- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
Sziasztok
Vettem egy másodlagos gépet noti mellé tévére kötve és elkezdtem újfent Linuxszal kísérletezni (Mint 17.1 Cinnamon), de van pár dolog ami kifogott rajtam és nem is találok rá megoldást:
1: Tévére van kötve (Intel HD Graphics 2500 HDMI-n) és szeretnék 24p-t kicsikarni belőle, de nem akar összejönni, xrandr segítségével már át tudtam állítani Full RGB-ről Limited-re viszont mikor a frissítést állítanám át vele egyszerűen nem történik semmi. Nincs semmilyen üzenet, egyszerűen marad 60Hz-en mintha mi sem történt volna.
2: Elég gyenge a processzor (Celeron 1037U) és teljesen passzív hűtésű úgyhogy jó lenne összehozni a hardveres videógyorsítást Flashhez, mivel már a 720p is durván leterheli és rengeteg a frame drop. Ez alapján próbálkoztam: http://www.webupd8.org/2013/09/adobe-flash-player-hardware.html
De elég felemás lett a végeredmény. Youtube úgy-ahogy megy, de a videók felénél elszáll a plugin betöltéskor, ezt leszámítva jól működik. De bármely más oldalon azonnal elszáll ha megpróbálok beletekerni a videóba. Van erre megoldás?3: Vaapi videólejászáshoz szintén nem jön össze. Az mplayer-vaapi-val bármit próbálok, egyszerűen darabos a lejátszás. Pár másodpercig jó majd pár másodpercen keresztül akadozik. Sima mplayert szintén próbáltam és különböző kimeneteket is, de mind ugyanolyan.
VLC-vel már működik a dolog, de itt meg a képminőség valahogy sokkal gyengébb a szoftvereshez képest. Részlettelen, folyton szétmosódik kicsit majd újra éles lesz, mintha valami dekódolási hiba lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- War Thunder - MMO Combat Game
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged