Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

Egy kis promo, és főleg köszönetnyilvánítás Lathronos mester remasterjéhez: Linux Mint 32 bit XFCE+Openbox. A Win mellett eddig Kubuntut használtam, de már kezdtem fáradni a kis bosszantó és a 21. században nem megengedhető hibáitól:
    - 'Start' menüben beírom, hogy mit szeretnék indítani, és véletlenszerűen, de gyakran csontra fagy a launcher
    - Másolok egy nagyobbacska iso-t hálózaton vagy pendrive-ra, és szépen-fokozatosan a lehetetlenig lassul (mindig, minden fájlkezelővel – ritkább linux hiba, én kifogtam)
    - A grafikus felület kissé intenzívebb Chromium használatnál lefagyogat, X újraindítás sem hatja meg
    - USB-s cuccok, főleg szkennelés esetleges.

Ehhez képest ez a Mint remaster olyan, mint egy Alma (már ahogyan mesélik, nekem nincs :-) ) - Just Works.
    - Gyorsan betölt és gyorsan működik
    - Kevés memóriát foglal
    - Szkennelés, nyomtatás elsőre működik
    - Felfüggesztés, sleep működik (igen, én is intenzíven használom, nemcsak Syl :-) )
    - Nem pörgeti a procit és a ventillátort
    - Chromium sok lapnál sem adja meg magát (na emiatt is váltottam Winről, a másik a nagware Win10, meg a frissítések, meg a...stb)
    - Azok a progamok vannak benne, amelyek igazán kellenek (legalábbis nekem)
    - És stabil, és nem fagyott le eddig, és azt teszi, ami a dolga, és Élmény Vele Dolgozni.

Korábban már majdnem vettem egy SSD-t, de így minek? :-)

Szóval maxi riszpekt (Jar Jar Binks) Lathronos fórumtársnak ezért a munkáért, és ha valaki épp új disztrót akar kipróbálni, mindenképp ajánlom.

És a fentiek nem OFF, mivel egy jól működő megoldást népszerűsít ;-) De amúgy bocs a hosszú posztért.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés