Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaken12
friss újonc
Sziasztok. Nekem 18 napja vettek ki a mandulaimat…. Es azota nem erzek izeket csak neha es enyhen. Alltalaban minden keseru meg a viz is vagy pedig semmilyen. Volt valakinek hasonlo tapasztalata? Koszi
-
Andi1215
friss újonc
Sziasztok!
Én túl vagyok a mandulaműtéten (12.nap)+ 1 bevérzés így a 4.nap, fájdalmaim még vannak de már nem annyira rossz mint az elején.
Majd hétfőn megyek kontrolra de esetleg van e olyan köztetek aki mandulaműtét után már a babát tervezte?
Nem vagyok buta, tudom hogy sok időnek el kell telnie hogy én is 100%ig meggyógyuljak.. Az érdekel hogy ti mennyit időt vártatok? fél év vagy 1év? mit javasolt az orvos? -
moriczbianka
újonc
Sziasztok! Gondoltam megosztom én is a történetemet. Pénteken műtöttek altatásban a Szent Imrében. Reggel kellett bemenni és 11 körül már toltak is be a műtőbe. Azt mondták kapok majd valami nyugi szörpöt, de nem kaptam. Miután betoltak egy kevés előkészület után kaptam egy szurit amitől nagyon durván beálltam. Majd rámtettek egy maszkot és pár perc múlva elaludtam. Mikor felkeltem első szavam volt, hogy fáj. Rögtön kaptam fájdalomcsillapítót. A műtét után elég kába voltam az altatástól, majd hánytam is, de mivel csak víz volt bennem ezért örülök is, hogy kijött belőlem az a vér amit műtét közben nyeltem. Szörnyű volt az éjszaka a kórházban, de aztán jött a másnap. Végre mehettem haza. Igyekeztem/igyekszem sokat inni napi 3-4 liter. Muszáj sajnos enni darabosat mert akkor esik le a varr. Ma van az 5.nap és elviselhetetlen szörnyű az az érzés ami most van. Ma voltam kontrollon és mondta a doki, hogy szépen levállt a sebem, de ezáltal érzékenyebb is a terület. Hát ez így van. A fülembe nyilalló éles fájdalom szinte elviselhetetlen. Én flectort szedek napi 4-et. Óramű pontossággal 6 óránként beveszem. Mondta a doki, hogy szokjak át egy másikra mert nagyobb lesz ennél a gyógyszernél a vérzés rizikója, de nagyon vigyázok szóval bevállalom. Csak ez hat. Nagyon remélem, hogy még egy-két nap szenvedés és jobb lesz a helyzet mert már ennék egy jót.
-
andszabi
csendes tag
Sziasztok 5 napja műtöttek,volt itt valaki akinek rohadtul beduzzadt/gyuladt a nyelvcsap? Kapok rá antibiotikumot tegnap óta szuriba, de semi hatás, meg a nyelvcsap melett a garaton is mintha genyfoltok lennének, nem is a műtét helye fáj hanem inkább ez a nyelvcsap környéki dolgok, volt még valakinek ilyen, elmulik ?
-
Neirda12
friss újonc
Sziasztok!
Nem tudom él-e még a csevegés, de bízom benne, hogy jön válasz! Először is nagyon köszönöm a sok infót, amit kaptam tőletek! Rengeteget segítettek, révén, hogy alig kaptam valamilyen tájékoztatást a műtétet követően.
6 hete műtöttek, elég jól viseltem a gyógyulást, bár az altatásos műtét során többször felugrott a vérnyomásom és a bal orrüregem tamponálni kellett, mert bevérzett. Nálam az 5.-10. nap közötti időszak volt borzasztó, aztán lassan elmúlt a fájdalom is.
Most azonban nem tudom hol tartok... Már nem fáj a torkom, seb sincs már rajta, de jobb oldalon a nyelvcsapom valamennyivel még leljebb van, mint a bal oldalon. A hátsó garatív húzza lefelé. Másik gondom, hogy a nyelvtövem két oldalán, az elülső garatív vonalában, mindkét oldalon, a nyálkahártya sima, fehér. Biztosan nem seb, de nem tudom mire gondoljak. Nektek volt hasonló tapasztalatotok?
Ez szerintetek a gyógyulási folyamat része lehet még vagy már szövődménynek tekinthető? A fehér rész lehet leukoplaklia? Várok még 1 hetet és ha nem múlik visszamegyek az orvosomhoz, de sokat segítene a véleményetek, hogy ez természetes-e vagy sem!
-
Csiga85
tag
Sziasztok, hétfőn műtöttek, ma már pokolian fáj!
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Nekem röviden annyi a sztorim, hogy 17 éves korom óta folyamatosan begyulladt, végül kiszedettem 25 évesen. A műtét nem tartozik a legkellemesebb emlékeim közé, mert nem adtak elég fájdalomcsillapítót. Ha még egyszer kéne csinálni, akkor inkább altatásban csinálnám. Nem tudom, hogy jó ötlet volt e kiszedetni, mert úgy tűnik, hogy igazán nem a mandula okozta a problémáimat. Torlódtak a fogaim, és a bölcsességfogaimnál az íny alul állandóan gyulladt volt, azokat végül 34 évesen szedettem ki egy altatásos 4-es műtétben. Részben emiatt lehetett gyulladt a mandulám is, részben a gyomorsav nyalogathatta, mert refluxom is van már régóta. Nem vagyok teljesen a műtét ellen, csak azt mondom, hogy mielőtt valaki belevág érdemes körültekintőnek lenni, és megnézni, hogy nem e valami másnak a hatására gyullad be a mandula, mert a műtétnek is van rizikója főleg felnőtt korban.
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok. Dr. Szalmay Gáborral, különsképp az általa végzett rádiófrekvenciás mandulaműtéttel kapcsolatban van esetleg valakinek tapasztalata? Gondolkozom rajta, hogy ezzel az eljárással 'vetessem ki'.
-
Nick31
friss újonc
Sziasztok! leírom az Én történetemet. Gyerekkorom óta mandulagyulladással küszködtem, gyakran begyulladt de antibiotikummal kezelhető volt. A gyerekorvos, és később a háziorvos kezdetben nem javasolta a műtétet, szóval Én is halasztgattam. Kb.25 éves koromtól viszont komolyabb gondjaim is lettek emiatt. A gyulladás ráment az ízületeimre, 3-4 havonta begyulladt a mandulám. Végül is még 5 évig tűrtem ezt az állapotot, de tavaly már szinte minden héten beteg voltam, ráment a gyulladás a fülemre, a nyirokcsomóimra, a fogamra. Minden doki egyértelműen a mandulával hozta összefüggésbe ezeket a tüneteket, szóval rászántam magam a műtétre. A Szegedi Klinikán műtöttek altatással (31 éves voltam). Reggel jelentkeztem a betegfelvételnél, felvették az adataimat, kaptam egy nyugtatót mert magas volt a vérnyomásom, majd kaptam egy ágyat és vártam. Arról volt szó hogy Velem kezdenek 9 órakor, de sajnos az orvosnak közbe jött egy másik műtét szóval délután 4-kor szóltak, hogy az enyém elmarad. Következő reggel 9-kor jöttek értem és elvittek a műtőbe. Ébredés után fájdalmaim csak nagyon minimálisak voltak, egy-két órán keresztül oldalamon fekve folyatnom kellett a vért ki a számból. Kaptam infúziót, később pedig teát kellett innom. Délután már felkelhettem, ehettem fagyit, ami nekem személy szerint nem esett jól, ezért a lábadozás alatt sem ettem. Este már fájdogált a seb a torkomban, de tudtam aludni. Reggel ennem kellett kenyeret vajjal. Nem nagyon sikerült, de próbálkoztam óvatosan. Végül hazaengedtek délután. Otthon az evés nagyon nehezen ment, szinte levesen kívül semmit sem tudtam lenyelni, de rengeteg folyadékot ittam. Mivel az egyik mandulám gyulladt volt, amikor kivették, ezért erős antibiotikumot kaptam a Klinikán is, és otthon is szednem kellett. Emellett vérnyomás-csökkentőt, és ha fájt, cataflamot. Nem tagadom, elég fájdalmas volt cataflam nélkül az élet, de 3 óránként szedtem. 3. napon, éjszaka bevérzett az egyik sebem, hívtunk mentőt, ameddig kiértek, jegeltem. Bevittek a klinikára, ahol elállították a vérzést és újra felvettek az osztályra. Következő nap délután hazaengedtek, mert nem volt semmi gond. Aznap éjszaka újra bevérzett ugyanaz a seb. A mentő újra bevitt a klinikára, de sajnos nem tudták elállítani a vérzést, szóval vittek a műtőbe és elaltattak. Elvileg újra elégették az ereket a torkomban. A műtét után nagy fájdalmakkal ébredtem és egész nap szenvedtem. Még a teát sem tudtak lenyelni, szóval 2 napig infúziót kaptam, 3. napon hazaengedtek. Úgy nézett ki a dolog, hogy már nem lesz baj, a lepedék is szépen vált le, de 5 nap múlva éjszaka újra bevérzett ugyanaz a seb. Mentő, klinika, altatás. Próbálták egy öltéssel véglegesen elállítani a vérzést. Az altatás után egy szondával az orromban ébredtem. Az elkövetkező 2 napban ezen a csövön keresztül tápláltam magam, a vége a gyomromban volt (fecskendővel tápszert). 3. napon kivették a csövet és utána óvatosan ehettem, ha tudtam. 5 nap után hazaengedtek és még két hét lábadozás után túl voltam a bevérzés veszélyén. Én úgy gondolom, hogy mindent megtettem, amit az orvosok előírtak, szedtem a gyógyszereket, 5 hétig a lakásból nem tettem ki a lábam, nem emeltem, alig mozogtam, csak feküdtem. Nagyon vigyáztam, főleg az első bevérzés után, mégis megismétlődött még 2-szer. Azt is fontos leírnom, hogy az ápolók és az orvosok, akik műtöttek, nagyon készségesek, lelkiismeretesek voltak, mindent megtettek ami Tőlük tellett. A mai napig nem tudhatjuk, hogy mi volt a konkrét oka az utóvérzéseknek. Az orvosom szerint talán nem altatással kellett volna csinálni a műtétet, de előfordulhat, hogy a magas vérnyomásom volt az ok, de azt beállították a Klinikán az első bevérzés után. Most, közel 6 hónappal az első műtét után, a következő gondjaim vannak még: a szájpadlásom lágy része (nyelvcsap stb) a műtétek után összeszűkült, és ez nem állt helyre, szóval a mai napig nehézkes az evés. Ha nem áll vissza a rend a torkomban és fél év múlva is zavarni fog, akkor plasztikázni kell/kellene. Néha begyulladnak a sebek is, de mivel tél van, ezért ráfogom a hidegre. Összességében azt kell mondanom, hogy nem mennék neki újra a műtétnek, de kizárólag a sok komplikáció és szenvedés miatt. Szerintem Én csak 1 vagyok 100-ból, aki így járt. A klinikán is mondták, hogy nem gyakori az Én esetem, szóval bátran vágjatok bele. Az kétségtelen, hogy utána megszűnik a folytonos gyulladás, az ízületi gondok stb..szóval megéri. Ha bárkinek tudok segíteni, akkor nyugodtan írjatok.Sajnos elég tájékozott lettem ebben a témában. Kitartást kívánok mindenkinek!
-
allil95
friss újonc
Halihó! Nem tudom, még olvassa-e bárki ezt a fórumot, de én már bánom (bevallom őszintén), hogy műtét előtt elolvastam mindent itt, mert jól megijedtem.
Mindenesetre gondolom mások is felnéznek majd ide a műtét előtt, így leírom, hogy velem hogy s mint volt, hogy jutottam el a műtétig.
Most 25 éves vagyok, és 4-5 évvel ezelőtt volt egy durva mononukleózisom, ami után nagyon csúnyán hegedtek be a manduláim (pici lyukak keletkeztek rajtuk), és úgy neveztem őket, hogy "holdkráterek". Ezt követően nem volt gyakori a tüszős mandulagyulladásom, viszont másfél évvel ezelőtt elkezdett fájni a vállam és 1 éve iszonyatos hajhullás kezdődött nálam. Az addig dús hajam felét kb. sikeresen kihullattam 1 év alatt. Amit még megemlítenék, hogy a lyukak a mandulákon egyre nagyobbak lettek, és folyamatosan pici mandulakövek keletkeztek ezekben a lyukakban, amik kellemetlen szájízt okoztak.
A gégészek mindig ellentmondtak egymásnak; valaki azt mondta, hogy ki kell szedni, valaki azt, hogy nem kell. Én eldöntöttem, hogy márpedig szedjük ki: szeretném, ha nem kopaszodnék meg 25 évesen nő létemre, nem lennének mandulakövek, és nem fájnának az izületeim.
Januárban lett volna a műtét, de sajnos egyéb eü. probléma miatt elmaradt. 2020 augusztusban kaptam egy jó kis tüszős mandulagyulladást (amire azt hittem, hogy mandulakövek, mivel NEM FÁJT MÁR, a házidokim mondta, hogy tulajdonképpen halottak a manduláim, ezért....). 3 hétig szedtem antibiotikumot, mire eltűntek a tüszők. Elmentem, kértem időpontot, és .... október 20-án műtöttek a Szent Imre Kórházban, Budapesten.
Műtét napja:
Bementem, első voltam, altatás, felkelés, minden fasza. A COVID miatt látogatási tilalom, így inkább lelkileg volt megterhelő, hogy egyedül kellett ébredeznem, szenvedgetnem. Nekem az altatást követően semmi problémám nem volt: nem hánytam, nem szédültem, szóval ezt olcsón megúsztam.Azonnal kaptam Voltarent intravénásan, 2 órával ébredés után már ihattam, nekem sikerült estig 2,5 kancsó teát és vizet meginnom, ebédre még könnyű leveskét is kaptam. Fájt persze, de ami iszonyat zavaró volt, hogy a folyadék állandóan kifolyt az orromon. Éjjel semmit nem aludtam, de inkább a stressztől (rettegtem az utóvérzéstől), bár persze fájt is.
1. nap:
Reggel kaptam kenyeret, tejet és felvágottat, és a nővérkék erélyesen rám parancsoltak, hogy "enni kell, edzeni kell a sebet, különben utóvérzés lesz". Úgyhogy én fogtam magam, és eszegettem. Ami inkább érdekesség, hogy nekem is a nyelvgyököm fájt még nagyon, így nehezen tudtam forgatni az ételt a számban, és hát nyiiiiilván a torkom is fájt mint a fene. Hazaengedtek, írt fel a dokker Cataflam V-t (max napi 3...mondom lol). A fájdalomcsillapító bevételét követően fél órával ettem: zöldésglevest puha tésztával és vajas zsemlét párizsival. Egy étkezés nettó 1,5-2 órát vett igénybe. Az alvás maga pokoli, óránként felkeltem inni, és leellenőrizni, hogy élek-e még.
2. nap:
Hasonlóan telt mint a műtétet követő első nap, ettem-ittam, szedtem be a gyógyszert. A gyógyszer sem mulasztja el teljesen a fájdalmat, csak elviselhetőre csökkenti. Ezen az éjszakán, tehát a 3. napra virradóan úgy keltem, hogy most biztos meghalok, olyan fülbe sugárzó fájdalom "érkezett meg".
3. nap:
Fülbe sugárzik a fájdalom, igencsak fáj, de fájdalomcsillapítóval túlélhető. A lepedék a seben nagyon nagy, nem tudom, hogy ez normális-e.Amúgy szorgalmasan eszem, iszom. Nekem a barackos ice tea (nem hidegen) nagy barátom, illetve a zöldségleves-zsemle kombó is tökéletesen működik, és nagyon kívánom a tejet (pedig sosem voltam nagy tejkedvelő). A zsemle időnként megakad a garatban, olyankor kortyolni kell egy kis folyadékot és nagyot nyelni.
Eddigi meglátásaim:
- nem tudok normálisan beszélni, fáj is, ha beszélek >>> majd jelentkezem, hogy ez mikor áll be;
- iszonyatosan idegesít, hogy sokszor az orromon jön ki a folyadék / félrenyelek és megfulladok;
- köhögtem és tüsszögtem is már, szerencsére nem okozott semmilyen problémát;
- javaslom a dinnyés/gyerekrágót, mert serkenti a nyálképződést, finom is, és így egyrészt többet kell nyelned, másrészt addig sincs dögszagú leheleted;
- a nyaki nyirokcsomóim duzzadtak, úgy nézek ki, mint egy kis tokás malac.
Amit az én dokim mondott:
- enni és inni KELL (nem pépeset, rendes kaját jól megrágva, hogy ne legyen utóvérzés);
- akkor van utóvérzés, ha megerőlteted magad ill. egyszerre szakad le a sebet fedő lepedék (ezért kell enni, hogy fokozatosan kopjon le róla a cucc + inni is ezért kell, hogy ne száradjon ki és "zuhanjon le a cucc");
- a fájdalmat így jellemezte: "egy hét befelé az erdőbe, egy hét kifelé az erdőből" (én ezért hálás vagyok, hogy nem hitegetett);
- 3.-4. naptól lesz iszonyatosan fájdalmas > fülbe sugárzó fájdalom (ezt tapasztaltam is már);
- rágó segít a nyálképződésben, úgyhogy rágózzak (ezt alátámasztom).
Október 27-én megyek kontrollra, még jelentkezem a további tapasztalatokkal. Egyelőre azt tudom mondani, hogy tényleg nagyon rossz, iszonyat nyomorultul érzi magát az ember, de azért túlélhető. Én azzal győzködöm magam, hogy milyen menő lesz majd az unokáimnak azt mesélni, hogy "nagyanyátok egy világjárvány idején műtette meg magát".Kitartást mindenkinek, aki még a műtét előtt áll és fél! Nem kell, az orvosok és a nővérek vigyáznak ránk, otthon pedig követni kell az orvos által előírt tanácsokat (ill. engedd magadnak is kitapasztalni, hogy mi esik jól és mi nem...pl. nekem a fagyi nagyon-nagyon nem esett jól).
-
Tepi92
újonc
válasz
anita0525 #2468 üzenetére
Szia!
Nyilván nem meglepő, hogy mind a két oldalt kiveszik ilyenkor a mandulát. Nekem a jobb oldali mandulám állandó gyulladásban volt, mindig meg volt nagyobbodva. Műtét után a jobb oldalon fájt állandóan, a bal oldalt egyáltalán nem. 1 percet sem. Még meg is kérdeztem, hogy nem érzek ott fájdalmat, ki lett véve mind a kettő?
Mondták igen.
Tehát teljesen normális, hogy csak az egyik oldalon fáj. Illetve az én esetemből kiindulva sajnos az is normális, hogy a fájdalomcsillapító egyáltalán vagy csak nagyon rövid ideig hat. Nekem olyan pillanatok voltak, hogy hiába vettem be fájdalomcsillapítót, nem hatott, csak akkor, ha 2 óra elteltével bevettem még 1 fájdalomcsillapítót.
Most már "2 hónapos" vagyok.
Nekem a kontroll a műtétet követő 10. napon volt. Akkor már elmondhattam magamról, hogy tudok élni fájdalomcsillapító nélkül. Előtte napi 3-4-et vettem be, de a 10. naptól kezdve már csak napi 1-et, azt is reggel, mert éjszaka kiszáradt a torkom nagyon és fájt reggelente.
kb. a 12. napom volt az első olyan nap, amikor már egyáltalán nem szedtem fájdalomcsillapítót, valamint azóta se szedtem be.2 hónap elteltével annyi csak az észrevételem, hogy sokkal gyorsabban szárad ki a torkom, mint eddig, hiába iszok. A torokszárazságon nekem az szokott segíteni, ha elszopogatok valamilyen mentolos cukorkát (ezt addig nem javaslom, míg a seb be nem gyógyul, mert csípni fog!)
Kitartás, nincs sok hátra!
-
anita0525
friss újonc
Sziasztok.
6 napja műtöttek. Igazából ugyanazok az élmények vártak, amikről itt olvashattam. Viszont a mai napon iszonyatosan elkezdett fájni a jobb oldalon a seb. E miatt kisugároz a fülembe is és a nyelbembe is. A fájdalomcsillapító, ami eddig 5-6 órát tartott,az most kb 2 órára szünteti a fájdalmam. Normális ez,hogy csak az egyik oldalon érzem a fájdalmat? Volt már valaki hasonló helyzetben? Csak szerdán kell orvoshoz mennem. -
Tepi92
újonc
Sziasztok.
28 éves vagyok. Én kicsivel több, mint másfél éve küzdöttem tüszős mandulagyulladással, ez idő alatt kb 7-8 x volt tűszős mandulagyulladásom, ezért az orvosok úgy döntötték ki kell venni.
Július 21-én, kedden volt a műtét du. 2-kor, fél óra volt az egész műtét. Délután 4-ig hatott az altató hatása, ekkor arra keltem, hogy az orvosok mondják, ne köhögjek. Igazából mondani könnyű volt, de kivitelezni közvetlen a műtét után lehetetlen volt. Mikor már teljesen magamhoz tértem, már nem volt ilyen bajom, maximum krahácsoltam kicsiket. Műtét után jöttek a hányások, összesen 4x hánytam, közben ha a fejemet elforditottam jobbra vagy balra illetve be csuktam a szemem, szédültem. A hányásokkal ürült belőlem az altató hatása, tehát minden hányás után jobb volt egy fokkal. Gondolom mindenkinek, így nekem is műtét után vízben oldódó Cataflamot adtak. Amint megittam a Cataflamot abban a pillanatban hánytam is ki.
Nagyon rossz íze volt, nem is mertem több olyat inni, inkább kértem a nővérektől más fájdalomcsillapítót ami tabletta. Kaptam Diclofenacot ami hasznalt. 2 éjszakát bent kellett maradnom, csütörtök délelőtt engedtek haza (Szt. László, Budapest) . Ma van szombat, tehát a műtét utáni 4. nap. Hullám völgyek vannak, van, mikor egyáltalán nem fáj, ekkor el vagyok akár 6-8 órát is fájdalomcsillapító nélkül, enni is tudok normálisan, azonban vannak olyan órák (kb 2-3 órán át) amikor hiába veszek be fájdalomcsillapítót nem hat. Ilyenkor kín szenvedés a nyelés is, az evésről ne is beszéljünk, mert ekkor enni sem tudok.
Mint írtam, most van szombat a 4. napom, de felkelés óta fáj a nyelés és enni sem tudok, hiába vettem be felkelés után Diclofenacot (ennek már több, mint 2 órája). Inni muszáj, se ilyenkor az ivás is nehezen megy.
Amit észre vettem a torkomban, az nem tudom mennyire normális, de szép fehér a sebhely. Orvosok erre azt mondták, gyönyörű
Azonban azt már itthon vettem észre, hogy a nyelvcsapom felett piros foltok vannak, mintha ott bevérzett volna, de a seb nem vérzett 1x sem.
Hát, itt tartok most.
Kitartást mindenkinek, aki meg most fog túlesni rajta, annak üzenem, annyira nem vészes, mint amit olvasni lehet róla, csak a fájdalmakat kell elviselni és túlélni.
-
SOAD19
addikt
válasz
Balaaaa89 #2465 üzenetére
Szintén zenész. Tavaly nyár végén voltam fül-orr gégésznél, hogy mit lehett kezdeni vele, meg az orrsövényemmel. Műtét. Nem mondott semmit, hogy próbálkozzak ezzel, vagy azzal. Aztán, lehet tényleg nincs más megoldás. Csak annyit kérdezett, hogy melyik műtét legyen először.
Októberben le lett tudva az orrsövény. Most márciusban mentem volna vissza, hogy megbeszéljem vele a mandula műtétet. Annyira nincs hozzá ingerenciám pedig, így 35 évesen, de mindig érzem, hogy van ott valami a mandulámnál.
Már korábban olvastam, ezt a cikket, de még nem próbáltam ki a tippeket. Megpróbálkozok velük, hátha segít. [link] -
ZsófiDóri
friss újonc
Sziasztok!
Nem tudom mennyire friss ez a topik.. nekem 30 évesen vették ki a garat és orr manduláim 🥳
Hétfőn 24.- én altatásban történt, felkeltem szépen műtét után aztán rá két órára már innom kellett.... Minden okes volt másnap hazamehettem... feküdtem pihiztem számoltam a napokat... majd el érkeztem a 7. Napomhoz egész nap gipszet öntöttünk meg festettünk a kislányommal. Egyébként a 6. és 7 napon garatcsorgas szerű dolgokkal voltam elfoglalva kicsit úgy volt könnyebb ha felszippantottam a le csorgó takonyt ( elvileg ez a csorgas a gyógyulás része bár én nagyon aggódtam hogy a fő tünetek nem változik a műtét után sem... Na a 7. Napon 8 előtt egy picivel hirtelen melegséget éreztem a számban jajjj mondom neeeee ettől paraztam hogy velem is megtörténik ... hat megtörtént ömlött a vér😳😳😳 kapkodtam felkaptam a cipőm meg kabim a kezembe és zokniba kocsiba pattantam és már iszkoltam is a kórházba!!!
Beérve már elállt de ugye megfigyelésre bent tartottak éjszakára✌️Alig mertem elaludni de aztán sikerült mert most van éjjeli fél 2 😂 kimentem WC re majd majdnem össze estem lement a vérnyomásom. Ma van a 8. Napom remelem ma már bevérzés nem lesz. Ha ne lenne a cataflam V nekem nagyon fájna!!! 5 óra elteltével az egész fejembe hasogat, magas a fájdalom küszöböm de majdnem sírok 😒😂 remelem ma már jobb lesz! Írok majd hogy telnek a napok egyenlőre elég kellemetlenül... mindenkinek kitartást aki erre adja a fejét kellemetlen de reméljük megéri. -
Linzer
friss újonc
Sziasztok. Ma kaptam időpontit január 30-ra mandula műtétre. Szeptemberben kezdődött ez az egész mikor vegyszerekkel kezdtem dolgozni és már egy hónapja h otthagytam. Az égő érzés a fulladás elmúlt de a mandulagyulladás nem. Szeptember végén nézettem meg először. Krónikus mandulagyulladást írtak le, mandulakövekkel. Vettek mintát, negatív lett. Október 9 vérvétel (más miatt) vírus zajlott bennem. Azóta nem volt labor. Vissza mentem az orvoshoz, határozottan mandula műtétet ajánlott. A városunk kórháza nem csinál mandula műtétet így el kellett menni Győrbe (ott is lesz a műtét). Ott is megnézték, hát eldönthetem h kivetetem e. Szövődményt két éven belül nem okoz, utána nem tudni. Amit eddig halogattam arra úgyis sor került később vagy fog (pl vastagbél tükrözés, négy éve ülök rajta)
A nyelés az zavar, de nem fáj. A mandulakő egyre nagyobb, most már hatalmas. A doki azt mondta h egy lyuk van az egyik mandulán. Lehet egyre nagyobb lett.
Tavaly nyáron volt egy fura torokfájásom ami más volt mint a szokásos. Elmúlt, sose néztem a számba, csak szeptemberben kezdtem el. Lehet már volt korábban vmi csak a vegyszerek felerősítették.
Helyi érzéstelenítést ajánlott mert kisebb a szövődmény és a vérzés. A gyógyulás is rövidebb, cserébe kellemetlenebb és kényelmetlenebb.
Kérdezte van e hajhullás v ízületi gyulladás. Hajhullás az van már elég régóta. Főleg reggel, vagy hajmosás után. Illetve ha egy kicsit már zsírosabb a haj. Egy csomóba szoktam összeszedni.
Álmomban szoktam köhögni, ezt is jeleztem. Lehet a sav miatt de nem érzem h feljönne. Ezt mondta h lehet egx kisebb reflux. Van h köhögő roham jön rám, inkább csak éjjel szoktam.
Nyelés közben egy hatalmas gombóc érzés van a tprkomban néha nagyon zavar néha kevésbé.
Nos ha elmegyek helyi érzéstelenítés lesz. Amúgy se altatatnám magam, kétszer már altattak, elsőnél szét hánytam magam másodiknál is ez lett volna ha nem adnak hányás csillapítót.
Lehet h nem fogok elmenni viszont úgy vagyok vele h el kéne. Ha most halasztom úgyis sor fog rá egyszer kerülni. Akkor meg minek halogatni. Csak szar olvasni a sok rém történetet ezért félek tőle. -
_evike
friss újonc
Sziasztok! Engem 3 napja mutottek, altatasban vettek ki a mandulamat. Kerlek mondjatok meg, hogy meddig tart ez a pokoli fajdalom?? 3 napja nem ettem, ki sem tudom nyitni a szamat, csak vizet iszom. Valami lepedeknek is le kell vallnia?? Ugy erzem, sisem lesz ennek vege. Borzasztoan faj!
-
Dzseni_29
friss újonc
válasz
BaBacsKa #907 üzenetére
Szia énis 16éves vagyok és nekem is elég sokszor begyulladt meg fájt és elég sokat hiányoztam a suliból is és én rendészetet tanulok és nemnagyon kéne lemaradnom.. vizsgákat csinálunk újj dobásokat és elég sokat hiányoztam már. aztán megint fájt ,korházba is voltam miatta aztán azt mondták az orvosok ,hogy kiveszik inkább mert jobbnak látják. Bele kellett eggyeznünk aztán kivették. Most 4.napja vették ki nem akarlak rólla lebeszélni meg semmi ,de én nagyon-nagyon fáj még most is nyelni alig birok ha beveszem a fájdalomcsillapítot akkor amikor az hat akkor egy fél óráig jó kb és utána megint fáj enni ugyan úgy nemnagyon tudok.
Esténként amikor felkelek nem csak a torkom fáj hanem a fogam,nyelvem torkom mindenem..😔 de én azt mondom neked ,hogy csináltasd meg!!! Azt a 2hetet valahogy kibirod erős vagy! Utána meg jobb lesz minden -
xeny21
újonc
válasz
Hajnika08 #860 üzenetére
Sziasztok ! Nekem október 8 an vettek ki a torok mandulam ! Sajnos én 3 eve küzdöttem a tuszos mandula gyulladassal , kemény hajhullás társult melle ami következtében lett egy nagy terület ami nagyon kopaszkas , ez igy együttesen ! Hal isten 3 ev utan végre ki vettek ! A mutet napján nekem a közepén levő logos nyelvcsappal volt bajom úgy be volt dagadva hogy öklendeztem tőle ! Ittam mint a kacsa egész éjjel a fájdalom csillapító amit kaptam nem ért semmit , de igazából nem is kellet annyira megszoktam hogy szinte minden nap fajt a mandulam hogy meg se kottyant! Másnap reggel meg nézte a doki azt mondta nagyon szep nem volt vérzés mehetek haza ( itt hozza teszem nekem nem kelet csurgatnom műtét után azonnal nyeltem ) ! Egy hét múlva kontroll ! Hat a napok nekem nem voltak pokoliak mert tényleg minden napi resz volt a mandula fájdalom és ez sem zavart igazán .. gyógyszert elég szellősen vettem be mikor eszembe jutott ! Nagyon sokat ittam vizet 3-4 litert plusz tej . Egy hét múlva azt mondta a doki nagyon szép a seb első sebleválás megtörtént már csak nagyon vékony lepedek réteg van rajta ... !nekem nem volt fülbe sugárzó fájdalom hal isten nem faj a fülem a fogadom kicsit , a nyelvem az meg mindig faj hátul ! Nos most vagyok a 16 napon és most kezd el teljesen el tűnni a lepedek és kisebb bevetzesek vannak ott a helyen ( hozza érintettem egy ful piszkat véres volt ) nem tudom hogy ilyenkor meg be verezhet ilyenkor ez durvulhat ???? Mert az orvosom azt mondta beverzes 10-12 napig lehet hat én azt át léptem ! De viszont felek hogy meg mindig be üthet a Krakk ... ! Valaki tapasztalt hasonlót tud valami infót adni ???!! Köszönöm ! Aki műtét előtt van annak azt üzenem ne habozzon mert én ha újra kene csinaljam nem is gondolkodnak újra vegig járnam ! Én is féltem mint mindenki ... de hal isten szerencsések köze sorolnám magam aki nem szenvedett nem fajt úgy h falat kaparjam , mert annyira megszoktam . Aki át eset rajta annak jobbulást 😊😊😊 és köszönöm a tanácsokat !
-
Zaffi
friss újonc
Sziasztok!
Elmesélem én is a mandulaműtétem történetét: 25 éves nő vagyok, sajnos augusztus elején kialakult egy tüszős mandulagyulladásom, ami magas lázzal, fájdalommal járt, viszont 3 levél antibiotikum beszedésére sem múlt el, valamint kövek is kialakultak a manduláimon, nyilvánvaló volt, hogy el kell távolítani. Amint ezt meghallottam, mintha leforráztak volna, nagyon megijedtem és utána is nagyon féltem, minden nap úgy keltem, hogy lemondom a műtétet, annyira félek. Közben megcsináltattam a műtét előtti kötelező vizsgálatokat és amikor láttam, hogy az eddig mindig tökéletes vérképemen 3 érték is kiugróan magas -és mindhárom gyulladást jelez-, akkor egyértelművé vált, hogy ez nem tréfadolog, komoly hatást gyakorol az egész szervezetemre. Amikor kiderült, hogy mandulaműtét lesz, akkor a doktornő kedvesen, de egyértelműen a tudtomra adta, hogy az én döntésem a műtét, viszont ha nem távolítják el őket, számítsak vese és nőgyógyászati problémákra, hajhullásra stb., de ez mind olyan távolinak tűnt, amíg tényleg kézhez nem kaptam ezt a rossz vérképet. Ezután megembereltem magam, de továbbra is nagyon féltem.
A műtét szeptember 16.-án volt, reggel korán felvettek a kórházba, befeküdtem egy kórterembe, olyan reggel 8 óra körül kaptam egy altatót, amitől egyik percről a másikra elaludtam. Gondoltam, hogy mire felébredek, már meg is lesz a műtét, de nem így lett. Olyan 9:30 körül keltem fel a még meglévő manduláimmal, meg is voltam lepve. Ezután pár percre jött egy műtős úr és betoltak a műtőbe, itt intravénásan elaltattak. Emlékszem, hogy álmodtam is, hogy egy virágos réten futkározom boldogan, így mondhatom, hogy habár nem emlékszem a műtétre, pozitív élmény maradt
Halvány emlékem van arról,ahogyan felkelek, hogy visszatesznek a kórtermi ágyra, de utána ami már tiszta, hogy fekszem oldalra fordítva, a fejem alatt nincs párna, csak ilyen papírtörlők, a nyakamon vizes borogatás. Amint magamhoz tértem, hirtelen egyből felültem, vártam, hogy belém hasítson a fájdalom, de nem így történt, nem fájt semmi egyáltalán és azonnal tudtam beszélni. Két órán keresztül még csorgattam a véres nyálat kifelé, de sokkal durvább dologra számítottam, alig volt véres. Szóval a félelmeim ellenére nagyon pozitív érzésekkel keltem fel a műtét után:túléltem, megvolt az összes fogam, nem repedt fel a szám, egyáltalán nem fájt, nem vérzett nagyon és tudtam beszélni. Az első kellemetlenség a fájdalomcsillapítós víz megivása volt, ugyanis az első pár korty nem volt vészes, viszont utána egy kis víz ment konkrétan a sebágyba -hát, mintha savat ittam volna! Azt hittem ott pisilek be, el is döntöttem, hogy oké,akkor olyan keveset fogok inni, amennyire csak lehet, csakhogy bejött egy nővér és elmondta, hogy szuper lenne, ha a vízből amit hoztam olyan 3 litert meginnék estig
Viszont újabb pozitívum, hogy még egyetlen egyszer volt ilyen fájdalmas a kortyolgatás, utána nem. Estig simán lement a 3liter és nem is fájt. Szóval így éltem túl a műtét napját, másnap reggel haza is engedtek.
Az utána következő napokra nem emlékszem kristálytisztán, de ami biztos, hogy a műtét utáni reggel ehettem először. Itt ért az első csalódás, ugyanis akármennyire voltak addig jó tapasztalataim, amik reményt adtak, még a brutál erős fájdalomcsillapítóval sem tudtam megenni egy egész pohár pudingot, egyszerűen nem tudtam nyelni. Arról ne is beszéljünk, hogy a kenyérbéllel is megpróbálkoztam, na az sem ment. Szóval nekem a beszéd, ivás simán ment, de az evés,na az nem. Rájöttem, hogy nem maga a sebágy fáj, vagy a nyelés, hanem a nyelvem mozgatása, egyszerűen nem bírtam forgatni az ételt a számban, vagy a nyelvemmel a torkomig juttatni a falatot. Hála istennek ez is csak pár napig tartott, a 3. napon már tudtam enni tökfőzeléket üresen, a 4. napon pedig kenyeret. Azt el kell mondanom, hogy aki ilyen műtéten van túl, ne is gondoljon olyasmikre, hogy gyümölcs, paradicsom, ilyesmi, mert ismét visszajön a pokoli fájdalom. Egyszer ittam egy korty narancslét, egyszer pedig ettem egy darab paradicsomos tésztát, nagy hülyeség volt!! Ennek ellenére szépen lassan úgy egy hét után, ha fájdalomcsillapítóval is, de rá tudtam térni normálisabb, kissé szilárdabb de nem darabos ételekre (puha csirkehús, borsófőzelék, ilyesmik).
Az első napokban folyamatosan javult az állapotom és emiatt a közérzetem is,habár minden nap 4 cataflamot vettem be (pedig csak hármat lehetett volna és tudtam volna még többet is a fájdalom miatt, de négynél nem mertem többet) értékeltem az apró kis javulásokat, hogy kísérő nélkül ki tudok menni a konyhába, tudok csinálni egy rántottát és meg is tudom enni, elmúlt az első napokban jellemző hőemelkedés ilyesmik, szóval egyre jobban voltam. Aztán 22.-én hajnal 4 óra felé úgy keltem, mintha egy kést állítottak volna a torkomba, pokoli volt a fájdalom, a cataflamos vizet is alig bírtam leküzdeni, mintha tömény savat ittam volna, pedig előtte semmi bajom nem volt az ivással! Nagyon megijedtem, de nem volt vérzés, csak ez a pokoli fájdalom. Itt eljutottam a mély pontra. Tényleg addig igyekeztem értékelni, hogy javulok "rosszabbul is járhattam volna", de ez, hogy hajnalban a poklok poklára keltem, és már egy hete nem tudok normálisan enni, aludni, vagy csak létezni cataflam nélkül -na itt egy kicsit beleroppantam az egészbe. És sajnos ez a pokoli fájdalom még 3 napig végigkísért, ugyanúgy napi 4 cataflamon éltem.
Aztán valahogy egyre jobb lett, már csak az evéshez kellett a bogyó, egyébként nem fájt, majd a műtét után olyan 13 nappal eldöntöttem, hogy én nem vagyok hajlandó több gyógyszert szedni. Az elején fájt a nyelés, de utána szépen lassan elmúlt. Most már lassan 3 hét telt a műtét óta és azt mondhatom, hogy visszatértem régi önmagamhoz. Habár fűszeres, mustáros, csípős dolgokat még nem próbáltam enni, probléma nélkül le tudok küldeni már szilárdabb kajákat, simán tudok nyelni, rágni (bár darabos ételeket még mindig nem fogyasztok). Persze fizikailag még mindig kímélem magam, de jó tudni, hogy közel vagyok a teljes gyógyuláshozTudjátok, nagyon sokat olvastam én erről a műtétről, de magától a műtét részétől féltem igazán, pedig visszagondolva az semmi nem volt. Viszont amiket olvastam, hogy "2 hét tömény pokol" valahogy nem hittem el, hiszen basszus, kisgyerekek viháncolva túlélik ezt, nehogymár én ne! Hiszen kaptam két hét szabit, végre kipihenhetem magam! De azt kell mondjam, sajnos ez igaz, két hétig az ember ki van vonva a forgalomból, és fájdalomcsillapítón él. És el kell, hogy mondjam, akire vár ez a műtét, az mindenképpen úgy intézze, hogy legalább az első napokban legyen mellette valaki, aki kitámogatja a fürdőbe, megmelegíti az ételt, vagy csak egyszerűen ott van - nekem legalábbis ez nagyon sokat segített!
Habár nem volt túl kellemes, soha többé nem lesznek gondjaim a mandulámmal és nagyon sok későbbi betegséget megelőztem most ezzel! Azóta a vérképem is visszaállt. Nekem nagyon megérte!
-
hallelujah
friss újonc
Sziasztok! 18 évesen eljutottam én is a döntésig, mert minden évben olyan 7-8 alkalommal volt tüszős mandulagyulladásom. Nekem Csütörtöki napon volt a műtét, altatásban kértem, még a fogorvosnál töltött 10-20 percet sem bírom rendesen, nem hogy egy 45 perces műtétet. Olyan 9:30 körül toltak be a műtőbe, az orvosok aranyosak voltak, viccelődtek velem, közben a karomba nyomtak dolgokat, meg egy maszkot kaptam, aztán off.
Nem emlékszem teljesen, de állítólag a műtét után felkeltettek, apróbb emlékeim vannak, hogy a nevemet mondogatják. Visszatoltak a szobámba, ahol még 2 óráig se inni, se enni nem lehetett, csak a véres váladékot kellett kiköpni. Egyébként fájdalmat akkor nem is nagyon éreztem, mosolyogtam mikor először észhez tértem. Utána még elég kába voltam, hol nyomkodtam a telefonom, hol elaludtam.
Az első este egész jó volt, alig fájt, sokat kellett innom, és akkor már vacsorát is ehettem (kiflit meg kakaót). Sokszor keltem fel inni, de minden rendben ment. Ma Szombat van, kettőt kellett bent aludnom a kórházban (Székesfehérvár), szóval ma reggel jöttem haza. Mára már eléggé fáj, de felkészítettek, hogy egyre rosszabb, majd egyre jobb lesz a helyzet. A seben zöldes-fehéres váladék van, ami aggasztott, de az orvos aztmondta, hogy úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Sokat pihenek, iszok, és eszek amit csak tudok. Sok szerencsét mindenkinek aki ez előtt áll!☺️
(Btw én 6 óránként veszek be vízben oldódó Cataflam-ot, főleg evés előtt hasznos)
-
GSP
aktív tag
Mindenkinek köszönet a történetekért, nem szeretnék nekiugrani egy ilyen műtétnek...
-
linaviki
újonc
válasz
cisco007 #2454 üzenetére
Nekem nem mondott ilyet egyik doki sem. A háziorvos felírt még egy dobozzal, fölösleges volt, mert nem hasznalt. Utána Curidolt szedtem, nem vált be, majd Tramadolort, az már nagyjából csillapította a fájdalmat. Aztán már egy kicsit javult a helyzet. Remélem soha többet nem kell megműteni a mandulámat.
-
Szuci
újonc
Sziasztok! Megvolt a mutetem helyi erzestelenitesben. Most vagyok 6 napos. Jon a para a seblevalas miatt. Eszek mindenfelet amit lehet de jol megragva hogy kopjon, de felek a nagy levalastol. Iszok sokat. Meg ejjel is folebredek arra, hogy igyak. Fura, mintha beleultettem volna az agyamba, igy magamtol felkelek. Mar nagyon varom, hogy egy ejszakat vegig aludjak. A masik dolog, lepedekes a nyelvem. Nektek is az, vagy az volt? Ez normalis? Koszi
-
cisco007
csendes tag
válasz
linaviki #2453 üzenetére
Nekem a háziorvosom asszisztense mondta (szóval nem vállalok rá garanciát), hogy Cataflamot 4-5 napnál tovább ne szedjen senki mert hogy valamilyen kálium só van benne, ami hosszabb távon szívmegállást okozhat. Mondta ezt akkor mikor közöltem vele hogy én kb 17 napig szedtem, kissé lefagyott
Talán a Voltarent említette mint ugyanúgy diklofenák alapú de az nem kálium só hanem nátrium só, de mondom nem vagyok szakember, lehet én értettem rosszul valamit. -
linaviki
újonc
Sziasztok,
Nekem 2019. aug. 21-én vették ki a garatmandulámat, 33 éves vagyok. Csakis altatásban, mert 2001-ben amikor lokális érzéstelenítéssel vették ki az maga volt a kínköves pokol. Nyilván ez mindenkinek más, de én azt mondtam a dokinak, hogy csakis áltatásban vállalom. A lényeg, hogy 2001-ben nem vették ki teljesen és elég durva dolgolat művelt velem a kis szemét. Ízületi fájdalmak, szív problémák, hajhullás. Szóval nagy nehezen sikerült megtalálni, hogy ez okoz mindent. A műtéttel minden rendben volt. Ami viszont utána jött, arra nem lehet eléggé felkészülni. Tudtam, hogy rossz lesz, de elváráson felüli a fájdalom szint. Valószínű, hogy minél idősebb a páciens, annál rosszabb. Szóval 5-6 óránként Cataflam V. Egyelőre szenvedek, de türelmesen várok, mert ez ilyen. Remélem mihamarabb leválik a seb és utána jobb lesz egy kicsit.
Kérdés, hogy Ti hogy tudjátok megakadályozni, hogy ne maradjon benne kaja maradék? Hiába iszok minden falat után, nekem bennemarad. Nem akarom piszkálni, de kicsit aggódok, hogy nehogy begyulladjon. Eléggé mély a seb...
Köszönöm előre is. -
Elrico
csendes tag
Mondta doktor nő, hogy szépen gyógyul a seb. De két hétig semmi, tehát itthon pihi és csók se...!
Viszont Két hét után mehet minden, kivéve a sport.
Na most, 30-ÁN mikor 16. Napos leszek kiváncsi leszek , mennyire fogom tudni meginni a jagert mert megyünk buliba..😂 -
Elrico
csendes tag
Oh értem 😂😂😂jó köszi!
-
Elrico
csendes tag
S még egy, az orvos azt kérte hogy barátnőzés 2 hétig felejtős...ebbe a csók is beletartozik? Tehát 2 hétig ha lehet offoljam a dolgot? 😅😅
-
Elrico
csendes tag
Értem, köszönöm!
Ma vagyok 5. Napban a műtét óta, már csak napi 3 cataflam v-t veszek be, közte max 1-2 algoflex..! (Az ibuprofen hatóanyagú, gyógyszerész mondta hogy az mehet közben)
Fájdalom gyógyszer beszedése után egészen tűrhető, rengeteget iszok (3-4l) kamilla teából, napi 3x eszem is általában Szilárdat. A bal oldalnál talán egy darab fehér lepedék már levált, jobb oldalon még semmi. -
Elrico
csendes tag
Sziasztok!
Augusztus 14-én műtöttek, tehát most vagyok 3 napos...minden szokásosan halad a tüneteket illetően, viszont 4 óránként cataflamot veszek be mert különben megveszek...ez napi 6 szem cataflam amit erősnek/soknak érzek...félő a gyomorfekély kockázatának a megnagyobbodása. Szerintetek ez már tényleg sok vagy még “szódával” elmegy kategória?! Jobban járna a gyomrom a napi 3 cataflammal és a napi 3 flector porral?
Üdvözlettel: Márk -
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Gyerekkoromba sokszor volt mandullagxulladásom. Volt hogy egy évben 2-3szor. Most 29 éves vagyok. Eddig év eleje óta volt kétszer, viszont amióta lett munkahelyem mint amit elvágtak.
Dr. Szabó Lillához kerültem a Bajcsyba aki szerint ki kéne venni. Van esetleg véleményetek róla? Megnézetném még mással is azért, esetleg a Rókusból tudtok ajánlani valakit?
-
cisco007
csendes tag
11. nap van ma a műtét óta, szerencsére nem történt komplikáció (utóvérzés, stb), pedig volt köhögés és 2 darab tüsszentés is amiket nem tudtam meggátolni.
Mai napig kb 3 Cataflam-v lecsúszik, de azért jobb már a helyzet, ha nagyon akarnám kibírnám napi 2-vel is.
Enni még mindig próbálok puhábbakat, tejberizs, puding, jégkrém, de tegnap meg ma már rántottát is ettem.
Ami nekem nagyon bevált az a Tesco Brioche Rolls (persze van más márkától is). Ez nagyon puha, édeskés péksütemény, jól csúszott a kakaóhoz, tejberizshez, pudinghoz.
Holnap megyek vissza kontrollra, mivel a doki közben szabira ment. -
vadger
tag
Sziasztok,
Tegnap műtöttek a Péterfyben, altatásban. Ma dél körül hazajöttem. Műtét után és még aznap este kaptam fájdalomcsillapító injekciót fenékbe, az nagyon jól elvitte a fájdalmat. Inni az elején nehéz volt, de aztán kicsit könnyebb. Beállítottam egy ébresztőt és egy óránként (éjszaka is) felkeltem ittam egy pohár vizet. Még tegnap talán este ettem egy tejbedarát, ma reggel kenyér belsejét kakaóba áztatva. Nemsokára egy tejberizs lesz az adag.Cataflam V-t kaptam, illetve van bekészítve Fortedol (ugyanaz a hatóanyag de valahogy nekem a múltban jobban bevált).
Jegelni jegeltem a torkom tegnap elég sokat, ma már talán nem is kell. Egyelőre nem vészes a dolog, de majd meglátjuk idővel. Kitartást mindenkinek.
-
Enikő73
újonc
Sziasztok!
Holnap reggel 7 re viszem a 18 éves lányomat mandulaműtétre a János kórházba.
Koblációs módszerrel fogják kivenni , altatásban.
Nagyon ideges vagyok, rengeteg rosszat olvastam, őszintén nekem már sok műtétem volt, de neki még nem és nagyon féltem.
Kérlek írjatok.
Ismeri valaki Dr Csóka Jánost?
Köszi Tündi
-
adamkristof
újonc
Sziasztok
A 8. napon hajnalban arra ébredtem, hogy folyik az orrom, kapcsoltam villanyt, megtöröltem és láttam, hogy csupa vér. Egyből rohantam fürdőszobába és csak vért köptem. Azonnal szóltam Anyukámnak, hívta a mentőket, addig köptem a vért és jégzselével jegeltem. Rohammentővel vittek be kórházba, ahol azt mondták, hogy a bal oldali seb egészében vált le és egy eret is vitt magával vagy micsoda, és az ér vérzett ennyire. Azt mondták, hogy nincs semmi baj, ez előfordulhat. Azt követően nappal éreztem, hogy mintha valami lenne a gégémnél, ami nyeléskor "liftezik" és nagyon nehéz tőle nyelni. Az a jobb oldali seb, aminek gyakorlatilag le kell esnie. Ma reggel haza engedtek, már sokkal jobb. Fájdalomcsillapítóval szinte tökéletesen tudok enni, inni, beszélni, nyelni.
Tehát az abszolút igaz, hogy a 8. napon kezd leválni a seb és utána egyre csak jobb lesz.
-
Szuci
újonc
Sziasztok!
Nemrég derült ki, hogy ki kell venni a mandulám. Sokat fájt mostanában a torkom, kis hőemelkedés és a mindenemfáj érzés. A lábam, a karom, a hátam, a gömbcsuklóim minden. Mellé kis fehér cuccok jöttek fel a mandulámból. A doki azt mondta góc, főleg, hogy az izületeim is fájnak. Most már torokfájás nélkül is fájnak az izületeim. Szóval mandula ki, ez az ítélet. Javasolta, hogy helyi érzéstelenítésben legyen. Ezután elkezdtem olvasni a fórumokat és hát nagyon beparaztam. Először is attól félek, hogy rosszul leszek a látványtól, mert éhgyomorral kell mennem majd reggelre, 7 órára. Én egy átlag napon 6:30- kor reggelozek. Szóval remélem nem leszek rosszul a nemevés plusz véres szuris dolgoktól. Már a tűtől is parázoknem hogy egy ilyen műtéttől
. A másik parám hogy nem szedhetek Cataflamon. Valami más hatóanyagú fájdalomcsillapító kell. Tudnátok valami más bogyót ajanlani a Cataflamon és a Flektoron kívül? A harmadik parám a bevérzés. A szájzár ja és a fájdalom. Ja ez már nem is három
szóval ez a helyzet. Lassan ezzel álmodok, pedig csak jövő hónapban lesz a műtét.
Egyébként tök jó ez a fórum. Jó látni mennyien túléltétek
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
adamkristof #2431 üzenetére
Leírom, én hogyan csináltam.:
Gyógyszer beveszed, vársz úgy 1-1.5 órát, majd üres zsömle ami kb. 20-30 perc alatt fog lemenni.
Muszály enni, különben nehezebben válik le a seb, sokkal tovább tart a gyógyulás.Illetve inni is kell, a napi 3 liter víznek le kell mennie!!!
-
adamkristof
újonc
Sziasztok!
Most vagyok a 6. napon. Reggel iszonyatos fájdalomra ébredtem, ennyire rossz még sosem volt előtte. Éreztem valami furát is a számban, köptem egyet és ilyen színezett volt. Szerencsére amúgy is ma kellett vissza menni kontrolra, a doktor nő azt mondta, hogy csak váladék vagy lepedék volt, nem vér, hisz nem látja sehol sem hogy lett volna vérzés. Szerinte jól alakul eddig, egyek és igyak sokat.
Fáj a torkom, a garatom, a füleim, a fogaim, a nyelvem, az állkapcsom, tényleg elviselhetetlenül. A gyógyszer segít valamennyi időre egy picikét, de abból is már minél kevesebbet kellene szednem, próbálok is.
Azonban az evés és ivás, na meg a beszéd szinte semennyire nem megy, gyógyszer nélkül főleg. Egy kis ropit nem bírtam megenni, illetve pár falat gofri után azt hittem elsírom magam a fájdalomtól.. márpedig muszáj lenne minél többet ennem, anyukám is nagyon próbálja erőltetni, de sajnos nem megy. Olvastam, hogy sokaknak tök könnyen ment az evés-ivás, gondolom ők hamarabb fel is épültek, mint én fogok.
De ez szerintetek mennyire normális? Ilyenkor már válik le a seb és azért fáj ennyire? Ha nem tudok olyan "sokat" enni, akkor az mennyire lehet gond? Jó tippek ilyenkor? Mikor fogok tudni végre fellélegezni a fájdalomtól?Köszönöm!!
-
Dr.Zoo
őstag
Szia!
Orvos függő, de általánosságban elmondható, két hétig nem javasolnak semmilyen edzést, biciklizést.
Még a szex is tilos.
5 kilónál nehezebbet nem emelhetsz, hirtelen lehajolni, guggolni, ilyeneket el kell felejteni.Illetve lehet saját döntés alapján, nekem ezt korrekt módon elmondta a Doktornőm, hogy ha mégis saját szakállamra partizánkodom, akkor találkozunk ismét, mert utóvérzésem lesz.
-
vadger
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki aug. 1.-én lesz a műtétem a Péterfy-ben, altatásban. Az orvos elvileg Radvánszki Ferenc lesz.
Van valakinek tapasztalata a doktor úrral?
Műtét napján a kórházban marasztalnak, és másnap engednek haza?
Vajon mennyire esélyes, hogy aug. 17.-én elmenjek egy Balaton körüli biciklitúrára, amit nagyon lightosan, 3 nap alatt tervezünk letudni? 32 éves vagyok, már nem tinédzser
Köszi! -
adamkristof
újonc
válasz
bgergo1984 #2427 üzenetére
Köszönöm!
Flamborint és Diflamot írt fel nekem a doktor nő, azokat szedem. Eleinte felváltva szedtem, 3 óránként az egyiket, újabb 3 óra múlva a másikat. Most már egyre kevesebbet szedem őket.
Legutóbbi éjjel végig folyt a nyálam, amely csak úgy mint a leheletem, iszonyatosan büdös. Nem tudom, hogy hogyan lehetne ezen javítani... Reggel fájdalmasan ébredtem, viszont utána olyan jól voltam, mint még soha a műtét óta, ettem is viszonylag (legalábbis az eddigiekhez képest) sokat. Aztán most megint nagyon fáj.A szájzár és a kellemetlen lehelet zavar iszonyatosan, de remélem idővel minden helyre jön.
-
bgergo1984
csendes tag
válasz
adamkristof #2426 üzenetére
Szia,
Jobbulást először is, másodsorban pedig a cataflan (diclofenak) nem "csak" fájdalomcsillapító, hanem egyben nonsterioid gyulladáscsökkentő is.
A fájdalommal lehet játszani, hogy bírja az ember, stb, viszont a szájzár, nehéz evés, nehéz nyelés, nehéz rágás talán csökkenthető a fájdalomcsillapítóval, így több táplálék, energia, fehérje kerül a szervezetdbe, amitől gyorsabban gyógyulsz, nem beszélve a komfortérzetről is, jobb minőségű pihenésről, stb.. Próbáld csökkenteni a fájdalmat ha jobban megy az ivás-evés, akkor az orvossal egyeztetett mennyiségben bátran használd. Ha gondolod szedj mellé gyomorvédőt.A 1,5 liter víz egy felnőtt szervezet számára a minimum. Most eléggé terhelt állapotban vagy, így ha letolsz 4 litert sem lesz bajod
Hajrá
-
adamkristof
újonc
Sziasztok, nekem 4 napja (11-én) vették ki a mandulámat, altatással.
Azóta nagyon odafigyelek rá, nem mozgok túl sokat, inkább csak pihenek. Próbálok minél többet inni (napi 1,5 liter minimum), de nagyon fáj. Enni is igyekszem, de az még nagyobb fájdalommal jár, pedig muszáj lenne. Ropit, kiflit és néha ebédből húst szoktam enni, de nem egyszerű. Normális ez ilyenkor? Egyébként gyógyszert már nem igazán eszek, bár eddig sem nagyon éreztem a hatását.
Nagyon nehezen tudom megnézni azt is, hogy hogy áll a seb, hiszen a számat nem igazán tudom kinyitni. Próbálom-próbálom, de "megakad", nem megy pár centinél tovább. Az állkapcsom is fáj olykor. Ez miért lehet?
Ugyanakkor most már nyelésnél furcsa ízt érzek, nem igazán tudom mihez hasonlítani, de remélem, hogy ez már a seb leválását jelenti.
Véleményetek szerint augusztus 10-én, kb. pont 1 hónappal a műtét után már elmehetek gólyatáborba, ahol ihatok is?
Köszönöm!
-
Z'Z"
őstag
válasz
Enikő73 #2423 üzenetére
Szia,
Megértem, hiszen nekem is van gyermekem.
Én is átestem már több betegségen, illetve a mandulaműtét előtti éven volt egy orrsövény műtét, na az se volt kellemes.
Az a legfontosabb, hogy bízzatok a műtétet végző orvosban, illetve utána a háziorvos tanácsait sem szabad figyelmen kívül hagyni.
Én bolond voltam, mert még a teljes felépülés előtt dolgozni akartam, de a házi dokim még marasztalni akart.
Mint utólag kiderült neki volt igaza, mert kaptam egy felső légúti fertőzést, valamint a nyelvgyöki mandulák is megduzzadtak egy kicsit, ezért vissza kellett járnom kontrollra, így tovább húzódott a gyógyulás.
Ezt a vonatra ülős témát is beszéljétek meg a kezelőorvossal.
Anno én is olvastam több fórumot is ezzel kapcsolatban, még mielőtt átestem az egészen.
Szerintem a legtöbb dolgot ebben a topikban találod, mert rengeteg tapasztalatot leírnak az emberek, illetve sok hasznos információt is, ami talán nektek is. hasznosítható.
Ja, és nem szabad félni, mert az nem használ senkinek.
Én úgy voltam vele, hogy inkább szedjék ki, minthogy folyamatosan beteg legyek, és ahogy írtam korábban, már kb. két éve váltam meg a manduláimtól, de azóta nagyobb betegség nem ért, de ez tényleg ember függő. -
Dr.Zoo
őstag
válasz
Enikő73 #2423 üzenetére
Sebleválás után már nyugodtan. Az kb. 6-7-8 napon lesz.
14 nap után pedig bármit csinálhat.
Reméljük nem lesz utóvérzés, akkor persze minden borul.Szerk: engem 12 naposan látott a Doktornő kontrollon, és vissza engedett dolgozni, olyan szépen gyógyult. Mondjuk én a 10 napon vettem be az utolsó Cataflam-ot. Van aki kevésbé jól gyógyul, abszolut ember függő.
-
Enikő73
újonc
Szia!
Teljesen igazad van. Drága jó nagyszüleim sokkal többet kibírtak, pedig valóban megélték a háborúk megpróbáltatásait.
Egyszerűen csupán annyi stressz, és egészségügyi probléma van az utóbbi években a családunkban, ennél sokkal komolyabb műtétek is. Így már nehezebben viselem, főleg, ha a gyerekemről szól a történet.
Hívő vagyok, és legkevésbé sem hibáztatom a Teremtőt.
Annyi rosszat olvastam a műtétről, annak ellenére, hogy nem nagy beavatkozás. Azonban utána sok lehet a probléma.
Szerinted, 16 nappal a műtét után vonatra ülhet, vagy még korai?
Szép estét Neked.
-
Z'Z"
őstag
válasz
Enikő73 #2421 üzenetére
Szia,
Igazán nincs mit.
Egyébként én ezt megfordítanám.
>"ember tervez, Isten végez."
Isten tervez, ember végez.
Aztán mindenki azt gondol bele, amit akar, de én nem gondolnám, hogy a teremtő az állandó szenvedésért küldött erre a bolygóra.
Csak meg kell nézni, hogy az emberiség mennyire pusztítja saját magát, illetve a földet.
És ez most a saját magunk "pusztítására is érvényes.
Úgy gondoljunk, hogy bármit megtehetünk, aztán az esetleges baj bekövetkeztével elkezdjük keresni a hibást, jelen esetben a fentieket hibáztatjuk, hogy miért okoz nekem fájdalmat, miért ez a sok megpróbáltatás.
Azt viszont nem vesszük észre, hogy az esetek legnagyobb részében az életmódunk miatt betegszünk meg. Nehogy azt higgye bárki is, hogy sportolással nem lehet megbetegedni, dehogynem.
Nagyapám mindig azt mondta, hogy mindent, csak mértékkel. Ő beleszületett az első világháborúba, aztán a Don kanyarban harcolt is, később elhurolták kényszer munkára, majd jött az 56, illetve az az utáni időszak.
92 évesen halt meg, de sose lehetett tőle hallani, hogy jaj miért jutott ez neki.
Mindezt azért írtam le, hogy érdemes elgondolkozni azon, hogy mi okozhatta a megbetegedésünket, és ha lehet meg kell változtatni. -
Z'Z"
őstag
Sziasztok,
Cataflam helyett én bátran ajánlom a Flector Rapid Granulátumot.
Nekem 2017-ben volt a műtétem, és ezzel a gyógyszerrel elviselhető volt a fájdalom.
Reggel, délben és este kellet szednem.
A fogyással nem kell törődni, mert ahogy gyógyul a seb, annál többet, illetve több mindent eszik az ember.
Szóval a végén még plusz is lehet a mérlegen.
Ja, nekem nem altatásban történt a mandulák kivétele.
Egyébként azóta sokkal jobb a közérzetem, ráadásul kevesebbszer betegszem meg, persze teszek is azért, hogy egészségesebben éljek. -
bgergo1984
csendes tag
válasz
Enikő73 #2417 üzenetére
Szia,
nekem Júli 2.án volt a műtét, altatás, koblátoros (medicover). Azóta 2kg ment le, a fájdalom a cataflannal elviselhető, nem is kellett sokat szedni, 3 volt a max, viszont így volt 1-2 óra amíg tényleg nagyon szar volt. Nem egy jó dolog ez a mandulaműtét, nagy türelem kell hozzá. Próbálkozzatok, esetleg, hogy felezve gyakrabban, hátha úgy kevesebb tablettával ellesztek.
A koblátoros esetében minimális lesz a vérzés műtét közben, ami segíti az orvost is a feladat elvégzésében, és a paciens is kisebb eséllyel lesz utána rosszul. Hagyományosnál előfordul, hogy lenyeli a vért az ember, az meg utána biztosan ki fog jönni, ami sem a sebnek, sem a betegnek nem jó.
Ami szerintem fontos, hogy amit az orvos mond, azt be kell tartani, mert az utóvérzés elég fos. Én betartottam, bár egy hirtelen kanapéról felkelés eredménye volt, hogy a 4. napon leszakadt a seb, amitől beindult a vérzés. Nincs életveszély, de félelmetes. Ez kb az 1-4%át érinti a műtötteknek. Nekem is azért történt, mert a bal mandulám teljesen tropa volt, és elég sokat küszködött vele a sebész mire rendesen ki tudta szedni.
A lányod fiatal, koblátoros műtét lesz, biztos vagyok benne, hogy gyorsabban helyre jön mint az idősebbek. Sok sok ivás, fekvés, nyugalom...
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Enikő73 #2417 üzenetére
Szia!
Az első héten valószínűleg fog csökkenni a súlya, igaz ember függő, van aki jobban bírja a fájdalmat, van aki kevésbé. Nekem napi 5 Cataflam tartotta elviselhető szinten a fájdalmat, feleségem kolléganője 7 szemet szedett.
A sebleválás előtti allatti napok szerintem a legrosszabbak, ott se nyelni, se inni, se enni, se aludni nem sikerült.
Nyála kb. 5-7 napig folyamatosan folyni fog.Szerk: a Cataflam V-ből napi 3 szem elvileg a max, de egyeztessen az operáló orvossal, az ő esetében mit javasol. A máját, szívét eléggé megviseli a Cataflam.
Szerkszerk:. Itt is tudsz böngészni.
-
Enikő73
újonc
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket, néhány megbízható infóra lenne szükségem.
18 éves lányomat augusztus 2.-án operálják. Torokmandula műtétről érdekelnének friss infók, ha van valakinek.
178 cm magas, és 54 kg. Mindenkinél jellemző a testsúlycsökkenés? Neki nem igazán hiányzik.
Ismeri valaki a Dr Csóka János főorvost?
A Szent János Kórház gégészeti osztályáról vannak infói valakinek?
Koblátoros műtét lesz altatásban.
Válaszotokat előre is köszi
Enikő
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
2019.06.26.-án operált a SOTE-ban Dr. Molnár Viktória, altatásban. Torok manduláim vette ki, kamasz korom óta szenvedek a hideg italokkal, kajákkal.
Időközben jött hozzá egy pikkelysömör is, csak hogy ne unatkozzam.Szóval.
Műtét előtt 1.5 héttel volt egy labor és egy EKG, a laboron a májfunció értékem többszöröse volt a maximum felső határértéknek, ezért hétfőn azaz 2019.06.24.-én újra kontroll vérvétel, illetve eszembe jutott, hogy 2015-ben toxikus májgyulladást kaptam a tüdőgyulladás kezelésére adott 12 nap 875+125mg-os Augmentintől.
Műtét előtti délután sikerült egyeztetni, hogy szerdán reggel műtenek-e?
Megműtöttek.
Altatás zökkenőmentesen zajlott, ha jól emlékszem, max 30 percet voltam bent a műtőben.
Első éjszaka eléggé galád, ahogy a 3 éves kislányom fogalmaz, Cataflam V-t kb. 4 óránként ittam.
Tegnap hazajöttem egyedül metróval és vonattal, a SOTE-től kb. 35kmre lakom.
A tegnapi éjszaka már jobb volt, nekem elment a hangom, a nyelvem meg akkora, mintha egy kaptárba dugtam volna.
Ma reggel bedobtam a kislányom bölcsibe, ami kb. 4 km-re van tőlünk.
Aztán tankoltam, a 1.2kmre lévő kúton, aztán haza.
A végére majd kiugrott a szemem, nem szabad vezetnem. Semennyit!!Ja igen, 38 éves múltam, idén áprilisban, tehát nem mai darab...
-
moni930824
újonc
Sziasztok
25 éves vagyok és nagyon parázok, Még nem teljesen biztos de, góckutatás van. Ekcéma miatt. Mandulám elég sokszor be volt gyulladva fül orr gégészeten kaptam aktil duót amitől elég szarul voltam, azt mondta a hölgy ha még egyszer begyullad ki kell venni, elmentem háziorvoshoz neki nem tetszett a vérvétel eredmény elküldött gasztroenterológiára, Nos én kiszeretném vetettni, nagyon öklendezös vagyok, meg nem bírom ezt a spatulát. Valaki esetleg ilyen tudtanácsot adni? Mindenki azt mondja hogy nem biztos hogy ki kell szedni de én érzem hogy igen
Válaszokat előre is köszönöm ☺️ -
vadger
tag
Sziasztok!
Elérhető valahol Budapesten a koblátoros műtét, nem horror áron?
Medicover 300+, Ars Medica 400+....
Vagy ez ennyi és kész, menjek SZTK-ra ha nem tetszik? -
Kdomi
újonc
Sziasztok!
10 napja volt mandula műtétem. Sajnos nem találtam rá az oldalra a műtét előtt, így nem igazán tudtam készülni, de műtét után is sok hasznos tanácsot találtam. Szóval szeretném leírni én is az "élményeiket" tapasztalataimat.Előzmény:
Kis koromban 2 hetente volt tüszős mandulagyulladásom, de az az igazi izmos gyulladás ami nem ismer viccet, és ledönti az ember lányát főleg ha gyerek. Ha a mandulagyulladás nem lett volna elég sajnos nagyon nem bírom a gyógyszeres szirupokat, kicsinek ez még rosszabb volt. Tehát, a gyulladás mellé jött meg a szirupokat miatti hányás is ami miatt be is vérzett jó párszor. El határozták hát a szüleim és a gyerek orvosom, hogy igen ezt ki kell venni. Na hát hogy-hogy nem a mandulámat talán megijedt vagy nem tudom de mint aminek semmi baja nem is volt a fül-orr-gégész feleslegesnek látta a kivételt. Teltek az évek és semmi gondom nem volt a mandulámmal. 20 éves koromig minden rendben ment. Aztán egyszer csak újra kezdődött.
3 - 5 havonta gyulladt be nagyon durván a mandulam. 3 évig húztam halasztottam. Volt hogy elmentem fül-orr-gégészhez egyik orvos azt mondta hogy praxisa alatt ilyen csúnya mandulát még nem látott, inkább menjek egy magasabb kórházba, mivel itt csak sztk volt így átmentem Gyöngyösre. Ott a főorvos asszony konkrétan leorditott hogy minek jövök ide amikor ez nem is olyan csúnya. Szóval ezután 3 hónappal később egyik reggel felelkeltem és fájt a torkom különösebben nem foglalkoztam vele ittam mézes teát meg külön is ettem mézet. A napot átvészeltem nem volt egyszerű de semmi volt ahhoz képest ami éjszaka várt rám. Elviselhetetlen fájdalom mellém még valami nyavaját is összeszedtem ami miatt hánytam, Hajnalra már vért. Így bementünk a hatvani ügyeletre. (na erről inkább nem mondok semmit) kaptam infúziót. Ezután felküldtek a Pest megyei Flór Ferenc kórház fül-orr-gégészeti osztályra. Felértünk 5 perc várakozás után jött is a doktornő aki megvizsgált és kijelentette hogy sehová nem mehetek, bizony most befektet mert baromi csúnya a torkom.Szóval bent feküdtem 4 napig napi 4 antibiotikum koktéllal és rengeteg kedves nővérrel és orvossal
. Tehát a zárójelentésem kiadása után, megbeszéltünk az akkor ügyeletes doktorúrral hogy szükséges a műtét. Ki is tűztük az időpontot március 7.re. Megvolt minden vizsgálat aneszteziológus EKG minden.Elrjétől kezdve altatásról beszéltünk amit nem is bántam. Rendben is volt minden.
Tehát eljött a műtét ideje.
0.nap
Március 7.én 7:10-re kellett mennem éhgyomorra természetesen. Ott is voltunk. KB 10 perc múlva be is hívtak vizsgálatra. Kiderült, hogy a mandulám miatt hullott a hajam és romlottak a fogaim.
Tehat megvizsgált a főorvos úr, kitöltöttem egy pár papírt majd tovább küldtek a nővérpulthoz. Ott is várt rám pár papír, majd megkaptam a szobámat. Kaptam egy csini rózsaszín branült a kézfejembe és egy infúziót folyadékpótlás gyanánt. Bejott az orvosom elmondtam mire számíthatok mi lesz a műtéten és utána megkérdezte van e bármilyen kérdésem? Majd mondta hogy 3. leszek én. Szóval vártam kicsit kimentem a folyosóra ahol ott voltak akik elkísértek. Majd visszamentem és nem sokára meg is kaptam a kábító inyekciót a fenekembe ami sokkal kevesebb fájdalommal járt mint mondták. KB fél óra múlva jött is a beteghordó és mentünk vagyis toltak a műtőbe. Nem kellett várnom sem hanem már bent is voltam. A lábamat és a derekamat leszíjjazták majd az altató orvos egy nagy maszkot tartott a számhoz innentől se kép se hang. Valamikor 3 óra körül ébredtem fel. Az orvosom bejött és elmondtam hogy volt egy kis komplikáció a műtét alatt mivel ahogy megpróbálták kivenni a jobb oldali mandulamat az gennyedzett és vérzett valamint 2x akkora volt mint kéne szóval ott a seb nagyobb mint a bal oldalon. Ez picit megijesztett de azt mondta semmi gond a vérzést elállították a műtétem 2 órás volt ez miatt.
Tehát a fájdalom. Aznap semmit nem éreztem mintha nem is lett volna műtét. Éjfél körül kaptam vénás algopyrint, ami kB 10 perc alatt kiütött. Aludtam is reggel 6 ig mint a bunda.
1.nap
Reggel enyje fájdalomra ébredtem örültem is hogy hát ez piskóta lesz. Megvizsgált az orvos mondta hogy szép a seb és mehetek is haza írt fel két gyógyszert azt mondta 4-4 óránként szedhetem. Az egyik a Cataflam - V a másik pedig algopyrin oldatos inyekció.
Mindkettőt vízben kellet oldani. Tehát haza engedtek.
2-3-4-5. Nap
Haza engedtek azt mondta az orvos ez a pár nap lesz a legrosszabb ekkor fog a legjobban fájni. Hát azt kell mondanom úgy gondoltam hogy ha ez a legrosszabb akkor én nagyon szerencsés vagyok mert elenyésző volt a fájdalom. Enni nehéz volt de nem lehetetlen. A reggelek voltak a legrosszabbak napi 3 cataflammal és 1 algopyrinnel a nappalok közepesek voltak.
6-7-8. Nap
Na igen. Eddig minden happy volt ugye és jaj de jó volt nem fájt nagyon. Hát igen ez a 6. Nap reggeléig tartott. Addig 2,5-3l víz lecsúszott illetve ment a leves és a pépes kaja. Na hát a 6. Nap reggel arra ébredtem hogy tüzes vasat dugtak a torkom a aminek a végre sósavba mártott tüskét tettek. Tudom kicsit morbid de csak így tudom valósághűem visszaadni az érzést.
Nagy nehezen kibotorkáltam fájdalomcsillapítóért. Ültem az asztalnál előttem pohárban a Cataflam V és próbáltam megunni, minden nyelet olyan kegyetlen volt hogy potyogtak a könnyeim és remegtem. Nagy nehezen letuszkoltsm a torkomon, visszafeküdtem aludni kB 25 perc alatt hatott a gyógyszer nem teljesen de már csak akkor fájt ha nyeltem. KB 3 és fél óráig mulasztotta el a fájdalmamat. Szóval aznap 5 Cataflam és kettő algopyrin csúszott le az éjszakaval együtt.
Ekkortól enni is csak levest tudtam, az ivás pedig visszacsökkent 1,5 literre. Ez a tarthatatlan érzés a 9. Napig tartott. Ma a 10. Napon is nagyon fáj még a nyelés enni még mindig nagyon nehéz de az ivás már megy 3 liter ment le idáig és folyamatosan iszok még ha nagyon fáj is. Tudom hogy muszáj ha megakarok gyógyulni. A szilárd kajával mai napig hadilábon állok.
Mindent összegezve:
Igen fáj a műtét és semmi jót nem tudok mondani de idővel jobb lesz megéri kivárni. Remélem nekem is napról napra jobb lesz.
Kitartást mindenkinek akinek most lesz a műtétet.
Ételek amik nekem jók voltak: reggel: Tojás, tejbegríz (laktózmentes tejből)
Ebéd: leves mindegy milyen csak ne legyen benne kemény szilárd étel (nekem legalábbis így volt jó) húsleves, borsó leves tojás leves. Krumplipüré töltötthús tölteléke.
Vacsora: tojás tejbegriz(laktózmentes tejből) a bundáskenyér nekem annyira nem jött be. A jégremre sokan esküdnek nekem addig jó volt amíg ettem és kB utána 10 percig. Ami még segít a hideg vizes borogatás. Inni bár nehéz de jobb ha folyamatosan iszok és nem kortyolok.
Remélem tudtam segíteni hátha valaki hasonló cipőben jár mint én😘😘 -
Gépangyal
újonc
Sziasztok!
Én is átestem ezen a bizonyos mandulaműtéten, és elolvasva, látva sokak tapasztalatát, az enyém kicsit eltérőbb, így ondoltam leírom, hátha valahol valakinek segítégére lesz.
Előzmény:
27 éves férfi vagyok és a manduláim krónikus gyulladásban szenvedtek. Legutóbb a műtét előtt 3 héttel krónikus, akkut, tüszős mandulagyulladást diagnosztizáltak és azonnali eltávolítást rendeltek el. (Itt a krónikus annyit tesz, hogy évek óta visszatérő gyulladásról van szó, tehát a mandulában van egy gennygóc ami baktériumokat és vírust hordoz, így a gyulladás havonta-két havonta visszatér).
0. nap:
Ehy hétfői napon műtöttek, nem kértem altatást, helyi érzéstelenítésben végezték a beavatkozást. A műtétről annyit, hogy magamál voltam végig, és igyekeztem segíteni a dokinak a nyugalmammal, hogy minél hamarabb végezzen. A legroszabb része az elején volt, amikor az érzéstelenítő injekciót beadták, attól öklendeztem egyfolytában. A beavatkozásból semmit nem éreztem, nyelési és légvételi nehézségeket éreztem, amik az érzéstelenítés mellékhatásai. Sok volt a vér, igen. Az egész procedúra nagyjából 10 percig tartott, majd az orvos örömmel mondta, hogy remekül haladtunk készen is vagyunk, vihetik fel a beteget. Ekkor a számat nem tudtam össze csukni, folyt onnan minden ami csak folyhatott - ekkor még sem fizikai fájdalom sem elváltozás nem volt észlelhető.
A műtét utáni fél óra szépen telt, köpködtem ahogy illik, majd 30-40 perc elteltével következett a számomra leges legroszabb időszak az egész 2 hét alatt. Hirtelen nyugtalan lettem, ideges, feszült, észleltem, hgy a nyelvcsap kb 10x méretű lehet és folyton meg akarok tőle fulladni, a vér még mindig jött ki belőlem és a nyevcsap miatt öklendezni akartam de nem lehetett. durván a műtét utáni 50-70. perc körül besokallt a szervezetem és hánytam egy nagyot, ami természetesen TILOS. Szerencsére seb nem szakadt felm de infúzióban egyből kaptam egy rakás koktélt (amit szerintem korábban is lehetett volna). A szenvedés még jó 10-20 percig tarthatott utána oldalt fekve elaludtam 1 órára. Ezt követően több olyan hű de kemény dolog nem történt, ehhez képest minden gyalog galopp volt. A műtét után 4-5 órával engedtek inni, 4 litert betermeltem az éjszaka folyamán. Reggel felvágottas szendvicset adtak enni, én nem törődve azzal, hogy mit ehetek befaltam, mert éhes voltam (cataflan volt bennem). 1. nap délben haza is engedtek.
1 -3. nap:
A cataflan v jól hatott, nyilván a nyelés borzalmas fájdalmakat váltott ki, de az orvos azt mondta, annyit kell nyelnem, amennyit csak tudok. Így miniatűr kortyokban szétbontva folyamatosan ittam, levest, tejbegrízt és krupmlipürét ettem. Alvással nem voltak gondjaim, de mint sokan korábban írták én is ébredtem 1:30 és 2:00 között irdatlan és kolosszális fájdalmakra. Az első 3 napban napi 3 cataflant szedtem úgy, hogy egyet 1_2 között hajnalban, egyet 8-10 között ébredés után és egyet 15-17 között délután. A folyamatos nyelésektől a gyógyszer hatása alatt nem voltak túl erős fájdalmaim, a leges legroszabb mindig az ébredés volt: kiürült a gyógyszer és az első pár korty felér egy éles fűrésszel. A 3. nap szedtem be egyedül 4 cataflant, ami mellé megittam 8-10 óra alatt 3-5 liter vizet, hogy a vese tisztuljon.
4-6. nap:
Minden egyes nappal egyre kissebb a fájdalom érezhetően, a 4. naptól csak napi 2db catafant szedtem be, hiába, hogy fájt inkább szokni akartam a fájdalmat. Csak reggeli és délutáni étkzés előtt vettem be. Első teljes fürdés testmeleg langyos vízben, kádban a 3. napon történt, hajat nem mostam. Továbbra is pépes dolgokat ettem. Hőemelkedés jellemző volt, ahogy a cataflan kiment, de 37.4°C körül megállt. A lepedék levállt a 4-5. nap környékén és csak egy vékony hártyaréteg maradt, ami átlátszó. Ekkor tűntek el a zöld cérnák is.
5. nap éjszaka:
Bevérzés. Szerencsére nem egy utóvérzés, hanem egy kisebb bevérzés történt csak, de szaladtam a kórházba vele (3 utcára lakom tőle). A bevérzés abban különbözik az utóvérzéstől, hogy az első esetben csak enyhe vérszivárgás tapasztalható, míg az utóvérzésnél dől a lé. Este 10 körül jártunk, az orvos megvizsgált. Elmondta, hogy a vér egy nagyobb foltban megalvadt, jelenleg nem vérzik. Ő szívesen benn tartana, de saját felelősségre haza is mehetek. Én nagyon nem tudom elviselni a kórházakat, így haza is jöttem. (A bevérzést úgy észleltem, hogy minden nap fotót csináltam a gyógyulásról. Szerencsére nagy a garat üregem így nagyon szépen belátható mindkét seb egy androidos telefonnal és megfeleló zoom-fókusz mellett. A bevérzést így láttam meg egy esti állapotfotózásnál, a nyál nem volt véres.) A bevérzés okául az orvos nem határozott meg semmit, azt mondta ezer oka is lehet.
6. nap délelőtt:
A bevérzés okán kialakult véralvadék eltűnt és újabb szivárgás volt látható. Pici, de folytonos szivárgás. Vissza mentem a kórházba, több doki is megvizsgált és elmondták, hogy ez nem vészes, nem szükséges benn tartani emiatt. Hamarosan össze húzódik a pontnyi seb és többé nem ereszt majd, de így újra szigorú ágynyugalom szükséges. Haza mentem és tovább feküdtem. Más: a 6. nap délelőtt megmostam a hajam, mert ember nem tudta volna elviselni a szagát, ha be kell feküdnöm
7-8. nap:
Itt tartok jelenleg. A 6. naptól nem szedek fájdalom csillapítót 5. nap már csak 1 db volt az adagom. 7. nap marhahúslevest és marha pörköltet ettem tarhonyával és olyan jól esett, hogy azt hittem megkönnyezem (fájt is rendesen, had ne mondjam
). A napközbeni fájdalom a 8. nap reggelére teljesen eltűnt, a nyelés is tűrhetően fáj. A nyelvcsap sajnos még mindig hatalmas, a garat is gyulladt így a beszéd minimalizálva van mert öklendezek a nyelvcsaptól (folyton ingerli a nyelvem belső részét). Újabb vérzés nem volt, a seb egyre szebb és szebb.
Bónusz infó:
Nem tudom, hogy orvosi szempontból mennyire szabályos, de a cataflan előtt fél órával a 3. naptól probiotikumot szedtem, a gyomrom nem voltam hajlandó feláldozni, inkább fájjon az egész fejem.
Fagylalt: én az első naptól eszem a fagylaltot napi 2x, nagyon pici kanállal. Nem ártott, azt nem tudom használt-e fizikailag, lelkileg viszont sokat, mivel imádom a fagylaltot - az orvos azt mondta hogy segit.
Nyelés: a doki annyit mondott, minél többet használjuk a nyelés funkciüt, anél hamarabb gyógyul, így figyeltem, hogy maximum 5 percenként valamit jutassak magamba. Az ételt például egy-két órán át ettem meg kis falatokban. Napi 3-4 litert de folyamatosan ittam 15-20 percenként. Nálam a fájdalom nagyon hamar kezdett el normalizálódni.
Gyógyszer: a cataflanban is diklofenák van, ami például nálam az egyetlen gyógyszer, ami hat is. Mással még csak véletlenül sem próbálkoztam. Amit tudok gyógyszerésztől, hogy egyén függő, ki mire és hogyan reagál, érdemes ennek tudatában feliratni a fájdalom csillapítót. Algopirin és társai felejtősek voltak nálam, egy egyszerű fejfájásra sem használ. Érdemes utána kérdezni másrészt, hogy a probiotikumot szabad-e szedni, mert ha igen, sokat segíthet a gyomor megőrzésére a sok fájdalomcsillapító mellett. A 3. napig nekem is voltak olyan fájdalmaim, hogy azt nem tudtam hova kapjak - ami érdekesség itt, hogy megfigyeltem, ha a legnagyobb fájdalom közepette ittam jó hideg vizet, mondjuk úgy 4-5 dl-t szép lassan, akkor ugyan a könnyem is kicsordult, de 10-15 perc után elkezdett múlni a fájdalom. Nem tudom, hogy az én szervezetem reagállt-e így, vagy másnál is hasonló lett volna-e a helyzet, de nálam tökéletesen bevállt, ezért is hagytam el olyan korán a fájdalomcsillapítót. Inkább egy fél liter hideg víz és 15 perc elviselhetetlen fájdalom, mint egy gyógyszer, ami ki tudja mit művel a testemmel. Itt szintén megjegyzem: minden embernek más a fájdalomtűrése, nyilván az enyém igen magas, így át tudtam vészelni ezeket a holtpontokat "önkínzással", de ha valakinek nem megy az csupán annyit jelent, hogy a testének más a fájdalomküszöbe.
Higénia: naponta fürdöm a 3. naptól, sajnos a napi 2 helyett csak 1x. A szobában 4 alkalommal szellőztetek és megtartom a tisztaságot. A műtét előtt fertőtlenítettem mindent a házban és vettem a gyógyszertárban maszkokat (50db 1600 ft körül). Ha ki kell mozdulnom maszk és keztyű. Fogat nem mosok, mert parandontaxom van és azt hiszem az nem tetszene a testnek, enyhe szájöblítőt és fogselymet használok. Hajat 6. nap mostam délelőtt és 10. nap is tervezem. Borotválkozás 3 naponta. Látogatót nem fogadok, influenza szezon van, sajnos így párom sem látogathat meg. Napi szinten új, tiszta ruhát veszek, az előző napi megy a szennyesbe. (lehet kicsit túl tolom, de minél előbb lábra akarok állni.)
Munkahely: készüljetek fel kellően mielőtt ilyen műtétre mentek! Írásban, legalább 2 héttel előre (email is megteszi) küldjétek el a felettesnek, hogy betegszabira mentek, ami két három hétig is eltarthat! Esetemben kiakadtak azon, hogy 10 nap alatt nem gyógyultam meg, és én "nem ezt ígértem", márpedig mekkora k*cs*g vagyok, így elbocsátás lessz a jussom, egy krónikus, akkut, tüszős mandulagyulladás okán sürgőségi körben elvégzett mandula műtétért. Ugyan szóban jeleztem, de azt ki hallotta, bármit mondhatnak. Jelen esetben a munkáltató nem gondolkodik ésszerűen és elvetette a súlykot, de munkajogi szempontból én sem az elvárt módon jártam el. Mottó: mindenről, mindig, írásban hetekkel korábban!
U.i.: Tehát még mindig gyógyulófélben vagyok. Az evés még mindig fáj, beszélni még nem tudok és a bevérzés miatt a 14. napig biztosan ágyhoz vagyok kötve, azonban reménnyel nézek az új napok elé, mert látom, érzem és tapasztalom a gyógyulást. A városi legenda miszerint minél többet haználod (nyelsz) annál előbb gyógyul, nálam igazolódott. Ha eszemben lesz 14 napon updatelek egyet. Ha megkérdezed, hogy újra bevállalnám? Azt mondanám: IGEN! Mert mindez a fent leírt szenvedések sora csak időleges, a fájdalom is csak x napig tart, de amennyivel jobb lesz utána, bármikor újra küzdöm a harcot ha kell.
Kitartást, erőt és mihamarabbi gyógyulást kívánok mindannyiótoknak. Tartsatok ki!
-
fcbnandi
újonc
Sziasztok! 2 napja vettek ki a mandulaimat. Kesobb részletesen leírok mindent. Viszont azt nem ertem hogy egyik doki miert mondja azt hogy tobb napig csak pepes ételt lehet enni, a masik meg hogy mar masodik naptól bármit... ma reggel pl nekem puffasztott rizs volt amit alaposan megragva is igen jol marta a sebem
-
törölt tag
Ez így van, az orvosok is csak tippelgetnek. És van, amelyiknek jobb érzéke van hozzá, van, amelyiknek meg nem. És a laboreredmények se mondanak el mindent.
Nekem volt olyan doki, h elmentem hozzá, h mi bajom. Kapásból megmondta a tünetek alapján. Aztán elküldött laborba, ami smit, de abszolúte smit nem mutatott ki. Viszont a diagnózisa stimmelt, jobban lettem. És v 10 évvel később íriszdiagnosztikán mondták uazt, amit a régi doki. Miközben a labor továbbra sem mutatott ki smit. Viszont az adott kezelés megint és még mindig segített, ha bmikor visszatért az adott gond.
És volt olyan doki (fogdoki), aki képtelen volt felismerni egy amalgámallergiát galvánárammal megspékelve (volt, h hallottam a Kossuth-rádiót a szában...), és csak azon rinyált, h mossak többet fogat... Mondva ezt nekem, aki még csak elaludni se tudok fogmosás nélkül, de akkor már olyan állapotban volt a szám (értsd ínygyulladás), h nemh fogat mosni, de már enni sem tudtam napok óta, mert már alapjáraton irtózatosan fájt, nemh ha hozzáért vmi. Na akkor, ahogy kiszedték az amalgámot, másnapra már látványosan csökkent a gyulladás.
Szóval tovább kell keresni. Érdemes más dokihoz is elmenni.
A te esetedben fontos a góckutatás, de legalább ilyen fontos lenne az esetleges vitamin- és ásványhiányok feltérképezése, mert azok is simán okozhatnak ilyeneket (D, B12, MSM, stb, stb).
-
wrrs
tag
válasz
#73820095 #2407 üzenetére
Maga az osztályvezető főorvos is gócként tekintett rá és elfogadta a kivételt a 33 év életkor ellenére is.
Az oké, hogy nem fog elmúlni azonnal, de azért legalább csökkenhetne a fájdalom. Mintha nem is attól lenne. Ami meg érdekes, mert az első héten nem fájt egyáltalán!Ha meg gyulladás, akkor azt sem értem, hogy a vérkép miért nem mutat semmit? Ráadásul a gyulladáscsökkentők, fájdalomcsökkentők sem csinálnak szinte semmit. Tehát egy nagy kérdőjel az egész és sajnos az orvosok sem tudnak semmit, csak tippelgetnek, feltételeznek, újabb és újabb érdekes vérvizsgálatokat kérnek, ami mind negatív.
-
wrrs
tag
Sziasztok!
Remélem olvassa ezt olyan valaki, aki pont ebben szenvedett!
Kérem, hogy ha tudtok hasonló esetet, akkor osszátok meg velem, hogy mi lett a végén.Ízületi fájdalom! Főként a lábat érinti. A mandula már a múlté, kb. 1 hónapja, de a fájdalom nem akar szűnni. Semmi nem segít, a vérkép is normális, stb. Most a fogászati panoráma röntgent fogja megnézni egy szakidoki, de ha azon sem lesz semmi, akkor esetleg valaki tud valami biztatót mondani, hogy mennyi idő után múltak el az elég erős ízületi fájdalmai?
KÖSZÖNÖM!
-
elemer08
újonc
válasz
tibbike01 #2404 üzenetére
A szobatársam (21 éves) érzéstelenítést kért. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de sokkal kevesebbet szenvedett, mint mi, altatottak. A seb gyógyulásának folyamata gondolom ugyanolyan, de nem lett teletömve az altatáshoz szükséges vegyszerekkel. Én is ébren szerettem volna lenni, de a választott dokim csak altatásban végzi ezt a műtétet. Amondó vagyok, légy kemény
-
tibbike01
őstag
Köszi mindenkinek ezeket a véleményeket! Nekem 28-án fogják kivenni a mandulámat (20 nap múlva) még nem döntöttem el, hogy altatva vagy érzéstelenítve legyen a műtét. Azt mondta a doki, hogy rám bízza, addig döntsem el, de ahogy belenézett a torkomba az érzéstelenítést ajánlotta.
-
pdominikaa97
újonc
Sziasztok! Mivel rengeteg időm van most a műtét után leírom én is a tapasztalataimat.
20 éves lány vagyok és 2018. augusztus 3-án műtött Dr. Nedró Zoltán a debreceni Kenézy Kórházban. Remek orvos, műtét után többször érdeklődött, hogy viselem a fájdalmat.
Nem tudom miért félnek sokan az altatástól de szerintem nagyon jó, hogy ezt a műtétet már így is végzik. Laborvizsgálatot csináltak 1 héttel előtte és aneszteziológus is látott. Fontos, hogy megfelelő testsúlyt adjunk meg az anesztesnek az altatáshoz! Attól pedig nem kell félni, hogy az altatásnál amit ledugnak csövet okoz-e utána fájdalmat, mert úgyse az fog fájniÉn rosszul lettem volna ha látom mikkel nyúlkálnak a számba..
Hálistennek így a műtétből semmire nem emlékszem, amikor felébredtem csak azt éreztem, hogy basszus fáj a torkom.. 2 óráig csak zsepibe lehetett nyáladzani vagy esetleg lehetett próbálkozni a nyeléssel utána meg egész nap csak teát lehetett inni. Kb. 6 litert ittam meg aznap olyan üres volt a gyomrom. Először egyébként nagyon fura volt inni, mintha több lett volna a hely a számban.. Másnap gondoltam de jót fogok enni.. hát nem sikerült a fájdalomtól. Az első 3 nap napi 3 fájdalomcsillapítóval elvoltam, a 4. naptól viszont sajnos napi 4-et eszek, de igyekszem variálni, hogy ne mindig diklofenák tartalmú legyen, bár az algopyrin egyszer nem hatott eddigTermészetesen a 4 órát meg szoktam én is várni, van hogy kihúzom 5-6 óráig is, ha nem eszem. 4.naptól jelent meg az iszonyatos fülfájás, ami miatt a könnyeimben úsztam néha. Állkapocs fájás az már az elejétől jelen volt nálam.
Amit nem láttam eddig sehol, de szerintem jó ha van az a labello. Nekem altatás után nagyon csúnya volt a szám sarka és fájt is, engem eléggé zavart.
Összességében szerintem a 3. naptól kezdődik az igazi fájdalom, de az motivál engem is, hogy később nem fog 2 havonta begyulladni a mandulám és nem leszek állandóan beteg, meg a hajhullásom is abbamarad. Nekem már nagyon gyenge volt az immunrendszerem a végére, műtét előtti 2 hétben már napi 2500 mg C-vitamint szedtem.
Most járok a 6. napon, remélem hamarosan várható javulás és csökkenthetem a fájdalomcsillapító számát is. Mindenkinek azt javaslom, ha az orvos úgy gondolja, hogy ki kell venni akkor ne ellenkezzen, tényleg fájdalmas utána napokig, de gyógyszerrel vannak elviselhető pillanatok -
elemer08
újonc
Sziasztok!
Nekem 2018.08.02-án volt reggel a garatmandula kivétele, altatásban, a debreceni Kenézy kórházban. Szuper csapat, az összes orvost szívből ajánlom! A nővérek többsége is nagyon rendes.
Újat nem nagyon tudok mondani, csak amit már az előttem ezen műtéten átesettek is írtak.
Iszonyatos fájdalmak, kábaság a nagyon erős gyógyszertől. Ma váltottam fele adagra (25 mg diklofenák), 6. napon. Eddig jó, tudtam enni. Nekem a dokim azt mondta első napon, hogy csak az ehet jégkrémet, aki eszik rendesen....36 éves vagyokSzóval eszek, iszok amennyit csak tudok, bár nem tagadom, volt olyan, hogy eltoltam a tányért.
Momentán az az érzésem, hogy biztosan nem vetettem volna ki, ha tudom, hogy ilyen fájdalmakkal jár. Bár valószínűleg hosszú távon jót tettem magammal. Évente 3-4 tüszős és 5-6 sima mandulagyulladásom volt. Egyszóval, muszáj volt.Sok sikert mindenkinek, kitartást és sok-sok türelmet!
-
LucecitaE
újonc
Sziasztok!
Felmerült nálam a mandülaműtét gondolata. hetek óta meg vannak nagyobbodva a nyirokcsomóim és most már a térdízületeim is fájnak. Több kivizsgálás törtétn, semmit nem találtak, csak hogy a manulám heges és amikor az orvos megnyomta mindenféle dolgok jöttek ki belőle.
Van itt olyan, akinél a gócos mandula nyaki nyirokcsomó fájdalmat és ízületi panaszokat okozott? Műtét után rendeződtek?
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest