- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
urandom0
senior tag
válasz
bugizozi #94845 üzenetére
Én Fedorát használok kicsivel több, mint két éve. Eddig a legproblémamentesebb disztróm, úgy, hogy emellett nem túl régiek a csomagjai, és csomagkezelés szempontjából is nagyon egyben van az egész (ha Fedora mellett döntesz, ajánlom a DNF-ről írt cikkem). Öt gépem van most, abból négy van napi használatban, abból három Fedora, a negyedik egy szerver. Az OpenSuse-s, de az ünnepek alatt át fogom költöztetni azt is Fedorára.
-
daninet
veterán
válasz
Amiket írtak:
OpenSUSE Leap
Fedora Workstation
DebianEzek közül a debian kap leglassabban frissítéseket, ott nem kell aggódnod a stabilitáson.
Suse Leap évente egyszer kap frissítést, Fedora félévente
Debian 2-3 évente kap rendszerfrissítést*biztonsági frissítéseket mind kap, de kernel, rendszerverzió stb csak ritkán frissül
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
Leírásod alapján debian kde-t, ahogy előttem írták. Esetleg még opensuse leap.
Használtam fedorát, elég jó, stabil is, de lassan frissít.
Archot ne, mert ott nagyon sok frissítés van és néha bugos valami. Lehet stabilan használni azt is, csak sokat kell bütykölni.
Manjarot még végképp ne, mert hiába arch visszatartja csomagokat amikből lehet nagyobb baj is. -
válasz
Szia,
Én a Fedora KDE-t is meleg szívvel tudom ajánlani, a másodlagos gépemen az van (a main gépen pedig Fedora Gnome-mal).
Fedora: viszonylag friss, de stabil csomagokat válogatnak össze a rendszerhez, jó a dokumentációja, sokan használják, így biztosan fogsz találni segítséget is hozzá, ha elakadnál. Én 1-2 hónapja Fedorázok, eddig ezzel vagyok a leginkább elégedett, előtte sokáig Debiant használtam.
Röviden, nekem kellett valami, amiben frissebbek a csomagok, de nem Arch alapú. A SUSE nekem túl bonyolult, így maradt a Fedora. Eddig nem bántam meg. -
Warton
őstag
válasz
MX Linuxot használok két gépen is kb. fél éve. Azon még a régebbi 5.27-es Plasma van, viszont elég stabil eddig. Picit bloat, ennek köszönhetően alapból szinte mindent tud a gép. Annyit hallottam, hogy a nagy verzióváltásoknál újra kell rakni az egészet, nem tudom, hogy igaz-e, eddig még nem kellett.
-
válasz
Debian+ KDE a legjobb tipp. Fedora-t nem ajánlom, elég sokszor kap frissítést új verziójú csomagokra, és ~fél évente jön belőle egy új verzió, amire szinte kötelező az upgrade, mert 1-2 éven belül megszűnik a támogatottsága az aktuális kiadásnak.
OpenSuse-ból sem mindegy melyik verzió mert van Tumbleweed (rolling), Leap (stable), és pár hónapja van egy Slowroll ág, ami valahol a kettő között van. Ha stabil kiadás kell, akkor a Leap-et válaszd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Suzuki topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest