- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
misimagaki #4771 üzenetére
Volt már vagy itt, vagy az Ubuntu fórumon egy hosszabb lélegzetű értekezés a pendrive-ra telepített rendszer kapcsán, ha van kedved, 'ciccuka' (remélem, jól emlékszem) ft bejegyzésére keress rá. Címszavakban: bár az alaplapod neve alapján USB3-at kezel, ha pendrive-on akarsz rendszert, akkor maga a pendrive is legyen USB3-as, különben megőszülsz, mire kivársz egy-egy műveletet. Ezen túl általában nem szerencsés pendrive-ra élő rendszert rakni, mivel fokozatosan tönkreteszi azt az írás-olvasás. 8 Giga [bőven] elég a legtöbb disztróhoz.
De ezen túljutva: én pont azért, hogy kevesebb legyen az olvasás, nem egy csilli-villi disztrót választanék alapnak. A Mint inkább a kezdőknek készült, ahogy ez lejött nekem, így tele van kényelmi funkciókkal, programokkal. Egy HTPC-hez nem kell olyan sokminden, fel is soroltad azokat. Válassz minimalistább disztrót (nekem a HTPC-n Xubuntu fut, de HDD-ről, korábban pendrive-ról a Puppy vonalat néztem meg, az okés volt, illetve nagyon tetszett a Chrunchbang, na az streamline!).
Illetve: ha egyszer ott figyel a gépedben két HDD, oké, amiből az egyiket pihentetni akarod, de miért nem választasz le pár gigát a torrentes HDD-ből, és akkor olyan rendszert teszel rá, amilyet szeretnél?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest