Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
virag12345
csendes tag
Ha Ti már 1 hónaposak vagytok tudnátok tanácsot adni? Az normális, hogy most vagyok 12. napos és még mindig fáj és napi 3 gyógyszer kell??
nektek a lepedék mennyi idő alatt kopott el?köszi
-
bubbA19
csendes tag
BaBacsKa
Örülök h teljesen jólvagy
Énis Énis
Hétfőn voltam 1 hónapos
nem bántam meg nem bizony..
igaz nekem az ásítás még kellemetlen -
BaBacsKa
csendes tag
Szia Fannush.
Nekem most már egy hónapja volt a nagy nap
De már teljesen jól vagyok.Ami a cigit illeti hát én is cigiztem.De a műtét után két hétig nem gyújtottam rá,aztán gondoltam kiprobálom,hát nekem nagyon rosszul esett és egyből el is dobtam.nem csipet,semmi nem volt csak egyszerűen nem esett jól.
ugyhogy azóta hanyagolom
és örülök nagyon ennek!!!!!!
ajánlom neked is,hogy ne gyújts rááá
-
virag12345
csendes tag
Helsanak üzenem még, hogy semmilyen kaját nem kell a kórházba vinni ha 1 éjszakát leszel bent, úgysem ehetsz csak reggelit, azt az egy zsömlét meg odaadják.
Nem tudom mondták-e, hogy az altatás napján ihatsz 1 dl vizet. Engem még soha nem altattak, barátnőm azt mondta, azt az 1 dl vizet se igyam meg,
így tuti nem fogok hányni. Altatás előtti nap jól beebédeltem, este is ettem valami keveset, sokat ittam. A műtét napján nem ettem nem ittam semmit, elviselhetetlenül szomjas voltam, mert amúgy "kacsa" vagyok, de megérte, maga az altatás semmit nem jelentett. Minden szuperül ment.
-
virag12345
csendes tag
Sziasztok
ma vagyok itthon a 11. napja, gondoltam írok pár sort. A hangom már nem olyan fátyolos, mint kezdetben és az éjszakai nyáladzásnak is vége.
Már nem arra ébredek, hogy valami technokol rapid szerű cuccban van a fejem.
A tea még mindig az orromon jön ki ha úgy akarja.A 9. napon jött egy kis vér, bementem a kórházba, mondták, hogy nem nagy dolog, de az éjszakát ott kell töltenem, véralvadás gátlót kaptam. Amúgy a doki azt mondta, hogy lassan gyógyulok, biztos nagyon kímélem. Azt érzem is, hogy lassan gyógyulok, mert fáj a mai napig, de nem kímélem agyon, rántottát, nokedlit is eszem kis falatokban, beszélni is szoktam. Cataflam kell még.
Hogy mit kell a kórházba vinni? több liter Tea! , nekem műtét után jobban esett mint a víz miután megittam egy kancsóval közölték, hogy nincs több,maradt a víz. WC papír, pizsama - nem hálóing- papírzsepi, szappan, törcsi, papucs, zenei lejátszó. kb. ennyi.
üdv -
Kordi
csendes tag
Sziasztok!
Már régen jártam erre felétek, de megígértem magamnak,hogy ha lesz értelme kivetetni a mandulámat akkor megírom.
Nekem az arcom volt rettentően pöttyös, kiütéses a mandulám miatt. Most már biztosan mondhatom, hogy ő volt a bűnös.
Nyolc hónapja történt és most már nagyon szép az arcom. Teljesen elmúlik és újra a régi!!!!
Mindenkinek bátorságot kívánok hozzá. -
z00li
senior tag
Sziasztok!
Nekem pénteken vették ki altatásban (okt.16.), ma délelőtt jöhettem haza. Altatás után hányingerem volt, amire kaptam injekciót, ami elmulasztotta! Vérezni nem nagyon vérzett, fájdalomcsillapítót szerencsére adtak, amikor kértem, bár nem nagyon használt! Fájni fáj, főleg a bal oldalon, a nyelés is nehézkes! Aludni pár órát ha tudok naponta, kaja szintén minimális, már érzem hogy fogytam is pár kilót! Kontroll 29-én esedékes, előtte csak akkor kell jelentkeznem, ha esetleg bevérezne! Egyébként nekem Panadolt javasolt a doki! Nem kellemes, de kibírható, és remélem egy problémától végleg megszabadulok!
Üdv: Z
-
Helsa
újonc
Kedves Mindenki!
Nekem November 4-én lesz a mandula műtétem. Pár gyakorlati tanácsot szeretnék kérni.
Pl mit kell vinni a kórházba? Nekem tejbe áztatott kalácsot mondtak, hogy azt kell majd ennem műtét után.. nem annyira szimpatikus.
Mit vigyek enni innivalót? Hány napig tart az elviselhetetlen fájdalom? itthon leszek a 3 éves kislányommal és anyukám fog segíteni ez idő alatt. Nov 23-án megyek először dolgozni. Ez reális szerintetek? Addigra meggyógyulok annyira, hogy cipeljem a laptopot, gyereket oviba vigyem hozzam?
Eddig nem tartottam a műtéttől, de pár napja rémálmaim vannak, hogy óriási tűvel akarnak a számba szúrni én pedig nem engedem..... mindemellett altatást kértem, tehát remélem ilyenre sor sem kerül majd.
Várom a tanácsokat!
Köszi
Helsa -
Fannush
újonc
Sziasztok.Én most vagyok 4 napos...én sokat szenvedtem az első 2 nap,de a már egyre jobb.Már nagyon unom a joghurtokat meg pudingokat,kenyér belsejét.Ti mit ajánlotok?
Van még 1 problémám....én cigizek és már eléggé kivagyok bukva hogy nem tudok rágyújtani.Nem tudjátok hogy mikor lehet rágyújtani?
Előre is köszike. -
virag12345
csendes tag
sziasztok Sorstársak
nekem hétfőn délben vették ki a mandulámat a Bajcsy kórházban, 33 éves vagyok.Altattak, amit mindenkinek javasolni tudok, ébren vagy, alszol, újra ébren, csak éppen mandulák nélkül.
A műtét estéjén beödémásodott a torkom, erre kaptam valami folyékony csodát, nem mondták, de éjszaka úgy éreztem akkor jobb ha fekvés helyett ülök.Tehát az alvás elmaradt........ Napközben cataflammal jól vagyok.
Kedd este belázasodtam, tegnap este is egy kicsit, de a nappalok tűrhetőek. A hangom viszont olyan, bintha bíz alatt lennék és csak orrbol tudok beszélni, borzalmas!!!! Nálatok mi a helyzet???????Aggódom.....
-
BaBacsKa
csendes tag
Sziasztok
Örülök,hogy jól ment a műtéted
Szerintem rajtam kivűl mindenki jól van márén még nem vagyok a legjobban
eszem rendesen és élem az életem úgyan úgy mint eddig,de még a helye nem gyógyult meg rendesen
ja és az evés sem tökéletes még
De most már tényleg remélem h pár nap és végre begyógyul mindenNeked meg Csataeger,kitartást!! igyál és egyél sokat
-
Csataeger
újonc
Sziasztok. Én egy 20 éves srác vagyok és tegnap pontban délben műtöttek mandulával (Bajcsy kórházban). Nagyon sokat köszönhetek ennek a fórumnak, mert sokkal kevesebb félelemmel tudtam odamenni, és cserébe szeretném én is megosztani az élményeimet.
Altatásban kértem, hogy csináljuk, mert sajnos nem vagyok annyira fasza gyerek mint aminek látszom, és én csak ajánlani tudom minden kedves sorstársamnak. Nem emlékszel semmire csupán arra, hogy valamiről beszélgetnek veled az orvosok. Műtét előtt egy órával megkaptam a kis nyugibogyót plusz bekötöttek egy infuziót. Egy óra mulva már robogtam is a műtő felé ahol az ajtó előtt feküdtem kb 20 percet (és kegyetlen hideg volt). Kb 3/4 órával később keltem a szobámban. Észrevettem hogy nagyon durva izomláz van minden porcikámban és mára sikerült kideríteni a dokitól, hogy bizony megesik, hogy valaki begörcsöl az altatótól. Az első estém elég nyugiban telt, fájdalom nem sok volt (most sincs sok) és őszintén megvallva durvább szenvedésre számítottam (persze majd később valsz rosszabb lesz). Körülbelül 3 órája engedtek haza és azóta csak az ágyon pihengetek és iszok (plusz sikerült bevágni egy közepes adag rántottát
).
Remélem ti már mind jólvagytok!
Üdvözlettel Ádám -
kitti521
újonc
Ma volt a 6.napom...már vásárolni voltam...sétálni mentem....rántott csirkemellet ebédeltem
...mindent megeszek, annyi a titka az egésznek hogy jól össze kell rágni a dolgokat de egyébként mindent meg lehet enni....a műtét óta csak teát iszom....napi 7-8 litert....mivel folyamatosan szárad a szám!Fáradékony vagyok....naponta min. 1szer alszom 1-2 órát! Elkezdett leesni a lepedék...először furcsa érzés volt...de meg kell szokni.. állítólag már csak jobb lesz! A kórházi fájdalomcsillapítót szerintem felejtsétek el...mert nagy, és fáj amikor lenyeled...folyadékban oldódó Cataflam
...nekem bevált...lefekvés előtt beveszek egyet és az egész éjszakát átalszom!! A reggel ami kicsit rosszabb meg estére már elfáradok és ez sem kellemes..de napközben egész jól vagyok! a műtét utáni "fájdalmak" nem rosszabbak mint egy jóó erős torokgyulladás....csakhogy ne mindig rosszat olvassatok
A műtét előtt nagyon féltem....de ma már látom hogy felesleges volt....
kibírható
-
BaBacsKa
csendes tag
Szió.
Hát akkor te szerencsés vagynekem még mindig fáj
és még enni se tudok olyan jól
de abban bizok hogy ma vagyok 11 napos és később már csak jobb lesz
Most már csak nem olyan vészes -
bubbA19
csendes tag
Sziia BaBacsKa (:
ühhüm már mindent !
tegnap még bacardi breezer-t is ittamkis alkohol bevitel
most viszont fáj a torkom mert az éjszaka folyamán kiórdibáltam magam ..
de nem vészes ..
már elis felejtettem h mennyire tud fájnigondolom már nálad is minden rendben
-
BaBacsKa
csendes tag
Szia bubbA19!
Te most már rendesen eszel és iszol mindent?Lassan vissza tértél már a régi életedhez?
Puszi és gyógyulást mindenkinek!!!!! -
Les73
újonc
Sziasztok!
Először is jobbulást a műtéten átesetteknek, és kitartást a várakozóknak. Nekem szerdán délelőtt csinálták, helyi érzéstelenítésben. Műtét előtt egy injekció, -hogy "bátorságot gyűjtsön az ember"-, aztán irány a műtő. A részletekre nem igazán emlékszem, inkább csak az érzéstelenítők beadására. Maga a műtét fájdalommentes volt, és rövid ideig tartott, viszont aznap, és az első éjszaka olyan érzésem volt, hogy se nyelni se beszélni nem fogok tudni soha többé. Kb. három korty teát tudtam meginni reggelig. Másnap reggel ébresztő, és mivel a nővér kérdésére nem bírtam válaszolni, magától hozta a szurit. Aztán ennem kellett valamit. Gondoltam, vágjunk bele, és felbontottam egy csomag ropit. Minden gond nélkül meg tudtam enni, és inni is bírtam utána. Kis idő múlva jött a kórházi reggeli,- zsemle+felvágott, tea-, ezt már szinte vidáman, és persze baromi éhesen ettem. Innentől kezdve a beszéddel sem voltak gondjaim, a nyelés pedig nem fájt jobban, mint egy torokgyulladás. Az ebéd szintén kórházi, gulyásleves, grízes tészta. A legnagyobb probléma az volt, hogy még mindig nagyon éhes maradtam utána
Délután az orvos "megnyugtatott" hogy másnap sokkal rosszabb lesz. Tegnap tényleg jobban fájt, de tudtam reggelizni, és utána haza is engedett. Szerencsére írt fel Flector-t, amit azonnal ki is váltottam, és véleményem szerint bármitől többet ér. Itthon normális ebéd, estére fasírt kenyérrel, szóval semmi pépes dolog. Ma hajnalban mondjuk fájdalomra ébredtem, és be kellett vennem egy Flector-t, de hozzáteszem, hogy horkolok, és valószínűleg kiszáradt a seb. Most is csak egy kis torokfájás-szerű fájdalmam van, de eltörpül az éhség mellett
Végeredményben meg vagyok elégedve az orvossal, és a kórházi ellátással is, bár valószínű, hogy ha nálam is "beütött" volna valami, akkor más véleményen lennék...az ember már csak ilyen.
Mégy egyszer jobbulást mindenkinek, most sürgős reggeliznivalóm van -
BaBacsKa
csendes tag
Igen bubbA19
nekem is végre leestek
Mondjuk ami utána jött az nem egy leány álom
Néha még amikor a vizet iszom még akkor is olyat szúrolyankor nagyon kegyetlen.
Annyira várom már, vége legyen az egész fájdalomnakEnnék már egy jó pizzát
és innék egy jó nagy pohár Colat
-
bubbA19
csendes tag
első 2 nap az okéé.
de majd jön a 4-5-6-7 amii roszabb lessz..míg lenem esnek a cuccosok
sokat ígyatok és könyebb lessz átvészelni mint ahogy nekem is. ..
mártcsak este lefekvés elött veszek be fájdalomcsillapítót és kifújtBaBacsKa gondolom neked is leestek a fehércuccosok(?)!
utána szúr ezerrel.. de 10-11 nap után már könyebb lessz
14 nap után meg mintha misem történt volna..
mondjuk nekem az ásítás az ami nagyon fáj..
probálok nem ásítani de ugyebár magától jönaltatással tényleg jobb!!!!!
ezt énis aláírom csakmert tapasztaltam
kitartást -
BaBacsKa
csendes tag
Az csak jó,örüljetek neki.
De ami azt illeti engem is altattak és az első 3napban én is egész jól voltam.Aztán meg utána jött aminek jönnie kell
Reméljük hátha ti jól vészelitek majd az egészet -
kitti521
újonc
[B]
sziasztok!
engem és a barátnőmet 2 napja műtöttek...mi már tegnap sonkás bagettet és trappista sajtot,ma meg mekis sajtburgert ettünk....szerintünk nem rosszabb mint egy torokgyulladás....altalásban csinálták, és feltételezzük hogy jobb ez így mint helyi érzéstelenítésben...az is sokat segít hogy itt vagyunk egymásnak nem vadidegen emberekkel összezárva! nem kell félni tőle...nem annyira fájdalmas, fáj fáj de nem kibírhatatlan!!!!![/B]
-
BaBacsKa
csendes tag
Hát igen
a vége fele járok de még nekem mindig fáj.
Sajnos a tegnap még székletrekedési problémám is volt
Úgy hogy engem minden utol ért
De ma már a 9dik napom és picivel jobban vagyok.Jó lenne már helyre jönni.. -
bubbA19
csendes tag
nekemse
8napos? nah az jóó akkor már végefele jársz Teis
Én ma vagyok 10napos -
BaBacsKa
csendes tag
Én 3naposan már hajat mostam és ma voltam 8napos és ma is mostam
Nekem semmi bajom nem lett szerencsére.
A doki nekem ilyet nem is mondott -
bubbA19
csendes tag
én pont egy hét elteltével mostam hajat..
mikor mentem kontrollra..
(hát h nézett volna ki h oda megyek 8napos hajal)
szerintem mosthatsz már csak az lényeg h ne hajolj előre..
inkább üljbele a kádba és úgy... nekem sem lett semmi bajom -
j mano
újonc
mikor lehet már hajat mosni
egy hete várok rá és a doki még nem engedi
-
bubbA19
csendes tag
hát mindenkinek máshova hat ki. ..
fülfájás
vagy éppen fogfájás ..stB
nekem már 3daik nap estek le fehér cuccosok
és a 4-5-talán még a 6dik napon reggel mikor keltemfel akkor köptem eggyet zsepibe és véres volt..de nem az a világos vér hanem az a sötétebb színü ami ilyenkor normális. ..
ma vagyok 9 napos és már megsem érzem
már mindent tudok enni persze jól megrágom azért..
és forró fürdőt még nem veszek .. meg semmi ilyen erőltett dolog
már nem bírok itthon meglenni ezért szombat party time
a hangom rekedt még bárcsak így maradna nagyon tetszik
MINDENKINEK mielöbbi gyogyulást -
j mano
újonc
a páromnak 1hete volt aműtét altatásban.az enyémet ébren vették ki,de nem volt ijen gázos.nagyon szenved a fűlfájása miat
az enyém után a negyedik napon már semmi bajom sem volt
-
BaBacsKa
csendes tag
[B]Sziasztok!
Nekem ma van egy hete,hogy megvolt a műtétem
Altatásban történt,a műtétből nem éreztem semmitutána meg egész nap csak aludtam
úgy kiütött az altatás
Az első napokban nem volt nagy fájdalmam,egész jól bírtam
Aztán jött a 4dik nap amikor is borzalmasan fájtés persze jött a fülfájás is
aztán az 5dik nap még szarabb volt és a 6dik még elviselhetetlenebb
Ma megyek vissza a dokihoz és remélem így a hetedik napon már sokkal könnyebb lesz.
Már lassan a lepedék is kezd takarodniremélem nem lesz gondom vele.
Vajon sokáig tart még ez a fájdalom?Jó lenne már egy kicsi normális kaja
a kenyér evéssel van a legnagyobb bajom
egy hét alatt 1kg fogytam..
Minden sorstársamnak kitartást kívánok![/B] -
bubbA19
csendes tag
6 nap.
teljessen jóóóól vagyok
fáj és ma 2db Cataflammal kibírtam
annyira jóóóóó
persze mégszólom el magam.. mert bármi lehetséges
de már túlvagyok úgy érzem
éskell félni aki még elötte áll
mondjuk énis féltem ahhoz képest h vérvétel elött mindig parázok
Én ha
magán dokihoz mentem volna akkor még mindig parázhatnék mert tutti h nem egyből adott volna időpontot a mütétre mint most.
csütörtökön voltunk és rávágta jóóóóó akkor hétfőőő fél8
hálás vagyok h megszabadított a fránya manduláimtól
altatás,altatás a LEGJOBB
főleg h a kávédarálásról témáztak mikor elaltattak
mindenkinek minden jóóóót.!!!!!!!
-
bubbA19
csendes tag
5 nap.
nem fáj.. a reggel ismét nehezen indult..de aztán adtam neki Cataflam-t
lejött minkét oldalról az a fránya lepedék féle(lejebb nem látok lehet h még lejebb nem)
és így könyebb a nyelés is
fagyit is ettem bár attól utána egy kicsit köhögtem szóval abba is hagytam
na márcsak a holnapi nap és utána gooo kontroll
jövöhét még végig pihenés utána aztán party time
nem bántam meg nem bízony!!!!!!!!! -
tamera
újonc
válasz
Ritka mázli #847 üzenetére
Szia Ritka mázli!
Valószínűleg engem is Szentesen fognak műteni.Tudnál valami közelebbit mondani az orvosokról?
-
bubbA19
csendes tag
áááá negyedik nap
és nem fájaaa de ennék egy pizzát
tegnapi napom nehezen indult főleg a reggel ..
de aztán utána már nem is fájt
olvastam előrébb,hogy magán dokinak minimum 100E kell adni!!!
Hát nem tudom nekem is magán főorvos csinálta ment a zene is stb. ..
és 25E adott neki összessen anya!!!
sokkal jobb,hogy nincsennek meg a fránya manduláim
sokkal szebb az arcom is. ..
nem bántam meg!!! persze az volt idegesítő,hogy a nővérkék szartak rád.
még azoknak is pénzt kellet adni,hogy rád nézzenek
remélem hamar elmennek a hátralévő napok és útána jöhet a party time
mert iggencsak unom már magam -
bubbA19
csendes tag
hééééjj
most néztem a tükörbe és a baloldaliról lejött az a fehér réteg akármi áááá.
áááá.csak nee vérezzenbee!!!!
az lehetséges h mégcsak a harmadik napba vagyok és már leis esett.?
mert úgy látom!!!!!
igaz amennyiii folyadékot iszok és levest is.. ..
és most nem fáj.
dejóóó.
dejóóó. -
Rainbow25
csendes tag
Nagyon kitartást!
én nem ajánlom az altatást, épp a sok macera miatt. az érzéstelenítés után nincs hangulatingadozás, a szuri helye ugyan fáj, de ha rejtett problémáid vannak, ami nem 20on évesen derül ki, hanem később, árthat is az altatás. az érzéstelenítés szar, de ki lehet bírni, mert ki kell! különben is! szülni rosszabb! bár szülés után jobban érzi magát az ember, mint mandulaműtét után!
én is meglepődtem magamon, hogy 2*1,5l ásványvizet ittam naponta.máskor egy hét alatt is alig iszom meg ennyit! ...és valóban: nyelni, nyelni, nyelni........ amíg fent van a seb, sokat segít, kopik tőle, és nem szárad be.
az éjszakák és a reggel első órája borzalmasak, de ez van.
egyébként köszönöm a fórumnak és fórumra íróknak a sok-sok (rengeteg) lelki segítséget!
-
bubbA19
csendes tag
harmadik napba vagyok
és fáááj.
szúr
ááááááááá és még jön a 4-5-6-7 amikor is állítólag nagyon fog fájni
hát én megörülök -
bubbA19
csendes tag
Sziasztoook!!!!
Nekem hétfőn(09.21)vették ki a mandulámat a Veszprémi korházban!!!!
Altatással történt.
Fél8-ra kellet bemennem. ..
kaptam egy szobát majd átkellett vetköznöm pizsibe!!!
Első voltam
Jött értem az altató orvos aki betólt ágyastúl a mötőbe!
Nagyon hideg volt a mütőben
Aztán pedig kérdezgettek mindenféle hülyeséget nem mintha érdekelte volna a válaszom csak még is hogy meg nyugtasson ami persze nem sikerült. ..
Aztán össze szúrkodták a kezem mert nem találtak vénára
ami megintcsak nem volt kellemes és telt is az idő
aztán kaptam szurit amitől szédültem mint állat
utána mélylevegőket szívni a maszkba amitől egyből zZzZzZzZzzzzZzZzZzzZ
fél órát voltam a mütőben
a szobámba kelltettek fel és mikor kinyitottam a szemem egyből elkezdtem sírni
(ez az altatás hatása miatt volt)
kaptam egy tálat amiben köpködnöm kellet a vért..még véletlenülsem lenyelni mert jöhet a gyomormosás..
aztán nekem haram lement az infúzió
utána jöhet a fagyiiiiiiii fagyival
kértem fájdalom csillapítot ha úgyéreztem h kezd fájni!!!
jegeltem éjjszaka allig aludtam pedig tudtam volna de sok sook vízet ittam(szénsavmentem ásványvízet)
ilyenkor 2-3L is megkell inni nagyon fontos
h a seb ne száradjon ki !!!!!!!
Pedig nagyon fáj a nyelés de múszály
Én már itthon vagyok tegnap(kedden)engedtek haza..
hétfön kell vissza mennem kontrolra remélem h addig minden rendben lessz
most vagyok a 2 napba..
3-4-5 a legnehezebb állítólag!!!!
krumplipűrét eszek,répalevest nagyon pépessen,és sok sok vízet iszom
FLECTOR por fájdalomcsillapítóval kibírom..Én arra esküszöm nekem használ
Anyukám a dokinak 20 000Ft-ot adott plusszba de elötte még 5 000 mert magán rendelőjébe mentünk h csak belenézzen a torkomba és időpontot adjon!!!!
Nekem is mindig bevolt gyulladva a manduláim fehér pöttyös volt
Nem akartam tovább húzni 19 évessen rájöttem h felesleges szenvedni ennyit vele. ..
Mindenki aki mütét elött áll annak csak annyit h altatásban kérje!!!!
Lehet h utána nyügős leszel hányás is felmerűlhet stb.........
De a helyiérzéstelenitő nem éri meg..mert tudatban ott vagy és franc aki végig nézi
És FEL A FEJJEL kilehet bírni
[U][/U]
-
Ritka mázli
újonc
Sziasztok!!
Tegnap volt 2 hete,h. kivették a mandulámat. Teljesen be van gyógyulva a helye is.
Mondhatom,h. most már túl vagyok az egészen. Egy hétig szedtem a fájdalom csillapítót és már egy hete nem.
Egyetek, igyatok sokat amint már lehet,mert nekem ez segített. Tudom,h. fáj de erőltetni kell,mert annál hamarabb gyógyultok!!!!
Ha már azt tanácsolják a Dokik,h. ki kell venni a mandulákat, akkor vágjatok bele minél hamarabb.mert legalább túl lesztek rajta és utána minden jobb lesz..Jöhet a fagyi, a jégkrém minden mennyiségben és büntetlenül!!!
Mindenkinek mielőbbi gyógyulást kívánok!!! -
Hajnika08
csendes tag
válasz
Rainbow25 #861 üzenetére
Szija
nekem se fáj már annyira most ismét eltelt egy hét a bevérzéés óta...csütörtökön kontroll remélem minden rendben lesz...am én azt halottam h 7-11.napokon történhet bevérzés..de persze ez nem törvényszerű. A betörlés óta nekem is olyan "másképp fáj"
remélem egy pár nap múlva írhatom h sehogy sem fáj
az lenne a legjobb
örülök h neked nem vérzett be...de hát valakinek bevérezni is kell
Jobbulást mind1kinek
-
Rainbow25
csendes tag
válasz
Hajnika08 #860 üzenetére
Hajnika08!
Nagyon sajnálom, hogy bevérzett a torkod!
a 8. napon? uhh! akkor nekem baromi nagy mákom volt! én azt hittem, hogy max 1 hét, míg vérezhet. bár a műtétem alatti vérzést sem gondoltam erősnek, így bíztam a legjobbakban...
Nekem ma van aaaaaa ......11. napom. Még éjszakánként fáj, de olyan máshogy. egyébként meg is fáztam, vagy elkaptam valamit, mert az egész család göthös. szóval még fáj a torkom, de már százféleképpen.
viszont hál' Istennek ez már elviselhető.
Hallottam, hogy ha bevérzik az nagyon szar.
TÉnyleg őszintén sajnállak, és mindenkit, akinek bevérzik. Én elképzelni nem tudom, de nem is akarom,h milyen szar az, amikor sebbe, ami nem kicsit fáj, belenyomják a vérzéscsillapítót, vagy a szurit, ha épp elsütésre kerül a sor.
Jobbulást mindenkinek!
-
Hajnika08
csendes tag
sziasztook! hát most már ugy vagyok vele h a nyirokcsomómaat """lekakilom"" mert a 8.napon sikerült bevérezni
mentővel be..a doki megvizsgált aztmonda nincs komoly gond..nekem az a tányérnyi alvadt vér amit a mosdókagylóba gyengéden kicsepegtettem azért egy kicsit komolynak tűnt...
de hát ez van... 2éjjel a kórházban ismét csodás szobatársakkal...üdítően hat az emberre...
az exacylos betörlés fogalmát csupán csak egy életre jegyeztem meg
...senkinek nem kívánom...mert szörnyű nekem legalábbis az volt ha nem fájt volna talán nevetek is a helyzet morbidságán...hiszen 3om nővérke fogott le miközben a Doktorúr a torkomban matatott
...ezután egy kis infúzió egy kis vérzéscsillapító meg egy kis vénás algo.
egész estés para h "jajj csak nehogy megint bevérezzen" am egyébként a mai napig tart...ma van am a 14.napom...néha még érzek vérízt a számban...bár lehet h már csak beképzelem magamnak mert ilyenkor mindig szaladok "köpködni" de a nyálam vérmentes
a nyelés még mindig fáj kicsit..bár a fülembe hál' Isten nem sugárzik ki...ennyi plusz kellett már
Szóval kitartást minden utóvérzőnek... majd elmúlik a fránya fájdalom
köszönöm a bíztatást -
Renesz
csendes tag
válasz
Hajnika08 #849 üzenetére
Hajnika, nekem a bal oldali nyirokcsomóm volt begyulladva, ez végig kísért évek óta. Július 20-án vették ki a manduláimat, a csomó azóta folyamatosan kisebbül, de nekem azt mondta két orvos is, hogy hosszú hónapok kellenek hozzá, hogy visszatérjen eredeti állapotába. Kb egy hete nagyon fáj, ahogy húzódik össze. Ez természetes, nem lassítja le a mandulád helyének gyógyulását egyébként, ha az rendbe jött, és megszűnik a gyulladás, a nyirokcsomók is szépen normalizálódnak. Kitartás, és türelem!
Gyógyulást kívánok minden frissen műtöttnek! -
kismiújság
csendes tag
válasz
Rainbow25 #857 üzenetére
Rainbow25 remélem már jobban vagy. Az sajnos "teljesen normális", hogy pár napig úgy érzi az ember minden nyelésnél, mintha egy marék üvegszilánkot próbálna megenni. A 10. naptól határozottan jobb, és utána emelhetsz is
Én tegnap voltam egy hónapos és már csak az ásítás kellemetlen, de már az sem igazán fájdalmas. Kitartás, pár hét és el is felejted -
Rainbow25
csendes tag
8. nap: A tegnap este is pokol volt. De szarom le! most már csak jobb lesz! Így szóltam anyunak, hogy manót hozza haza. Így is egész nap náluk voltam gyerekezni, de este nagyon hiányzik.
A doki azt mondta, hogy 10 napig ne emelgessem! (Mondja ezt egy anyának, akinek egy éves a fia.)
Nekem egyébként alig vérzett a műtét alatt is a mandulám, így bíztam benne, hogy nem fog bevérezni egy-tíz nap emelgetés miatt.Az első napokban ölbe kértem, de úgy a 3. naptól emelem. Még nem vérzett be, szerintem nem is fog már.
Fájdalomcsillapítás:
.Cataflám: nekem hashajtóként hat, és a gyomrom is fáj, semmit sem ér
-Flektor: két napig nem volt Flektorom, most este hozzájutottam. Csodaszer!
-Calcium: gyulladáscsökkentő
-Septofort: fertőtlenítő, afta ellen is jó (ha a szuri helye szúrna, csökkenti a fájdalmat)
-torokborogatás
-fagyi
-hideg víz... és a 4.-5. naptól: ROPI! de jól összerágva és nyáláztatva kell lenyelni.
-
Rainbow25
csendes tag
Mára leesett mindkét seb. Ez a 7. napom, a fájdalomcsillapító elfogyott, a Cataflám meg.... mint halottnak a csók.
Köszönöm a bíztatást!
Alig várom, hogy vége legyen! -
bkata18
csendes tag
hahó
holnap esz 2 hete, hogy megműtöttek, múltpénteken voltam a dokinál, aztmondta szépe gyógyul. tegnap volt az első nap, hogy egyáltalán nem vettem be fájdalomcsillapítót, teljesen jólvagyok
ma majd meccsre megyek, letesztelem a hangom.
kitartás a többieknek -
kicsiliza
újonc
Hello!
Nekem holnap reggel veszik ki, altatnak, és az az igazság, hogy rendesen várom már....egy éve gennyes a mandulám, semmi kezelés nem segitett...végre az orvos kimondta, hogy nincs mit vele kezdeni...ugyhogy holnap nyissz
. A fájdalmat el lehet birni, ahogy itt olvasom...de nem lesz kellemes, tudom. Azért szoritsatok
!
-
Rainbow25
csendes tag
Ja, igen. A hátsó fogaim is fájnak. Tulképp az egész fejem belesajog! A fene sem gondolta volna, hogy ez így lesz.
Na, mindegy. Egyszer éljük túl, aztán úgysem megyünk vissza. -
Rainbow25
csendes tag
Sziasztok!
Igen, az 5. napban vagyok, egész éjjel nem aludtam annyira fájt a fülem. A torokfájás még elviselhető. De a fülem.....A seb nyeléskor már úgy fáj, mintha késsel vagdosnák a torkom. Ez is normális?
Akkor az elkövetkezendő 2 nap maga a POKOL!
Köszönöm a hozzászólásokat.
Majd még írok, ha túl vagyok rajta. Ha nem írok, akkor belehaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest