- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Meghalt Chuck Norris
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
captainnemo
senior tag
Köszi szépen, de átadtam a gépet, mert ha őszinte akarok lenni, akkor nem akarok vele többet kínlódni.
Linux. Nem úgy telepítesz, hogy letöltöd és felteszed.
Ezt ebben a formában bizonyos értelemben vitatom. Én sok éven keresztül használtam régen linuxot, sőt a mostani új gépemre is feltettem, mert jobban szeretem, de aztán megváltam tőle, későbbiekben leírom miért..Szóval, ha és amennyiben, a hardware támogatott, akár úgy a közösségi támogatás elégséges, vagy ritkábban a gyártó támogatja, akkor szerintem egy átlag felhasználó számára sokkal könnyebb használni, hiszen van egy központosított csomagkezelő, ahonnan minden alkalmazás frissül, szemben a windows-al, ahol, a legtöbb alkalmazást egyenként kell frissíteni, nem egységes módon, hanem egyenként változó megoldásokkal. Tisztelet a kivételnek, amikor a windows strore-ből telepítesz. A másik dolog, windows alatt a drivereket, egyenként kell feltenni, legfeljebb van valami egyedi alkalmazás ami ezt egyben felteszi, de nem egységesen, hanem gyártó függően.
Nagyon klassz. De mi a gond mégis?
Az esetek nagy részében, linuxra, nincs gyártói támogatás, lehet küszködni a hardware-ekkel. De ha ez szerencsésen nem probléma, lesz az, amiért én szakítottam a linuxal, ez pedig a szoftver támogatás hiánya. A legtöbb speciális szoftver nincs linuxra lefejlesztve, pl. dirac live szoba akusztikus kalibráló szoftver, vagy régebben a logitech harmony távom konfiguráló szoftvere. A legtöbb esetben "csak" ios, windows támogatás ami elérhető. Sajnos ezzel nagyon gyakran szembe kerül az ember.
Én sajnálom így van, mert egy nagyon jó rendszer, amit egyszerűbb használni, és ugyanazon hardware-en gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- PlayStation 5
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Plazma TV topic
- Windows 10
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon