Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
-
bbalint64
csendes tag
Sziasztok!
Bele szeretnék kezdeni a bányászásba, még teljesen új vagyok és lenne pár kérdésem.
Beújítottam egy [tápegységre] és van most jelenleg 2 videókártyám.
-EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB GDDR6 LHR
-MSI RX5600 XT GAMING X 6GB
A kérdéseim pedig az alábbiak lennének.
-Megoldható hogy egyszerre a két videókártyával bányásszak? Ha igen, hogyan? [alaplap]
-A Táp Bírná egyáltalán? Videókártyáknál 150W és 170W a TDP [prcesszor] 1SSD,1HDD 16Gb RAM
-Walletnek a Binance-re regisztráltam, poolnak a 2miners-t ajánlották trex minerrel, ez jó választás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Agyrák666
aktív tag
Eth+ ton alatt a 6800 xt-t hogy allitjatok be? Nalam vagy sokat fogyaszt, sokat hoz, vagy forditva.
-
válasz
trek81
üzenetére
100W körül megy most, de majd még finomítok rajta. Brutál jól fogyasztanak ezek...
Teamredminer: Próbáltátok már manuálisan beállítani a tune cfg-t a kártyáknak, vagy automatán használjátok? Ugye ez befolyásolja a sebesség/fogyasztást. Többször azt vettem észre, hogy rosszul lövi be, lassabb a vga mint tudna.
-
nagyonjjo
tag
Annyira nem akar külön még mást is futtatni,így is 2 nbminer ablak megy.
Folyamatosan tönkrevágja gépet,már 2x fagyott le vagy mi,mióta írtam.
És folyamatosan elronjta msi beállításokat.Minden indítás után 100%os a power limit.
Imserősnél miért működik lassan fél éve jól a nicehash akkor?
Az nbminer pedig már jó ideje nem frissült,vagy max pár hónapos.
Nem hiszem,hogy ez lenne a baj. -
Non ref 6800-al túr valaki? Jól vettem észre, hogy a refhez képest sokkal magasabb fesz kell neki másképp összeomlik Hive alatt? Pl a reg 650-el elvan, de ennek még a 800 is kevésnek tűnik.

-
x_pnK
tag
válasz
nagyonjjo
üzenetére
Nicehashben alapból régiek a miner programok, szerintem ez azért van.
Régebben ez volt a probléma, emiatt ha Nicehashre akarsz túrni, akkor simán letöltesz egy TeamRedMinert, ahogy a kolléga is mondta, megadod a Nicehash stratumot pool címnek (stratum+ssl://stratum.eu-west.nicehash.com:33353), wallet addressnek a Nicehash-es BTC "mining address"-edet, és meg kell jelennie "UNMANAGED"-ként a webes felületen a gépnek, és stabilabb lesz, mint valaha.
-
nagyonjjo
tag
Tudja valaki,miért van,az,hogy az összes amd kártya szar,amit próbáltam eddig bányába?
Benchmark hiba.Elindul megy egy ideig.Megfagy.Vagy folyamatosan újraindul nbminer,fut maximum 3 másodpercig.Majd nicehash letudja,hogy nincs elérhető algoritmus
-
batmun
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit elbizonytalanodtam, de ugye jól tudom, hogy RTX 2060 6GB-ból nincs LHR. Tehát amik most/ a közelmúltban lettek legyártva, nem kaptak semmiféle limitert ?
Bocsi a triviális kérdésért.
-
mokus1
addikt
Van egy 5600G procim, betettem mellé egy diszkrét VGA-t, de azt valamiért nem tudom hangolni az AMD szoftverében. ( ez windows alatt van)
Mit kell pluszban állítani? -
Laraxior
titán
Igy, hogy megy ez a dual mining, egy 3080-al mit lehet kipiszkalni egy honap alatt? Csak erdeklodom, nalunk villanyár emelkedes volt, szoval 50centtel nem igazan kifizetodo beindítani.
-
viharhozo
addikt
válasz
llacee
üzenetére
Kb. 20 ora futas utan a TRM is felmelte 62-re az ETH-t. Kenytelen voltam most ujrainditani, persze megint 55 lett.
Az elmult 24 oraban banyasztam az Iceminingre es a Tonpoolra is. Utobbin adott hash-ert 13%-kal tobb TON-t kaptam, viszont a TRM 20%-ot dob a hash-en, tehat jobban megeri a TRM+Icemining.
-
Túr valaki 12 gigás 3080-nal?
-
Agyrák666
aktív tag
Lolminer dual alatt kb 30-40 perc utan elmegy a kep, es ujra kell inditani a gepet.
-
llacee
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
Köszi ez elkerülte a figyelmem
TRM-et azért szeretem/szerettem eddig, mert átlagban ugyan azon beállításokkal sokkal több ETH share/avg hash jön ki belőle, mint pl a lolminerrel (nem dual)
Most lolminer alatt magasabb az eth hash, de mégis kevesebb az avg.
De a whaleston meg jobban hoz TON alatt
, legalábbis nekem az az érzésem. -
viharhozo
addikt
Esetleg van vki, aki az uj Teamredminerrel dualban banyaszik 6900 XT-n? Ha igen, hogy megy neki?
-
chungey9
tag
Minap olvastam egy riportot a zindexen Matolcsy úrral, azon vannak álitólag hogy Mo-n betiltsák a bányászatot...
-
Celithrandi
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
A rigépítés tőzsde, mivel a kártya ára, a bányászott egység árfolyama és a kártya maradványértéke is kizárólag az adott coin árfolyamától függ. Egyetlen egy dologgal tudsz számolni, az pedig az, hogy vélhetően a legrosszabb esetben mennyi lesz az adott kártya maradvényértéke. Ami ugye nem más vélhetően mint a hivatalos kiajánlott viszonteladói árból számított használtpiaci ár, viszont ha egyszerre sok kártya megy ki a használtpiacra akkor még ez sem számolható mert a reális használtpiaci árat is le tudja nyomni. Szvsz a jelenelgi helyzethez mérten magasak a vga árak. Viszont valószínűsítem, hogy az elkövetkezendő hetekben 10-15%-ot mehetnek lejjebb a kártya árak, de szvsz ahhoz hogy most kártyát vegyen valaki bányászatra inkább 20-25%ot kellene lefelé menniük.
-
nagyonjjo
tag
1080ti-t valaki használ?
Mi a jó bánya beállítás?
Mert neten sokminden van.De ez a ~35mh/s,és 180-220w értékek jönnek ki.Akárhogy nézem. -
-
viharhozo
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
A tozsdei befektetesnel is szamitasz vmire. Ha kicsiben csinalod, akkor megadsz tiz kimenetelt, ezekhez valoszinusegek rendelsz, es az lesz a varhato erteked.
A rigepites meg nem tozsde, ott lehet kalkulalni kibanyaszott darabszammal, maradvanyertekkel, arammal.
Minden szamolhato. Azert azt ne gondoljuk, h a banyaszcegek hasrautesszeruen veszik a hardvert.
937: ETH diff chart
-
trek81
senior tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Felesleges időt ilyenre...
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
ellenben erre páran írnátok valamit? Tehát hogy csesszek e el egy napot hibakereséssel vagy sem

-
-
Celithrandi
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Hogy akarsz projekt értéket számolni egy tőzsdei befektetésen? Ez nem egy vállalkozás ahol kereslet/kínálat, haszonkulcs és bekerülési költségek alapján bármilyen értéket és megtérülést tudj rendelni. Holnap lehet beesik az ETH a felére, de lehet hogy egy hónap alatt a duplájára felmegy. Ha olyan sémát amit írsz rá lehetne egy lényegében tőzsdei "befektetésre" valójában spekulációra vetíteni akkor mocsok gazdagok lennénk.
Ezt pedig úgy mondom hogy van két cégem is és azok esetében tudtam ilyen számításokat végezni, de a tőzsde az marad spekuláció. -
Rick4
félisten
válasz
viharhozo
üzenetére
Hagyjuk már az üzleti tervet, az a való életben se működik, azért is hívják tervnek.

Hogy akarsz üzleti tervet írni, amikor sem piackutatást nem tudsz érdemben végezni, plusz azzal se vagy tisztában, hogy akár egy eurhuf vagy usdhuf árfolyam merre megy 2 hét múlva, nem hogy tud delőre a félévente változó nyersanyagárat, tervezhető se élőmunka árat, üzemanyag- rezsi költséget nem lehet kalkulálni?
Arról már nem is beszélve, hogy szerdán indul a háború a szomszédban, szombaton bemondta a cnn.. 
Felejts már el a baromságaiddal, okoskodsz itt a semiről....

-
viharhozo
addikt
Probalom dekodolni. Tehat ez egy annyira jo uzlet, es annyira egyforma a varhato ertek, h igazabol eleg penzfeldobassal eldonteni, h coiny vegyunk vagy riget, felesleges barmit is szamolni. Stimmel?
a befektetés megindítása utáni napon meglévő termelékenység- ár- árfolyam alapján akar megtérülést számolni?
Ezt elotte szoktak, nem utana. Az uzleti terv mond vmit?Celithrandi: Kizárólag megérzés alapján lehet dönteni és gazdasági elemzési gyakorlaton alapuló megérzésen.
Ne vicceljetek mar velem, megerzes alapjan donteni. Irsz egy szoftvert, ami kiszamolja 10/100/1000/akarhany esetben a projekt erteket, ezekhez valoszinusegeket rendel, ebbol EV-t szamol. -
Celithrandi
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Kockázati tőke befektetésen lehet megtérülést számolni? Kizárólag megérzés alapján lehet dönteni és gazdasági elemzési gyakorlaton alapuló megérzésen. Én pl most egyiket sem veszek mert túl nagy a risk szerintem. Ellenben olyan csúcsokat dönt az olaj hogy pár naponta shorton egy valag pénzt lehet keresni tőkeáttétes kereskedéssel.
-
Rick4
félisten
válasz
viharhozo
üzenetére
Mégis mi a büdös francért kellene most megtérülést számolni, mikor tisztában vagyunk vele, hogy ennél csak jobb lehet fél- egy év múlva, azaz bármelyiket is választjuk, esélyes, hogy bőven megtérülő lesz a befektetett pénz?
Szerinted van a bolygón egyáltalán olyan vállalkozás, amelyik a befektetés megindítása utáni napon meglévő termelékenység- ár- árfolyam alapján akar megtérülést számolni?
-
Celithrandi
addikt
Mit tapasztaltok? Nőtt esetleg a difficilty vagy nálam van gond? MHS rendben, de alig túr ki ETH-t.
-
Attix82
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Nem tudni mi lesz. Lehet halasztás...lehet a merge semmit se fog befolyásolni , így is akkora a VGA park, hogy a blokk idő rendben van. Ha a sok bányász átmenni más coinra a merge után a hálózat kb használhatatlan lenne....gondolom ezt nem akarják.
Bányászat mindig lesz....VGA gyártók is most vakarják a fejüket mi is legyen...ez nekik nagyon jó volt hisz a gyártósoron amikor már raktár össze a VGAt már akkor el volt adva minden. Dupla tripla áron.
-
viharhozo
addikt
Ha nem szamolsz most megterulest, megis mi a budos franc alapjan dontod el, h coint vegyel vagy riget?
DUPPLY : a PoW-bol mindenki jonne kifele. Mivel az osszes jelenleg PoW-s coin mukodtetesehez kb. az ETH hashrate-jenek 6-8%-a kell, ezert valoszinuleg csak azok maradnak eletben a Merga utan, akik ingyen arammal hajtjak a gepuket.
-
EQMontoya
veterán
Hiveos mostansag masnak is rengeteget szarakodik?
De lassan mar annyit, hogy elgondolkodtam, hogy atallok mas OS-re, mert ez kriminalis.
-
Rick4
félisten
válasz
Phvhun
üzenetére
Szerintem nem mindegy, hogy az adott gp képviselt egy vásárlási értéket, fél év alatt termelt x mennyiségű coint, ami idővel a sokszorosát ért az egésznek, és fél év múlva agéppark még mindig képvisel egy értéket, de ki honnan nézi.
ETH-nál 1 éven belül max 3-4x-es növekedést tudok elképzelni a jelenlegi árfolyamhoz képest, bányászatnál ki lehet számolni a kettő közötti különbséget. -
Phvhun
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
Phvhun
üzenetére
Rosszul kezdted az egészet.
Hogyhogy két év múlva hozná vissza az árát? Miért, mennyi lesz 3 hónap múlva, 6 hónap múlva, 1 év múlva két év múlva az árfolyam? Ja, hogy ate a JELENLEGI árfolyammal akarsz két évre előre számolni? ÁRuld már el, hogy jött ez ki...
Egy éve mennyi volt a hozam, és mennyi volt az árfolyam? Végülis pont a leglényegesebb dolgot hagtad ki, hogy most nem számolunk megtérülést, csak csákányozunk, ahogy belefér. -
Phvhun
őstag
Sziasztok,
Kutakodok, számolgatok, hogy mennyire érdemes most "beszállni a bányászatba", és elsőre olyan számok jönnek ki, hogy egy új RX 6800 XT-s rig kb 2 év alatt hozná vissza az árát (ez egy elég jó hozam), HA minden pont ugyanígy marad mint most.
De persze minden folyton változik, és az alábbi főbb buktatókat látom most:
- Néztem valami videót, ahol mutatták, hogy mennyi volt a hozam ~1 éve GPU bányászattal, és azóta a ~tizedére esett vissza. Ez valóban így van, vagy valamit félrenéztem?
- ETH átállás Proof of stake-re; van olyan videó ahol pl év végére becsülik, utána pedig pár hónap fennforgás, ami után vagy ismét profitábilis lesz valamit bányászni GPU-n, vagy nem... -> Ha pedig bukta a GPU bányászat, akkor egyből le is esnek a VGA árak, így az 1 éves hozam kb el is ég a kártya értékvesztésével.Kihagytam valami jelentős lehetséges problémát?
Mi most az álláspontotok; érdemes újoncként belevágni (akár csak a poén kedvéért), vagy csak kínlódás lesz belőle?
-
nagyonjjo
tag
válasz
llacee
üzenetére
Köszönöm.Akkor azért még használható lesz,csak kérdés megéri-e.
Én se hiszem,hogy lesz bármi hasonló profitos,legalábbis egy db.-ig.
Így is folyamat tiltják a coinikoat,meg tervezik.
Csak remélem,hogyha bejön eth 2.0,akkor feloldják dolgokat,és emelkedésnek indul az érték. -
Celithrandi
addikt
Mely amd drivert ajánlanátok 6600xt hez? Az utóbbi időben történt pár frissülés és az 1-2% os reject arányom szépen felment 4-5%-ra win alatt.

-
llacee
őstag
válasz
nagyonjjo
üzenetére
Ethash-re jó az amd, de pl *POW algóknál az nvidia jobban hoz, tehát többrétűbb szerintem erre gondolt.
Eth még pár hónapig bányászható utána meg senki nem tudja mi lesz és az milyen kártyán lesz egyáltalán profitábilis.
Egyenlőre a többség borúlátó a folytatást illetően. -
nagyonjjo
tag
Nem nagyon követem a topicot,így bocsánat,ha hülye kérdést teszek fel:
Ismerős azt mondta,hogy majd a jövőben amd kártyával nem éri számolni bányára,mert nem sok coint lehet bányászni,de nicehash-en láttam,olyan pluginokat,amivel lehet több fajtát is.
Esetleg nem éri meg nem olyan hatékony lesz,mint nvidia?
500-as és 5000es szériáknál meg bios moddolós bányát látok csak.
Ezeknek szüksége van a biosz módra,hogy menjen úgy ahogy kell,vagy mint ismerősnél is 6900xt-vel megy szépen,csak a fogyasztása több a kártyáknak?Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Battlefield 6
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Apple Watch Series 8 Cellular (45mm, szürke)
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igaz, de ne így!