Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bugizozi

őstag

Sziasztok!

Milyen KDE Linux disztribúciót tudnátok ajánlani alap felhasználásra?

Kb 6 éve használok Linuxot napi szinten, kezdtem az Ubuntu-val, aztán jött a Linux Mint, most meg KDE Neon van már 2-3 éve, amivel az a bajom, hogy sok frissítés jön rá, és valami általában elromlik, most ez a Plasma 6 ütött ki jó pár dolgot.
    A KDE-t nagyon szeretem, megszoktam, csak valami stabilabb distro kellene. Az se tetszik benne, hogy egyszer van benne a snap meg a flatpack, annyira nem értek ahhoz sem, emiatt nehezen szenvedtem össze a KeePassXC plugint a Firefox-szal... (egyik ilyen telepítés volt, a másik amolyan) szóval jó lenne valami olyan rendszer amiben pl csak Flatpack van.
    Amit napi szinten használok: ügyfelekhez VPN-en becsatlakozni. Ez a kedvenc dolgom, a legfontosabb ami miatt tetszik a KDE, egy kattintással feljön a lista, és már tudok is csatlakozni (akár 2 helyre is egyszerre)

Szeretem látni a hálózati forgalom sebességét, CPU/RAM terheltségét.
    Ami programok kellenek: Firefox/Brave, KeepassXC (+plugin böngészőhöz), Thunderbird (vagy valami levelezőkliens, tényleg van esetleg ehelyett valami más ajánlott?), Virtualbox, Remmina, Viber, Teams, draw.io, észjakai képernyőmód hogy sárgás legyen.

Néztem, hogy van a Manjaro, de az meg valami Arch linux, olyannal sem volt még dolgom, de ha ezeket a szoftvereket össze lehet kattingatni, akkor nekem mindegy mi van alatta :D
    Manjaro mellett van más KDE ajánlás esetleg?
    openSUSE vagy Fedora? Vagy a TOP1-nek tartott MX Linux?
    Kubuntu-t néztem anno, de az is vegyesen Snap és Flatpack, bár most rákerestem és a 23.10-től már csak snap van, nem tudom ez jó? :F (csak az meg nem LTS) Vagy mi egyáltalán a különbség? Olvastam róla, de nem tudom nekem mint átlagfelhasználónak számít-e vmit, hogy flatpack vagy snap?!

Mindegy mi, csak stabil legyen, és nem kell hogy ennyire friss legyen mint a KDE Neon sőt.

Köszönöm az ajánlásokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák