Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tolvaj!
üzenetére
Szia!
A meghajtók közötti áttelepítésnek is van sok módja, én kezdőként anno már csináltam a Gparted-del [link], igen egyszerű, a másolandó partíciót másolás/beilleszt módszerrel áttettem. Teljesen megbízható módszer, arra kell figyelni csak, hogy a célpartíció nagyobb legyen és a program azon belül létrehozza az előző partíció tükrét rajta. Persze ugyanazon fájlrendszer legyen a fogadó hely is.
/var-t én inkább SSD-re tenném és fstab-ban szerkesztenék így:
# Modification for SSD
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
#tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=0755 0 0
#tmpfs /var/spool tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0Ha elférne a /home, azt is SSD-n hagynám, a cache-t tenném ramdisk-be
letöltések úgyis HDD-re mennek, gondolom#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0Ezekkel a beállításokkal a ramdisk-be dolgozna, nem az SSD-re, viszont nem lassulna le a HDD miatt az oprendszer.

Amúgy maga a /home tartalmazza a beállításokat, ha csinálsz róla Systemback-kal egy mentést, az nem fog ártani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Játékok
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rowon