- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
GGAllin
tag
cp vel átmásoltam a megfelelő helyre
így már működik a dolog!Ha másik mappába adom ki ezt a parancsot akkor létrehozza megfelelően úgyhogy nem hiszem hogy ezzel lenne a gond..
hát nem
idézőjel nélkül a fájlban elfelejtette az "sda2" ill a végén az "1" értéknél odatenni a macskakörmöt, csak nem vettem észre először. köszönöm mindenkinek a segítséget!
visszatérve, swap fájl létrehozásánál a swapon /swapfile után mi a következő lépés(ek) ha még van és nem én rondítottam bele a folyamatba valahol
-
GGAllin
tag
Ubuntu 15.10, az elérési út stimmel, van olyan könyvtár.
Ha másik mappába adom ki ezt a parancsot akkor létrehozza megfelelően úgyhogy nem hiszem hogy ezzel lenne a gond..
Inkább jogosultsági probléma, oda nem írhatok. Root-nak adtam jelszót, de nem tudok vele semmit indítani - visszadob hibaüzenettel - rossz jelszó -
GGAllin
tag
Machine:/etc/udev/rules.d$ sudo echo KERNEL=="sda2", ENV{UDISKS_IGNORE}="1" >99-hide-disks.rules
bash: 99-hide-disks.rules: Engedély megtagadvaNem akarja.. Vagy én csinálom rosszul..
Több particiót is egy fájlban kell tiltani vagy külön fájlt létrehozni neki? - ha egyszer sikerülIll.
swap létrehozásnál,
swapon /swapfile parancs után htop és írja a megadott méretű swap ot, bár 0 MB van használatban..
de ez reboot-al eltűnik és kezdeni kell előlről, van még lépés a swapon után?? -
spammer
veterán
Animációkról volt szó, áttűnés és hasonlók. Teljesen mindegy a hardver, gyorsabb sosem lesz annál, mintha ki lennének kapcsolva, mert nyilván akkor semmit nem kell animálni. Persze erős hardveren lehet, hogy nem akad meg, ha de ha van állítva, hogy egy áttűnés 3 mp lesz, akkor az 3 mp-ig fog tartani, akkor is, ha csúcsgép van alatta.
Én már android tabon is kikapcsolom ezeket, ha lehet, mert a fene sem fog 2-3 mp-t várni egy áttűnésre, ha azonnal láthatom, amit akarok. Anno Windows alatt is kikapcsolgattam ezeket, mindjárt pörgősebb lett minden.
Mondjuk Windows júzereknek techdemózni jók ezek a dolgok, ott úgysem láthatnak ilyen fancy dolgokat.
-
inf3rno
nagyúr
Jó tudni, azt hittem ezek beégetett dolgok, mert annyira kompaktak.
Ha már szóba került. Megkértek, hogy egy ilyen kis tablet izére: [link] telepítsek valami rendszert, mert az android, ami rajta van nagyon lassú, és a hozzá való böngésző néhány oldalt meg sem jelenít. Nem lehetne ezen valahogy gyorsítani másik oprendszer használatával? Az egész ilyen érintős 7 colos cucc, és van rajta egy mikro usb, amin keresztül talán perifériát lehetne rácsatolni micro -> normál adapterrel meg usb hubbal. Tutira nem nyomok végig telepítőt érintőképernyőn.
Bármi ötlet, javaslat?
-
King Unique
titán
Nem lehet feltenni, mert elavult...
~ $ sudo apt-get install libtiff4
[sudo] password for kingunique:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
libtiff4 csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „libtiff4” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójaViszont a csomagkezelős megoldás működik, a listában van frissebb verzió mindkettőre. Fel is tette őket gond nélkül.
• cnijfilter-common-64 3.90-76~ubuntu14.04.1
• scangearmp-common-64 2.10-33~raring1De Mint 17.3 alatt, a Simple Scan alkalmazás továbbra sem ismeri fel, pedig még restartot is nyomtam neki. Na, lehet nem hiába mondják, hogy az Ubuntu jobb ilyen téren. Illetve azt hittem, ha felrakom ezeket a drivereket / programokat, akkor egy jobban testreszabható felületet kapok, de nem. Az vsz csak úgy menne, ha a gyári Canon szoftvert Wine / PlayOnLinux segítségével felhegeszteném valahogy.
Azért köszönöm a segítséget.
-
King Unique
titán
Az ./install.sh paranccsal az egyik most sikerült.
~/Letöltések/MP230/scangearmp-mp230series-2.00-1-deb $ sudo ./install.sh
==================================================
ScanGear MP
Version 2.00
Copyright CANON INC. 2007-2012
All Rights Reserved.
==================================================
Command executed = sudo dpkg -iG ./packages/scangearmp-common_2.00-1_amd64.deb
(Adatbázis olvasása ... jelenleg 165228 fájl vagy könyvtár van telepítve.)
Preparing to unpack .../scangearmp-common_2.00-1_amd64.deb ...
Unpacking scangearmp-common (2.00-1) over (2.00-1) ...
Beállítás: scangearmp-common (2.00-1) ...
Processing triggers for libc-bin (2.19-0ubuntu6.6) ...
Command executed = sudo dpkg -iG ./packages/scangearmp-mp230series_2.00-1_amd64.deb
Preparing to unpack .../scangearmp-mp230series_2.00-1_amd64.deb ...
Unpacking scangearmp-mp230series (2.00-1) over (2.00-1) ...
Beállítás: scangearmp-mp230series (2.00-1) ...
Installation has been completed.Viszont a másiknál megint függőségi hibák léptek fel ezen és dpkg -i *amd64.deb módszerrel próbálva egyaránt.
~/Letöltések/MP230/cnijfilter-mp230series-3.80-1-deb/packages $ sudo dpkg -i *amd64.deb
A korábban ki nem választott cnijfilter-common csomag kiválasztása.
Preparing to unpack cnijfilter-common_3.80-1_amd64.deb ...
Unpacking cnijfilter-common (3.80-1) ...
A korábban ki nem választott cnijfilter-mp230series csomag kiválasztása.
Preparing to unpack cnijfilter-mp230series_3.80-1_amd64.deb ...
Unpacking cnijfilter-mp230series (3.80-1) ...
Beállítás: cnijfilter-common (3.80-1) ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of cnijfilter-mp230series:
cnijfilter-mp230series függőségek: libtiff4; ám:
`libtiff4' csomag nincs telepítve.
dpkg: error processing package cnijfilter-mp230series (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Hibák történtek a feldolgozáskor:
cnijfilter-mp230seriesIlletve további érdekesség, hogy ugyan sikeresen települt ScanGear MP 2.00 , de szkennerként továbbra sem ismeri fel a Mint...szívás.
-
King Unique
titán
Kipróbáltam a gyártó oldalán fent lévőkkel Mint 17.3 Cinnamon és Ubuntu 15.10 alatt is, de nem akarja az igazat...
1. Letöltöm, majd kibontom a 2 csomagot, belépek a packages mappába és sudo dpkg -i *deb paranccsal telepítem a .deb fájlokat.
2. Viszont mindkét rendszeren függőségi hibákat dob...Ubuntu alatt utána a felső panelen megjelent egy piros hibaikon és a rendszer frissítése sem ment utána.
3. sudo apt-get -f install parancsot javasolta lefuttatni, amivel leszedett ezt-azt és utána megjavult. Meg talán felrakott a libxxxxx csomagokból is valamit, de a manuális telepítés utána is sikertelen volt.
4. Mint alatt még szkennelni sem lehet, nem ismeri fel...Ubuntuval működik.Függőségi hibák
~/Letöltések/scangearmp-mp230series-2.00-1-deb/packages$ sudo dpkg -i *deb
A korábban ki nem választott scangearmp-common csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 303376 files and directories currently installed.)
Kibontás előkészítése: scangearmp-common_2.00-1_amd64.deb ...
Kibontás: scangearmp-common (2.00-1) ...
Kibontás előkészítése: scangearmp-common_2.00-1_i386.deb ...
Kibontás: scangearmp-common:i386 (2.00-1) e helyett: 2.00-1 ...
A korábban ki nem választott scangearmp-mp230series csomag kiválasztása.
Kibontás előkészítése: scangearmp-mp230series_2.00-1_amd64.deb ...
Kibontás: scangearmp-mp230series (2.00-1) ...
Kibontás előkészítése: scangearmp-mp230series_2.00-1_i386.deb ...
Kibontás: scangearmp-mp230series:i386 (2.00-1) e helyett: 2.00-1 ...
A(z) scangearmp-common:i386 csomag több másolata kicsomagolt egy körben !
Csak egyszer állítom be.
A(z) scangearmp-mp230series:i386 csomag több másolata kicsomagolt egy körben !
Csak egyszer állítom be.
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: scangearmp-common:i386:
scangearmp-common:i386 függőségek: libatk1.0-0 (>= 1.9.0).
scangearmp-common:i386 függőségek: libc6 (>= 2.3.4-1).
scangearmp-common:i386 függőségek: libcairo2 (>= 1.0.2-2).
scangearmp-common:i386 függőségek: libfontconfig1 (>= 2.3.0).
scangearmp-common:i386 függőségek: libglib2.0-0 (>= 2.10.0).
scangearmp-common:i386 függőségek: libgtk2.0-0 (>= 2.8.0).
scangearmp-common:i386 függőségek: libpango1.0-0 (>= 1.12.3).
scangearmp-common:i386 függőségek: libpng12-0 (>= 1.2.8rel).
scangearmp-common:i386 függőségek: libstdc++6 (>= 4.0.2-4).
scangearmp-common:i386 függőségek: libusb-0.1-4 (>= 2:0.1.10a).
scangearmp-common:i386 függőségek: libx11-6.
scangearmp-common:i386 függőségek: libxcursor1 (>> 1.1.2).
scangearmp-common:i386 függőségek: libxext6.
scangearmp-common:i386 függőségek: libxfixes3.
scangearmp-common:i386 függőségek: libxi6.
scangearmp-common:i386 függőségek: libxine
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: scangearmp-common:i386 (--install):
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: scangearmp-mp230series:i386:
scangearmp-mp230series:i386 függőségek: libc6 (>= 2.3.4-1).
scangearmp-mp230series:i386 függőségek: libgcc1 (>= 1:4.0.2).
scangearmp-mp230series:i386 függőségek: libstdc++6 (>= 4.0.2-4).
scangearmp-mp230series:i386 függőségek: scangearmp-common (>= 2.00); ám:
scangearmp-common:i386 csomag még beállítatlan.
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: scangearmp-mp230series:i386 (--install):
Aktiválók feldolgozása: libc-bin (2.21-0ubuntu4) ...
scangearmp-common:i386
scangearmp-mp230series:i386
=========================================================
~/Letöltések/cnijfilter-mp230series-3.80-1-deb/packages$ sudo dpkg -i *deb
A korábban ki nem választott cnijfilter-common csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 303167 files and directories currently installed.)
Kibontás előkészítése: cnijfilter-common_3.80-1_amd64.deb ...
Kibontás: cnijfilter-common (3.80-1) ...
Kibontás előkészítése: cnijfilter-common_3.80-1_i386.deb ...
Kibontás: cnijfilter-common:i386 (3.80-1) e helyett: 3.80-1 ...
A korábban ki nem választott cnijfilter-mp230series csomag kiválasztása.
Kibontás előkészítése: cnijfilter-mp230series_3.80-1_amd64.deb ...
Kibontás: cnijfilter-mp230series (3.80-1) ...
Kibontás előkészítése: cnijfilter-mp230series_3.80-1_i386.deb ...
Kibontás: cnijfilter-mp230series:i386 (3.80-1) e helyett: 3.80-1 ...
A(z) cnijfilter-common:i386 csomag több másolata kicsomagolt egy körben !
Csak egyszer állítom be.
A(z) cnijfilter-mp230series:i386 csomag több másolata kicsomagolt egy körben !
Csak egyszer állítom be.
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: cnijfilter-common:i386:
cnijfilter-common:i386 függőségek: libc6 (>= 2.3.4-1).
cnijfilter-common:i386 függőségek: libcupsys2 (>= 1.2.1) | libcups2.
cnijfilter-common:i386 függőségek: libpopt0 (>= 1.7).
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: cnijfilter-common:i386 (--install):
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: cnijfilter-mp230series:i386:
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libatk1.0-0 (>= 1.9.0).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libc6 (>= 2.3.4-1).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libcairo2 (>= 1.0.2-2).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libcupsys2 (>= 1.2.1) | libcups2.
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libfontconfig1 (>= 2.3.0).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libglib2.0-0 (>= 2.10.0).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libgtk2.0-0 (>= 2.8.0).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libpango1.0-0 (>= 1.12.3).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libpng12-0 (>= 1.2.8rel).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libpopt0 (>= 1.7).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libtiff4.
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libx11-6.
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libxcursor1 (>> 1.1.2).
cnijfilter-mp230series:i386 függőségek: libxext6.
cnijfilter-mp230seri
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: cnijfilter-mp230series:i386 (--install):
Aktiválók feldolgozása: libc-bin (2.21-0ubuntu4) ...
cnijfilter-common:i386
cnijfilter-mp230series:i386 -
inf3rno
nagyúr
Sokat olvastam a témában mostanában kártya vásárlás előtt. Nagyjából az jött le, hogyha elég egy gyenge GPU, akkor legjobb az Intel a stabil nyílt forrású drivere miatt, ha meg valami combosabb kell, akkor érdemes Nvidia-t venni és zárt driverrel használni, mert ár-érték arányban 2-3x jobban jössz ki, mint az AMD-vel, ha a teljesítményt nézzük. Windows-on már nagyjából ugyanazt hozzák azonos árkategóriában, szóval ez tényleg csak a driveren múlik. Egyébként szívesebben vettem volna AMD-t, hogy ne szívjak annyit vele, de nincs 2-3x annyi pénzem azonos teljesítményt venni, a Windows-t meg nem akarom megtartani hosszú távon játékra, bár már az is eszembe jutott.
-
olivera88
veterán
Köszi. Nem megy a telepités.
Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/maarten-baert/simplescreenrecorder/ubuntu/dists/jessie/main/binary-amd64/Packages 404 Not FoundW: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/maarten-baert/simplescreenrecorder/ubuntu/dists/jessie/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
W: Sikertelen letöltés: http://http.debian.net/debian/dists/jessie-backports/main/binary-i386/PackagesIndex A Hash Sum nem megfelelő
-
Npeter25
tag
Köszönöm a segítséget. Viszont ismét elakadtam. Nem tudom beüzemelni a wifi adaptert.
A hiba valami hasonló lehet nekem is
Wifi is disabled by hardware switch. A laptop beépített wifijére és a külső wifi adapterre is ezt írja. Hogyan tudom bekapcsolni?
A vas egy maxdata pro 7000 dx. A rendszer xubuntu 14.04 -
Annyira lassú, hogy nekem dobott is már hibaablakot szerencsére, hogy frissítés zajlik! Már épp kezdtem volna szétszedni itt a dolgokat emiatt!
(#43143) Jerusalem Ez 1 jó ötlet, remélem bejön a dolog végre.
Az a gáz, hogy nem derültek ki az eddigi hibák okai, de meglátjuk mi lesz a Mint-tel!
(#43140) nickedez89
Cinnamonnak az is előnye wines váltóknál, hogy eléggé közel áll a winhez a kezelőfelület, kinézetre legalábbis. Könnyebb rábeszélni az ellenállókat vele. -
-
"és azért javasoltam a 17.3-at a 17.2 ellenében, mivel abban jóval frissebb driverek vannak amik jobban kezelik a vga-t"
leesett, sorry, ez ki is ment a fejemből. (az is igaz, hogy régen se voltak gondok a Mint RC változataival)
Köszi a többi infót is, nem csoda, hogy nem ismerem ezek képességeit, mindig desktopos és AMD-s voltam, bár most van itt ez a Toshiba Satellite L305-S5907 lapos, majd ha rákattanok, legalább tudom, hogy hol kapok segítséget!
Fogalmam sincs ez mennyire jó lapos, igaz a berakott SSD-n lévő disztróból kettőt simán futtattam rajta. -
Nem tudom, fórumtársunk mennyire kezdő, azért nem írtam ezeket a forcepae beállításokat boot-nál. A lapost meg nem ismertem, ezek szerint az nem olyan gyenge proci, ami benne van.
Én a biztos, ami biztos alapon javallottam a Mint XFCE 17.2 verziót, bár lehet, hogy a 17.3 beta is jól üzemelne.
-
-
Madara-san
aktív tag
Érthető. Nos, akkor szerintem kipróbálom az LTS-t, illetve ránézek az XFCE verzióra is (Xubuntu). Bár van még pár disztró, ami szimpatikus, a Linux Lite, Peppermint, Korora, GhostBSD valamint a Debian. A kockára konkrétan nekem sincs szükségem, alapból be volt kapcsolva rögtön install után. Viszonylag visszafogott eyecandy van benne, ami van az pont elég
csak zavart, hogy ctrl + alt + click kombóra elszáll az egész - kipróbálgatom még a fentieket, ez úgyis egy afféle tesztelős gép nekem. Debian-nál van szerepe, hogy melyik verziót töltöm le? Korábban volt itt linkelve egy olyan, amely "firmware"-t tartalmaz. Ez pontosan mit takar, intel meghajtóprogramok?
-
inf3rno
nagyúr
Én most raktam fel a 14-es Ubuntu-t. Elméletileg GPT-ről elindult, úgyhogy könnyen lehet, hogy már a 2010-es BIOS is tartalmazott GPT támogatást ehhez az alaplaphoz. Fura, hogy eddig kivétel nélkül, akit csak megkérdeztem, mindenki az ellenkezőjét írta. Azért még kipróbálom, hogy Windows-ból továbbra is GPT-t mutat e a rendszer, vagy visszaváltott MBR-re. Meg persze hogy fel megy e 4-nél több primary partíció rá és hogy a GRUB-al sincs e gond.
A telepítés lefagyott a nova driver miatt, úgyhogy kétszer kellett nekifutni. Ez nem okozott gondot, szépen be lehetett állítani, hogy gatterolja le a lemezt, meg amúgy is elfelejtettem GPT boot loader-t mountolni a lemez elején a 128 megás FAT32-es részhez, amit létrehoztam neki, szóval még talán jól is jött ki. Az update bal oldalt rezgett zölden jó nagy méretben, hogy frissítsem, amit tudok. Ez is szimpi, jobban észrevehető, mint egy kis ikon jobbra lent a tálcán. Automatikusan frissítette magát 3.19-es kernelre mindenestül, illetve beállítottam a szokásos 340-es driver-t is, ami nem fagy a kártyámmal. Kipróbáltam youtube-on, nulla tearing van, semmit nem kellett utána állítanom, ami határozott előny Mint-hez képest. A felület kicsit szokatlan még, nem is a bal oldali menü meg bal oldali bezárás, inkább a menü hiánya, ami gondot okozhat. Pl most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy hogyan nyitnék meg egy terminal-t GUI-ból. Nyilván a ctrl+alt+f2 működik, mint mindig, de az azért nem ugyanaz. Néha van valamiért kisebb akadás meg glitch a fájl kezelőben. Pl rámegyek, hogy válassza ki x mappát, de nem frissíti az ablakot, hanem marad y mappában. Ha újra próbálom, akkor helyreáll a rend, és betölti a tartalmat. Ezen nem akadok fenn, Mint-nél is tapasztaltam hasonlókat, hogy nem reagált kattintásra, aztán 2-3x is kellett kattintani, hogy valamit tegyen. Ez talán az aktuális applet hibája volt, nem tudom megítélni. Összességében eddig nagyon felhasználóbarát ez a 14-es Ubuntu. Tesztelem tovább.
-
Syl
nagyúr
+Lathronos
Régebben egy szűk esztendőig használtam a Lunát, hiba, probléma és akadás nélkül. És érdekes, azon nem volt semmi tearing.
Ez a Freya valóban nem annyira jó. Persze az alap ubuntutól még így is százszor jobb
Anno pár hónapig Manjaro xfce-t is használtam, az is nagyon jó és stabil volt, de ott a tearing egyszerűen elviselhetetlen volt.
Gondolkodom egy kubuntu próbán, egyelőre más ötletem nincs. -
Lathronos
őstag
Syl elementaryOS 0.3 Freya-t használ(ami a legtöbb ubuntus szerint egy hatalmas bugtenyészet). Én csak a TVTime használata során tapasztaltam hibát, ezt leszámítva minden működik ahogy kell. Némafilm volt minden csatornán akármit csináltam. De ha jól emlékszem ezt már említettem.
-
inf3rno
nagyúr
Tervben van, hogy felteszem a 14-es és 15-ös ubuntukat. Gondolom akkor ki tudom próbálni, hogy mennyire jók azok a driverek. Ha esetleg beválnának, akkor megpróbálom, hogy mint-re fel tudom e tenni őket.
Nekem alap funkciók terén sosem volt gondom a wifivel. Egyedül DNLA szerverről nem tudtam vele akadás mentesen lejátszani, de azt hiszem ez nem is elvárható egy 10.000ft-os routertől.
-
inf3rno
nagyúr
Ha végigteszteltem a disztrokat, akkor xfce-n kipróbálom a 331-es driver-t, hátha. Gondolom van valami repo, amiből le lehet tölteni?
A vivides rész nekem most kínai. Ha az is valami driver, akkor megköszönném a repo címét. 3.19-es kernellel jönnek ki alapból disztrok vagy csak kernel frissítéssel lehet oda eljutni?
-
inf3rno
nagyúr
KDE-t még nem próbáltam. Meglátjuk. Nem fűzök sok reményt hozzá, nekem eddig egyértelműen a driver tűnik felelősnek, ..ra meg nem lehet várat építeni azt mondják... Megpróbálok körülnézni, hátha találok másik driver-t, amivel nincs ez a tearing és nem is fagy le. Erre talán van 1% esély.
-
-
whbear
senior tag
A 22 - es Kororában hibás az Anaconda, tegnap éjjel szívtam vele. Nem jelennek meg a done és a begin installation gombok amire nem mindig megoldás az alt +d. Ment fel sima xfce Fedora és fél óra alatt be is állítottam. Ezt nézzétek meg : PostinstallF. A 08.16 Evolution hibás, a júniusival érdemes próbálkozni, vagy CLI. Antergos nálam állandóan valami hibával elszállt.
Inf3rno : De megéri több mint egy órát rászánni. Pl az Archra több hónapot szántam rá és nekem az vált be a legjobban. Utána a Fedora, családban azt használják általam
Ha meg ismerősnek kell akkor Xubuntu.
-
inf3rno
nagyúr
Leszedtem mindet. Hát a cinnamon ha jól tudom gnome3 alapú, szóval nem para. Egyedül az nem tetszett benne, hogy összegányolták az asztalt, nincs normális grid, ikon igazítás, rendezés, stb. De ezen túltettem magam. Kompenzálta, hogy milyen egyszerű kiterjesztést írni hozzá még így dokumentáció hiányában is, mert elég megnézni az extension api kódját, aztán nagyjából tudni lehet, hogy merre hány méter. Leszedtem már közben mindet. Szerintem egy hét biztos lesz az összeset feltenni meg értékelni. Szerintem majd később már desktop meg disztro alapján válogatok, ha vmelyik nagyon nem jön be, akkor felesleges feltenni még 20 változatot belőle. Kezdetnek talán úgy lenne érdemes, hogy felteszek mint-ből másik desktoppal egyet, meg egy másik disztrot cinnamonnal. Aztán a maradék meg lehet vegyes különböző disztrokból. 7x17=119. Szóval 7 partíció jó lesz szerintem. Nem hiszem, hogy van olyan, aminek nem elég a 17GB. Pár órát rászánok mindegyikre. Ha 1 óra alatt nem sikerül desktoppal együtt telepíteni valamit, akkor nem is éri meg a fáradozást. Meglátjuk.
@growler
Ok. -
IstvánLászló
őstag
Tisztelettel köszönöm válaszodat.
Az AMD Athlon 64, 1800 MHz Tokozás típusa 939 Pin uOPGA.
A HyperTransport órajel 800 MHz, Bővítőhelyek 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 AGP.
A csipszet viás.
A vga Nvidia Fx 5500 256Mb ddr Agp 8x.
A ram 2x 512mb 400Mhz, Alaplap Asus A8V-MQ (V2-AE1).
Tudom hogy váltani kéne remélem nyárvége után sikerül.
A kezdőbarátabb jobb ablakkezelésű disztrót nézek, de hétvégénlesz remélem időm tovább jutnom.
Köszi a segítségedet.
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm szépen mindhármatoknak.
Sajnos csak win...es tapasztalatom van, Amigán nőttem fel és aktívan amigázom is még ahogy időm és munkám is engedi.
Cyrin, cubix, Fenyő
Kérdezném gyakorlat hiányában, ha lehetne kaphatnék egy linket, hogy 32-bit vagy 64-bites verziót próbáljam ki mert nem tudom, AntiX, Cruncbang, xfce DE-s disztró, Mint 17.2 Xfce-t, Manjaro Xfce-t.
Köszönöm!
-
Rimuru
veterán
-
oncsi
őstag
A peppertmint 3 ugyan azt csinálja sajnos. Lubuntu-n lehet telepiteni nyelveket, de gépre telepíteni (hogy ne csak Live rendszer legyen) nem lehet.
Sőt! Minden telepitő elakad a partició beállitásánál. Egyik sem talál lemezt a gépben. Gparted viszont mindig lát, töről, particiónál. Stb. Win telepitő települne is, Ezen a gépen eddig csak XP volt, majd a Peppermint, ami akkor egyből, hibátlanul települt, meg fut is azóta.
Valami az új HDD körül lehet (100/100-as WD Velociraptor) -
Suse-val se működik normálisan a compton, meg az nagyon fogja a gépet is.
compiz-xfce Azzal már majdnem ott vagy mint egy kde-vel és azért van egy csomó dolog amit nem tud az xfce és a kde igen, fordítva viszont gyakorlatilag nincs. Működési tartománya kb. megegyezik a kde-vel talán annyi, hogy ez elmegy 1GB rammal, de a böngésző megnyitása után már anyázni fogsz
Egy c2d és 2GB elég kde-hez, ez alatt pedig szerintem nem beszélhetünk 2015-ben használható gépről. Számomra az i5-2520m-el szerelt laposom kevés tud lenni néha. De sebaj ott a desktop
-
Aflamin
tag
Bocsi,csak most vettem észre:
"Aflamin: Ha kevésbé hozzáértőnek lesz és nem szeretnél tearinget"Abszolult hozzá nem értőnek lett, csak userként tud belépni,az internet és skype indítását begyakoroltattam a tulajjal, máshoz win alatt sem nyúlt.Egyébként ezzel is elégedett nagyon.(szomszéd)
Különben mi az a "tearing"?
Ki lehet rakni a Skype-t a desktopra?
-
SATA_boy
csendes tag
Fenyő írta:
Ha kevésbé hozzáértőnek lesz és nem szeretnél tearinget, akkor én a Debian Xfce helyett pl. Mint 17.1/2 Xfce-t javaslok, az kifejezetten kezdőbarát, és 2 kattintással tearing mentesíthető.Elárulnád a "két kattintásos" trükköt? Csak hogy kéznél legyen, ha kell. Előre is köszi!
-
spammer
veterán
-
agy73p
senior tag
Köszi! Ebből azért eléggé világosan látszik nekem egy kis űr az ablakkezelők sokaságában.
Vagytok többen, akik Openboxot használtok, azzal mi a helyzet?Mod: Manjaro rollinggal volt is meglepetésem kernelváltáskor, maradok a konzervatív vonalon....
Mod2: compton megoldhatja a problémát?
-
agy73p
senior tag
Igen, pont erre írta a Jessie deb telepítője (ha jól mondom fejből), hogy inkább válasszam a szoftvercsatornát, mert ez nem annyira támogatott.... Mindegy, Synapticsból letöltöttem, működik. Aztán jutott eszembe a VLC, hogy ennyi erővel az is mehetne és megy is.....
LXDE alatt vagyok a Jessieben, úgyhogy nem sok esélyt látok arra, hogy én ezt meg tudjam oldani.
Régi Asrock p4i65g alaplap, 1,5 GB ram, Radeon 9200 passzív vga kártya.... csupa vatzak.... -
agy73p
senior tag
KÖszi Neked is és bob.zxr-nek is!
Tearingel, szaggat, "mind' állat".
Debian alatt le szeretném tölteni a minitube-ot, de ezt írja ki:
"Egy régebbi verzió érhető el egy szoftvercsatornán keresztül. A szoftvercsatornából származó csomagverzió telepítése ajánlott, mivel az általában jobban támogatott."Ilyenkor mit kell tenni?
-
rii
nagyúr
esetleg erdemes megprobalni ezt?
sudo apt-get install --reinstall linux-image-$(uname -r)
(#37589) joecontra: sajnos nem tudom .. ez egy laptop ...
-
-
agy73p
senior tag
-
rii
nagyúr
nem lehet Lilo-t feltenni?
ott csak volt a /etc/lilo.conf, oszt csókolom .-)
ezt a grub-ot mér misztifikálták ennyire túl?
a GUI-s GRUB felület kavart be?(#37369) Fenyő:
ja akkor meg kellett volna néznem a skype dependencies-ét ... vagymit ... és előbb feltenni amit kér ... és utána a skype ... és a skype a jelenlegi állapotában bekavar?meg szabadna kérdezni, hogy egy ilyet hogy lehetne helyrehozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged