Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) alicike válasza Andika81 (#1698) üzenetére


alicike
csendes tag

Az altatásból nekem csak az a rész volt rossz,mikor a maszkot rámrakta,mert becsaptak,azt mondták,csak oxigén lesz,de aztán mikor megcsapott a szaga,kérdeztem a dokitól,mi ez,és mondt a nevét,hogy mivel van keverve :(( de kettö szipálokás,aztán már se kép se hang!!!!ne izgulj!!!!! :K :K :K

[ Szerkesztve ]

(#1702) rovar1


rovar1
csendes tag

ma vagyok 2 hetes. szájszárazságon és a kellemetlen leheleten kívül semmi bajom.
evés:már pár napja mindent eszek, csipőset még nem próbáltam.
ivás:1 héten belül már söröztem, múlt héten pedig már töményet is ittam, nem is keveset. érdekes viszont, hogy néhány ital nagyon csípett: pl ananászlé és a pezsgőtabletták

aki előtte áll, annak javaslom, hogy 7-8 napig készüljön fel fájdalomcsillapítóval. utána már semmi. jövő héten már sportolni is fogok! nem kondi, de a futás már nagyon hiányzik

Azért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)

(#1703) lewis713


lewis713
újonc

Sziasztok!

Beleolvastam a fóumba és eléggé elborzadtam. Mostanában nagyon sokat kinlódok a torkommal és a mandulámmal meg a fülemmel . Állandóan begyulladnak.
Nekem eddig nem mondta a doki, akihez eddig járok, hogy ki kéne venni a törött orromat sem akarta megműteni mert szerinte csak allergiám van és minden áron hallókészüléket akar rámsózni. Voltam egyszer egy másik dokinál is aki azt mondta, hogy hatalmas manduláim vannak.
Biztos ami biztos elmentem egy harmadikhoz is aki meg azt írta a leleteimre, hogy nincs is mandulám. (Tuti, hogy nem volt gyerekkoromban mandula műtétem arra azért emlékeznék)
A fej arc és torokfájdalmak mellet egyre többször vannak izületi fájdalmim (könyök, térd lábfej) ezért reménykedek abban, hogy a mandulámmal lenne gondom és én ezért szeretném kivetetni. 36 éves vagyok és az utóbbi három évben többet vagyok beteg mint amennyit nem. Nem tudtok Pesten egy gégészt ajánlani akivel értelmesen át tudnám beszélni ezt és pontot tehetnék a dolog végére?

Mindenkinek jobbulást.

(#1704) tunci125 válasza lewis713 (#1703) üzenetére


tunci125
csendes tag

Szia!
Van a neten egy www.orvostudakozo.hu ( ha belépsz bal oldalon van, hogy orvos válaszol arra rákattintasz és már fel is jönnek az orvosok) oldal ahol regisztráció nélkül tudsz orvosokkal beszélni. Van ott egy Dr. Bazonyi Miklós fül orr gégész aki elég elismert szakember. Azt hiszem pesti, de nem mernék rá megesküdni, de nézd meg ő biztosan segít és ad tanácsot, hogy mit csinálj. 1-2 nap alatt mindig válaszol. Nagyon rendes és korrekt ember. Nekem ő segített sok mindenben így neten keresztül műtét előtt és után is, mert az én orvosom jó szakember csak nem egy közlékeny típus inkább menekül a személyes beszélgetések elől. Megműt és kész. Semmi jó tanács vagy segítség, hogy mit hogy kellene vagy mi lenne a jó.
Sok sikert.

[ Szerkesztve ]

(#1705) alicike


alicike
csendes tag

Úgy látom mostanság senkinek nemveszik ki a manduláját,nagyon nem ir ide senki :U

(#1706) Dérné


Dérné
csendes tag

Sziasztok! Nos én 27 éves vagyok és 14-én lesz végre a nagy nap! Nagyon izgulok már most. Pénteken megyek az altatósorvoshoz a papírokkal... Már most nem tudok éjszakánként normálisan aludni! Nagyon szeretnék végre túl lenni rajta! Remélem elmúlik a többi hülye tünetem is(ízületi fájdalmak, hasmenés, idegesség, fáradtság, fura kiütések). És egyáltalán nem nyugtat meg amiket itt olvastam! Sőt... De csak nem lesz annyira gáz! Az altatástól félek igazáz, azt hiszem. Bár már altattak, mert volt vakbélműtétem. De arra nem tudtam készülni, mert hirtelen történt minden. Most meg már teljesen rá vagyok parázva! Remélem előkerül valaki, aki most van ebben a helyzetben és tudunk beszélgetni....

(#1707) Andika12U


Andika12U
újonc

Sziasztok Andika 81 vagyok a gerinc műtött,nem bírtam belépni,így újra regisztráltam.
Szóval 8. napot taposom,kimaradt pár nap.A műtét sajnos nekem nem jött össze,bevéreztem utána,és megpróbálták elsütni meg egy tampont bele varni,ez tartott kb 1 órát,amikor is megint elkezdett ömleni a számból a vér,irány a műtő,altatás stb,bevartak egy tampont amit 2 nap után szedtek ki.Nekem nem volt olyan nap hogy nem fájt,talán 2 napja,hogy tudok aludni,de reggel eléggé fájdalmasan ébredek.Ez a fehér izé ez marad rajta?A nagyja jobb oldat levált,ott már csak ilyen vékony fehér réteg van a tetején és bent a lyukban.A bal oldalt viszont,van még olyan mint a takony,eszek,iszok sokat,de nem nagyon akar lejönni,de ami aggaszt,hogy a takony izé mögött valami piroslik,olyan mint az ér,pénteke megyek kontrolra,nagyon félek,hogy valami gáz van.Szerintetek?

(#1708) ezeregy


ezeregy
csendes tag

20 évesen mandulaműtét.. szerintetek mennyi időbe telik majd a lábadozás?

(#1709) rovar1 válasza ezeregy (#1708) üzenetére


rovar1
csendes tag

mire gondolsz?
mit értesz pontosan lábadozáson?

Azért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)

(#1710) Dérné


Dérné
csendes tag

Holnap megyek az aneszteziológushoz... Nemsokára csütörtök(már csak egy hét). :Y

(#1711) rovar1 válasza Dérné (#1710) üzenetére


rovar1
csendes tag

cataflam V legyen nálad egy pár napig és 2 hét múlva nem is fogsz rá emlékezni

[ Szerkesztve ]

Azért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)

(#1712) alicike válasza Andika12U (#1707) üzenetére


alicike
csendes tag

Szia!nincs gáz,ne félj!nekem is ott csüngött,mindig azt hittem na most leviszi a kaja,de nem,de majd szépen apránként,én ma voltam orvosnál,az utóbajaimmal,az orromon miután levált a lepedék,stb,visszajött a folyadék,leves..most már javul,és a doktornő is megnyugtatott,hogy ez azért van,mert sokára vált le a lepedék,nekem a két hetes kontrollnál,még a nagy része ott volt :(

(#1713) alicike válasza ezeregy (#1708) üzenetére


alicike
csendes tag

Szerintem nem lesz olyan gáz,én harminc vagyok,műtét után,3 hétig voltam táppénzen,akkora vált le a lepedék :((( szerintem Neked minusz egy hét ;) ;)

(#1714) verooo


verooo
újonc

sziasztok! lenne egy fontos kerdesem! 3 hete mutottek engem is mandulaval...3 ik hetben nekifogtam ujbol cigizni..szeretnem tudni h lehet valami kovetkezmeny? meg nincs teljesen begyogyulva,d tudok rendesen enni meg minden. elore is koszonom!

(#1715) tunci125 válasza ezeregy (#1708) üzenetére


tunci125
csendes tag

A lábadozás általában egyéni. Van akinek 2 hét van akinek 2 hónap. Ne hagyd el magad és akkor hamarabb gyógyulsz. Az elején vigyázz rá nagyon sokat igyál ( minimum 3-4 liter) és gyakran, egyél gyakran keveset és akkor hamar gyógyul.

(#1716) Andika12U


Andika12U
újonc

Sziasztok!
11.napon vagyok innen már csak jobb lehet :C .1 szem catafam V veszek be 1 nap ketté töröm és felet reggel,felet este veszek be,így már kibírom.Remélem nem kell már sokáig szedni,a gyógyszert.De azért elvagyok keseredve mert a gyulladás nem ment még ki a keresztcsontomból,van ott egy gyulladt csomó amitől fáj a fenekem ha járkálok meg a farokcsontom ha ráülök,ugye még elmúlhat,tudom nem megy minden gyorsan de már olyan jó lenne....Egyébként tele volt kívül- belül a mandulám folyékony és száraz tüszőkkel,elég csúnya volt.Eddig csak azt tapasztaltam mióta kivették,hogy megszűnt a dugulás az orromban.

(#1717) tunci125 válasza Andika12U (#1707) üzenetére


tunci125
csendes tag

Ne izgulj. Kitartás nem lesz semmi gond. Már csak egy pár napés egészen jól leszel. Sokáig fogod érezni még de már nem lesz vészes. Engem 2 hónapja műtöttek de néha ha ásítok vagy nagyobbat hapcizok vagy köhögök még mindig feszül egy kicsit. De nem vészes. Én kb. a 8.-9. naptól nem szedtem gyógyszert sem. De viszont a babarágó (orbit)sokat segített. Termeli a nyálat és nem szárad ki.
Kitartást

(#1718) korona121


korona121
csendes tag

Sziasztok!
Valószínűleg mandulaműtétem lesz. Még a konkrét időpontot nem tudom, de az szinte biztos, hogy műteni kell. Kicsit félek, mert már 37 éves vagyok és két kicsi gyermekem van. Annyit tudok előre, hogy választható az altatás. Megpróbálok tőletek erőt meríteni, de tényleg be vagyok tojva. A műtéttől is félek és attól, mennyire fog fájni.

(#1719) korona121


korona121
csendes tag

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a műtét után mikor múlik el az erős szájszag, illetve, hogy hajhullás esetén mikortól már nem hullik a haj? Visszanő a haj teljes mennyisége?
Kérek mindenit, hogy aki tud erről valamit, írjon.
Nagyon szépen köszönöm.

Mindenkinek gyógyulást kívánok!

(#1720) dajani


dajani
tag

Sziasztok.

Nekem 2 évvel ezelőtt 26 évesen vették ki a mandulámat. Annyira be voltak gyulladva, hogy a szakrendelőből már haza sem engedtek, hanem egyből az osztályra vittek és még aznap megműtöttek.
Helyi érzéstelenítéssel ébren műtöttek(altatást nem is említettek), ami persze nem volt épp fájdalom mentes, mivel gyulladásnál nem hat teljesen az érzéstelenítő. Műtét alatt éreztem minden vágást, ahogy cincálják, tépik ki mandulám darabjait. Többször öklendeztem is.
Műtét után visszakísértek, a folyosón majd össze estem, úgy támogatott meg végül az ápoló. Lefektettek és egyből elaludtam a kimerültségtől és a beadott gyógyszerektől. Pár órával később eszméltem, gócot éreztem a torkomban, a számban, rossz volt nyelni és sűrű köhögési ingeren volt. Persze köhögni tilos volt nehogy felszakadjon és vérezzen.
Sokáig csak pépeset ehettem, csak pépes ennivalót adtak a kórházban. Ekkor utáltam meg a törtkrumplit.
Pár nap elteltével összeállt véres nyálkát öklendeztem fel, de utána már tisztának éreztem a torkom és a szám, újra tudtam rendesen nyelni és semmi sem irritálta a torkom már.
Azóta nem kapom el állandóan a náthát, nem gyullad be a mandulám(mivel már nincs) mint régen.
Túl lehet élni, nekem ettől sokkal rosszabb volt az orrsövény műtétem, meg mikor a vesekövemmel szenvedtem.

(#1721) Vercsike válasza korona121 (#1719) üzenetére


Vercsike
csendes tag

Szia! Nekem hajhullás miatt vették ki a manduláim, kedden lesz 7 hete! Én úgy tudom, hogy akár fél évbe is bele telhet amíg újra elkezd nőni a haj. Műtét után nekem újra nagyon megindult a hajhullás, doki szerint ez azért jó, mert így valószínű hogy tényleg mandula miatt volt. Még most is hullik, sajnos még nem javul... igyekszem türelmes lenni :)

(#1722) korona121


korona121
csendes tag

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a választ. Azt szeretném még kérdezni, hogy miért jó az, hogy újból hullik a haj a mandulaműtét után? Ha hullik és hullik és hullik, mikor áll meg a hullás és mikor kezd újra éledni a szervezet? kicsit elkeseredtem azon, amit írtál, mert ezek szerint ez még egy ideig nem javul.
Abban reménykedtem, hogy hipp-hopp megműttetem magam (3 hét múlva) és ripsz-ropsz elmúlik minden rossz ami evvel együtt járt. Többek között a rossz és erős szájszag és a hajhullás. most egy kicsit ez szertefoszlott.
Kérlek, ha bekövetkezne pozitív változás a hajaddal kapcsolatosan, kérlek írd meg.
Köszönettel korona121

Mindenkinek jobbulást és kitartást kívánok!

(#1723) bfkinga


bfkinga
újonc

sziasztok. 4. napos vagyok műtét után semmi nem fáj én leszek az egyetlen aki nem fogyok majd egy kilót sem:)

(#1724) Dérné válasza rovar1 (#1711) üzenetére


Dérné
csendes tag

:F Halihó! Holnap megyek kórlap írásra, aztán csütörtökön végre túl leszek ezen az egészen! Nagyon be vagyok ..arva. Félek a műtéttől! Jó lenne már mandula nélkül! Irattam már Cataflam V-t, felkészültem...

(#1725) tunci125 válasza Dérné (#1724) üzenetére


tunci125
csendes tag

Nem kell besz....ni nem lesz semmi baj. Hátha utána hamar elmúlnak a panaszaid.
Sok sikert és fájdalommentes napokat.

(#1726) Dérné válasza tunci125 (#1725) üzenetére


Dérné
csendes tag

Szia! Nos csütörtökün megműtöttek és ma már haza is jöhettem! Hát nem mondom, hogy nem fáj, de 4-5 cataflammal elvagyok! Remélem, ha sokat pihenek a bevérzést is megúszom! Attól még azért nagyon félek!Ma már ettem is! Éjjel pedig végre nyugodtan allhatok! Iszonyatosan horkolt a szobatársam! Nyugtatót kellett bevennem, annyira kiborított, hogy nem tudok pihenni! De mostmár végre minden jó lesz remélem! :DD

(#1727) tunci125 válasza Dérné (#1726) üzenetére


tunci125
csendes tag

Szia! Minden rendben lesz ha vigyázol magadra. Igyál nagyon sokat. Én napi 5-6 liter vizet és teát ittam.Ha nem szárad ki akkor nem fáj annyira. Sűrün igyál keveset. Sokkal jobb akkor. Illetve ahogy már többször írtam itt a fórumon egy pár nap múlva próbáld meg a baba orbit rágót. Nyálat termel és hamarabb lejön a lepedék. Csodákra képes.
Gyógyulást.

(#1728) korona121


korona121
csendes tag

Sziasztok!
Kicsit félek, mert húsvét utáni kedden műtenek a Szt. Imre kórházban, altatásban. Van esetleg valaki, akit ott műtöttek és szeretné megosztani a tapasztalatát? Előre is köszönöm, hogy írtok.
Még szeretném megkérdezni, hogy mi is az a szájzár? Most hallottam az egyik ismerősömtől, hogy a közeli rokona szájzárat kapott a műtét után. Kicsit parázom attól, hogy esetleg nekem is lesz. Mikor alakulhat ez ki és hogyan lehet megakadályozni, hogy ne legyen?
Nagyon szépen kérek mindenit, hogy írjatok.
Mindenkinek jobbulást és gyógyulgatást!

(#1729) Dérné válasza korona121 (#1728) üzenetére


Dérné
csendes tag

Szia! Engem 14-ém műtöttek altatásban! Nagyon be voltam tojva! De hidd el, nem olyan vészes a dolog! A műtét utáni napot töltöttem a kórházban, 2éjszakát! Ezt tulajdonképpen én végig aludtam! A sok fájdalomcsillapító miatt! Nekem napi 4db gyoygit adtak, nekekm ez kevés volt! Zugba még +2-t szedtem mellé, mert muszály volt! Nekem nagyon fájt! Én 27éves vagyok és elég alacsony a fájdalomküszöböm! Lehet neked nem lesz ilyen vészes! Azért vigyélmagadnak pluszba gyogyit! Inkább legyen! Az a biztos! 2 nap után hazaengedtek. Nekem addigra lett szájzáram! Elég kellemetlen, de ha nem erőlteted hamar elmúlik! Az csupán annyi, hogy nem tudod kinyitni a szádat! Nekem a banán is csak félbe vágva fért be! Szájzár a műtét közben használt szájterpesztől alakulhat ki! Tudod azzal tartják kitátva a szádat, hogy bele férjenek! Miután hazajöttem már ettem kenyér belet gépsonkával, meg levessel! Én ma vagyok 5 napos! Nekem már csak az éjszakák vészesek, de azok nagyon! Számomra a fülfájás a legrosszabb!! Pihenj és igyál sokat! Ja és rágj baba rágót! Nekem ma reggel már elkezdett leválni a seb is! Remélem megúszom mindenféle bevérzés nélkül! Neked pedig nyugi! Nem olyan vészes! Ha van még kérdésed én szívesen válaszolok, ha tudok! :))

(#1730) Atapi válasza korona121 (#1728) üzenetére


Atapi
senior tag

csak annyival egészíteném ki az előttem szólót, hogy a szájzár nem csak a száj szétfeszítésétől alakulhat ki. nekem helyi érzéstelenítéssel volt a műtétem, és nekem is kialakult, pedig nem volt nagyon feszegetve a szám (legalábbis nem éreztem úgy, de persze annyi fájdalomcsillapító mellett ez nem biztos, hogy releváns), a dokim szerint egyszerűen a fájdalomtól alakult ki, fene tudja.
mindenesetre nem olyan vészes átélni, mint amilyennek hangzik. egyszerűen nem tudod annyira kinyitni a szádat, mint normál esetben. nekem egy szelet kenyér sem fért be úgy a számba anno, hogy nem feszegettem kicsit nagyobbra, de ez a kis feszegetés nem fájt, meg nem kellett nagyon erőltetni, gyakorlatilag csak lejjebb kellett kicsit nyomnom az állkapcsom, hogy beférjen a kaja. (persze nagyra feszegetéssel se tudod kinyitni, avagy az fájt...) aztán menet közben szép lassan elmúlt. szóval ettől ne parázz, pont eléggé fog fájni a a mandulád helyén a seb ahhoz, hogy egy kis szájzár már meg se kottyanjon :B

(#1731) korona121 válasza Dérné (#1729) üzenetére


korona121
csendes tag

Szia Dérné!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. azt nem írom, hogy megnyugodtam, de legalább fel tudok rá készülni, hogy még ez is csatlakozik hozzám, amikor hazajövök. Írtad, hogy akkor 5 napos voltál. Mikorra múlt el a szájzárad a 2. naphoz képest? A rágó rásegített, hogy hamarabb elmúljon a szájzár? Vagy esetleg az inkább azt segíti, hogy hamarabb leessen a seb? Ma megyek a műtét előtti vizsgálatokra: EKG, vérvétel, megbeszélések stb.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy miért voltál 2 napot a kórházban? A dokim azt mondta, hogy műtét aznap, másnap hazamanatel. Mindenesetre szeretném, ha nem csak 1 napot aludhatnék a kórházban. Ma megpróbálom a dokimat meggyőzni, hogy legalább 2-3 napot maradhassak. Fő a biztonság.

(#1732) Dérné válasza korona121 (#1731) üzenetére


Dérné
csendes tag

Szia! Örülök,hogy tudtam segíteni! Nekem a szájzár csupán 1-1,5 nap volt! De ez mindenkinél más és más!! Szerintem a rágó sokat segített, lazította a megfeszült izmokat! A seb leválásban is úgy néz ki, hogy segít, de még csak a mai a 6. napom! Már tegnap óta apró db-okban válik le a sebem. Az biztos, hogy a rágó miatt nehezebben szárad ki és kevésbé fáj! Első nap azért szerintem még ne rágózz! Nekem azt mondta a dokim, hogy altatás után 48 órát bent tartanak megfigyelésre, én ezért voltam 2 napot!

(#1733) korona121 válasza Dérné (#1732) üzenetére


korona121
csendes tag

Szia!
Most jöttem haza a dokitól. Azt mondta, hogy műtét után fél év minimum, mire kiderül, hogy valójában ettől hullik ki a hajam. Szerinte ez egyáltalán nem biztos. Mindenképpen türelmesek kell lenni, csak ez egy kicsit nehéz.
Pénteken felhívtam a dokit telefonon, hogy mikorra menjek be hozzá. A kért időpontra ott voltam. Már 11 óra körül járt az idő (1 órája váratott éhgyomorra), mire kegyeskedett megjelenni. Én addigra már nagyon ideges és éhes voltam. Ráadásul egyik barátja is kereste, aki természetesen előttem szeretett volna bepofátlankodni. Ezt már a doki is észrevette és szólt, hogy éhgyomorra vagyok és még vért kell venni.
Holnap újból bemegyek a kórházba, mert az altatóorvossal még nem lehetett találkozni, mert nincs véréredményem. Szóval holnap folyt. köv.
Nagyon nehéz türelmesnek lenni, mikor az érzem, hogy ez a műtét rajtam kívül senkinek sem fontos! :W

(#1734) Dérné válasza korona121 (#1733) üzenetére


Dérné
csendes tag

Szia! Ez sajnos így van! Ez a műtét tényleg nem fontos senkinek csak Neked! Az orvosoknak ez egy napi rutin műtét, neked meg végre a szenvedések megszűnése! Légy türelmes! Én 3 hónapra kaptam előjegyzést! Aztán ha túl leszel rajta, akkor kell csak igazán a türelem! Nekem elég gyötrelmes ez a bezártság ilyen jó időben! A mai a 7. napom! Remélem mostmár javulgat! Nekem bőr gyulladásokat okozott a mandulám! És bízom benne, hogy 1-2 hét és az is javulgatásba kezd! Légy optimista! Ez a legfontosabb! Minden rendben lesz! Csak légy kitartó! Hamar eljön a te időd is!Majd írj mi volt az aneszteziológusnál! :))

(#1735) Dérné válasza tunci125 (#1727) üzenetére


Dérné
csendes tag

A mai a 7.napom! Kicsit még szédölgős vagyok! De ma már csak egy fél cataflamot vettem be reggel! Már csak mélyen a torkomon van sebem. Viszont ez nagyon zavaró! Nehezen nyelek! És az is olyan érzés, mintha nem menne le! De mostmár bizto egyszerűbb lesz! Nagyon oda figyelek a dolgokra, ezért remélem a bevérzést is el tudom kerűlni!
:Y

(#1736) Cyrin válasza Dérné (#1726) üzenetére


Cyrin
addikt

Ezt valaki egyszer mondja el nekem, hogy miért van az, hogy mindig van egy disznó módon horkoló a kórteremben, aki tönkreteszi, megkeseríti az összes többi életét, ráadásul ő alszik el leghamarabb.
Én ezeket bezárnám egy szobába, és horkantsanak egymásnak, de ne készítsék ki a többieket. A kórlap írásakor ezt is meg kéne kérdezni...

(#1737) korona121 válasza Dérné (#1735) üzenetére


korona121
csendes tag

Sziasztok!
Ma elmentem az aneszteziológushoz.
Előtte vissza kellett mennem a dokimhoz, hogy kinyomtassák a véreredményeimet, amivel elindultam az aneszteshez. Természetesen legalább 5x eltévetem, ahány embertől kérdeztem hova kell mennem, annyiszor mást mondtak. Mindenesetre valahogy odaértem, kijött a nővérke, beszedte a papírokat. Kérte a beutalót, stb. természetesen nem volt beutalóm, csak ambuláns anesztes lapom+letet. Na erre teljesen kiakadt, hogy hónapokkal előtte időpontot kell kérni és különben is ráírták a papíromra, hogy május 03-án jelenjek meg, mit keresek itt.
Próbáltam türelmesen elmondani, hogy az időpontot én is láttam, csakhogy április 26-án műtenek, gondoltam még előtte kellene egyeztetni az altatóorvossal. Mindegy, behívtak. A benti nővérke nagyon aranyos és kedves volt, mindent elmondott a műtéttel kapcsoltaosan, és felkészített arra, hogy veszekedni fog velem az anesztes, mert ez nem így megy időpont nélkül.
Nagyon megvárattak, majdnem utolsónak hívtak be. Azt anesztestől mindját bocsánatot kértem, elmondtam, hogy a főorvos betege vagyok és most járok itt életemben másodjára és senki nem szólt, hogy időpont és sorbanállás van. Na ez kellőképpen megpuhította a doktornőt, azonnal kedves és bartátságos volt. Kiderült, hogy a főnővér dolga lett volna, hogy telefonon leszól és nincs ez a kalamajka. Mindenesetre én pozitívan szálltam ki a beszélgetésből és a dr-nő is kedves volt végig. Lehet altatásban a műtét két feltétellel: sál legyen a nyakamon, ne legyen gyulladás a torkomban, mert nem műtenek altatásban.
Ezt megfogadom, sok folyadék és pihi.
Ezek után felmentem a főorvoshoz, aki már várt Még kedves is volt, amin meglepődtem. Azt mondta, hogy ha szeretnék tovább maradni a kórházban, külön engedéllyel endegélyezi, de szerinte semmi szükség erre nincs. Mindenesetre megköszöntem és találkozunk jövő héten kedde reggel fél kilenckor. A műtéttel kapcsolatban annyit mondott a doki, hogy összevont a gyermek és felnőtt. ez azt jelenti, hogy 11 előtt biztosan nem kerülök be, de délután 2-+kor már tovább nem műt. Gondolom, hogy kb 1 körül bekerülök, kb fél órás lesz a műtét maga.
Nos ennyi a rövid történet. Most kicsit megnyugodtam, várom a műtétet és főleg a lábadozás végét.
Mindenkinek jobbulást és kitartást kívánok!

(#1738) RexpecT


RexpecT
addikt

Sziasztok!

Meddig nem lehet a műtét után sportolni?1 hónapot hallottam de az nekem soknak tűnik :U :( .

[ Szerkesztve ]

(#1739) Dérné válasza RexpecT (#1738) üzenetére


Dérné
csendes tag

Szia! Engem 14-én műtöttek. Ma este már megyek kocogni! Azt mondta a dokim, hogy ha letelik a két hét utána már igazság szerint bármit lehet csinálni, amit nem érzel megterhelőnek. Azt is mondta, hogy a szekrénysort még a héten ne rakjam át egyedül a másik szobába, de jövőhéttől már az is okés! Én 27 éves lány vagyok. Nekem ma telt le a két hét és szinte már nem is fáj! Elhanyagolható! Ásításkor még fáj a fülem, nyeléskor is picit érzékeny,de ez már semmi! 3hét után, aki kemény fizikai munkát végez is vissza állhat a munkájába! Remélem tudtam segíteni!
:))

(#1740) Dérné válasza korona121 (#1737) üzenetére


Dérné
csendes tag

Na hogy ment?

(#1741) RexpecT válasza Dérné (#1739) üzenetére


RexpecT
addikt

Értem, barátnőmnek 4hetet mondott az orvos, és teljesen kész van, mert így nem tud lovagolni, pedig ez a "mindene" :( .Mindenesetre megmondom neki, hogy Neked ezt mondták. :R

(#1742) liviaregina


liviaregina
újonc

Sziasztok. A páromnak állandóan tüszős mandulagyulladása van. Egyik nap még úgy volt, hogy kiveszik neki, én nagyon örültem, de ma kiderült, hogy mégse. Állítólag létezik valami olyan vírus, ami valószínűleg az arcüregében van és az hozza elő a mandulagyulladást már másfél éve. Szerintem jobb lenne ha kivetetné, már ha évente csak 2x fog előjönni, az is sok. Minthogy egyszer fájna és túlesne ezen a műtéten.

(#1743) Mria


Mria
csendes tag

Sziasztok!
Megvan az időpontom,május 9.Nekem is volt már elég zűröm a mandulámmal,de most a műtét előtt egy hónappal ajánlottak homeopátiás cseppet,és mivel nekem segített,gondoltam megosztom ezt a"hatalmas tudást"! :) Napi húsz csepp Lymphomyosot,és a mandulámnak azóta semmi baja,pedig az antibiotikumokra is alig reagált.Csak tessék-lássék gyógyult meg,és ahogy abbahagytam,megint megbetegedtem.A műtét idejére is tervezek homeopátiás kezelést,vérzéscsillapítót és valamit,ami segít gyógyulni,no meg a műtét előtt egy kis nyugtató gelsemiumot.
Eddig egy szakorvosjelölt látott el a fül-orr-gégén,valószínűleg ő is fog műteni.De attól,hogy még nem szakorvos,lehet jó?Ha nem fogadok fel jobbat,rajtam fognak gyakorlatozni a medikusok?Ugye nem!
Mindenkinek kitartást és mielőbbi gyógyulást!

(#1744) korona121 válasza Dérné (#1740) üzenetére


korona121
csendes tag

Szia!
Megműtöttek, ma 4. napos vagyok. Leírom a történetemet, de szeretnék kérdezni. Miért csípi tegnap óta a torkomat az étel és a tea? Így alig tudom megenni az ételt, mert annyira fájdalmas. Mikorra múlik ez el? A sebemnél megjelent valami piros folt. Szerintem amiatt csíp minden. Az mi lehet? Kérlek írd meg, ha tudod, mi ez és meddig tart!
A műtétem napján minden nagyon gyorsan történt, Megérkeztem, mindjárt megitattak vmi koktélt, már be is töltak a műtőbe. Még annyit éreztem, hogy maszkot tesznek az arcomra, amiből jött az oxigén és közben megszúrták a vénámat, ami csípett. Aztán már az ágyamban felébredtem oldalt fekvésben. 2 óráig nem kaptam fájdalomcsillapítót, de nem is kellett. Folyamatosan vért kellett köpni. Közben hátul kicsit csordogált a vér.
Délutánra megittam 4l teát, amit sikeresen kihánytam 4 adagban. Ezt úgy tettem meg, hogy közben vki hívta a nővért (látva hogy nézek ki) és a nővérke kézenfogva bevitt a mosdóba és végig ott volt velem, törölgette a homlokomat a hányások között és végig bíztatott, hogy így megkönnyebbülök, jobb lesz. Így is lett és nem vérzett be a torok. ;]
Estére nagy Wc-ni kellett, kicsit erőltettem, amitől bevérzett este 10-re a torkom. Megkerestem a nővért, aki beadott véréscsillapítót, de 20 perc után sem hatott. Ekkor felébresztette a dokit, aki megvizsgálás után közölte, hogy ezt még nem kell megműteni, nem annyira vérzik. Mindjárt 2 gyógyszert is kaptam, amitől elmúlt a vérzés. Ekkor bejött a nővér, köptetett gézbe és mondta, hogy most már aludhatok. 5 órán át imádkoztam, hogy ne vérezzen be. Reggelre szépen kialakult megint a seb, hazaengedtek. én bevittem a cataflam V gyógyszert és már reggel 5-kor azt vettem be. Ennek köszönhetően már tudtam reggelizni. Mindjárt 2 szelet kenyeret és 1/2 l teát. a doki is megnézte, mondta hogy jövő hét szerdán kontroll. Nem is gondolta a doki, hogy ilyen beteg a mandulám, de a műtét közben is folyt ki a genny belőle, tehát tényleg ki kellett venni. Örülök, hogy túl vagyok rajta. :K
Mindenkinek javaslom, hogy ha ki kell venni, ne halogassa, mert csak a problémát gerjeszeti a szervezetben. Minél hamarabb kiveszik annál jobb!
Csak ez a fájdalom ne lenne, ami utána van!
Hát ennyi a kis storim, mindenkinek jobbulást Kívánok!
U.I: még azt kérdezném, hogy te hogy vagy? Hanyadik napos vagy? Mikor esett le a seb? Nem vérzett? Tudsz mindent csinálni már? Teljes az életed?

(#1745) Cyrin válasza Mria (#1743) üzenetére


Cyrin
addikt

Arnica Montana 30ch , bár állítólag csak víz, de legalább édes és nem csíp.

(#1746) Mria


Mria
csendes tag

Hello!
Milyen vizsgálatok kellenek még a műtét előtt a vérvételen kívül,és ha szabad ilyet kérdezni,mennyit szoktak adni az orvosnak? :F Én debreceni vagyok,műtöttek itt valakit?Válasz Cyrinnek:nekem azt mondták,a 30 ch nem jó,a 15-ös kell,pedig 30-as volt is itthon.(Azt talán adhatnám a férjemnek,aki a focisérült térdével kínlódik... :N )

(#1747) Cyrin válasza Mria (#1746) üzenetére


Cyrin
addikt

Volt egy netes orvos válaszol rovat ott írta az orvos, hogy ez kell mandulaműtétre, én ezt is használtam, és műtét után semmiféle vérzés, vércsorgatás nem volt nálam...

(#1748) tunci125 válasza Mria (#1746) üzenetére


tunci125
csendes tag

Szia!
Hát az, hogy mennyit adsz az orvosnak szerintem attól függ, hogy hogy viselkedik veled az orvos. Engem is Debrecenben műtöttek. A szobatársam előre adott a dokinak 10000 Ft.-ot én vártam a végéig, hogy hogy viselkedik. Nekem a boritékba 20000 Ft volt, de nem adtam oda végül a dokinak, mert le sem sz...t minket (azt sem aki adott pénzt előre sőt a gazdasági osztály vezetőjének az unokáját se). Még akkor se nézett rám amikor vissza kerültem, mert bevérzett pedig szólt neki az ügyeletes aki éjszaka ellátott. Sőt még a szobába sem jött be, mikor híni kellett vizsgálatra a betegeit hanem beküldte a nővért és kint meg megköszönte neki, csak a szobatársam hallotta. Hát az ilyen nem érdemel hálapénzt. Még fizetést se nagyon érdemelne. Műtét utáni nap reggel is bevéreztem, mert állat módjára vizsgált meg és fél óra ,múlva került elő, ( a folyosón beszélgetett) addig kaptam infúziót, meg vér sűrítőt. Utána nem győztem kihányni a vért ami lecsurgott addig. Erről ennyit.

(#1749) Korpono


Korpono
újonc

Szerintem,mindenki aki mandulaműtétre megy kérje altatásban ha teheti.Sokkal kisebb a stressz,sokkal hamarabb jól van műtét után az ember és hányás helyi érzéstelenítésnél is előfordulhat...szóval én mindenképp az altatást javaslom.

[ Szerkesztve ]

(#1750) rovar1 válasza korona121 (#1744) üzenetére


rovar1
csendes tag

Szia!
nekem már két hónapja megvolt, csak benéztem ide.
tehát a kérdésedre a válasz: 1 hét után rohamosan javulni fogsz.
3hét után már nem is emlékszel a műtétre

Azért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.