- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Okéokéoké, ezt én generáltam
Én 4 éve használom a
sudo thunar
kombót. Nem tudom, nem is értem mi történhet, nekem eddig nem volt bajom belőle, automatikus bejelentkezésem van nem kér login passwordot egyik rendszerem sem, soha nem is kért. Talán ezért nem veszek észre semmi hibát, passsz.A pkexec nem megy, illetve lehet hogy mégis de az elején elszórakoztam vele és nálam nem lehet vele fájlkezelőt root joggal indítani, se a KDE sajátját, se a Dolphint se a Thunart. Vagy hamar feladtam, ez is lehet.
Miért kell ez nekem, mert termináldiszlexiás vagyok, komolyan mondom. Múltkor egy usb izét, lsusb, ki kellett gugliznom, nem tehetek róla, nem tudom megjegyezni az alap paransokat sem.
Így egy root mappába mappát létrehozni, benne akármilyen fájlt, vagy ide bármit mozgatni nekem kínszenvedés, meg a Nano és társai, meg az Mc. Nekem 5-6 kattintás, ezért használom így.
Szerencsére az alap KDE feature ha fstabot, grub.cfg-t, egyéb konfigfájlokat vagy bármi root tulajdonú fájlt kell szövegszerkeszteni, ami nálam sűrűn előfordul, a Kate megnyitja guival természetesen, megcsinálom amit kell és a mentéskor bekéri a jelszavam. Ennyi és szerintem faék egyszerű, nekem legalábbis 44556x egyszerűbb mint Nanoval bohóckodnom/szenvednem.
Lehet másnak máshogy áll kezére, ezért nem szólom meg de elvárom hogy ezért engem se szóljanak meg mert nekem nem megy a parancsoros megoldás. A végeredmény ugynaz és mindegy a célhoz milyen úton jutunk el.Ha tudtok bármilyen legális, ajánlott, nem tiltott, nem veszélyes módszert amivel fájlkezelőt root módba lehet használni, várom a tanácsokat és ezután így fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Könyvajánló
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest