Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
Rowon #105816 üzenetére
Valami nem százas a Mintnél az ébredéssel kapcsolatban. Nálam a hiba eddig kizárólag Nvidia driverrel volt, a TV alatti gépen meg maradtam a 21.3-nál, a DP vs. pipewire hangrecsegése miatt, ami minden 24.04 LTS-re épülő disztrón megvan, nem csak a Mintnél. Annál viszont, Intel IGP esetében még nem tapasztaltam, hetekig elalszik, felébred, szinte soha sincsen kikapcsolva.
Egyébként azt veszem észre, és ez nyilván szubjektív, hogy egyre nagyobb katyvaszok vannak a linux világában, ez a Wayland is kezd már kikészíteni, hogy akkor meglépjük, vagy sem, félig ilyen-félig olyan, a hangszervert lecserélték, azóta az Ubuntu vonalat nem tudom használni, meg ilyenek. Elég kiégető. A 22.2-is azért lehet érdekes, mert 6.14 kernel, és újabb Mesa. De elgondolkodok erősen, hogy egyáltalán kipróbáljam e, mert mi a garancia, hogy pl. a hanghibám megjavul tőle? Semmi. Egy rendszerfrissítés nem futott le nálam gond nélkül, vagy valami külső csomag borult be, vagy valamelyik Flatpakes. 2027-ig jó vagyok a 21.3-as Minttel is. Nálam mostanában csak a problémák jöttek az új Mint-ekkel. Én megmondom őszintén, belefáradtam. A tákolásba, gányolásba, intel, wifi driverek guberálásába... elbaszott rendszerfrissítésekbe... pl. a Manjarónál. Legutóbb olyan dolgok tűntek el, mint a Dolphin menüjéből a lemezképíró, csatolás,stb.... Maradok annál az utolsó kiadásnál, ami működik és támogatott.
Ez az energiakezelési dolog a Mintnél, itt, ebben a szűk körben is néhány embert tuti érint, elég ordas dolognak tűnik. Mégsincs róla semmi, hogy ez most akkor konkrétan micsoda. De lesz helyette lekerekített menü. Nem érdekel. Az, hogy funkcionáljon már a gép(ami a 17-18-as Minttől kezdve, gyakorlatilag hiba nélkül futott), az lenne a fontos. Nem az, hogy néz ki, azt két gombnyomással megváltoztatom. Hibajelentő.....küldeném, de nincs mit, mert az, hogy a rendszer nem ébred fel, utána reset, az nem hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- BMW topik
- Delta Force (2024)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest