Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krystal_s

addikt

Jelenleg Windowst használok és nem szeretnék a fő gépemre most dupla rendszert telepíteni, VirtualBoxban sem... Vannak programok, főleg portable, amiket ritkán szeretnék használni, de simán nem indítanám el őket, mert nevetséges mennyi és milyen (biztonságra is vonatkozó) Win registy értékeket akarnak módosítani. Sok nem indul el SandBoxieban, Comodo Sandboxban és Win. Sandboxban sem. Gondolom pont a reges engedélyek miatt. Pedig ezek a "homokozók" erre lettek kitalálva. :\

Arra gondoltam egy Live Linux + Wine is jó lehetne erre. Sokat fejlődött a Wine, de nem tudom mennyire és főleg a portable programokkal mennyire kompatibilis. (képszerkesztők, videóvágók)
    Este kipróbáltam a PuppyLinux Bionicpup64-et hát nem sokáig jutottam, mert nem ismerte fel az Intel Wifit a kipróbált gépen (de amin használnám abban is Intel van, csak újabb). Kicsit sz@rakodtam vele, letöltöttem külön a drivert (iwlwifi-6000-4.ucode ), de beleuntam és hagytam...
    Tudnátok ajánlani egy másik Live Linuxot, amiben alapból telepítve van a Wine, vagy ha nincs, de legalább, ha telepítem, akkor nagy eséllyel tudja futtatni a Windowsos portable programokat? Mint, Ubuntu, Knoppix...

Új hozzászólás Aktív témák