Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fenyő

őstag

LOGOUT blog

válasz wopi #37390 üzenetére

Debian kb bármilyen lájtos DE-vel tearingel, lxde-vel is ami nem sokkal eszik kevesebbet (kb 50 mb-al csak), ellenben sokkal bugosabb és fapadosabb, xfce 4.12-őt fel lehet rá mókolni vagy testing/sid repót használni, annak a saját kompozitra nyílt driverekkel már képes tearing mentesen működni, én mondjuk csak Wheezyn próbáltam a 4.12-őt, de ott nem volt az igazi, de szvsz tévhit, hogy Deiban lényegesen/érezhetően kevesebb erőforrást enne más disztrókhoz képest, ha ugyanaz a kernel, X, DE stb beállítások, alig érzékelhető/mérhető különbségek vannak (inkább a DE az alkalmazások és beállítások számítanak, nem a disztró alapja), a Debian stable valóban egy leheletnyivel kevesebb memóriát eszik ami kb semmit nem számít, viszont a vga/ablakkezelése főleg lájtos DE-vel meg érezhetően rosszabb vmelyest, ezért otthoni használatra lájtos DE-vel én nem feltétlen ajánlom (már csak ilyen bosszantó apróságok miatt is, hogy Debianra nincs pl. Caffeine), inkább Ubuntu/Mint, Manjaro, Fedora/Korora esetleg Opensuse, ezekre van compiz és vagy compton is, Xfce (lehetőleg 4.11 vagy újabb, de ha van compton vagy compiz akkor akár 4.10-es is elég lehet) vagy Mate jó aranyközépút lehet (ezekre van hivatalosan compiz, ami elég kis étvágyú xfce-vel kb 40-50 megát ha bekajál pluszban), ill. nagyon gyengus gépen Lxde/Openbox comptonnal lehet a megfelelő választás.

rii: Rufus vagy Win32 disk imager pl. szinte bármivel megbirkóznak, de nagyon sok ilyen progi van.

• Apollyon

Korrektor

válasz wopi #37390 üzenetére

LXDE. Én mondjuk nem használtam sokáig, de nem eszik sokat. Feltétlenül ragaszkodsz a Debianhoz?

(#37391) rii

Terminálban rootként:

dd bs=4M if=/file/elérési/útvonala.iso of=/dev/sdx && sync

Ahol x az a betűjel (szám nélkül) amit kapott a pendrive. Ha csak egy (merev)lemez van a gépben akkor általában sdb, de ellenőrizd.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés