Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) Tökfej02 válasza Arensis (#1100) üzenetére


Tökfej02
csendes tag

Üdv!
Nekem gyerek koromba már kiszedték mindkét mandulám.
A garat visszanőt,állandó gyuladásba volt,nekem is csomókba hullott
a hajam kaptam rá cseppeket h. kenegssem a műtét óta nagyon lassan
elkezdet nőni újra a hajam.A bőrgyógyász mondta hosszú idő lesz még helyre
jön,de sokkal szebb.
:) :)

(#1102) Arensis válasza Tökfej02 (#1101) üzenetére


Arensis
csendes tag

Köszi a válaszod.
Tehát mire unokáim lesznek addigra lesz hajam :DD
Üdv.

(#1103) Repülő Mókus


Repülő Mókus
csendes tag

Köszi a bátorítást mettdemon !
Most viszont tényleg nem tudom elképzelni, h mit kezdjek magammal úgy fáj!!! :O lekopott csomó helyen a fehér és így most kifejezetten olyan mintha vki tépné ki a manduláim... :O A cataflam se segít csak rövid ideig, ráadásul hányingerem lesz tőle, ezért mindig befekszem aludni és 1, 5óra múlva fájdalomra kelek... Ördögi kör... :( De legalább jól bekajáltam előtte... :) Rendeltem végre tésztát, meg sajttortát! Yummy! :) Gondolom az szedte le a fehér jó részét, mert azóta csíp a tea is és jött ez a szörnyű érzés... Csak látnám már a végét!!! Most úgy irigylek mindenkit, aki már túl van rajta... :( Addig is szakadatlanul iszom a teám és kacsingatok a palacsintára amit anyum hozott épp most... Bár azt még nem tudom, h fogom megenni, de rajta vagyok az ügyön... ;)

[ Szerkesztve ]

(#1104) Arensis válasza Repülő Mókus (#1103) üzenetére


Arensis
csendes tag

Szia!
Kitartás, szerintem hideg vizes rongy a nyakadra, jó hideg víz innivalónak gyakran 1 - 1 korty hogy nedves maradjon és picit pihentesd amíg megnyugszik.
üdv.

(#1105) Cyrin


Cyrin
addikt

Mért van az, hogy a csoportos alvásra szolgáló terekben (pl kórterem is) mindíg van egy varacskos disznó, aki durván fulladozva, rohamszerű csúcsokat produkálva vadállat módjára horkantva horkol, tönkertéve a többiek életét.

Ráadásul ha megfigyelitek az ilyen legelsőnek alszik el, majd korán kell, kipihenve magát, és nem is érti, hogy a többiek miért olyan nyúzottak...

(#1106) Cyrin


Cyrin
addikt

ja és természetesen a legtöbb ágyas szobába helyezik el :D

(#1107) Arensis


Arensis
csendes tag

Sziasztok!
Szerintetek műtét utáni 6. napon menyire természetes a 39,9 C -fokos láz?
Üdv.

(#1108) Repülő Mókus válasza Arensis (#1107) üzenetére


Repülő Mókus
csendes tag

Nem az!!! :Y Nekem azt mondták, h max 38fok lehet.... Menjél be a dokidhoz minnél hamarabb!!! Aztán írd majd meg mi volt. Jobbulást!

(#1109) Repülő Mókus


Repülő Mókus
csendes tag

Sziasztok!

Szóval a tegnapi nap nem volt épp életem legfényesebbje.... Gyakorlatilag a fülem, állkapcsom, fejem fájt sokszor mikor nyeltem.. :W Eléggé intenzíven méghozzá... DE pont ezért taktikát váltottam, ami bevált és szeretném megosztani veletek. Mivel nem akartam annyi cataflamot beszedni, tekintve, hoigy szart sem ér pár óra után, de a gyomromat szétszedi ,(főleg ezért) elkezdtem megfelezgetni őket... És kiderült , hogy ha felet veszek be, az is ugyanaddig tart mintha ezt egésszel tenném, csakhogy a mennyiség kevesebb, így gyakrabban tudom alkalmazni... És még csak a limitet sem lépem át.... Így sikeerült a mai napon 1,5 cataflammal kibírni.A tegnapot meg kb 3mal ill. kevesebb köztes fájdalommal. ;)

Ma meg már azért voltak jó időszakok is, ezért gondolom, hogy már gyógyulgatok, bár ha fáj, az még mindig átsugárzik keményen a fülemre, meg a fejemre... :( De remélem ez is hamar megszűnik mostmár... :K Tudnám díjazni....

Az alvás viszont még mindig a legfájdalmasabb, kínkeserves része a napjaimnak... Ez az óránkénti kelés pedig egyenesen kiborít... :( De jobb mint többet aludni, mert akkor úgy kiszáradok, hogy kizárt dolog a rögvest visszaalvás, mert kell min fél óra, hogy megszűnjön a nyelési fájdalom. :(((

De mostmár látok 1csöpp fényt, tekintve, hogy pár óra múlva 1hete lesz, hogy műtöttek. Nagyon szeretnék már kimozdulni, emberek közé menni és ez belátható közelségbe került, ami energiával tölt fel, így sokat eszem, iszom, hogy tuti gyorsan gyógyuljak.

(#1110) qestion


qestion
aktív tag

gyerekkorban ki akarták szedni a mandulámat, most ismét felmerült h ki kéne? azóta eltelt 20+ év, miért? meg lehet úszni h nem engedem kivetetni?

[ Szerkesztve ]

a pálya

(#1111) Cyrin válasza qestion (#1110) üzenetére


Cyrin
addikt

nem lehet megúszni.
hacsak nem dialízisre akarsz járni életed hátralévő részében, vagy hirtelen szívhalált halni.

(#1112) Bls


Bls
csendes tag

Sziasztok!
Sajnos nekem is be kell állni a sorba:S.
Kellene egy kis segítség tőletek, akihez járok sajna már idős és nem műt.
Amirre szükségem lenne, hogy Miskolcon nem-e ismertek olyan orvost aki műt altatásban is és persze jól is, vagy pesten itt már kaptam egy nevet valaki aki ismeri írhatna róla pár mondatot őt Dr. Horváth Barnabásnak hívják.
Köszönöm előre is a segítségeket.

üdv KL

(#1113) Cyrin válasza Bls (#1112) üzenetére


Cyrin
addikt

Hát nem mindegy hogy ki műt, itt is van olyan doki aki normálisan csinálja, és olyan is aki szaggatja, aki oda kerül, sokkal többet szenved utána...

(#1114) Bls válasza Cyrin (#1113) üzenetére


Bls
csendes tag

Igen, ezért is szeretnék olyan dokhoz menni akivel meg volt elégedve a paciens.
Én Egerben lakom de itt a helyzet elmondhatatlan.
Ezért gondoltam Miskolcra vagy Pestre.

(#1115) Repülő Mókus válasza Bls (#1114) üzenetére


Repülő Mókus
csendes tag

A Fül- orr- gégészeti klinikán Dr. Fent Zoltán. Engem ő műtött múlt hétfőn és minden rendben ment... Magánkórházban is dolgozik, de ott nem hajlandó műteni, mert nincs ügyeletes. Nagyon jó fej, csak ajánlani tudom...
Jut eszembe, már nem szedek cataflamot, de még az éjszakáim nem az igaziak. :DD Persze még a héten pihi van, de már járkáltam kint azért. A viziten is megkaptam, h szépen gyógyulgatok... :DD De néha valami kaparást érzek arra, ami még zavar. Remélem hét végéig ez is elmúlik...

(#1116) Melinda27


Melinda27
csendes tag

Sziasztok Kedves Sorstársak!

Én 16-án megyek a fül-orr gégészetre kivizsgálásra (Miskolcra), aztán ott eldöntik, hogy mi legyen velem, vagyis a manduláimmal. :F Nagyon félek. :O Egy nagyon jó belgyógyász szakorvos ajánlotta ezt a dokit, majd meglátjuk milyen, mit mond, aztán megosztom a véleményemet.
Kitartás az otthon gyógyulóknak, vigasztaljon Titeket az a tudat, hogy Ti legalább már túl vagytok rajta.

(#1117) Alexandrusz


Alexandrusz
újonc

Sziasztok!

19 éves vagyok, és nekem is a sok gyulladás miatt kellett a műtét elvégezni. Engem Március 2-án műtöttek, most vagyok a 11.dik napomon. Altatásban csinálták, én abszolút nem féltem előtte. :)
Egyik ismerősöm mondta h ne sírjak előtte mert akkor belázasodhatok, és akkor nem tudnak megműteni. Úgyhogy hallgattam rá, és nem sírtam, erős voltam. Az altatásból viszont sírással ébredtem. Ennek okát nem tudom. :F
Az első éjszaka a kórházban borzalmas volt, alig vártam h hazaérjek. Napi 3-4 liter cukros tea. Sajnos nem hallgattam az orvosokra és éjszakánként nem keltem fel inni, jól megszívtam, nagyon fájt utána, úgyh tényleg megéri felkelni. Még a cataflamot is alig bírta lenyelni.
Nekem első 3-5 nap napi 4-5 cataflam, ebből napközben 3 este 2. A kaja az első napokban semmi, abszolút nem voltam éhes. 3dik naptól tejbegríz madártej. Aztán sajtos-tejfölös tészta, abszolút nem csíp, tudom ajánlani! De ha tudjátok akkor penne tésztából csináljátok, könnyebb megrágni, és lenyelni mint a makarónitésztát. ;) Ma már gombapörköltöt ettem. Az sem csípett. Ami rossz az a puding és a joghurt, az iszonyúan csíp. :F
Most a hegek még fájnak kicsit, a nyelvem sárga...ez nem tom h másnak is így van-e...érdekes. Az ásítás nekem is fáj, és a tüsszentés az nagyon vicces :D
Nekem a fülem és a fogam szokott fájni. Az egyik oldalon a mandulám helyén a lyukban van egy ín. :F Nem tudom h ez jó-e vagy sem, mindenesetre az az oldal kevésbé fáj.
Apropó, láttam h valaki a szexel kapcsolatban írt :D Hát kinek hogy, de speciel nekem nem volt gondom vele. A műtét utáni 4-dik napon. Viszont aki fogamzásgátlót szed, az kérdezze meg az orvost h az altatás befolyásolja-e. Nekem is mondták h elképzelhető, úgyh tessék odafigyelni! És ne féljetek megkérdezni az orvost az ilyenekről, mert maguktól nem mondják el..Nah puszzó mindenkinek! Megyek főzni teát :)

(#1118) Alexandrusz


Alexandrusz
újonc

Jah, mellesleg engem a Tétényi úti kórházban műtöttek. A Szent Imrében. Nagyon aranyosak, az én orvosom Dr. Deák Levente volt. Fiatal, de nagyon rutinos és kedves, tudom ajánlani ;)

(#1119) ifi03


ifi03
újonc

Sziasztok!
Engem most 02.24-én műtöttek altatással. Azon a napon nem tudtam megszólalni,de a következő reggelen már reggeliztem, ebédeltem és vacsoráztam. Ja és még amit a látogatók hoztak abból is ettem,igaz nem sokat de ettem. Alig vártam hogy leteljen a 4 óra és a következő gyógyszert betudjam venni.28-án jöhettem haza és még onnantól kezdve 3 -4 napig volt nagyon rossz.8-án mikor visszamentem a körzetihez azt mondtam neki hogy nagyon jól érzem magam és hosszú rábeszéléssel de 11-től mehettem dolgozni.
Ki lehet bírni mindenkinek fel a fejjel!!!!!!!!!!
Ja és nem utolsó sorban valami jó is történt a rosszban lement 3 kg.

(#1120) Tökfej02


Tökfej02
csendes tag

Üdv Mindenki!
Műtét után 2 hétig itthon voltam,nekem nem okozot gondot
a joghurt, puding, kivéve a banános az nagyon csípet.
Gondoltam 3. héten már megprobálkozhatok a csokival is:
tévedni emberi dolog :W ,nagyon csípet.NE probáljátok ki.
Vigyázatok magatokra! :U

(#1121) Melinda27


Melinda27
csendes tag

Szia tökfej!

Köszi a segítséget. Amúgy téged altatással műtöttek, vagy érzéstelenítéssel? És tényleg olyan szörnyű fájdalmas az a két hét? Ja, és hol műtöttek? Bocsi a sok kérdésért. :)

(#1122) Cyrin válasza Melinda27 (#1121) üzenetére


Cyrin
addikt

Nem szörnyű, nem kibírhatatlan fájdalom, felejtsétek már el, mindenki beparáztatja a másikat, feleslegesen, gyógyszerrel semmi gond, van néhány húzósabb pillanat, de egy rendes fog- fül fájás ami éles sokkal rosszabb, ez inkább kellemetlen, de az se állandóan.

(#1123) Melinda27


Melinda27
csendes tag

Sziasztok!

Ma voltam a gégészeten, egy fővorvosnál, nagyon aranyos volt, megvizsgált, azt mondta,csúnya a mandulám, tályog van rajta, úgy hogy műtét!!! 30-án!! Ő a helyi érzéstelenítéses műtétet javasolta nagyon, az altatásról le akart beszélni, de én csak ezzell merek nekiindulni. Remélem jól döntöttem. Holnap már megyek is kivizsgálásra, röntgen, vérvétel, stb...

(#1124) Cyrin válasza Melinda27 (#1123) üzenetére


Cyrin
addikt

altartás.

ha bármi gubac (gyulladt, tályogos, stb) van a mandulával csakis altatás.

(#1125) Ariadne válasza Melinda27 (#1123) üzenetére


Ariadne
őstag

Szerintem meg felesleges az altatás, egyrészt rizikó, mint minden altatás, másrészt felesleges, teljesen túlélhető érzéstelenítéssel is, én így estem át rajta. Viszont volt mellettem, akit altattak, hátborzongató volt, ahogy visszahozták az ágyára, és szinte fuldoklott a saját vérében időnként, mivel nem volt magánál, aludt. Ha magadnál vagy, ez nem gond, fogsz egy zsepit, oldalra fekszel és kész, pár perc után elmúlik az egész. Szóval nekem nem volt gond az érzéstelenítéssel, most sem választanám az altatást.

mod: Ja még meg is mutatták a kis gonoszokat a műtét után, amilyen hatalmasnak érzi az ember a begyulladt mandulákat, ahhoz képest elég kicsik. :))

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1126) Arensis válasza Repülő Mókus (#1108) üzenetére


Arensis
csendes tag

Szia!

Na kiderült nem a műtét miatt volt a láz hanem a mostanság aktuális magas lázzal járó vírusos nyavaja, az egész családon végig vonult :S bár amikor mindenki elkezdett nagyon erősen köhögni bennem volt a frász, szerencsére megúsztam ezt a részét :R. a doki kiirt még egy hétre ( összesen 3 hét :((( ) már nem kell fájdalomcsillapító de még mindig sajog ha nyelek. viszont hála égnek már mennek a fűszeres ételek meg a torma :C. Ez van most. összességében annyira nem volt rossz mint számítottam bár volt pár olyan nap amikor 6 cataflan sem volt elég egy nap.

Te hogy vagy?

Apropó valaki nem tudja mit takar a "robbantásos módszer"? a műtét után mondta a doki hogy annyira el volt tályogosodva hogy csak így tudták kiszedni. Nem voltam túl beszéd képes állapotban így nem kérdeztem rá és utána meg kiment a fejemből.

Üdv

(#1127) Bls válasza Melinda27 (#1123) üzenetére


Bls
csendes tag

Szia Melinda27!
Ha nem gond elárulhatnád, hogy kinél voltál Miskolcon, mert Egerből nekem is közelebb lene mint Pest.
Köszike
üdv KL

(#1128) Melinda27


Melinda27
csendes tag

Dr. Szabó Zsolt-nak hívják a dokit, és a megyei kórházban műt. Ma a magánrendelőjében voltam vizsgálaton, 5ezer Ft, de nagyon rendes volt, töviről hegyire elmagyarázott mindent, nekem is, meg anyukámnak is. (Mert hát egyedül nem mertem bemenni :N még így 29 évesen sem) Ha gondolod, tudok adni ide elérhetőséget is.

(#1129) Repülő Mókus válasza Arensis (#1126) üzenetére


Repülő Mókus
csendes tag

Szia! Én már tökéletesen vagok köszi. :D Már a 12napon pezsgőt ittam, még szalonspicces llapotba is kerültem, mert elszoktam az alkoholtól. :D Akkor még picit éreztem, mintha enyha torokgyulladásom lenne. Meg a párom is hazajött, így beindult az élet. ;) Most meg már semmi, tegnap már hajógyárin mulattam hajnalig...
El sem hiszem, hogy vége, még mindig nézegetem a torkom, de teljesen normálisnak tűnik. Mostmár sportolni is fogok, mert én bizony felszedtem kicsit a két hét alatt és az nálam nem megengedett... De ezen kívül minden szép és jó. :DD

Remélem te is hamarosan olyan jól leszel mint én!!! :)

(#1130) Arensis válasza Repülő Mókus (#1129) üzenetére


Arensis
csendes tag

Szia!

Örülök hogy már jól vagy és sikeresen ki tudtad használni a tavasz első igazán kellemes napjait :))
Hétvégén végre megszűnt az érzékenysége a torkomnak, fel is avattam egy jó is 70 -es pájinkával, fura is volt hogy nem égeti a torkomat :DD

3 hét után de jó lesz reggel dolgozni menni :O

Üdv.

(#1131) hoporsi válasza Alexandrusz (#1118) üzenetére


hoporsi
újonc

Engem is Deák Levente műtött,ugyanott,nagyon nagy forma :) És még jóképű is...
Az én műtétem most 19én volt,szóval képzelhetitek,minden éjjel-reggel fájdalomra ébredek,kb 4-5 óránként egy kataflán,hiányzik a cigi meg a szex,de mint olvastam itt azért még azzal is várnom kell,de azért jól megy :))
Már a műtét után pár perccel házibulit akartam itthon csinálni a gyógyulásom érdekében de anyum nem rajongott az ötletért(Jahm 18 vagyok:))

Egyébként van itt olyan akinek a bőre miatt vették ki a manduláját??
Mert én fél év alatt olyan szinten pattanásos lettem és az orvosok szerint a mandulám miatt.Remélem igen mert nincs kedvem még fél évet vizsgálatokra járni.

(#1132) Cyrin válasza hoporsi (#1131) üzenetére


Cyrin
addikt

Akkor még jön a neheze, vagy pont most van? :D

Minden csaj szerelmes a dokijába egyébként...

Nekem egy rokonomnak pattanások miatt vették ki, és jobb lett utána.

(#1133) hoporsi válasza Cyrin (#1132) üzenetére


hoporsi
újonc

Neheze?:DHát nem hiszem,eddig minden lájtosabb mint képzeltem,le is kopogom:D
Szörnyű dolgokat meséltek a rokonok,barátok úgyhogy kicsit féltem,de már nem izgulok:)

(#1134) Bls


Bls
csendes tag

Sziasztok!
Régebben írtam már, hogy ismeri-e valaki Horváth Barnabást mert őt ajánlották Egerben, most megint megkérdem mert már egyre jobban szorít az idő keresni kell vkit.:S

[ Szerkesztve ]

(#1135) Cyrin válasza hoporsi (#1133) üzenetére


Cyrin
addikt

így is van, nem szörnyű, ahogy ezt korábban is írtam, de a vége húzósabb kicsit, az jön még neked...mondjuk az a 4-5 óra kicsit kevés, 6-ot kéne tartani a pirulák közt.

[ Szerkesztve ]

(#1136) kriszti019 válasza Kicker (#2) üzenetére


kriszti019
újonc

Nekem most vették ki de nagyon fáj még utána is....nagyon sajnállak ha ez lesz neked..... :O

(#1137) Cyrin válasza kriszti019 (#1136) üzenetére


Cyrin
addikt

ez csak egy mandolinműtét, ne parázz, egyed a vízben oldódó cataflamot 6 óránként, és nem lesz gond.

(#1138) tincso05062


tincso05062
újonc

Sziasztok...szombaton voltam ügyeleten felvannak dagadva a manduláim,nagyon gennyesek és csúnyák..decemberben volt már ilyen problémám,de akkor a doktornőm mumsz-ot állapított meg nálam,holott nem is az volt a probléma:S(szerintem félrekezellt,bevettem a a sok antibiotikumot)lényeg a lényeg hogy ma elmentem ahhoza doktornőhöz aki az ügyeleten kezellt,nem javult az állapotom a mandulák egyre nagyobbak,és csúnyábbak ma reggel 4 tubus vért vettek,kenetet a manduláimról,holnapra meglesznek a véreredményeim...Bevallom őszintén rettegek,h kikell venni a manduláimat,ha már a mandulámhoz ér valami bokákolni kezdek..nem tudnám kibirni azt az érzéstelenitéses műtétet(sehogy) :( ..azt szeretném kérdezni,h szerintetek ha kérek kapok altatást?vagy ennek nagy a rizikója?nem tudom h mit csinálljak,kétségbevagyok esve :O ...:S..létszi ha valaki tud nekem segíteni,írjon..előre is köszi...Tina 19

[ Szerkesztve ]

(#1139) Cyrin válasza tincso05062 (#1138) üzenetére


Cyrin
addikt

Hát azt rövid úton kikapják, az elhanyagolt, gennyes mandula esetén kevésbé hatásos az érzéstelenítés, és utána is szarabb. Szóval kérj altatást, aztán majd megmondják, mi a helyzet.

(#1140) Melinda27


Melinda27
csendes tag

Kedves tincso05062

Tapasztalatból mondom, hogy orvos és kórház függő, hogy altatásban végzik-e a műtétet, vagy sem. Nekem kedden volt 2 hete, hogy altatásban vették ki. Egy olyan kórházban, ahol érzéstelenítve műtenek csak, de én ragaszkodtam az altatáshoz. Mivel műtét, és altatás, igen, van rizikója, mint minden altatásnak. De ha előlről kezdeném, újra csak altatással mennék neki. Azt mondják, hogy az altatásos műtét után hosszabb a gyógyulás. Ez igaz, tekintve, hogy 2 hét után sem vált le még nekem teljesen az a fehér lepedék, és napi 2-3 Cataflammal vagyok. Keress olyan kórházat, vagy orvost, aki elvállalja az altatást. És nyugi, ne ess kétségbe, ezen túl kell esni, és jobb most, mint 30-40 évesen. Hidd el. Én rettentően féltem előtte, de így utólag nézve, nem kellett volna. Szóval fel a fejjel!!! :)

(#1141) Cyrin válasza Melinda27 (#1140) üzenetére


Cyrin
addikt

"Azt mondják, hogy az altatásos műtét után hosszabb a gyógyulás. "

Sztem ez nem igaz.
Sokkal inkább függ attól, hogy mennyit eszel-iszol.

(#1142) Melinda27


Melinda27
csendes tag

Nekem a dokim mondta ezt. Ha valaki, hát akkor én tényleg betartottam mindent, állandóan ettem, ittam. Már a műtét napján óránként ittam egy pohár teát.

(#1143) Cyrin válasza Melinda27 (#1142) üzenetére


Cyrin
addikt

én 15 percenként ittam egy pohárral, másnap pluszba kértem kenyeret odabent, itthon is sokat ettem, pépeset nem is. 2 hetesen pedig semmi gyógyszer nem kellett, és nem volt vészes addig se,

Szóval az orvosoknak nem mindig szabad hinni, te mondtad, hogy ott ahol téged műtöttek nem műtenek altatással. Szóval ez csak egy terelés volt, hogy ne altassanak. Ugyanis ez nekik könnyebb, és olcsóbb is, kint vagy 20 perc alatt, nem kell altatni ébresztgetni, nincs altatóorvos stb.

Az én dokim felsorolta az előnyöket hátrányokat, de ez nem szerepelt benne. Nálunk ha valaki alkalmas az altatásra, szó nélkül csinálják, semmi lebeszélés-rábeszélés nincs.

(#1144) DieHard


DieHard
senior tag

Te, paci, most voltame egy hc szerón, ahol csak a sebzés volt a hc. Vagy már tudod te is csinálni?

[ Szerkesztve ]

(#1145) DieHard


DieHard
senior tag

rossz hely sorry :)

(#1146) Cyrin válasza DieHard (#1145) üzenetére


Cyrin
addikt

bizony nem a legjobb hely, de egyszer te is idekerülsz :D

(#1147) Gorongoro


Gorongoro
újonc

Sziasztok,
én sajnos csak a műtét utáni 6-ik napon olvastam előszőr a fórumot, úgyhogy engem nagyon sok meglepetés ért a műtéttel, és az azt követő időszakkal kapcsolatban: azt hittem naívan hogy kikapják, és az 5-ik napon már nagykirály leszek..:-), de igen nagyot tévedtem. Sokan leírták már a teljes storyt, de leírom én is mert nekem ezek olvasása segített a legöbbet..
Szóval a műtét előtt kb. évente 2x volt tüszösmandula gyulladásom (most 29 vagyok), és nagyon sokat szenvedtem vele gyerekkorom óta, igazán aktuálissá vált az operáció..Mivel már a vizsgálatnál sem bírtam ha túrkáltak a számban (rögtön öklendeznem kell ha a számba kerül valami - még jó hogy fiúnak születtetm.. ;] ) emiatt a doki az altatást javasolta.
Múlthéten szerdán volt a műtét, egy srác is velem egyidőben költözött be reggel 7:30-ra éhgyomorra a kórházba, neki is aznap volt a műtét..
A lényeg, hogy 11 körül bejött egy nővér és adott egy kék pirulát, hogy vegyem be, azt mondta valami altató.. Nem igazán voltam valami álmos a vizsgadrukk miatt, de elég jó anyag lehetett, mert 15 perc múlva ébresztettek (?), hogy feküdjek fel a műtőskocsira, irány a műtő.. Ott jófej volt mindenki, bekötötték a szerkezetet a kezembe, oszt igencsak hamar álomba szenderültem..Na ez volt a legjobb része az egész kalamajkának..:-)
Ébredés után 1 órával(egyébként másfél órás volt a műtét), elég kómás állapotban még óriási fájdalmat éreztem, ezért a nővérke fájdalomcsillapító injekciót nyomott az infúziós tasakomba, amitől kicsit Kill Bill feelingem lett azzal az apró eltéréssel hogy nem Daryl Hannah volt aki a tűvel a tasakom felé közeledett.. :) Na az nagyon jót tett, nagyjából el is múlt a fájdalom, én pedig mivel nem volt szabad nyelni, mindent ami a számban volt, folyamatosan ki kellett köpnöm.. Na letelt a 2 óra és kezdődőtt a kötelező ivászat, természetesen csak vízzel..igyekeztem jókisfiú lenni, és vagy félóránkánt kortyoltam a vízből, 4 óránként meg a fájdalomcsillapító kateflánt kortyolgattam el.. Az éjszaka borzalmas volt, sok-sok megébredés, kortyolgatás, fájdalomcsillapító.. Csütörtükön jobban éreztem magamat, de a cateflan adagot nem bírtam csökkenteni még a napi 6-ról, eszegettem banánt, és krémtúrót, nomeg a kórházi pépes menüt..Nyelvem sebes, zsibbadt, torkom is+ a nagy fájdalom: kb. 15 perc / zsemle volt a szintidőm..:-) (mivelhogy a zsemle is a pépes menü része, ami engem nagyon meglepett..). Éjszaka egy fokkal jobb, de reggel megint nagyon fájt, beszélni meg úgy beszéltem mint egy rossz travi.. Pénteken már nagyjából normális hangszínen tudtam szólni, csak 10x halkabban mint általában. Hazaengedtek, és azt hittem innentől már csak jobb lesz.. Vacsira kenőmájas, kis sajttal.. A zárójelentésnél a doki mondta hogy nagyon csúnya a torkom, ne nagyon nézegessem, inkább igyak sok folyadékot.. Persze én mint Örök lázadó, az első dolgom az volt mikor hazajöttem, hogy elővettem a zseblámpát és belenéztem..Nagyon durva volt..Ha a doki előtte nem néz bele, és mondja hogy minden OK, akkor már írtam is volna a végrendeletemet, mert ilyet ezelőtt csak az X-Aktákban láttam.. :O
Szombat 5 cateflan, kenőmájas (amit egyébként utálok..) reggelire, ebédre a Kicsim csinált húslevest (bors nélkül), vacsira meg zsömle.. Habár fájt nagyon, de éreztem a pozitív trendvonalat, már-már azon gondolkoztam hogy ha így javulok biztos nem kell várni a szexeléssel sem. :DD .De jött a vasárnap (4 nap), és a reggeli kenőmájast sem bírtam megenni, mert úgy csípett a torkom, hogy azt hittem itt a vég (pedig előtte egy órával húztam le a cateflant).
Innentől kezdve gyors romlás, fülemig hasítótt a fájdalom, amitől szinte beszélni sem tudtam, nemhogy bármit is csinálni..a joghurt csípett, a banán is csípett, a zsemle is csípett, 5 korty víz után már a víz is csípett...
TV elé fészkeltem magamat, egész nap ágyikó, meg cateflán, és este palacsinta, kis harapásonként egy korty vizzel...Éjjel természetesen fel kellett kellnem, és annyira be volt állva a torkom, hogy az éjszaka kellős közepén a fájdalomcsillapító bevétele majdnem 20 percig tartott, az azt követő csípős érzéssel együtt.. :W Na ez nagyon visszevett az szombati arcomból..Hétfő-kedd nagyon sz*r, csípős érzés nem múlt, kb. mint a vasárnap..Én aki mindig szeretek ágyba kerülni( vagy az alvás, vagy más miatt.. ;] ), félni kezdtem az éjjelektől, és a rám váró tortúráktól..A fehér csökkent a torkomban, de néha nyílt sebeket láttam rajta amik kicsit véreztek, de ez nem az a veszélyes vérzés volt, inkább csak olyan horzsolás utáni.. Szerdán (azaz tegnap) egy fokkal jobb, elmentem kontrollra, és a dokinő azt mondta hogy nagyon szép..igaz nekem még mindig X-Akták feeling, csak a fehér kisebb valamelyest, de tény hogy sokat javult..Azt mondta, hogy egy felnőtt férfi mandulája kb. akkora méretben, mint egy mutatóujjon a 2 felső ujjperec..nagyon kemény..kérdeztem hogy visszanőhet-e, amire azt mondta, hogy a mandula nem nő vissza, nem tud visszanőni..ha valamelyik orvos nem vágja ki egész a nyelvgyökig a mandulát, akkor az ottmaradó csonk idővel megdagad, és ezt nevezik visszanővésnek, de ez igen távol áll tőle..És azt is mondta, hogy szerinte még egy hét és már jól leszek..
Ma van a 8 napom, a helyzet a következő: éjjel nagy fájdalom, cateflan; reggel fájdalom, cateflan.. viszont ez az első délelőtt, hogy újra embernek érzem magamat, a teát megittam, nem csípett :K , annak ellenére hogy tegnap este is még mézet kellett tennem a palacsintába, mert az eperlekvár nagyon mart.. Amióta a Fórumot olvasom (tegnapelőtt este) eszem a C vitamint, iszom a levendula teát, és nagy mértékben javulok.. Tudom hogy még van pár szenvedős napom, de már látom az alagút végét, és szerintem a hétvégén véget is vetek a cölibátusomnak..:-). Remélem segít valamelyest az esetem, igaz mindegyik embernél más és más.. van aki ezen a 8 napon már szinte nem is szed semmit, én pedig még nincsen dél sem, de már kettőt bevettem. Nem vagyok egy puhapöcs, de a 4-5-6 napokat az ellenségemnek sem kívánom.. :(
Aki előtte van annak annyit mondanék hogy kibírható, mindenki kibírja, és szerintem nagyon sok olyan dolgon elgondolkodik az ember amikor szenved, amire nincsen ideje ha nincsen kizökkentve a hétköznapi mókuskerékből..
Érdekes de a legnagyobb vágyam most egy szalonnasütés a Kicsimmel, és egy üveg jó borral: az biztos hogyha ezt már majd megtehetem, az első pohár bort minden mandulaműtét után lábadozó egészségére fogom inni, és azt elhihetitek hogy a legeslegmélyebb együttérzéssel fogom tudni ezt megtenni.. ;)
Jobbulást Mindenkinek, és sok-sok kitartást!!!!!

(#1148) DieHard válasza Cyrin (#1146) üzenetére


DieHard
senior tag

Nem hiába jött ide a hsz :D. május 11 a büvós nap, a zabszem már a helyén van :D

(#1149) Cyrin válasza DieHard (#1148) üzenetére


Cyrin
addikt

nem kell félni, fájni fog.... :D

(#1150) lanettka


lanettka
újonc

Sziasztok...

Nekem még nyáron vették ki a vizsgaidőszak után ,júliusban a garatmandulám...azóta teljesen tünetmentes voltam ....mostanáig! :F Akkor kiderült,hogy a baloldalin tályog volt,majd a műtét után a mandulákat elküldték szövettanra,de nem volt semmi probléma..!! Most viszont ugyanúgy nyilallik éjszakánként,alig tudok aludni,a nyelés is nehezmre esik! :O
Lehet vannak vmi kis elváltozások,vagy csak sima megfázás ez?! Nem tudom...de remélem jobban leszek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.