Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16030) Frawly válasza Apollyon (#16026) üzenetére


Frawly
veterán

A játék és az ágyban pihenés csak példa volt. A lényeg, hogy nem görnyedek mindig asztali gép előtt. Játékból mindenféle lenne, jelenleg az asztalin kicsit régebbi játékokat pótlok, nemrég ment le a GTA IV, most a Mafia 2 van napirenden, majd Far Cry 3, GTA V, stb., Far Cry és Crysis sorozat újabb részei, meg ami még megtetszik és épp megvan Steamen is.

X220-on nyilván ezek nem mennek normálisan, a GTA IV, Mafia 2 még eGPU-val menne, de integrálttal nem (egy i5-3340M-es prociba integrált HD4000 768p low-ban viszi a játszhatóság határán a GTA IV-et ez tapasztalat, de a HD3000-zel akad). Integrálttal régebbi játékokat szoktam játszani, Far Cry 1, Mafia 1, HL2, DOOM 3 szintűek, vagy még ennél is régebbi, Re-Volt pl., de volt már Half Life 1, most jön a Max Payne 2, NOLF, Godfather, Driv3r, félbe van hagyva a MoH:AA, Max Payne 1, stb.. De pont az lenne a cél, hogy ne csak ilyen régebbiekkel tudjak játszani. Az üzleti notik max. csak ilyen régebbiekre jók.

Az X220-at le akarom cserélni, mert a bele kivan már, van egy csomó hibája, anyagilag nem éri meg mindet javíttatni, szar a kijelzője, meg elavult cucc. Csak ha már új notit veszek, akkor törekszek olyat is venni, amin elmegy azért kicsit újabb játék is, ilyen GTA V szintje. De 90%-ban nem játék menne rajta, csak böngészés, film, linuxozás. Ha játékokhoz van elég ereje, akkor az azt jelenti, hogy általában is van elég kraft a cuccban általános felhasználásra még hosszú évekig.

Egyébként egy T530 az teljesen jó lenne procierőben egy QM, HM négymagos procival, csak ugye abban nincs dedikált GPU. eGPU-t meg tudnék rákötni, van EXP GDC adapterem, meg olcsón tudnék szerválni hozzá tápot meg egy GTX670-750 szintű használt GPU-t, de akkor megint csak asztalnál lehet használni, oh wait, arra már ott van a ryzenes asztali gépem, amit pont arra vettem, hogy ne kelljen eGPU-val ökörködni.

(#16027) F34R: konzolra is gondoltam, de a kijelző elhelyezése akkor problémás, meg nekem minden konzolon tönkreteszi a játékélményt a gamepad. Egyébként ágyból nagyon frankón tudok game-elni. Jó, kicsit szuboptimális, de van olyan basic optikai egerem, ami elég jól megy lepedőn, laptop a hasamon, szóval tudom nyomatni, annyi, hogy a tapipadot letiltom, mert azt néha véletlenül aktiválom, ha rálóg a kezem. Nyilván, hosszabb gamerkedésre az asztali gépet használom, de azt inkább csak hétvégén, meg ha szabadságon vagyok. Általában hét közben alig van időm, mikor megjövök éjszakás műszakból, legtöbbször max. annyi erő marad bennem, hogy pofával lefelé beesek az ágyba.

Egyébként gondoltam hasonlóra, amit te írtál, csak annyi módosítással, hogy ryzenes géphez kéne beszerezni valami gurítható állványt, valami kihajtható monitortartó karos cuccal, és ezt lehetne talán használni ágyból is akár, de mégse olyan kényelmes, mint egy noti, meg benne lenne egy csomó pénzbe ez is. A noti meg jó pótgépnek, meg ha valahová hordozni kéne mégis. De lehet B terv, ha nem találok megfelelő notit. A konzol is játszik C tervként.

Megmondom őszintén, ilyen TN paneles, meg PWM-es, meg integrált grafikus lassítós cuccért újra nem akarok pénzt kiadni. Ezért nézelődök gamer notik között. Egyébként nem game-elek olyan sokat, időm sincs rá sok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.