Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15401) Frawly válasza F34R (#15399) üzenetére


Frawly
veterán

ext4-en sem nagy a töredezés, és már arra is van defrag megoldás. Nagy fájlokkal nem nagyon dolgozok. Meg SSD-n mindegy a töredezés. Ami nekem kell: gyors boot, gyors betöltések, gyors random lemezműveletek apró fájlokkal, gyors TRIM, gyors fsck. Nem kell defrag.

(#15402) ubyegon2 válasza Frawly (#15400) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem pontosan ez, de a külső USB 3-as házak esetén is chip/vezérlő függő, hogy Linux alatt x program látja, y meg nem, másik tipusnál megint más....valami ehhez hasonlóra gondolok:

King Unique ft írásából részlet:

● Innostor IS621 chip (new firmware)

• smartctl: nem támogatja
• hdparm: támogatja (AAM + APM)
• hddtemp: részben támogatja, nem tudja kiolvasni a hőmérsékletet
• PSensor: N/A
• HDSentinel: részben támogatja
• GSmartControl: nem támogatja
• GNOME DIsks: N/A (vsz nem támogatja)
• UASP: nem támogatja
• Leválasztás: leállítja a merevlemezt
• Inaktivitás: leállítja a merevlemezt

● Innostor IS888 chip

• smartctl: nem támogatja
• hdparm: nem támogatja
• hddtemp: N/A
• PSensor: N/A
• HDSentinel: N/A
• GSmartControl: nem támogatja
• GNOME DIsks: nem támogatja
• UASP: nem támogatja
• Leválasztás: N/A
• Inaktivitás: N/A

● ASMedia ASM1053 chip (PID: 55AA)

• smartctl: támogatja, S.M.A.R.T. adatokat mutatja
• hdparm: támogatja (AAM + APM)
• hddtemp: részben támogatja, nem tudja kiolvasni a hőmérsékletet
• PSensor: nem támogatja
• HDSentinel: nem támogatja
• GSmartControl: támogatja, S.M.A.R.T. adatokat mutatja
• GNOME DIsks: nem támogatja
• UASP: támogatja, működik
• Leválasztás: USB 2.0 —► leállítja a merevlemezt | USB 3.0 —► nem állítja le a merevlemezt
• Inaktivitás: leállítja a merevlemezt

forrás

Akár tévedhetek is, de eszköztelenül csak agyalogtam a dolgon. (ilyenből is sült már ki néha valami)

[ Szerkesztve ]

(#15403) sh4d0w válasza Frawly (#15397) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem találtad el. Engem nagyon nem izgat, mit használsz, hogyan cseszed el az idődet akármilyen disztribúcióval/alrendszerrel.

Az inkább zavar, hogy megalapozatlan válaszokat adsz a felmerülő kérdésekre. Volt példa, hogy chmod/chown parancsra azt írtad, hogy öröklődik a filerendszeren lefelé; hogy szerinted nincs ray tracing Linuxon; és most a legutóbbi filerendszeres téma.

https://www.coreinfinity.tech

(#15404) Frawly válasza ubyegon2 (#15402) üzenetére


Frawly
veterán

Elbeszélünk egymás mellett. Te arról írsz, hogy SSD esetén milyen feature-öket kezel a Linux a USB-SATA konverterchip miatt (UASP mód, UNMAP-TRIM, energiagazdálkodás, SMART). Én meg arról írok, hogy ez nem akadálya annak, hogy a kernel alapszinten ezek nélkül lássa a meghajtót /dev/sd[akármiként], hogy lehessen rá telepíteni (legfeljebb csak BOT módban megy UASP helyett, nem lesz TRIM, nem fog menni az energiagazdálkodás, SMART). A fentiek nélkül valóban szuboptimális lesz, ha SSD van a dokkban, de annak nem kéne adálynak lennie, hogy egy telepítő vagy egy lsblk lássa a meghajtókat.

(#15405) cigam válasza ubyegon2 (#15398) üzenetére


cigam
félisten

Jajj már te is ezen a dokkolón pörögsz? Nem az a kérdés, hogy fizikailag mi hova van dugva. Szépen látszik hogy van 4 eszközöm: sda, sdb, sdc, sdd Ezekk közül az utolsót(?) kiválasztja, hogy nesze erre telepítsd. Ez a gondom. Hogy nem listázza ki az összes rendszer által felismert meghajtót.

Mert nem telepíteni akarom, hanem kinyomozni hogy tényleg hiba-e. Értsd, másoknak is csak egyet ajánl fel függetlenül attól, hány meghajtó van a rendszerben. Ubuntu.hu fórumán már visszaigazolták, hogy másnak is csak egy meghajtót lehet kiválasztani a meghajtóválasztó menüpontban Ez egyértelművé teszi, hogy mások által is reprodukálható bug. Még akkor is ha ezt mások másképpen értelmezik, és meg akarnak győzni arról, hogy a "valami más" opció a jó megoldás számomra. Én nem a problématakarom áthidalni hanem megoldani azt, hogy a telepítő ezen pontja jól működjön. Tényleg lehessen választani a meghajtóválasztó menüpontba. Elég frusztráló hogy egész hétvégén ezt próbálom magyarázni, és segítséget kérni a készítőkkel való kapcsolatfelvételre, mivel nem tudok külföldiül.

Én se akartam bántólag fellépni, nem az volt a célom, csak vicces hogy szinte mindenhova ezt írod.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#15406) Frawly válasza sh4d0w (#15403) üzenetére


Frawly
veterán

A raytracingről pont az írtam, hogy van, inkább azt tettem kérdésessé, hogy natívan használja-e egyáltalán valami, és a nem natív változat meg megy-e egyáltalán Linuxon. Ha van valami, ami tényleg natívan használja, akkor viszont mennie kéne, mert a DX12, Vulkan API-kba benne van, az RX2xxx szériához meg van driver, így technikai akadálya elvileg nincs. Valójában csak spekulációkat írtam, de te sem tudtál konkrétabbat írni, így nincs jogod lehülyézni.

Nem a chmod-ról írtam, hogy öröklődik, hanem egy már chmod-olt mappának a jogosultságairól. A chmod nem öröklődik, azt csak azt állítja be, amit kérsz, és ha nem adod meg neki a -R rekurzív kapcsolót, akkor csak adott fájlra, mappára fog vonatkozni. A chown által beállított tulajdonos az nem öröklődik, mert az tényleg attól függ, hogy a fájlt, mappát milyen felhasználóval hozod létre, de az rwx-jogoknak alapesetben öröklődnie kéne, ha nem bírálja valami felül. Lehet tévedek, de akkor javíts ki.

JFS, XFS esetén sem azt írtam, hogy egyáltalán nem fejlesztik, mert rendszeresen cikkezik róla a Phoronix, meg a kernelnewbies új kerneles logjaiban is rendszeresen említésre kerül, hogy egyik-másik kapott valami apróbb javítást. De ettől ezek már legacy fájlrendszerek, ahogy már írtam nem „nagyon” fejlesztik. Egyébként egyszer kíváncsiságból biztosan kipróbálom őket, de eddig a lustaság, meg a legacy status nem nagyon vitt rá, hogy ilyen irányba is kísérletezzek.

Meg az f2fs-es kaland is elvette erről a kedvem, anno az f2fs szakik is megszakértették, hogy SSD-re az kell, mert épp úgy jobban értettek hozzá, mint most te ezekhez a témákhoz. A Phoronix még ilyen 100 oldas bencharkgrafikonokban is lehozza, hogy sok minden gyorsabb. Nálam ténylegesen kipróbálva sok mindenben érezhetően lassabb, méricskélni sem kell hozzá, ráadásul bugos is volt.

(#15407) ubyegon2 válasza cigam (#15405) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Most már lassan körvonalazódik a probléma, de szerintem olvasd el, mit írtál a PH-s Mint topikba és meg fogsz lepődni, abból nem derül ki tizede sem az azóta ismertetett részleteknek. Azt írod, nem is akartad telepíteni, de a Mint topikba csak ennyit írsz:

Pedig tuti tud az SSD-ről, hiszen írja is hogy egy Windows 8 mellé telepíteném, és az lsblk is listázza:

Én először csak annyit olvastam, amit ott leírtál, az alapján akár javasolhat is az ember biztosan működő megoldást. Igaz furcsállottam kicsit, hogy nálad merül fel ilyen probléma, mert ennél jóval előrébb jársz tapasztalatban.....(az is arra utal, hogy nem a Mint-nél keresed tovább a megoldást, mivel Ubuntu alap a telepítő)

Szóval tényleg nem kekeckedni akartam, csak egyszerűen nem kerültem képben a kevés infó miatt. ;)

(#15404) Frawly

Szerintem ezek az elektronikai hulladékok, mint a külső házak, dokkolók, simán bekavarhatnak bármibe, de lassan már csak kitisztul a kép, felfogtam én is már.

[ Szerkesztve ]

(#15408) cami][us


cami][us
senior tag

(#15410) Rimuru válasza #20749568 (#15409) üzenetére


Rimuru
veterán

Nekem adott 3 redhat terméket.

Vigyázat, csalok!

(#15411) ubyegon2 válasza #20749568 (#15409) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Kizárt, nekem felsorolta az összes desktop home user disztrót, Debiant meg Fedorat. Archklónokat, Ubuntukat garmadával.

No de mi az annyát vesz le abból a válaszból, hogy elvagyok én a free licensekkel, amíg múködik velük a gépem..... :N Igazából szinte egyik kérdésre sem tudtam olyan választ adni, amit szerettem volna.

Neked ez az Arch javaslat nagyon hasznos, ha Debian telepítésre sincs kedved/ill rápazarolni való időd. :D

Szóval imádom az ilyen értelmes teszteket. Alapból, ha valaki Arch szinten áll, tuti teszt nélkül is megtippeli, mi kéne neki. Erre minek pazarol valaki időt......(kár is volt ilyen korán felébrednem)

[ Szerkesztve ]

(#15412) Apollyon válasza cami][us (#15408) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nálam elég LMAO lett az eredmény :D
Devuan, Qubes OS, Void Linux, Gentoo, Bedrock Linux, Slackware, NixOS, LFS

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#15413) F34R válasza Apollyon (#15412) üzenetére


F34R
nagyúr

Igazabol amiket hasznaltam eddig :DDD

(#15414) sh4d0w válasza Apollyon (#15412) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

+1 :DDD

https://www.coreinfinity.tech

(#15416) ubyegon2 válasza #20749568 (#15415) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Vannak ilyen teszt alapú kiválasztók, de gyakorlatilag egyszerűbb a DW keresőjébe kiválasztani a kategóriákat, az is kidobja, mi kell a usernek.

Amúgy az Arch teljesen jó, csak 2 gond van vele, telepítése is qrva sokáig tart meg a telepített rendszer használhatóvá tétele is. Ehhez képest a Manjaro 6 perc alatt konyhakész.
Ráadásul ha nem vagy rutinos nagyarchú, akkor telepítés során olyan csapdák lesznek, hogy a fal adja a másikat. ;] (majd jönnek a rolleresek nemsoká és próbálják ezt cáfolni, de ettől még igaz)

Egyébként már nem is a rolling kezd hype alá esni, hanem az edge rolling! Nem mintha érdekelne, de a Linux Mint topikban ez a thread folyt napokig.

Mondjuk az Arch topikban meg Openbox élményekről zeng az élet, így halasztom is az Arch-próbát, mert olyan kolléga is részt vesz benne, aki ha valamit megunt, amiben addig sok segítséget kapott és használta is egy ideig, utána úgy leszarozza, hogy csak na. Gondolom a hosszú Windowsos pályafutása ilyenné tette....... :(((

(#15417) cami][us válasza Apollyon (#15412) üzenetére


cami][us
senior tag

Gondolom a systemd miatt. ;]

(#15418) ubyegon2 válasza cami][us (#15417) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ja el is felejtettem, az is vicces egy ilyen jellegű tesztben, hogy utálodteisasystemdt!? ;]
Ugye csak nagyon kezdőknek van értelme ilyen tesztet összedobni, de ezek a germánok nagyon precízek, ki nem hagynák a systemd-t! (de lehet, hogy bajorok voltak) ;)

Azért LFS-hez gondolom igen elvetemültnek kell már lenni.....

(#15419) Apollyon válasza cami][us (#15417) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Yea, én is gondoltam hogy az valami elég döntő kérdés lesz, meg még az UI-s, és a free vs nonfree programokat preferáló kérdés is. Ja meg, hogy friss programokat szeretnék-e, vagy stabilakat. Ki lehet találni melyiket nyomtam. ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#15420) ubyegon2 válasza Apollyon (#15419) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ki lehet találni melyiket nyomtam.

Edge rolling! :D

(#15422) Apollyon válasza ubyegon2 (#15420) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Dehogy.
Én a fejlesztők agyát műholdról sugarakkal scannelem, és így egy bio-mirror-t létrehozva ebből az adatbázisból valós időben implementálom a linuxomba. Így gyakorlatilag már azelőtt lefrissülnek a programjaim, mielőtt a devek egyáltalán legépelték volna a patcheket. ;]

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#15423) ubyegon2 válasza #20749568 (#15421) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Már láthatsz is lassan, LTS, edge rolling, rolling.

De akár systemd - monnyonle pöttömfrikk.
Cinnamon - KDE
DE - pálcikaWM
Ubuntu, Mint - Manjaro, Antergos, Chakra
(itt persze a disztrók kampecája, hanyatlása megválaszolja a kérdést)

Szóval nem fogsz megérni ilyen időszakot! Ez egy sokszínű világ sokféle felhasználói és ízlésbeli igénnyel.

Nem használhat mindenki Mint Cinnamont mégse! ;]

Ja ki ne maradjon már:

2-4GB - Gnome, Cinnamon használat
16-32 GB - pálcika WM használat(vannak kivételek mikor értem, miért)

[ Szerkesztve ]

(#15424) F34R válasza ubyegon2 (#15420) üzenetére


F34R
nagyúr

Mi ez az edge rolling marhasag? siman rolling.

(#15425) ubyegon2 válasza Apollyon (#15422) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Aham, értem.....van valami olyan scifi sorozat, amiről lemaradtam!? ;]

Én a fejlesztők agyát műholdról sugarakkal scannelem

Csak halkan kérdem, ennek a Potteringnek az agyát nem akarnád megsugározni, ha már itt tartunk. ;]

Különben le vagyok maradva scifi-vel, most jut eszembe, The Expanse elég jó?
mert 1-2 évadot most hozza épp ez a bio p2p futár.

Ha valaki látta, megerősíthetne, hogy nyugodtan átvehetem. :R

(#15426) ubyegon2 válasza F34R (#15424) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Fogalmam sincs, ne tőlem kérdezd. :D De így marhaság, hogy csak rolling, de nemsoká fogod olvasni is...... ;]

(#15428) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Komolyan? Nem nagyon emlegetik pedig. Ez a Agent of Shields vagy mi van mindenütt nyomva. ( azt mondjuk nézem amúgy)

Super, ha jó ez az Expanse, akkor van 5 évadom, amit darálhatok!

Thnx.👽

(#15429) F34R válasza ubyegon2 (#15426) üzenetére


F34R
nagyúr

Ha arra gondolnak, hogy mindenbol a git verziot hasznaljak akkor az jo nagy boszmeseg...
Mindenbol nem is tudjak :DDD

(#15428) ubyegon2

Milyen ot mikor harom evad van xD

[ Szerkesztve ]

(#15431) ubyegon2 válasza F34R (#15429) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

mindenbol a git verziot hasznaljak akkor az jo nagy boszmeseg...

Az, de nem számít, olvastam épp a Mint topikban, hogy szinte folyamatosan figyelik, jönnek-e már frissítések. :D Az a nap, mikor nincs Arch vonalon semmilyen csomagból frissítés...... :N

Milyen ot mikor harom evad van xD

Most még! :D (nem látsz te a jövőbe? ha már scifi...)
Ez ugye nem álsorozat, ahol már a legelején tudod, hogy nem lesz több évad és gyakorlatilag egy bő mozifilmet darabolnak 5 felé! :((

(#15430) Aweriot

Nem rég találtam rá a Rózsa nevű sorozatra

Ööööö....ja, a Rózsa neve lenne? Azt éppen figyelgettem, hogy már vannak feliratok is, köszi, hogy említed, szerintem ez érdekel! Bár most eléggé túlcsapott rajtam a rengeteg sorozat, lassan csak pislogok a 2terás WD Red-en lévő címekre, pedig tuti én rendeltem ezeket is. Madam Secretary-t is próbálom utolérni, a Yellowstone-nál meg felszívódott a feliratos ember....mondjuk ehhez akár gyenge angol is elég lenne, rá kéne vennem magam az angol tanulásra.....

[ Szerkesztve ]

(#15432) F34R válasza ubyegon2 (#15431) üzenetére


F34R
nagyúr

Mit keresnek a Mint topikban Arch userek?

Persze az Expanse-nak kasza volt SyFy-n es akkor kapott uj evad bejelentest mikor atkerultek a jogok az Amazon-hoz. Azert lesz ot evad mert Amzi bejelentette.

Az nem a Name of the Rose volna veletlenul?

[ Szerkesztve ]

(#15434) ubyegon2 válasza F34R (#15432) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mit keresnek a Mint topikban Arch userek?

Ki tudja, biztosan nem promós céllal. Mint tábor stabil. ;] Kivéve akit a Manjaro hype elkap időnként.....

Azert lesz ot evad mert Amzi bejelentette.

Bocsi, de a Látóasszonyok topikjának szülőaptya volnék! ;]

(#15433) Aweriot

Nem számít, kitaláltam nagy nehezen. :D Mondhattad volna azt is, hogy valami virágos sorozat a virágboltból....... :P

Expanse-nak kasza

Ajajjjj.....de azért tényleg jó sorozat? :U Nem volt nézettsége, gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#15435) F34R válasza ubyegon2 (#15434) üzenetére


F34R
nagyúr

SyFy-n nem volt, egyebkent pontos okokat nem tudok... a Swamp Thing is kurvajo megis az elso evad kasza.
SyFy-rol atkerult Amazon-ra ok viszik tovabb.

Nem nehez latni csak ra kell tekintened IMDB-re.

(#15436) ubyegon2 válasza F34R (#15435) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem nehez latni csak ra kell tekintened IMDB-re.

Neked! Nekem nem. :N

Ennyi scifit nézel, nem lehetsz már ennyire földhöz ragadt! :P

(#15437) F34R válasza ubyegon2 (#15436) üzenetére


F34R
nagyúr

Persze... joforman ezt az egy Sci-fi sorozatot lattam.

(#15438) cigam válasza cami][us (#15408) üzenetére


cigam
félisten

Ez olyan mint a lottó húzás. Nem az jött ki amit szerettem volna. Nekem a PClinux-ot ajánlotta. Bevallom öszíntén még sosem próbáltam. De szinte biztos, hogy a systemd miatt. Titkon azt hittem a Slackware lesz a befutó, vagy a FreeBSD.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#15439) ubyegon2 válasza cigam (#15438) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Vagy akár a Látóasszonyok topikjába is beírhattad volna, hogy a kedvencednél maradjunk! :DDD

PClinux-ot ajánlotta amúgy nekem is az összes többi közé még. Fura, hogy ezt nem nagyon próbálta még sok ember, legalábbis a topikokban soha nem olvastam róla. Nekem is kimaradt.

(#15440) Apollyon válasza ubyegon2 (#15425) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Fejlesztőkről beszéltem, akik rendesen hozzátesznek a közösséghez, nem pötteringről... ;]

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#15441) ubyegon2 válasza Apollyon (#15440) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

OK értem, de mint tudjuk, nekem ez látóasszony szint! :D

(#15442) Frawly válasza cami][us (#15408) üzenetére


Frawly
veterán

Nekem Archot és Gentoot hozott, meg Void, Devuan, LFS, Slackware, de mellé ajánl hülyeségeket is: Quebes OS, NixOS, RHEL, Scientific Linux, CentOS (pedig fast updates-t jelöltem). Meg egy olyat, amiről életemben nem hallottam: Bedrock Linux, ezt lehet megnézem mi a tök.

[ Szerkesztve ]

(#15443) F34R válasza Frawly (#15442) üzenetére


F34R
nagyúr

Oszver... vannak kulonbozo OS flavourok, lehet csomagokat, initet, kernelt keverni egy rendszeren.

(#15444) Frawly válasza ubyegon2 (#15423) üzenetére


Frawly
veterán

Írtam már neked, hogy a pálcika WM-nek nem azért fontos a kis memóriafogyasztása, mert 16-32 GB RAM-ban nincs neki hely, hanem a kicsi memóhasználat azzal jár, hogy kevesebb felesleges szutykot tölt be, ergo gyorsabb a betöltési/bootidő.

De ha be tudna egy felület tölteni hasonlóan gyorsan, mondjuk szekvenciális olvasással 1 mp. alatt a laptopomon, akkor nem érdekelne, hogy üres járatban mondjuk 4 GB RAM-ot eszik. Sokallnám, de ha normális felület, elfogadnám.

Persze van, mikor a pálcika WM előnye kijön még 1-2-4 GB RAM-os gépeken is, ahol nagyobb DE-nél a böngésző már swap-pal küszködik.

(#15445) ubyegon2 válasza Frawly (#15444) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Írtam már neked, hogy a pálcika WM-nek nem azért fontos a kis memóriafogyasztása, mert 16-32 GB RAM-ban nincs neki hely, hanem a kicsi memóhasználat azzal jár, hogy kevesebb felesleges szutykot tölt be, ergo gyorsabb a betöltési/bootidő.

Tudom, nekem írtad! Többször is már. :D De már annyira megtetszett nekem ez a dolog, hogy nem tudom elengedni ezt a párosítást! Aki nem ismeri a pálcikaWM-eket, úgyis nekem hisz. ;]

[ Szerkesztve ]

(#15447) ubyegon2 válasza #20749568 (#15446) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nahát, a Manjaro egész gyorsan bootolt! :Y

Én is előjövök időnként a régi 2.7s bootidőmmel Archklónon, öreg gépen, de Frawly szaki igazi pálcika-ember, meghalna, ha egy hétig Cinnamont kéne használnia! :D

Ez ez hitbéli kérdés náluk, hogy a rolling meg a WM húdegyors!

Most jön az a rész, hogy a systemd-anál az nem jó, mérjed stopperral. :N

[ Szerkesztve ]

(#15448) Rimuru válasza #20749568 (#15446) üzenetére


Rimuru
veterán

Míg nem vagy másodperc alatt addig van hova tovább fokozni. ;]

A jelszavam nem írom be ennyi idő alatt. :DDD

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#15449) ubyegon2 válasza Rimuru (#15448) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

No de nem is szoktad kikapcsolni a gépet! Vagy már szereztél bekapcs gombot rá?

#3C3C3C

[ Szerkesztve ]

(#15450) Rimuru válasza ubyegon2 (#15449) üzenetére


Rimuru
veterán

A fenebe hogy emlekszel.. ;]
Nem, meg nem talaltam meg az idealis bekapcsolo gombot. :D

Vigyázat, csalok!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.