Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trixi74
csendes tag
Szia csikus! Hát nem semmi amit ide leírtál!
Ha egyszer már ki vették a manduládat akkor, hogy lehet, hogy megint ki kell venni? Én is olvastam a kisfiúról és bevallom nekem is eszembe jutott, hogy mi van ha nem élem túl. Tudom butaság, de én is nagyon féltem. Szerencsére túl éltem és remélem már nem is lesz baj!
Igen két hétig nem szabad dolgozni a műtét után.
Ha lesz valami fejlemény írd meg! -
csikus
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ma mondta a gégész,hogy úgy néz ki,ki kell venni a torokmandulámat,mert kis csonk van csak a helyén!Ez furcsa nagyon,ugyanis 11 éve volt a műtétem és akkor állítólag kivették.Csak azt nem értem hogy maradhatott benne csonk??!!Kicsit furcsa.Nagyon félek a műtéttől,ugye hallottunk már a szerencsétlenül járt kisfiúról,aki sajnos nem élte túl a műtétet.Én félek hogy így járok...ti nem féltetek ettől??Tényleg nem lehet dolgozni a műtét utáni 2 hétben?
Jobbulást kívánok mindenkinek... -
Trixi74
csendes tag
válasz
falikasza #244 üzenetére
Szia falikasza! A köhögéssel nagyon vigyázz mert ha a torkod erőlködik a seb felszakadhat!
Nekem legalábbis azt mondták vigyázzak nehogy beteg legyek /megfázás stb../ mert akkor ha köhögök könnyebben felszakad a seb. Ha jól tudom egy hete műtöttek téged. Ha így van akkor még meg van a veszélye, hogy felszakadhat a sebed.
Állítólag azért kell a két hét mert az alatt gyógyul meg a seb annyira, hogy ne legyen vele nagy gond, tehát nekem legalábbis azt mondták, hogy ezt ki kell bírni és csak utána lehet hajat mosni stb..., de azért két hét után is vigyázni kell a komolyabb erőlködéssel.Ha jobban érzed magad a cigitől akkor örülök neki, de azért vigyázz vele, mert szerintem nem ér az egész annyit, hogy valami komolyabb bajod legyen.
Két hét leteltével lehet újra dolgozni menni. Én jelenleg nem dolgozom így tovább pihenek.
Jobbulást! -
Cathfaern
nagyúr
-
SIRI
csendes tag
válasz
falikasza #243 üzenetére
Szia falikasza!
Bezony! Most mind a kettőt! És ami azért egy kicsit dühített hogy az orvosoknak mondtam hogy én azt érzem hogy megvan az orrmandulám! És teljesen hülyének néztek!!!!
Az nem lehet! Mondták ők!!!
Igen mindkettőt most vették ki! Ezért is altattak! Amit azért nem bánok!
Hát nagyon remélem, hogy csak fantáziálás az egész! De már annyira szeretném elfelejteni az egészet és csak arra gondolni ami most szép és ami vár még rám meg a családomra! Gondolok a nyaralásra stb...
Csak így elég nehéz amíg minden nap ezt érzem!
De már arra is gondoltam és ez megint lehet h. nem normális... hogy kialakulhatott egy rossz nyelési szokásom mert szó szerint figyelnem kell magamra hogy a nyelvemet nem szorítsam a szájpadlásomhoz! Hülye vagyok mi???
Mert ha arra figyelek akkor jobb a dolog!
Lehet lassan belehülyülök az egészbe! -
falikasza
csendes tag
Köszönöm Trixi a bíztatást!
Próbálkozom. Most bevallom ma délelött elszívtam az első cigimet, csodálatos volt, igaz alig tudtam szívni- inkább csak a tudat! Mindegy - nagyon jól esett!
Ma elég jól vagyok, habár néha rámjön egy- egy ilyen köhögőroha és akkor borzasztó! Fáj, ömlik a könnyem és attól félek mindig h felszakad a seb.
Remélem ennyi idő után, már ilyen nagy baj nem történhet. Vagy igen???Te mennyi ideig voltál otthon? Mikor tudtál újra dolgozni? Üdv...
-
Trixi74
csendes tag
válasz
falikasza #232 üzenetére
Szia falikasza! Tudom milyen rossz lehet most neked! Én is nagyon rosszul viseltem a fájdalmat. Türelmetlen és nyűgös voltam!
Még egy pár nap és jobb lesz, tudom sovány vigasz ez ilyenkor, de hidd el így lesz! Én is azt hittem soha nem gyógyulok meg és ma már sokkal jobb a dolog. Igy utólag jót mosolygok magamon amikor azt gondoltam soha nem telik le a két hét és biztos már soha nem leszek jobban.
Sajnos én is dohányos vagyok, bár én nem szívok sokat. Mikor mentem a kórházba azt mondtam magamnak én biztos rá gyújtok majd titokban ott is, de valahogy eszemben sem volt. Aztán négy nap múlva haza engedtek és csoda történt velem mert egyáltalán nem hiányzott a cigi. Valahogy a fájdalmam nagyobb volt a cigi hiánynál.
Letelt a két hét és gondolkodtam rá e gyújtsak, de akkor már kicsit hiányzott és így rágyújtottam. Tehát nálam a cigi ügy nem volt gond kibírtam a két hetet, de lehet, hogy az is bennem volt hogy nem szabad mert akkor nagyobb baj csinálhatok vele.
Én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy próbálj türelmes lenni, tudom nem könnyű, de muszáj!Mielőbbi gyógyulást kívánok!
-
SIRI
csendes tag
válasz
falikasza #240 üzenetére
Szia falikasza!
Azért küldték el, mert hogy ilyen idős korban már elvileg nem kellene h. legyen orrmandulád!
Nekem meg volt!
Elég jóban vagyunk a dokival aki műtött, és azzal vígasztaltam magam, hogy ha nekem nem is de legalább a férjemnek elmondta volna ha valami nagy gáz van!
ott olvasta el előttem a leletet és nem úgy mint aki nem akarja megmutatni. Hát remélem csak ostoba képzelgés az egész!
De amennyire jóban vagyunk hétfőn ha megyünk hozzá még egyszer rá kérdezek!!!! -
SIRI
csendes tag
válasz
falikasza #235 üzenetére
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az együttérzést! Remélem tényleg nem tart már sokáog ez a rossz érzés! Van hogy reggel úgy ébredek én is mnt akinek totál be van gyulladva a torka, van hogy egyáltalán nem fáj semmim. De hétfőn megyek vissza a dokihoz! Egyébként a szövettannak még mindig a hatása alatt állok! Már tiszt röhelyes dolgok jutottak az szembe! Tudom hogy hülyeség de arra gondoltam mi van ha nem mondta meg a doki hogy tényleg baj van! de hát ezt nem teheti meg! Remélem! -
falikasza
csendes tag
Szia SIRI!
Ahogy olvasom, neked sem a legkellemesebb emlékeid közé tartozik ez a mandulaműtét dolog!
Elég rémísztően hangzik, h te még 3 hónap utánsem jöttél teljesen rendbe. Én még csak egy hete vagyok túl a műtéten, de azt hittem h egy hónapon belül minden tökéletes lesz!
Kicsit elkeserdtem, azt hittem már nincs sok.
Remélem azért mostmár minnél hamarabb felépülsz teljesen!
Jobbulást! -
copin
őstag
Ezt a topikot elmentem. Mielőtt kivetetem a manduláimat, benézek ide egy kis rosszullét és para érdekében.
-
Dzomba
csendes tag
Hali!
Egy kis vigasz a nagy betegeknek
Szerintem megéri a látvány
Csak nehogy túlságosan lehüljetek
http://sexymixtura.uw.hu -
falikasza
csendes tag
Szia Trixi!
Kicsit megnyugtatóan hangzott h nem csak én bajlódom a hajmosással. Azt hittem csak én reagálom ennyire túl ezt a nem szabad hajolgatni dolgot. Ma van egy hete h megműtöttek, de egyenlőre ugyan olyan rossz mint a műtét után.Nem mondhatnámhogy egy kicsit is jobb.
Remélem mostmár lassan csak jobb lesz!
Nagyon elfáradtam,mostmár türelmetlen vagyok. Érzem h a szervezetem feladta,már nincs tűrőképességem.
Megmondom őszintén a nem evés annyira nemzavar, mert mindig is kákabelű voltam, viszont az h egy hete nem tudtam rágyujtani az felörli azt a kis maradék idegeimet is. Napi másfél doboz cigit szívtam eddig, mondhatni elég erős dohányos voltam. Most viszont már megőrülök egy szál cigiért!
Legyen már vége ennekaz egésznek! -
Trixi74
csendes tag
Szia SIRI! Hát a te történeted sem éppen szerencsés.
Nekem több mint egy hónapja vették ki a mandulám, de még mindig nem oké.
Fájdalom az nincs meg ilyenek, de a nyelésnél még érzem, hogy valami nem jó még és reggelre olyan mintha torok gyulladásom lenne. Érdekes nekem nem küldték szövettanra, pedig szerintem jó lett volna.
Kérdezed meddig fog még tartani ez az áldatlan állapot veled, hát én nem tudom, de én azt gondolom, hogy kell egy pár hónap esetleg évek még minden a régi lesz. Ez csak az én véleményem, lehet, hogy mással ez nem így van. Bár én hozzád képest még friss műtött vagyok, de nekem is furcsa ez az egész dolog amit írsz és kérdezel.
Tehát még én is így vagyok mint te!
További gyógyulást! -
Trixi74
csendes tag
Szia Leila12! Irod, hogy helyi érzéstelenítéssel fogják csinálni neked a műtétet. Azt nem tudom, hogy könnyebben gyógyulsz e majd, de azt igen, hogy hallani fogsz majd mindent, hogy hogyan zajlik a műtéted. Ezt azért írom mert ha én nem lettem volna annyira izgulós fajta lehet, hogy én is azt választom mert akkor legalább tudnám mit is csináltak ott. Lehet, hogy furán hangzik, de én kíváncsi lettem volna, hogyan küzd meg az orvos a mandulámmal.
Ezt azért írom mert úgy érzem valami nem volt oké a műtétemnél.
Igy, hogy altatásban csinálták semmit nem tudok és az orvos sem mondott semmit.
Az, hogy az orvosod egyben barát is az szerintem jó dolog mert akkor vele mindent meg tudsz majd beszélni, gondolom!
Én örültem volna egy orvos barátnak!
Tehát fel a fejjel, nem sokára túl leszel rajta! -
Trixi74
csendes tag
válasz
falikasza #228 üzenetére
Szia falikasza! Az nem merném ki jelenteni, hogy a 6-7. nap lett volna a legrosszabb. Tudom mindenki ezt írta, de nekem nem volt ilyen, hogy legrosszabb nap. A műtéttől számítva kb. másfél hétig nagyon rossz volt és csak utána csökkent kicsit a fájdalom, de két hét után is voltak olyan napok amikor nagyon fájt. A legnagyobb dolog amit meg tanultam ennél a műtétes történetnél az nem más mint a türelem! Szerintem ez a legfontosabb dolog mert idővel minden könnyebb lesz és ez is. Bár nekem a türelemből volt a legkevesebb mert én nagyon türelmetlen voltam. Az evés utáni vágy nálam is nagyon erős volt és szinte majd meg őrültem, hogy ehesek végre valami finom, fűszeres igazi kaját.
A hajmosás hiánya engem is borzasztóan idegesített, de sajnos nem lehetett hajat mosni mint írod a hajolgatás és egyéb erőfeszítések miatt. Tehát a két hetet ki kell bírni valahogy.
Én is csak akkor mostam meg a hajam amikor letelt a két hét, nagyon jó volt végre hajat mosni, de még akkor is nagyon elfáradtam benne.
Mielőbbi gyógyulást kívánok! -
falikasza
csendes tag
Szia Trixi!
Ma elég rossz napom volt,mert hiába vettem be a gyógyszereketúgy éreztem h nem hatnak. Az bíztat h szinte mindenki azt írta h a 6-7. nap volt a legrosszabb. Remélem mostmár napról napra jobb lesz!Napközben szinte elvagyok, de éjszaka arra kelni h fáj az borzasztó! Próbálokminnél többet inni h ne száradjon ki.
Úgy szeretnék újra rendesen enni meg inni! Ja és persze hajatmosni![/B]
T hogy oldottad meg hisz nem szabad hajolgatni?
Várom válaszod! -
falikasza
csendes tag
Ne izgulj, minnél hamarabb túlleszel rajta annál jobb. A helyi érzéstelenítés elvileg jobb, mert az orvosok szerint hamarabb gyógyul mint akit altatnak. Igaz h sokkal rosszabb az élmény, hisz mi akiket altattak azok nem emlékszünk semmire, ti viszont végighallgatjátok az egész műtétet. Nekem anyukám mesélte h őt 27 évesen műtötték helyi érzéstelenítéssel és az emlék az borzasztó. Végig hallotta ahogy nyírbálják a szájában az ereket, meg látta h ömlik a vére, leköpte az orvost meg ilyenek.
Szóval nem túl jó! Az bíztasson h előbb gyógyultok!
Én szerencsére mártúl vagyok rajta, csak a szenvesésen nem!
Remélem mostmár mihamarabb meggyógyulok.
Te pedig ne izgulj! -
SIRI
csendes tag
Sziasztok!
Most találtam rátok! Hát én 36 vagyok és majd 3 hónapja voltam mandulaműtéten!
Az én sztorim sem semmi! Kb 20 éve már ki akarták venni a manduláimat! Vagyis az egyik orvos igen a másik nem! Már ez is nagyon tetszett!
Na végül is a kisfiam orrmanduláját januárban kivették és gondoltam már annyit szenvedtem én is, hogy most rajtam a sor!
Kezdődött azzal, hogy az orromban mindig azt éreztem hogy tele van vízzel! Vagy mintha valami felszaladt volna és nem akar kijönni!
Orvostól-orvosig! Antibiotikum hegyek, és szinte semmit nem javult! Én kis laikus kérdeztem az egyik orvost hogy esetleg nem az orrmandulám???? Közölték, hogy biztosan nem mert az ilyen idős korban már nincsen! És láss csodát van! Ugyanis kedves ismerős gégészünk beinvitált a műtétre és már ott a korházban egy 3. orvos derítette ki , hogy nahát még mindig van!!!! Na megvolt a műtét! Altattak mert az orromban is mebt a cirkusz és az orvosom azt mondta hogy ez elég fájdalmas lesz!
A korházban minden ment simán az 5. napon hazaengedtek! Iszonyú fájdalom, éjszakai nem alvás, fülfájás! Nekem aki azt sem tudta milyen az!
Azt hittem megőrülök! És persze amit kivettek belőlem elküldték szövettanra! Még jó hogy nem mondták előre, mert szét aggodta, volna magam, míg az eredmény megjön! Az Hála Istennek jó lett.
És még mindig a nyelés nem olyan mint volt! Most is piros a már szépen visszaalakúlt ív és néha csípi még a szénsavas víz is! Vígasztaltak, hogy ez még nagyon sokáig fog tartani! Van olyan ismerősöm akinek egy éve vették ki és még mindig nem tökéletes!
Vajon meddig fog ez még tartani??? Csak nekem ilyen furcsa ez az egész??? Vagy másnak is??? -
Leila12
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a bíztatást, jól esett!
Nos, jövő csütörtökön műtenek helyi érzéstelenítéssel.Én altatásban akartam műtetni magam, de az csak nagyon sokára valósulhatott volna meg, ezért ez orvos rábeszélt a helyi érzéstelenítésre. Igazándiból elolvastam az összes hozzászólást, és ami a leginkább aggaszt az, hogy nem fogok tudni úgy együttműködni az orvossal a műtét során, ahogy kellene, és ezért mondjuk elhúzódik vagy egyéb komplikációk lépnek fel. Azért nekem az élő egyenseben "nyiszatolás" nem nagyon jön be....!
Az orvosom egyébként nagyon jó ismerősöm, kb. egy isősek is vagyunk, és talán mondhatom azt, hogy a barátom. Fogalmam sincs, hogy egy ilyen esetben ez előny, vagy hátrány!?!
Aki már túl van rajt, annak csak gratulálni tudok, mihamarabb gyógyuljatok, aki pedig sorstársam, annak nem tudok semmi bíztatót mondani! -
Trixi74
csendes tag
válasz
falikasza #222 üzenetére
Szia falikasza! Örülök, hogy gyógyulsz! Hidd el ahogy múlik majd az idő egyre jobb lesz!
Az éjszakai tünetek természetesek hiszen akkor alszol ha tudsz és nem iszol annyi folyadékot ezért kiszárad a torkod és az nagyon tud fájni. Én mondjuk aludni sem tudtam szinte semmit a fájdalomtól, csak mikor hatott a gyógyszer kicsit szundikáltam. Tehát fel a fejjel most már csak jobb lehet!Mindenkinek gyógyulást kívánok!
-
Trixi74
csendes tag
Szia Leila12! Szeretnék én is neked egy kis biztatást nyújtani! Az, hogy rátaláltál erre a topic-ra szerintem nem olyan gond mert így legalább fel tudsz készülni szinte mindenre ami rád vár. Ezt azért írom neked mert én is sok ilyen oldalt látogattam meg a műtétem előtt és feltudtam készülni szinte mindenre ami történhet, persze mindenki másként éli meg a dolgot.
Ha olvastad a történetem akkor láthatad, hogy mikor megtaláltam a megfelelő dokit nekem is elsőre azt mondta ki kell venni nincs mese, pedig csak bele nézet a számba és ennyi. Én is gondolkodtam, hogy most biztos ki e kell venni, de ha a doki úgy látta akkor csak biztos a dolgában. És mikor már túl voltam a műtéten kérdeztem tőle, hogy tényleg muszáj volt és azt mondta igen mert nagyon beteg volt a mandula. Hát azt tudom én is neked tanácsolni ha muszáj akkor vetesd ki és egy kettő túl leszel rajta aztán nem lesz vele gond. Addig is szorítok neked és ha túl leszel rajta írd majd le milyen volt. -
falikasza
csendes tag
Köszönöm szépen Trixi74 a bíztatást!
Remélem mostmár minnél hamarabb túl leszek rajta! Tegnap voltam a műtét óta először controlon és az orvos szerint gyönyörűen gyógyul. Ennek nagyon örülök csak a fájdalmam nem kisebb. Sebaj! Kibirom!
Én egyenlőre csak Cataflamot szedek mert az vált be. Igazén napi 4-nél nem merek többet beszedni, de ahozképest elég jól bírom. Éjszaka nagyon rossz,mert arra kelek h kiszakad a torkom a helyéről! Napközben elviselhető, mert ezt az állapotot nem várom meg, hanem már be is veszem a kis barátomat (fájdalomcsillapító) !
Mindenki aki épp a szenvedősidőszakban van, annak mielőbbi gyógyulást kívánok! -
falikasza
csendes tag
Leila12!
Szerintem nem túl gyors ez a dolog! Én amondó vagyok, minnél később veteted ki annál nehezebben és lassaban fog gyógyulni. Az biztos h baromira fog fájni, de inkább légy túl rajta minnél hamarabb. Én napi 4 Cataflammal és jegeléssel elég tűrhetően vagyok. Igaz ahogy kimegy a fájdalomcsillapító hatása megőrülök a fájdalomtól, de mostmár legalább a műtéten túl vagyok és már csak gógyulni kell!
Szóval én amondó vagyok, h ess rajta túl minnél hamarabb, mert késöbb csak rosszabb lesz! Légy ügyes! -
Leila12
csendes tag
Sziasztok!
Elvileg holnap kapok időpontot mandulaműtétre, de sajna rátaláltam erre a topic-ra, és teljesen elbizonytalanodtam. Eddig úgy voltam vele, hogy gyorsan kivetetem, az első két három napban fekszem, utána pedig főzök-mosok- takarítok, ellátom a két és fél éves lányomat.Ahogy olvasom, ez nem fog menni
Igazándoból az a problémám, hogy megéltem 32 évet, de talán gyermekkoromban volt begyulladva a mandulám. Idén viszont 3x egymás után. Elmentem szakorvoshoz, egyszerre mondta, hogy ezt ki kell venni. Itt azt olvasom, a többség évekig kínlódik, mire erre sor kerül. Szerintetek is gyors ez így egy kicsit? Vagy ezt tényleg lehet látni egy kukucskából?!? SOS!!!! -
Trixi74
csendes tag
válasz
falikasza #218 üzenetére
Szia falikasza! Biztos olvastad a többi beszámolót amiket itt írogatunk és abból kiderül, hogy szinte mindenkinek nagyon kellemetlen dolog ez a műtét. Elhiszem, hogy nagyon fáj, még csak pár napja, hogy műtöttek, ez szinte természetes fájdalom. Bár vannak olyanok is akik azt írják nem is is olyan vészes dolog ez a mandula dolog. Ha olvastad a hozzá szólásokat akkor biztos láttad nekem is nagyon rossz volt. Sok féle gyógyszert próbáltam, de az elején főleg a vízben oldódóak jöttek be. Azt nem tudom, hogy a Cataflamból menyit szabad be venni, mert én ezzel nem nagyon foglalkoztam, csak azzal, hogy a fájdalom elviselhető legyen. Általában azt mondják, hogy napi 3-4 db gyógyszert szabad be venni, de én volt, hogy 6-darabot is be vettem és szerencsére semmi bajom nem lett tőle.
Nem tudom tudtam e segíteni kicsit neked, de jobbulást és mielőbbi gyógyulást kívánok! -
falikasza
csendes tag
Sziasztok!
Nekem 4 napja vették ki az orr és a garat mandulámat egyszerre. Altattak, szóval a műtétről nincs rossz tapasztalatom. A fájdalom viszont brutális. Nekem nagyon magas a fájdalomküszöböm és azthittem sokkal jobban fogom viselni, de ez borzasztó
Vért izzadok a fájdalomtól! Én Cataflant szedek, amikor hat akkor baromi jól vagyok, de nagyon lassan fejt ki a hatását. Több mint egy óra után kezd csak enyhülni a fájdalmam. Nekem is inkább csak az egyik oldal fáj és iszonyatosan sugárzik a fülemre a fájdalom.Borzasztó!
Mennyit lehet szedni a Cataflanból naponta?
Öülnék ha valaki hzzászolna a levelemhez. Aki műtét elött áll aztpedig nem akarom elkeseríteni, de nagyon gáz lesz!
Aki pedig velem együtt szenved otthon, annak mielőbbi gyógyulást kívánok! -
Trixi74
csendes tag
Szia lia25!
Nekem több mint egy hónapja vették ki a manduláim, de ha jól emlékszem nekem is volt ilyesféle tünetem. Én arra tippeltem saját magamnál, hogy a sok lepedék ami a sebre tapad, esetleg pépes kaja/puding stb./ azt éreztem szerintem. Lehet, hogy te is azt érzed.
Ha meg próbálsz kicsit szilárdabbat enni lehet, hogy jobb lesz. Öblögetőt nem tudok rá, én nem csináltam vele semmit elmúlt magától.
Gyógyulást kívánok! -
lia25
újonc
Sziasztok,
Nekem hétfőn vették ki a torokmandulámat (6 napja( tegnap meg tegnapelőtt már egész jól voltam most viszont baromira fáj, olyan mintha lógna le róla egy nagy seb!! Ez lehetséges?
Nincs esetleg valami öblögető ami segít? Valakinek valami jó tippje?Előre is köszi!
-
Trixi74
csendes tag
válasz
Fókalány #212 üzenetére
Szia Fókalány!
Biztos olvastad az én történetemet is és hát nekem sem volt könnyű dolog az a fránya mandula műtét.Nekem már egy hónapja, hogy ki vették a manduláimat, de még most is fájdogál a helye.
A gyógyszerekről csak annyit, hogy én is elég nagy adagban szedtem őket és próbáltam minél változatosabb gyógyszereket kipróbálni. Nekem is lement a napi 6-db. Tudom nem jó ennyi gyógyszert szedni, de a fájdalmat még rosszabb elviselni.Én ezeket a gyógyszereket próbáltam: Aflamin Rapid, Spedifen garnulátum, Cataflam-v, Donalgin, Advil ultra, Algopiryn. Nekem is a jobb mandulám jobban fájt és még most is csúnyább mint a másik.
Mondjuk nekem a műtét előtt is a jobb mandulám volt a kritikusabb a másikat nem is láttam ha bele néztem a számba. Ez a Fej, fül fájdalom nálam is így volt, de idővel jobb lesz hidd el!
Addig is kitartás, és mielőbbi gyógyulást kívánok!
-
Fókalány
újonc
Sziasztok,
krisztusi korban lévő, kétgyermekes családnyanya vagyok. 8 napja vették ki a torokmandulámat, mert egyéb betegség miatti góckeresés ezt mutatta a legnagyobb gócnak a szervezetemben. Az alapbetegség persze (sarcoidosis - és sehol egy dr. House?! - ez az én formám), mint időközben kiderült, nem ettől volt, de mivel később szteroidot kell szednem, ami amúgy is lepadlózza az immunrendszert, így jobb, hogy kikerült a képből a randa mandula (ami bármikor belobbanhatott volna). Mondom én ezt most, a fájdalomcsillapító hatása alatt vígan
(na nem is olyan vígan).
Bevallom teljesen nőiesen: napi átlag 6 fájdalomcsillapítóval húztam ki idáig (éjjel Flector, mert mást nem tudtam lenyelni, nappal Cataflam) - tudom, hogy gyomorvérzés, meg stb rémképek, de aki ezen átesett, és nem a legszerencsésebb fakírok közé tartozik, az tudja, hogy nem alaptalan a vakmerőségem, amellyel bekapkodtam említett enyhítőszereket (egyébiránt 5 féle fájdalomcsillapítót próbáltam ki-ezek váltak be legjobban).
A szüléseim elég kemények voltak, de azon túl van az ember 1 napon belül - itt a fájdalom elmúlása beláthatatlan ködbe vész......
A legrosszabb az egészben, hogy 8 hónapos a kisebbik gyermekem, és meg sem emelhetem, mert 10 kiló. Mondjuk, az elmúlt másfél hónapban 3 hetet voltam kórházban - most legalább nézhetem az édes pofiját. De nagyon elgalandoztam....
Kérdésem Felétek, drága segítőkész Fórumtársak: a bal mandulám helye teljesen OK már 3 napja, de a jobb, az pokolian fáj és iszonyú intenzitással sugárzik a fülembe. Borzasztó a fájdalom.
Létezik ilyen, hogy nem egyformán gyógyul a két heg?
Ha valakinek van hasonló tapasztalata, kérem, írja meg!
Aki mműtét előtt áll, még azt mondhatom bátorításul, hogy azóta nekem normalizálódott a pulzusom, ami korábban 90-100 körül alakult. -
*Csibi*
csendes tag
Sziasztok!
én is elégggéé szenvedtem vele, 2x is bevérzett a torkom, nagyon sokat voltam kórházban, de ki lehet bírni nem annyira rossz (így utólag) és én AZÓTA NEM LETTEM BETEG....3-4 hete vették ki,előtte 3-4 hét alatt legalább 2x beteg voltam!most meg semmi, pedig nem is vigyázok vagy ilyenek....szóval nekem még így is megérte azt hiszem
tehát persze akkor elég rossz volt, de szerintem jobb így szóval ha azt mondják ki kell venni, akkor hajrá!!!nekem minden lehető legrosszabb benne volt és így is tényleg megéri
fel a fejjel mindenkinek aki még előtte áll!!
csibi -
Trixi74
csendes tag
Szia nat! Mai napig nem derült ki mitől volt sós íz problémám, mert a doki szerint a mandula kivételétől nem lehet.
Az arcüreggyulladásom a CT szerint még mindig meg van, de a doki azt mondta rendben van minden pedig meg sem vizsgált. Hát ez van!
A sós íz probléma még mindig meg van,de már nem olyan kínos vagy csak meg szoktam már.Most már így egy hónap elteltével sokkal jobb a helyzet, de szerintem még hónapok kellenek még újból a régi leszek.
Mindenkinek gyógyulást kívánok! -
Trixi74
csendes tag
válasz
frame>24 #207 üzenetére
Szia frame>24! Irtad, hogy készülsz ki vetetni a manduláidat. Nem tudom ez már meg történt vagy még mindig csak tervezed? Nekem nagyon nehéz volt, de nem mindenkinek ilyen rossz.
Biztos olvastad, hogy van aki azért jobban viseli a dolgot. Én holnap leszek egy hónapos és már sokkal jobban vagyok, de azért még vannak nem kellemes tüneteim.
Ha nagyon muszáj akkor ki kell venni nincs mese!
Egy dolgot nagyon meg tanultam az egész történethez a legfontosabb dolog a türelem! Mert az idő nagy úr!Türelmesnek kell lenni ami nem könnyű legalábbis nekem nem volt az!
Majd írd le ha már túl vagy rajta. -
frame>24
addikt
Jaj Istenem, jaj istenem!
Én épp mostanság készülök kivetetni a mandulámat, merthogy állandóan begyullad, és nem egy nagy poén évente szinte az összes influenzajárványt elkapni. Még nem ástam bele magam a témába, meg ebbe a topikba se, annyit hallottam, hogy felnőtteknél a komplikációk esélye nagyobb.
A történetedet olvasva szinte megfájdult a torkom, és érzem, hogy gyengülök (pszichés hatás)
Hát, nem mondom, hogy most felbátorodtam...
Gyógyulást kívánok! -
Trixi74
csendes tag
Sziasztok!
Én egy 34-éves nő vagyok, és gondoltam leírom az én történetem hátha jól jön valakinek.
Egy évig húzódó mandulaproblémám volt. Ez azt jelenti, hogy nem fájt a mandulám, de állandóan teli volt olyan fehér kemény valamivel, ami nagyon kellemetlen tudott lenni.
Nyelésnél főleg. Elmentem hát vele a körzetimhez, de ő nem látott semmit, és ez így ment egy darabig. Aztán gondoltam egyet és felkerestem egy fül orr gégészt, ő kinyomta a mandulámból azt a fehér valamit és azt mondta ki kell venni mert ezen már nem segít semmi más. Persze megijedtem rendesen, de a gond az volt, hogy nem szerettem volna abba a kórházba befeküdni ahová küldtek volna és így ennyibe maradt a dolog. Majd ahogy telt az idő egyre kellemetlenebb lett, aztán már magamnak próbáltam kipiszkálni, de mindig vissza jött.
Elmentem hát egy másik helyre egy másik orvoshoz ráadásul már beutalóval amin rajta volt mi is a panaszom, azt a választ kaptam nincs semmi baja a mandulámnak, de ha minden képen szeretném ki lehet venni. Hát ekkor már nagyon ki voltam, telt múlt az idő és nem javult a helyzet, de mitől is javult volna. Elmentem hát a fogorvoshoz nézze már meg nekem szerinte ki e kell venni vagy nem, /azért mentem hozzá mert ő jobban megtudja vizsgálni és nagyon rendes doki/ Ő azt mondta nincs mese ezt ki kell venni mert tiszta góc és később nagyobb bajom is lehet. Hát így kerültem végül megint abba a kórházba ahol egyszer már azt mondták nem kell ki venni mert nincs baj. Most egy másik orvoshoz mentem magán rendelésre. Ahogy belenézett a számba rögtön mondta ezt sürgősen ki kell venni mert időzített bombaként üzemel már. Tehát a doki szerint tiszta góc volt a mandulám. Igy kaptam is időpontot április 7-re. Előtte már sok ilyen és hasonló cikket olvastam itt, de a félelem és a bizonytalanság teljesen kikészített. Jöttek a kötelező vizsgálatok, vérvétel stb. én magasvérnyomásos vagyok és az egyik szívkamrám egy újjnyival nagyobb és féltem ez gond lesz, de nem volt az. Viszont az altató doki azt mondta nem kell antibiotikumot kapnom minek az nekem. Gondoltam hát jó biztos tudja a dolgát. Jött a műtét napja a dokim is úgy döntött nem kell kapnom antibiotikumot. A műtét elött kaptam valami nyugtatót és aztán vittek is a műtőbe. Féltem nagyon mondanom sem kell, hogy fel e ébredek mert altatásban csinálták én úgy kértem mert elég izgulós fajta vagyok.Volt már életem során nem is egy műtétem és egy pár igen fájdalmas vizsgálatom, de most nem tudtam mire válalkoztam. Tehát a műtőben le szíjaztak rendesen és kaptam az altatógázt nem sokat szívhattam belőle mert aztán már csak azt tudom betoltak valami figyelőbe és ott félig kábán össze vissza beszéltem, hogy ez nem is fáj meg ilyenek és közben a vér meg dőlt belőlem én meg szorgosan nyeltem. Vissza vittek a szobámban és mondták ne beszéljek csak csurgassam a véres nyálam, persze én nyeltem még akkor is szorgalmasan és éreztem már igen igen fáj. Majd jött a nővér egy szem gyógyszerrel és egy pohár teával, hogy igyam meg, ha lehet mindet. Szót is fogattam és mind megittam, persze nagy kínok közepette. Ott hagyott nekem egy kancsó teát és azt mondta ezt estig igyam meg mind. Szép lassan iszogattam. Szörnyű volt a fájdalom, de tudtam mindent úgy kell csinálnom ahogy mondják mert akkor talán nem lesz nagy baj. Állandóan jöttek és vizes borogatást tettek a nyakamra, hogy úgy majd jobb lesz. Kínlódtam mert közben már nagyon éhes voltam, de persze nem ehettem és wc-re is csak tólókocsiban toltak ki.Este felé már annyira hányingerem volt, hogy kaptam szúrít a popónba nehogy hányak.
Persze szinte semmit nem aludtam az éjjel mert közben az orromból valami bűzős véres víz szerű fojt ki. Nagyon kellemetlen volt. Szóltam is az éjszakás nővérnek, hogy folyik az orrom, de ő azt mondta majd szóljak a dokinak. Másnap hajnalban mondta a nővér már ehetek, de ha lehet ne pudingot egyek hanem kenyeret. Gondoltam jó hátha lebírom nyelni akkor jöhet. Teljesen leizzadtam mire pár falatot megettem belőle. Inkább tovább próbálkoztam a pudinggal az legalább csúszott igaz az is csak teával. Pokoli volt a helyzet, nagyon fájt a nyelés és még az orromból is íszonyú bűzős víz folyt ki, egyenesen a kajámba, mert hát nem tudtam mindig olyan gyorsan oda kapni a zsebkendőért. Szóltam is a dokinak mi lehet ez és csináljon valamit, erre ő biztos valami megfázás szerű lehet ez. Én tudtam, hogy nem megfázás mert az nem ilyen. Ültem a szobámban és folyattam az orrom, jött a nővér és végre érezte azt a bűzt és látta is, hogy folyik. Szólt a dokinak és másnap elküldtek rögenre ahol az eredmény arcüreggyulladás lett. Mindenki értetlenül állt a helyzet elött mert ilyen még nem fordult elő egy mandulaműtét után. Kaptam antibiotikumot vénásan amit megjegyzek többek szerint már a műtét elött meg kellett volna kapnom, mert ahogy hallottam a gócos mandula kivételénél valami szét szórodott a véráramba és ettől lett a gyulladás. Ez még nem bizonyitott tény mert persze mindenki mossa kezeit. Végre haza engedtek, de persze elötte még felszúrták az egyik felét az arcomnak és kimosták, nagyon bűzös víz jött ki belöle. A napjaim itthon tea + fájdalomcsillapitó /kb.6 db/ + jég a nyakra így teltek, és persze éjszaka csak ültem az ágy szélén és vártam, hogy reggel legyen aludni nem tudtam a fájdalomtól. Már alig vártam ,hogy leteljen a két hét amit mondtak, hogy utána már jobb lesz és ehetek rendesen meg ilyenek. Hát eljött a nagy nap és letelt a két hét a fájdalom már tűrhető nem kell gyógyszer sem jég, de az evés még mindig nem az igazi. Már három napja, hogy letelt az a kritikus két hét a sebem még nem gyógyult meg rendesen és enni is csak keveset tudok, de ami a legrosszabb, hogy nem érzem az ízeket. Mindent sósnak érzek még a nyálam is sós, és a sima víz is kesernyés és sós, szárad a szám, de nagyon és ha nyelek még érzem nincs rendben. Teljesen megőrít ez az érzés mert már alig vártam, hogy ismét jókat falatozhassak és nem tudok mert olyan mintha szódabikarbónát nyeltem volna. A csoki is
sós. Nem tudom ez normális e!? 30-án kell mennem CT.re az arcommal és utána megkeresem a dokit ha addig nem lesz jobb megkérdezem miért van ez és meddig lesz igy . Hát körülbelül ennyi az én történetem, mindent összegezve nagyon rossz volt és ha még egyszer lenne mandulám lehet, hogy nem vetetném ki. Ha esetleg valakinek hasonló tünetei vannak ezzel a sós, ízetlen dologgal írja meg.
Mindenkinek gyógyulást kívánok! -
Jocc25
tag
Nekem most kapták ki 5 napja.
Nem altattak,de nem is baj nem éreztem semmit.
Viszont így visszagondolva horror.Az uttánna való napokat fölcserélném még 5 mandulaműtétre
Mióta kiment az érzéstelenítő azóta fáj a torkom is meg a fülem, de nagyon.
A legrosszabb az első nap mikor a nyálam nyulós volt még ha akartam volna se tudtam lenyelni.A flector tényleg nagyon jó,3-at lehet szedni belőle és kb 6 órát hat,tehát be kell osztani, hogy mikor fájjon.
Azért látogattam ide mert arra voltam kivácsi,hogy mindenkinek ennyire fáj?
Ja és hogy meddig fog ez még taratani,de sajna semmi biztatót nem olvastam.
Még min egy 7
Mindenkinek jobbulást,a mütéttöl meg ne féljen senki az a legkevesebb -
*Csibi*
csendes tag
ÁÁ..most értem haza kórházból mert tegnapelőtt bevérzett
nagyon nagyon rossz volt 4 órán keresztül ömlött belőle a vér csomó vénás szurit kaptam meg megkkíííínoztak dde nem állt el sehogy úgyhogy meg kellett megint műteni!
most minden kezdődik elölről...remélem több ilyen nem lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED monitor topik
- Külpolitika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest