Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
Jelenleg az appdata/roaming/ethereum könyvtár már 2.2GB méretű... valami csak történik.
-
deadwing
addikt
Gondoltam belekezdek én is az ETH-be, de úgy érzem nem látom át még az egészet.
Még csak az elején járok, lehet, hogy a minimális angolom miatt...
Jelenleg fut a ---rpc, kb 1 órája, nem tudom, most ez végzi a szinkronizálást vagy ez mindig fut és nem kell várnom rá és a blokkláncot majd a kliens fogja letölteni?
Ez az első kérdésem, de nyilván lesz még több
-
Mesterlovesz
aktív tag
Új fejlemény ether bányászat ügyben. Kb. 2 hónap múlva annyira nagy lesz a DAG file, hogy már a 3 GB-os kártyák sem fognak tudni bányászni. Szóval van még jó két hónapja azoknak akik ilyen kártyákkal bányásznak. Persze vannak más érmék is amiket csak videókártyával lehet bányászni, pl. Decred, de a megtérülési mutatókat jól meg kell nézni, ki kell számolni.
Emellett, olyan hírek is vannak, hogy amiért a bányászat ennyire nehéz lesz, előre hozzák a POS-á alakulást, vagyis kamatozó rendszerre állnak rá és bányászni nem is lehet azután. Nyilván ez azért jó hír is, mert ez áremelkedést fog maga után vonni, hiszen nem fog naponta annyi ether termelődni a POS rendszerben mint bányászat útján.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
zenwalk
üzenetére
Szerintem csak ether-t érdemes otthon bányászni 2-3-4 videókártyával! (Persze lehet többel is csak az otthoni áramhálózat sem végtelen...
Matek: 2 Ati 280X= 200 USD=56000 Ft
1 db 850w-os táp=0,85*24 óra*30nap=29000FtJa, ezek kb. értékek, nem fillérre pontosak és idővel változhatnak!
-
zenwalk
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Otthon megéri bányászni?
-
Mesterlovesz
aktív tag
AZ Ether tárolás és bányászat egyszerűbb lett:
Angol leírás a bányászat elindításához windows alatt
egy POOL
Amit tudni kell, hogy AMD driver-ből max. a 15.12-est lehet használni, az újabbal nem megy a bányászat.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nemtudom hanyan foglalkoznak itt ETH banyaszattal de en batran allithatom,hogy siman hajtepos dolog. Neha 3 dos ablak van nyitva es mokol az ember,hogy az egyenleget letudja kerni de pl. tegnap elott a banyaszatom szunetelt mert valami oknal fogva valamit csinaltak a dev. ek es uj geth-et kellett letolteni hozza es a windows env. reszben parameterezni a VGA ram meretet. Meg leiirni is borzaszto

Aztan meg a penzutalas is olyan hogy GAS PRICE-t kell beallitani ami raadasul nem is keves es en sokat vacakolok vele mire eltudom a coinokat kuldeni.
Amugy ahogy eszrevettem a monero (XMR) is ilyen rendszerben mukodik mint az ETH.
Lehet hogy nem banyasszak sokan oket a sok nehezseg miatt es ezert ertekesebb mint egy QT-walletes coin? Kitudja.
Lenne egy kerdesen. Letezik olyan oldal ahol az osszes letezo altcoin listaja szerepel? -
Seven*7
csendes tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nagyon köszi a részletes válaszodat, a sok infót és a türelmed!

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Seven*7
üzenetére
A tárcát a capricoin hivatalos weboldaláról lehet letölteni INNEN! Ezt elindítod, kb fél 1 nap alatt szinkronizál, de te már előtte is megveheted a Bittrex váltón az érméket és a tárcában generált címre tudod küldeni, amikor pedig a tárca szinkronizált akkor megjelenik benne az érme amit ráküldtél. Az első indítás után érdemes lekódolni a tárcát, egy megfelelően hosszú, de számodra megjegyezhető jelszóval védd le, amikor pedig szinkronizált és látod benne az érméket, akkor a wallet.dat file-t a documents and settings/appdata/roaming/capricoin mappából másold át egy pendrive-ra és ezt a pendrive-ot őrizd meg jó, mert ezen van a pénzed!
És igen, kb én is oda tudnám pozicionálni a legközelebbi capricoin emelkedést, 800-900 ezer satoshi-ra saccolom, ez volt a mostani max, szerintem eddig fel fogják turbózni, ettől függetlenül szerintem nem fog sokáig ott tanyázni, tehát mindenképpen el fogom adni, ha jelentősen megindul az ár! Aztán a koszolidáció után el lehet gondolkozni rajta, hogy a nyereség egy részéből megint veszel, mondjuk kb 200-300 ezer satoshin.
A Bitcoinnak nagyon sok felhasználója van, több százezer webshop és fizikális bolt használja fizetőeszközként. Szóval eléggé be van betonozva az első helye. Egyelőre még a vita és az a tény sem tudta igazán megingatni, hogy nagyon nehéz megkapni a tranzakciókat, akár 1 egész napot is kell néha várni, ami pontosan azt mutatja, hogy a nagyobb blokkméret híveinek van igaza, a Bitcoin túlnőtte a beállított korlátokat és sürgős változtatás kellene ezen a fronton, hogy megmaradjon a fizetési eszköz szerepe.
Az Ethereum meg a linuxon edződött rendszergazdák és programozók játékszere egyelőre, persze ez a tábor is nagy, de ahhoz, hogy egy érme igazán elterjedjen ahhoz grafikus tárca, android, iOS tárca kellene, valamint elfogadóhelyek akiknek természetesen külön programjuk van a forgalom bevételezésére és akár számolására, összesítésére, stb (POS terminál app).
Az Ethereumnál ezek nincsenek még meg és addig amíg ez ki nem épül addig nem lehet azt mondani, hogy érdemben át tudná venni a BTC helyét.A többi altcoin pedig még gyerekcipőben jár, pontosan azért mert csak egy viccnek vagy csak egy hype projectnek indultak, még akkor is ha van egy közösségi bázisa, az nem elég ahhoz, hogy a való életbeli felhasználást el lehessen indítani, egy amerikai kereskedő nem biztos, hogy fogékony lesz arra, ha azt mondod, hogy jó lenne holnaptól pandacoint vagy wildbeastbitcoin-t elfogadnia, mert az mennyivel jobb mint a BTC.
Tehát véleményem szerint egyelőre nincs olyan egyéb érme, ami sikeresen átvehetné a BTC helyét, egyszerűen azért mert programozók készítik az érméket és nem marketing szakemberek.
A Litecoin esélyes arra, hogy átvehesse a BTC helyét, de csak azért mert ez volt a második érme, ezt fogadták el az emberek, ezt ismerik és a legtöbb POS terminál app-ban már eleve van LTC elfogadás rész, vagyis simán át lehet állni LTC elfogadásra BTC-ről, kb egy beállítások kattintással.Én nagyon bízom a Gulden-ben (NLG) is, de ezzel meg az a baj, hogy nemzeti érmének indult és valamiért ez a becsípődése minden más ország képviselőjének, hogy ezt az érmét Hollandiában lehet csak elkölteni, ezért elterjedése akadályokba ütközik. Agyi akadályokba...

-
Seven*7
csendes tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nagyon köszi a válaszod.
Ha esetleg létezik ilyen, nagyon megköszönném, ha küldenél egy olyan linket ahonnan megtudnám csinálni én is magamnak ezt a saját tárcát.
De ha nem nagy dolog, akkor utánajárok googlével.
Továbbá te elképzelhetőnek tartod, h itt bármelyik coin is futhat be olyan sikert, mit a BitCoin? Vagy még jó darabig meg se fogják közelíteni, mert mondjuk azt direkt, vmi szánt szándékkal nyomták fel az árát, stb, stb.Ha nyárra felmegy 3-5 dollárra a capricoint, te mindenképp eladnád?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Seven*7
üzenetére
Helló, a Capricoin jó választás, venni és tartani, akár év végéig is. Nagyon tolják minden fronton, szóval esélyes az áremelkedés.
A Vizionary-t leexeleztem, 300ezer Forint befektetés esetén 140ezer Ft-nyi érme jön vissza, plusz az ami bányászati egységben még eladható, amit akkor tudsz meg, ha már bányásztál.Szóval én azt gondolom, hogy a direkt vásárlás sokkal jobban megéri. Én a Bittrex-en vettem és saját kódolt tárcában tartom az érméket egy pendrive-on, szóval csak akkor veszem elő, ha el akarom adni.
-
Mesterlovesz
aktív tag
A nálam okosabbak azt mondják, hogy most egy kicsit esni fog az Ethereum aztán fog felmenni. Amit tudni lehet, hogy a Microsoft is az Ether mögé állt, nem véletlen, hogy akkora forgalmai voltak pár hétig. Ez most lecsengett, mert minden csoda 3 napig tart, aztán most helyre fog állni. Hogy utána mi lesz azt nem lehet tudni, de ha minden így marad akkor elég jó esélye van, hogy 2. helyen legyen a BTC mögött és ha a BTC véletlenül behal, vagy ellehetetlenül a sok hülye fejlesztő miatt akkor simán átveheti a helyét. De ezzel még várnék, a felezésig (július) mert akkor fog kiderülni, hogy a BTC milyen irányt vesz.
-
Seven*7
csendes tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Üdv!
Gondolkodom vmi coin vételben, de csak olyan szinten, hogy veszek most ilyen 50e Ft körüli értékben és úgymond hagyom, h mi történik vele, mi lesz az árral.
A Capricoin-ról hallottam, állítólag nyárra szépen felmehet az ára. Írtad, hogy te vettél 100 db-ot. Megkérdezhetem, hogy hogyan/hol? (Bocsi, új nekem még ez a coin dolog.)
Továbbá a kérdésem, hogy szerinted érdemes bányászatni ezt a coint ezzel a Vizionary céggel? Náluk bányászati slotokat lehet venni különböző összegekért.
Szóval mi az előnye/hátránya ennek szted?
Jobban járnék, ha csak megvenném külön a capricoint?Nagyon köszi a válaszod!
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Mi a velemenyed az ethereumrol? Szerinted fog feljebb menni vagy kb. ennyit tudott?

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi
üzenetére
Ehhez csak annyit, hogy a bitcoinwisdom sajnos már rosszul számol, ugyanis a Litecoin már feleződött, így a blokkjutalom csak 25 LTC, vagyis az A2 Terminátorral havi 27ezer Ft/hó-t lehet keresni ingyenáram mellett.
A Bitcoin esetében pedig 50-80 ezer körül 1 Ths-es gépeket lehet kapni, amivel havi 9000 Ft bevételed lesz, vagy szintén 350ezer körül lehet venni az Antminer aktuális 4,7 Ths-es verzióját ezzel 39ezer Ft/hó a bevétel, de ez is csak júliusig lesz, mert akkor feleződik a BTC és már csak a felét fogja termelni a gép.
Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy a felezés hozhat egy kis áremelkedést és akkor lehet, hogy megéri tartogatni a BTC-t, LTC-t.
A maradék altcoin pedig néhány kivételtől eltekintve lutri, ilyen pumpa csoportok fellökik az árukat, hogy aztán menjenek a süllyesztőbe megint.
Én most 2 altcoint tudok ajánlani, hosszabb távú tartásra, gyűjtögetésre. Az egyik a régi kedvencem a Gulden (NLG) amit egy 6 tagú fejlesztő csapat tart kézben, elég sok jó dolgot beletettek már a tárcába és a mellékszolgáltatások is jók, pl. a NOKS, amivel bármilyen BTC-t elfogadó webáruházban tudsz Guldennel vásárolni, van android és iOS tárcájuk is.
A másik a Verge, ez volt február előtt a Dogedarkcoin. 1 fejlesztője van, de igen aktív, most váltott nevet, hogy egyedi legyen az érme, meg is lett az eredménye 6 satoshiról 50-ig ment fel az ára, most 30 körül van, de van pár aktív kínai felhasználó aki a BTC38 nevű hatalmas kínai váltóra akarja feltetetni az érmét, mert ismerik a váltó üzemeltetőit. A tárgyalások folynak. Ennek folyománya hosszabb távon az lenne, hogy a mostani ár akár 200 satoshiig is felmehet.U.I.: Minden érme befektetés kockázatos, mindenki csak annyit fektessen be amit nem sajnál elveszteni. A fentiek pedig a fórumok és a saját szubjektív véleményemet tükrözik.

-
wlk
tag
vagy újabb catalyst-hez valót
-
wlk
tag
az alábbiakat keresem, ha valakinek megvan kérem privátban jelentkezzen:
catalyst 13-12_mod_v3.7z
mod-v3 readme -
Elbandi
aktív tag
válasz
Nestor16
üzenetére
googlevel minden megtalalhato, szal ha magadtol nem tudtad megtalalni hogy mennyibe kerul egy a2terminator, vagy egy zeusminer, meg nem talaltal egy kalkulatort hogy az mennyit fog hozni neked, inkabb ne szall bele, mert csak buko lesz a vege.

amugy a2-t lehet venni ebay-en ~350k-ert, az ~100Mh/s, az ltcvel 50k/ho, kb egy ev lenne mig visszatermelne az arat, ha ingyen aram van.
THUNDER X3, kb 150k huf, 30Mh/s, 15k/ho, ez is kb egy ev mig visszatermeli az arat.Ha elszall a diff, akkor megtobb.
-
Nestor16
senior tag
válasz
Elbandi
üzenetére
Értem.
Bele lehet még vágni az altcoinos bányászatba (persze célhardverrel) úgy, hogy nyereséges legyek?
Azért merült fel bennem újra ez az egész, mert van lehetőségem ingyen áramot használni.
Ugyanúgy működik még a rendszer, hogy jönnek az újabb coinok és egyszer felfutnak talán az el lesz felejtve?
Mert vagy ezt bányásznám vagy valami stabilabbat, ami nem rögtön a süllyesztőben végzik.
Illetve mégis mennyibe kerül egy célhardver és nagyjából mennyit hozhat egy hónapban?
Én úgy képzelem, hogy ~50k-t belefektetek és havi 10-20k-t képes hozni az ingyen áram miatt. Viszont nem tudom a távolság mennyire probléma, mert olyan 2-3 hetente tudnék személyesen ránézni, addig csak ismerős által.
Köszi. -
bazsyka
tag
Szisztok!
Valaki megtudná nekem mondani,hogy miért van az hogy cgminerben az avg sebesség stabil 2.6 gh blake256 alatt,de poolban ugrál a sebesség.
Valamit elrontottam vagy normális a diff változás miatt? -
Elbandi
aktív tag
jo hat eleve fail volt, hogy a shitcoinok daemonjai elertek egymas fajljait. vagy ha volt is valami container/sandbox akkor abbol ki tudott torni a tamado.
amugy meg visszanezve a price grafot, epp majus vegen volt pump, sokan bekuldtek a valtora a coinjukat (ne felejuk 2014-ben a nagy valtok koze tartoztak, mert volt kb 4), es ba*tak kikutalni coldwalletra a coint.
-
htc07
addikt
válasz
Elbandi
üzenetére
nem értem miért nem lehetett cold walletben tartani amúgy, főleg ilyen mértékű pénzeket.
nem hiszem hogy percenként akkora volumen volt a váltón, hogy indokolt legyen ekkora összeget ott tartani, inkább béreltem volna fel két embert hogy egymást váltva figyeljék a balanszot, és ha kevés dobjanak fel, ha sok vegyenek le a hot walletről.
szerintem ennyi lett volna az egész, nem nagy agysebészet.
-
Nestor16
senior tag
Mi történt a Cryptsy oldallal? A napokban kértem tőlük vissza az accountom (fél év inaktivitás után letiltották ugye) és mintha halott lenne, bár sok érme van fent. Ránéztem az itt szóban forgó ETH coinra és 01.14-e az utolsó trade
Valami nincs rendben itt.
Itt megnézve pedig eléggé pörög a trade és épp felfelé mászik az ára.
Meglepetésemre egyébként a rajta hagyott pár ezer forintnyi BTC és egyéb coinok is ugyanúgy megmaradtak rajta, gondoltam elcseszem ezt a keveset is most.

A kutyacoinnal szívtam be régen és hát az ment a levesbe, nem is tudom átváltani sem.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Igen pont ez a baj. Ezert ingott meg a bizalmam a BTC ben a jovot illetoen mert pl. ha elmegyek egy kavezoba es iszom egy kavet majd BTC vel fizetek akkor nem ulhetek ott a pincernovel perceket, fel orat mire confirmed lesz az atkuldott osszeg. Meg ugye masok altal szolgaltatott tarcakban sem bizok mert kitudja mikor lepnek le vele de az egesz blockchaint nemvihetem magammal. Ha csak nem external hdd. n tarolom es usb csatlakoztatom a telefonra

Na jo nem okorkodok
-
zichie
senior tag
válasz
juhasz1109
üzenetére
A héten folyamatosan esik. Ma zuhant nagyobbat. Én hétfőn váltottam BTC-t ETH-ra annak reményében, hogy tovább emelkedik. Szerencsére csak kisebb összeget próbaképpen. Eddig úgy tűnik buktam vele.

-
Dexar007
veterán
Az eter zuhan.
Majdnem sikerült megint kivalasztanom az ,,all time high"-ot. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Olyan nagy hirtelen nem tudok mondani érmét amibe biztosan érdemes befektetni, de a Capricoin pl. még nyerő lehet, januárban csinált egy 22szerezőt, 40ezer satoshiról. Most 120ezer sat-nál jár, talán itt az idő venni belőle, kinek mekkora a pénztárcája, én 100 db-ot vettem, de esetleg 1000 lenne az ideális. Ahogy én látom még van benne egy 10szerező, szerintem még idén.
-
-
Mesterlovesz
aktív tag
Sajnos ezt tényleg nem lehet tudni! Jelenleg az a helyzet, hogy a BTC Core fejlesztők elutasítanak minden építő jellegű javaslatot, a Bitcoin Classic, amit 2 kilépett Core fejlesztő csinált elég népszerű, de annyira nem, hogy ez legyen az új Bitcoin. Szóval júliusig még el fog tartani ez a vita, aztán meglátjuk akkor hová fordul a többség. A helyzet viszont már most tarthatatlan, a BTC utalások iszonyatos lassúak, ebből egyre több probléma adódik.
Az Ethereum viszont még nincs teljesen kiforrva, de ahogy látjátok, hatalmas pénzeket ölnek bele.
Szóval itt csak spekulálni lehet, meg olyan érmékre tenni, amik esetleg tudnak egy 5-10szeres ugrást produkálni.
Ja, és ha mondjuk a Bitcoin Classic fog győzni, akkor mondanom sem kell, hogy a pénzek hirtelen oda fognak áramolni és az ether meg megy a süllyesztőbe (vagyis elveszti a támogatottság egy részét), ami árcsökkenést fog maga után vonni.
-
Dexar007
veterán
válasz
juhasz1109
üzenetére
Meg ne,majd 100 körül.
Litecoin magassagokig lehet felpumpaljak ( 50 dollar kornyeke ha jol emlekszem ) Mondjuk nekem eddig egy tippem sem jött be. -
juhasz1109
csendes tag
13$ fölött van az ETH. Mit tanácsoltok? Érdemes lenne most vásárolni nagyobb összegért? Valami azt súgja, hogy tényleg ez az új BTC!
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Van ra gui tarca de nem egyszeru ravarazsolni. Meg picit bugos is de osszesegeben jol mukodik.

-
htc07
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Írtam hogy kocabányászni, én itt voltam amikor bitcoinláz volt, nem ebből akarok napi 5000 eurót kiszedni.

Tetszik a koncepció, aztán később még lehet is belőle valami.
-
Mesterlovesz
aktív tag
Az ETHer saját algót használ, azért van hozzá saját miner is. Tudomásom szerint ATI van optimalizálva és 1 db akármilyen videókártyával már nem éri meg bányászni, annyira magas a diff.
Véleményem szerint az ETH csak parasztvakítás, főelg, hogy még kész sincsen, nincsenek hozzá alkalmazások, még GUI tárca sincs!
Más. Aki figyelte a Dogedarkcoin-t és maradt is belőle pár darab az most jól járt, Verge néven született újá és a régi 4-5 satoshiról már 50 satoshira ugrott az ára.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Mi lesz igy a BTC sorsa? Mar most 66.6 GB a blockchain.......
Igaz 3 TB-os HDD-n csucsul de ez igy nem tokeletes szerintem. -
Elbandi
aktív tag
szuksegem lenne nehany 20-30M-as minerre egy hosszabb tesztre, nicehash (tul magas a minimum limit) vagy mrr (tul megbizhatatlan az ott levo minerek) nemjo. Van valakinek ilyenjei?
-
Dexar007
veterán
Szokasomhoz hiven megint a ,,buy high, sell low " strategiat követem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dexar007
veterán
Ethereum 4 dollarnal ,,lehet venni kellett volna"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
P3Dr0
senior tag
Amugy az ethereumnal nem ertem ezt a gas price rendszert. Ha valaki tudna segiteni megertenem azt megkoszonnem.

-
P3Dr0
senior tag

-
Dexar007
veterán
Ethereum-ot banyaszok mindjart...Pumpaljuk fel egy kicsit az amd reszvenyeket.

-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nyomatom
Napi 1 coin. De foleg ma nagyon elkezdett szarnyalni.... -
Elbandi
aktív tag
en majdnem lemaradtam, de megpumpoltak a fedoracoin-t (tips). amikor nepszeru volt akkor ~100 litoshi arfolyamon ment, a mostani ~160 litoshi, felette van. aki akarja kiszorhatja a keszletet, vagy varhat az orokkevalosagig hatha megjobban felmegy az ara....

-
bazsyka
tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Azt megtudod nekem mondani,hogy ezt miért írja az ethminer 2GB DDR5 rammal szerelt kártyánál?
Creating one big buffer for the DAG
Allocating/mapping single buffer failed with: clCreateBuffer(-61). GPU can't all
ocate the DAG in a single chunk. Bailing.
clEnqueueWriteBuffer(-38) -
Mesterlovesz
aktív tag
Én bányásztam Ethereumot videókártyával, persze az első naptól nem tudtam, mert eléggé parancssoros a bányászat, egyáltalán nem átlag usernek való. Szerintem most már csak olyan régivágású videókártya farmokkal lehet Ethereumot bányászni.
Maga az érme pedig a bitcoin találkozós ismerősök szerint nagy durranás lesz (egyébként már most is az, lásd Bittrex ár), szóval lehet gyűjtögetni, esetleg nagyobb tételben is.
-
bazsyka
tag
Valaki bámyászik ethereumot windows 7 alól?
-
P3Dr0
senior tag
Altcoinos kollegakat kerdeznem,hogy talalkozott mar valaki az Ethereummal? Ha igen mi a velemeny rola?
-
Dexar007
veterán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Ami mostanában nagy szám az a Capricoin. Elég nagy felhasználói tábora van, külföldön, főleg Kínában hatalmas a népszerűsége. Mondjuk nem egy szokásos érme, inkább ilyen MLM hibrid.
Január eleje óta 22 szeresére ment fel. 900ezer sat volt a felső határa. Most esik le, de beszéltem egy olyan emberrel aki belépett a rendszerbe, elég jól sikerült neki mert már 2014 óta ezt "bányássza".
A lényeg, hogy 10 hetes periódusokban bányásszák, ezért 10 hetente várható egy "pump" amikor a bányászok megkapják az érméiket. Ez történt most egy hete, azért ugrott fel az árfolyam, mert nőtt a diff és sokkal kevesebb érmét kaptak most mint 10 héttel ezelőtt.A másik a Dogedark coin, ami névváltozás előtt áll, február közepén várható. Ettől áremelkedést és sokkal nagyobb közösségi tábort várnak.
Az pedig már csak egy érdekesség ,hogy a PND (Pandacoin) fejlesztői akarnak egy új érmét csinálni, amiről most beszélnek egy fórumon. Ez az érme 50 százalékos ICO-val indul, de csak azok kaphatnak akiknek van PND érméjük mert 1:1000 arányban beváltható lesz a pandacoin erre az új érmére. Amit várnak ettől: mivel a befolyó pandacoinokat megsemmisítik ezért azt gondolják, hogy feljebb fog menni a panda ára, az új érmével kapcsolatban pedig nagy elvárásaik vannak...hát meglátjuk.
-
Dexar007
veterán
Much doge emelkedes wuff.
-
-
gyuszaa
őstag
Itt már tényleg nem lehet semmire számítani, most az Allcoin húzta le a rolót másfél évvel az alakulásuk után. Vicces ahogy manapság ösztönzik az embereket, hogy minnél nagyobb összegeket tartsanak a váltókon a kamat miatt.
Nem jó irányba megy ez..
Jelen esetben itt a kisebb tárcákkal nem foglalkoztak, de a nagyokkal megléptek. -
Exodius
őstag
Valaki ismerős a gridcoin-témában? Most ismerkedek a témával és a gridcoin-ról nem találtam magyar leírást és nem tudom, hogy köztetek akad-e olyan, akinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban. A választ előre is köszönöm.

-
siemenss65
tag
Jé, magyar az egyik (épp élőben streamelt) előadó az Ethereum devconon.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi
üzenetére
Ez pontosan így van, bányászni már csak az elvakultak és az ingyenáramosok bányásznak. Inkább megéri a jobb, potenciális érmékből betárazni és egy ugrásnál (pl. duplázás, triplázás) eladni gyorsan. De ez nem egy két napos pénzkereset, így akár hónapokat is várhatsz.
Ami viszont igaz, az az, hogy mindenkinek, aki ebben a témában otthon van, legalább 1 bitcoinjának kellene hogy legyen szépen eltéve, biztonságos helyre.
Pontosan azért a nem teljesen lehetetlen helyzetre, ha ne adj isten bejön az amit mondanak, hogy a bitcoin ára 3000-30000-40000 Dollár lesz valamikor. Mert akkor 1 Bitcoin is több éves fizetést tud hirtelen hozni.Persze ez sincs kőbe vésve, de pl. nagyobb esélye van, mint hogy jövőre a dogecoin 1 dollárt fog érni! 8)
-
Elbandi
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
hat az ingyenaramos banyaszok mar reg lenyomtak bekerulesi koltseg ala a banyaszatot. (ertsd: X hashpowerrel kevesebb coint kapsz, mint amennyibe az aram kerul)
mar csak akkor lehet szakitani, hogyha valamelyik shitcoinbol (akar nlg, akar doge, akar barmelyik) betarazol nagy mennyiseget, es ha veletlenul megpumpoljak a coin, akkor megfelelo idoben kilepni. de ezt is csak akkor eri meg ha ingyen aramod van. ha nincs ingyen aram akkor tobb coint kapsz ha banya helyett siman csak veszel es betarazol a shitcoinbol.
-
Mesterlovesz
aktív tag
Helló, kicsit elhanyagolt ez a topik, ezért lassú a válasz is. A helyzet az, hogy jelenleg semmilyen érme sem éri meg, hogy akármilyen célhardverrel bányásszad. Ugyanis amennyiben kiszámolod az áramdíjat és a havi bevételt, vagy nullát kapsz vagy vastag mínuszokat.
Amennyiben normál háztartásnál olcsóbban tudod megoldani az áramfelvételt, akkor nyugodtan bányászhatod a Guldent. Igen, bármilyen scrypt minerrel lehet bányászni. Arra azért figyelni kell, hogy néhány poolnál speciális portot kell használni a miner sebességétől függően.Soloban szerintem csak akkor bányássz, ha legaláb 50-100 Mhs bányászerő van a birtokodban. Egy Gridseed-el nincs esélyed soloban, inkább csatlakozz egy poolhoz.
-
Fjoe
tag
Sziasztok! Érdeklődnék a guldennel kapcsolatban. Most vágnék bele a bányászatba, és arra lennék kíváncsi, hogy ezt a coint lehet-e célhardverrel bányászni pl. Gridseed Srycpt minerrel? Illetve megérné e solo-ban vagy érdemesebb lenne-e valamelyik poolhoz csatlakozni?
-
Mesterlovesz
aktív tag
A Gulden a napokban felfutott 1500-ig vezette is a Bittrex eladásokat olyan 100 BTC/nap forgalommal, most 700 körül van. Szerintem jövőre már nem lesz 1000 alatt az ára.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi
üzenetére
Azt nem tudom, hogy valaki figyeli-e ezt, de érdekes módon amikor a Litecoin feleződött, a többi scrypt-es érme is mintha követte volna, vagyis amit eddig lehetett bányászni 0,012BTC/nappal, annak is leesett a bányászhatósága 0,006BTC/nap-ra. (én 45 Mhs-el bányászom, nálam ezek a napi bányászati eredmények)
Egyébként egyszerű megbizonyosodni erről, a még félig meddig élő és bányászható scrypt-es érméket érdemes megkeresni és számolgatni. Pl: dogedarkcoin, Gulden, stb.
Mondjuk én azt gondolom, hogy hosszú távon a Gulden hatalmas befutó lesz, szóval akit érdekel az még most vegyen belőle. Én 1 millió darabot vennék belőle és tárcába elmenteném. De akár 100ezer db is igen sokat fog érni 1-2 éven belül.
Mivel én erről meg vagyok győződve, ezért simán bányászom ezt az érmét már idén március óta kisebb nagyobb megszakításokkal.
-
Imafett
aktív tag
azthittem itt minden halott mar, de latom ittvagytok még néha(a régiek közül)
-
Elbandi
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
hat banyaszni felejto:
20 nlg/nap/mh -> 0.0001158 btc/nap/mh.
nicehash-en 0.0001497 btc/nap/mh volt az uccso payout. az testverek kozott is +30%.ha mindkepp nlgt gyujtesz akkor is jobban jarsz ha nicehash-en kapott btc-ert nlg-t veszel...
-
Mesterlovesz
aktív tag
Én Guldent (NLG) bányásznék a helyedben. Mondjuk a hardcoreminers-en. nlg.hardcoreminers.com.
Már 6 fejlesztőjük van, 80 kereskedés fogadja el a Gulden-t Hollandiában, van egy olyan oldal, amin keresztül pedig bármelyik Bitcoin-t elfogadóhelyen lehet Guldenért vásárolni, mondjuk max 1 BTC-ért de akkor is nagy szó.
Az egyik közösségi tag pedig most hoz össze egy NLG/EUR váltót, tehát SEPÁ-val lehet utalni az átváltott Guldent és persze euróért lehet is venni. -
GG888
senior tag
Hali!
A napokban beizzítottam a vmod1-es Gridseed GC3355-öm (jön a tél, ha már fűteni kell, így olcsóbb
), érdemes valamit kapirgálni, vagy rakjam be valami multiba és ott egye meg a fene?Viszont meglepő módon van rajta olyan chip, ami 1150en teker

-
schawo
titán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Ezek a jóslatok csak 50%-osok lehetnek. Vagy bejön, vagy nem. Aki azt állítja, hogy tudja, sejti vagy érzi, az hazudik. Esetleg olyan sok pénze van, hogy ő mozgatja a piacot. De még akkor is tévedhet, hisz mindig van nagyobb hal.
-
htc07
addikt
-
Elbandi
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Hat akkor a baratod nem volt megbizhato... 310$ volt a csucs, most epp 270$....

-
Mesterlovesz
aktív tag
-
bazsyka
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm,hogy valaki hallott e már a gethashing.com-ról,ha igen akkor elmagyarázná nekem valaki hogy miként kell használni az oldalt és mit bányászok és mit kapok érte?
Nekem valahogy nem tiszta az oldal,és mi is az a GHmining meg társai!? -
Dexar007
veterán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Mivel banyaszol ltc-t?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Egy talán megbízható ember azt írta, hogy 350 USD lesz a BTC jövő héten. Hát meglátjuk. Én 300 felé jósolom, de hogy mennyivel azt nem lehet tudni, sokan ki akarnak szállni, főleg a spekulánsok és a hitetlenek. Mondjuk azt mondják a tőzsdeguruk, hogy nem hinni kell hanem pénzt csinálni! 8)
Szóval ami biztos, hogy most megy felfelé, az LTC meg lefelé. Én még mindig LTC-t bányászom, mert szemben a BTC-vel 6 dollárnál már egálba van a bányászat és ettől felfelé meg már nyereséges.
-
-
kerekfej
őstag
BTC az mennyi lesz 1 hét múlva?
-
válasz
shortcutme
üzenetére
Háhh, mekkora, nagy játszmák mennek itt a háttérben.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Valami nincs rendben itt.

Nem jó irányba megy ez..