Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz I02S3F #95981 üzenetére

Persze, hogy az, mert te értesz hozzá. Hirtelen minden nagyon egyszerűvé válik, ha az embert ért hozzá.

Én pl. Slackware alatt simán megcsinálom, hogy törlöm a futó kernel csomagját, letöltök egy másik verziót, legenerálom hozzá az initrd-t, bemásolom a helyére, átírom az elilo.conf-ot ha kell, és kész a kernelfrissítés.

A minap pedig úgy jártam, hogy elkezdtem törölgetni a KDE csomagjait. kaddressbook, kio, kmod, kizé... következő bootnál volt meglepetés, szinte semmi nem indult el, csak egy alap prompt-om volt, meg egy csomó modulhibám. Próbálgattam kézzel betöltögetni a modulokat, de a modprobe-ra, az insmod-ra és az összes többire azt mondta, hogy "not found". Kiderült, hogy a kmod csomag nem a KDE-hez tartozik, hanem a kernel modulok kezeléséhez szükséges parancsok vannak benne, enélkül még egy pendrive-ot sem tudsz beolvasni. Én meg simán letöröltem :D
    Bebootoltam a telepítő pendrive-ról, shellből visszamásoltam ezeket a programokat, utána már be tudtam bootolni normálisan. Utána töröltem, amiket kézzel másoltam be, és visszatelepítettem a kmod csomagot, azóta is működik.
    Úgy könnyű, ha az ember ért hozzá, de aki nem, az nem fog ilyen problémákkal küzdeni, letörli és újratelepíti az egész rendszert, vagy visszamegy Windowsra.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés