Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

Na megint csináltam magamnak (és nektek is :) ) feladatot.

Vettem egy olyan routert amib bedugtam a 2 terás vinyómat és teljesen saját magam, egyedül be is konfigoltam média és helyi háló smb szervernek.
    Windowson minden oké, a médiaszervert azonnal látta a helyi hálón, a Winmediaplayer bedarálta róla az összes képet, videót, megy a stream simán.
    Fájlkezelő is azonnal látja a samba megosztást is.
    Első belépésnél a megosztás főkönyvtárába, bekérte a megadott samba felh.név-jelszót, csatlakozott majd megcsináltam a hálózati mappákat meg amit kellett kitűztem a Gyors elérésbe, minden jól működik.

Nade a Linux.
    Dolphin kínkeservesen megtalálta a routert. Tovább semmi, se a médiaszerver sem megosztások nem látszanak. Hiába kattintok a Hálózatokba a routerre, semmi nem történik.
    Próbáltam a Hálózati mappa hozzáadása opciót.
    Minden oké, amikor a végén csatlakozna akkor kiírja vagy azt hogy Nincs jogosultságom vagy azt hogy ez az elérési út nem létezik.
    Nem adja be azt az ablakot ahova be kéne írnom a smb felh.nevet és jelszót.
    Próbáltam név alapján, helyi ip cím alapján, smb portokat megadni, az uána következő shared könyvtárat megadni, már mindenhogyan próbáltam. Kudarc.

Thunar ugynez, annyi hogy ez belép a routerbe, látom az összes megosztott mappát viszont ez se enged tovább, szintén hiányzik a név-jelszó megadó ablak.
    Ez azt írkálja ki hogy Időtúllépés a kapcsolatba.

Ugyanilyen módon féltucat Windowsos gépet sikerült smb-n csatlakoztatnom eddig, ezek azóta is jól működnek, írom-olvasom bármiről bármelyiket.

Itt most mi a fene lehet? Miért nem tudom megcsinálni hogy lássam a router smb megosztását?
    És hogyan lehet Linux alól a médiamegosztást, a médiaszervert látni? Mert ezt semmi nem listázza ki.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés