Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

támogató

válasz moleculez #98879 üzenetére

Nem tudom, még egyelőre tesztelgetem egy másik SSD-n. Szuper. Ubuntuhoz hasonlóan új benne a kernel, Waylandon fut, open-source cuccokat pakolgat fel elsősorban, VRMS-sel ránéztem. Csak 3 non-free dolgot és 1 contribot talált... ezek mind CPU microcode cuccok. Snapd-t és cupsot kapásból töröltem róla, UFW-t bekapcsoltam. Rém egyszerű és felhasználóbarát a "Start Menü"-je, az asztalra bármilyen ikon elhelyezhető és rendszerezhető. A kinézete letisztult és igényes. Szinte GUI-val is bármit meg lehet benne oldani, ráadásul kényelmesen. A Zorin Megjelenés is egy egyszerű és fókuszált alkalmazás, amiben testreszabható a kezelőfelület. A rendszer mérete sem veszélyes, bár azért egy Debiannál jóval "dagibb", 10 gigát foglal a root, kb. annyit, mint a Fedora. Amit nem sikerült még kiderítenem, hogy a tálcán jelzi-e valahogy az új frissítések megjelenését, bár elvileg automatikusan felpakolja azokat, illetve tudok-e a tálcára valamilyen kiegészítőket kipakolni? A hőfokok kijelzése nálam fontos szempont.

Ami nem tetszik: alapból telepít flatpakeket, de gondolom ennek oka van a fejlesztők részéről. Másik dolog, ami nem tetszik, hogy használ bizonyos PPA-kat, amik nem tudom, hogy mik? Ránézésre a saját tárolóiknak tűnik...

Új hozzászólás Aktív témák