Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz J.C.G. #10018 üzenetére

Anno volt problémád valami külső hangeszközzel és az smplayer-rel is, most nem lehet, hogy megint bekavar valamelyik? Akkoriban javasoltam a paman felrakását, de most valahogy kimaradt a 18.04 alapúakból, 18.10-ben már újra ott van. Én most 19 Cinnamonra felraktam a Debianos verziót, felmegy gond nélkül. Ha minden alsa és pulse csomagot újra felraktál, akkor utánuk tedd fel ezt is.

Ha még mindig Cinnamont használsz, úgy látom kicsit beépült a DE-be az alsa vagy a pulse, ezért csak azt lehet csinálni, hogy Synaptic-ban kijelölsz újratelepítésre minden alsa és pulse csomagot és a cinnamon és mint-meta-cinnamon csomagot is, eztán szapora imák és reboot, ha még mindig nem működik a hang, akkor az előbb paman felrakása.

Amúgy én azt a C-media USB-s hangeszközt most kivenném és soha nem is raknám vissza. ;]

Nálam ezek az alsa és pulse csomagok vannak fenn:

Csekkold le nálad fenn vannak-e ezek és ha igen, akkor jön az újratelepítésre jelölésük, vigyázz nehogy leszedd és úgy telepítsd, hanem kifejezetten csomag újratelepítését jelöld!

most nézem, a reinstall parancsra is újrarakja a két hangcsomagot, akkor először ezt próbáld meg:

sudo apt reinstall alsa-base pulseaudio -s
    A következő csomagok lesznek ÚJRATELEPÍTVE:
    alsa-base pulseaudio
    0 csomag fog frissülni, 0 csomag lesz újonnan telepítve, 2 lesz újratelepítve, 0 lesz eltávolítva és 1 nem fog frissülni.
    Az archívumból 1.315 kB letöltendő. Kicsomagolás után 0 B lesz elfoglalva.
    Csomagokat fogok letölteni/telepíteni/eltávolítani.

(az -s a parancs végén nálad ne legyen ott) ;)

Ha ez nem jó, akkor csináld a többit!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés