezérmű (#1393) üzenetére


miluppa91
csendes tag

énis hasonlokat éltem át.. a cataflam nekem is annyi volt, a jégkrém tényleg jo rá!!
nekem már ez a 9. nap már csak a bal oldalt érzek vmit hogy van még.. de az istené sem akar leválni... már mindent tudok enni és inni de inkább piritos babapiskota még mindi h kellőképp lekaparja a torkom... remélem nemsoká minden okké lesz.

a két műtétre váronak pedig sok sikert:)

(#1395) Beasy


Beasy
csendes tag

szia :)

Jó neked, hogy már túl vagy rajta. Bár az a műtős sztori elég kellemetlen lehetett, én ezért választottam inkább az altatást, bár ott meg ébredés után van némi rosszullét, de inkább azt választom, minthogy fent legyek mikor a számba kaparásznak. Rossz lehetett... :(
A 3. napod és már otthon vagy? Nekem a doki azt mondta, h minimum 4 éjszaka, ráadásul látogatási tilalommal :( :(

Majd írj már mikor úgy érzed már teljesen felépültél (pl. nem zavar a hangos zene, hideg levegő, sőt még az ásítás sem :P). :)

[ Szerkesztve ]

Dóri

(#1396) alicike


alicike
csendes tag

Sziasztok!jajj,én már nagyon nagyon félek,megvan az időpontom,február16:( nem lehetett tovább huzni halasztani,amin dec 17töl keresztülmentem:-(megint...3 féle antibiotikum,közbeiktatva egy kis vénás antibigyóval,kórház,stb..mire jól lettem volna jött egy arcüreggyulladás,ujabb gyógyszer...aztán jobban lettem..most két hete lassan,hogy dolgozok,ismét beteg vagyok..bár most talán csak egy szimpla nátha,mertr nem kifejezetten a mandulám fáj,,,vagy bekaptam valami bacit(kórházban dolgozok),,,de most nemszedek gyógyszert,mert mit már????csak azt nemtudom,ha nem rendezödök,akkor nemveszik ki a mandulámat?! :F de lehet nemis fog rendezödni,ha már annyira...sz.r :((

(#1397) Cyrin válasza alicike (#1396) üzenetére


Cyrin
addikt

fel a fejjel, ideje lesz megszabadulni tőle. Viszont szokták mondani a dokik, hogy előtte két hétig nem lehetsz beteg...

(#1398) miluppa91 válasza Beasy (#1395) üzenetére


miluppa91
csendes tag

aztmondják h aki altatva van az lassabban gyógyul... nemtudom ki mondta.. énis altatva voltam fájt a torkom nagyon de rosszul nem voltam:D kedden műtöttek és pénteken jöhettem haza és jöhetett látogatni boldog boldogtalan...

de valaki modnja meg.. utána meddig nem szabad dohányzani??

(#1399) Cyrin válasza miluppa91 (#1398) üzenetére


Cyrin
addikt

ez hülyeség, legfeljebb azoknak mondják, akiket le akarnak beszélni az altatásról...

"utána meddig nem szabad dohányzani??"
soha...:D

(#1400) miluppa91 válasza Cyrin (#1399) üzenetére


miluppa91
csendes tag

ennek örülök:D:D:D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.