- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nézzétek meg youtubeon a Brickshow féle Detective's office review-t. Szerintem mindenki kedvet fog kapni hozzá
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyi volt az ára a 8258-as szettnek?
Köszi!
-
dime27
őstag
8295 elemek szétszortírozva, délután kezdődhet az építés
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Freddy76
addikt
Hát, én kész vagyok. Féltem, hogy a feleségem mit fog szólni a legóhoz, erre rákattant. Tegnap összeraktunk egy Winter Village Bakery-t, a kislányom (3,5 éves) odáig van érte. Elmagyaráztuk neki, hogy erre vigyázni kell, és ha ezzel akkar játszani, akkor mással nem játszhat ezzel együtt, nehogy összekeveredjenek a kis darabok. Nagyon szépen, finoman bánik az elemekkel, a lovaskocsi természetesen a kedvenc.
A feleségem pedig közben sorolja, hogy mit szeretne összerakni: 10213, 10220...
Múltkor írtam egy haverról, aki nyert egy halálcsillagot a gyerekének vett kétezer forintos legóval, összerakta, és most vakarja a fejét, rakna még valamit. Megbeszélem vele, hogy elcseréljük a halálcsillagot a párizsi étteremre kölcsönbe, így azt is összerakjuk.
És persze jön az irodai csapatépítő legózás, Tower Bridge, ezt négyen rakjuk ki.
Szóval, 25 év után, back to Lego...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
szőröscica
addikt
Nem tudom, hogy vegyek-e ma egy Trevi kutat...
-
Mcray
senior tag
Lego E-wing MOC Elmentem...
Ilyen részletesen és jól még senki sem csinált Lego E-wing-et. Le is másolom izibe!
Itt a referencia (igaz ez már kicsit átdolgozott) : E-wing makett
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
Grillo
őstag
Na, bricklinkeltem vagy 5k-nyi alkatrészt, de találtam egy eladónál szinte mindent, így összerakom a 393mat
Egy alkatrész nem volt, de szerintem a dísztárcsa máshol is max aranyárban.
-
dime27
őstag
Én is legóztam picit ma délután
-
Fr0z3n
őstag
válasz Napfénysüti #3377 üzenetére
Szerintem még jobb is mint az eredeti. Én most a 9398-at akartam kockarakóról rendelni, mert 47-ért szerintem ajándék. Erre elfogy. Remélem lesz még. Ha nem, akkor marad a 42009
Lehet, írok nekik mikor lesz újra. A távirányítás miatt vonzóbbnak tűnik -
-
Fr0z3n
őstag
válasz Napfénysüti #3370 üzenetére
Az a tolólapos kamion melyik készlet? KELL
-
LÁZ
Topikgazda
válasz R3ĐßuŁŁ #3372 üzenetére
de gyorsan kattintsd le, mert ami akciós, az kb fél órán belül sold out lett, ahogy néztem most, creator-ban elég jó akciók voltak, a shop-hoz képest, de már kb minden sold out.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Mcray
senior tag
válasz Napfénysüti #3370 üzenetére
Szépek
-
LÁZ
Topikgazda
válasz R3ĐßuŁŁ #3369 üzenetére
igen, elvileg a rendelés leadási dátuma számit, tehát akciósan kapod meg,
az idei év első VIP akciója: jan 1-21 között bármilyen értékű vásárlással lehet nyerni egy Legoland belépő+szállás+kaja+vissza út kombót
ps. nagy kár, hogy 70k a Slave, igy egyelőre lehet kimarad, max ha összegyűlik 15-20k pontom, igy vmi kisebb készletet fogok rendelni a VIP akció miatt
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Tapasztalt SAH rendelőktől kérdezném, hogy most az akcióknál írja a Santa's workshopnál, hogy Out of stock, expected ship date 2 Feb 2015, nos ez nyilvánvaló, de ha most megrendelem akkor az akciós áron kapom majd meg 1 hónap múlva?
-
boost
addikt
55€ felett (magyar boltban 17ezer) ingyen virágárus szett a lego shopban.
[link][ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz DrojDtroll #3363 üzenetére
Na rendeltem gyerkőcöknek nem modell alapú szettet, mert állandóan az a gondjuk, hogy ha szétszedünk valamit, és építünk random, akkor nem lehet összerakni, amit szétszedtünk...
Szóval befigyel egy 10682, meg egy alaplap. Most Brendonban 10k a szett, lego.com-on meg nincs. -
Pötyi
őstag
Krómozott alkatrészek magyar BL boltja.
(Ezért felesleges Lengyelországig menni...)
QNX is cool!
-
LÁZ
Topikgazda
válasz szőröscica #3355 üzenetére
keletinél a kockaáruház, mellette az arénában sztem van lego monobrand, igaz ott lehet picivel drágább a cucc.
-
szőröscica
addikt
Hello!
Pesten hol van a legnagyobb kínálatú LEGO bolt?
Holnap barátnőmmel vennék valami szettet, amit közösen kirakhatnánk. -
thomeef
őstag
Találtam egy eladót Bricklinken aki kifejezetten krómozott alkatrészeket árul. Nagyon komoly
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
thomeef
őstag
Tudom, ezeket gyűjtöm , de ezek már nagyon nem mai darabok, főleg az utóbbi. A 10175-be tudtak tenni anyagot, mert annál alapból zömökebb a hajótest, de a 7181 ami hasonló a figterhez ha megnézed 700 darabos, ami elég karcsú UCS-nek 2015-ben
(#3349) KaiotEch: Manapság már mindennel így van, csak addig foglal le amíg új De ha már tud pár óra felhőtlen örömet okozni neked vagy akárt az egész családnak már megérte szerintem. Másrészt egy komolyabb készlet ékes része tud lenni a lakás bármely pontjának A4 nincs csak RS5
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Pala
veterán
Wow, ez a video nagyon nagy segítség, köszönöm szépen!!
Sajnos nekem a 8856 nincs meg, pedig hasznos lenne belőle ez az alkatrész (bár az általad linkelt videóban a srác helikopterében mintha nem lenne ilyen; ő egy másik megldást választott), meg amúgy az egész helikopter is nagy álmom volt a 90-es években.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kedvet kaptam én is megint a LEGO-záshoz, de tudom, hogy kb addig foglalna le, míg összerakom. Amúgy Audi A4 nincs technik-be?
-
Mcray
senior tag
Nekem ez van: UCS Tie Advanced
-
Pötyi
őstag
Ha a Kamov helikoptert szeretnéd megépíteni, akkor szerintem Sheepo lesz a te barátod. Koaxiális helikopter, dönthető rotorlapátokkal ÉS dönthető rotoraggyal. Pld. a 9396 tudja a dönthető rotorlapátokat, a 8856 meg a dönthető rotoragyat. Ez az eredeti Kamov KA-32.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Pötyi
őstag
válasz thomeef #3334 üzenetére
Már adtak ki UCS TIE Advanced gépet és UCS TIE Interceptort is. Elképzelhető, hogy ilyen méretben lesz a sima TIE Fighter is.
QNX is cool!
-
addikt
-
Pala
veterán
válasz kingabo #3340 üzenetére
Sajnos én nem értek annyira a harci helikopterekhez, de mielőtt nekiállok majd építeni, alapos kutatást fogok végezni a témában (külcsín, működés, funkciók, stb.)
Egyébként az Apache lesz a mintamodell.
Jut eszembe, valamelyest már kutakodtam, hogy lehetséges-e legóból olyan helikopterrotort építeni, ami tud forogni, dönthető a rotorszerkezet előre-hátra-jobbra-balra, + még az egyes lapátok dőlésszöge is állítható. Ebből kettő funkciót tud a 9396-os helikopter is, de mindhárom egyszerre...ez extrém kihívás lesz, bár találtam már terveket (egyik, másik), hogy elméletben hogyan kéne működnie.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
A cégnél az egyik (relatíve hangsúlyos) tevékenységünk, hogy Angliában élő magyarok itthoni ügyeiben nyújtunk segítséget. Most költözünk, és a társam feldobta, hogy az irodába kellene valami hangsúlyos, Londonnal kapcsolatos berendezési tárgy. Gyorsan felhívtam a könyvelőmet, aki megerősítette a szándékomat: beszerezzük ezt a cégre, lesz egy céges csapatépítő, amikor négyen pár üveg borral kirakjuk, és elhelyezzük a tárgyalóba .
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
thomeef
őstag
Nem saját de nagyon jópofa
-
LÁZ
Topikgazda
-
thomeef
őstag
-
LÁZ
Topikgazda
válasz hszilvi1 #3332 üzenetére
ha jól emlékszem kicsi és nagy pohár van, a nagy talán 3500.- fixen, és annyit pakolsz bele, amennyi belefér, a kicsi pohár meg talán 2k, de ez nem up to date, tavaly vettem elemeket a figura fal miatt.
@dime: ez a szerencse az itthoni eladókkal, nem mindenki van képben
[ Szerkesztve ]
-
hszilvi1
újonc
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki írni hogy az Allee-ban lévő Lego boltban mennyibe kerül a darabos lego dkg-ja?
Köszi! -
dime27
őstag
Ismét sikerült így év uccsó napján Legora költeni és ismét egy makulátlan 4997-est sikerült venni kemény 21e forintért
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #3322 üzenetére
Jaja, tudom, az echo base mast have lesz már előre tudom, Tie fighterből már van egy alapkészletem, ami nagyon tetszik, so abból nem hiszem hogy veszek UCS-t is, max ha rámszakad a bank
(#3324) vicces: Nálunk a GLS futár faterom tesója, ha kockarakóról rendelek, másnap reggel hozza is
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Úgy döntöttem mivel egyedül leszek ma nekiállok megint összerakni a 9397 B változatát.
Més que un club!
-
-
Brumi
senior tag
Tegnap olvastam egy magyar Legos oldalon egy spekulációt, hogy a 2015-ös Speed Champions sorozatban a Brickset szerint lesz egy olyan Ferrari F40-es modell, aminek a sorozatszáma eltér a többitől és sokkal inkább VW T1 és Mini mellé illene be (azt írták a SC sorozat 75xxx számmal jelenik meg, míg az F40 száma 10248 lenne). Szerintetek lehetséges, hogy már jövőre kijöjjön egy komolyabb autós szett? Eddig 2-3 év is volt két komolyabb modell között, most pedig ez csak 1 év lenne...
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
thomeef
őstag
Állatos készletet csinálhatna többet is a Lego, megvettem páromnak a cicás meg a majmos creator készletet, és teljesen el van ájulva tőlük . Viszont nagyon más nincs is, most a madaras ideas készletet várja ami jövőre jön addig meg nézi ahogy én legozok
Nemsokára kész lesznek a karácsonyi készletek. Az AT-AT-t már kiraktam, meg Cantinát félig. A másik felét meg a Jabba hajót meg majd most hosszú hétvégén. A lépegető is, de a Cantina főleg brutál megérte, nagyon komoly készletek és szerintem még az áruk is tűrhető. Cantinához járó Landspeedert külön kiemelném, mert azt nagyon eltalálták.
Remélem az új SW filmmel párhuzamosan Lego is fog majd kiadni pár értelmes készletet mert a 2015-ös felhozatal eddig nagyon gyér.
Jah és nagyon várok egy UCS Nubian Royal Starhipet kedves lego, köszi
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Ez a könyv érdekesen hangzik, de sajnálom, ha rosszak a modellek.
Én más jellegű Lego könyveket találtam az alábbi webcímen. Azok inkább szakmaiak, és pl bemutatják, hogy hogy működik egy váltó, vagy bemutatják a spéci elemeket, építési technikákat, méretarányok alkalmazását, színkezelést.. Szóval tényleg a legérdekesebb dolgokat, amik építéskor előfordulnak.
Ezekből ez:
No.Starch.Unofficial LEGO.Builders.Guide.2nd.Edition.2012.RETAIL.eBook-ZOiDB00K.pdf
és ez
No.Starch.Unofficial LEGO.Technic.Builders.Guide.2012.RETAIL.eBook-ZOiDB00K.pdf
az érdekes.[ Szerkesztve ]
-
Kar07
tag
Még a ebben a hozzászólásban kérdeztem az 5867 készlettel kapcsolatban és válaszoltátok hogy kifutott modell.
Gondoltam megírom, hogy azóta Bricklinkről megrendeltem a darabokat három helyről. Pár darab kivételével új elemekből és 4700 Ft-ból megúsztam, így olcsóbb lett mintha használt készletet vettem volna.
Amúgy az Elképesztő járgányok könyvhöz kellett, mert a könyvet már megvette rokon.
Elvileg technic lego tervező munkája, de szerintem több kirakható modell is gyengén sikerült. Alig kell hozzáérni és máris szétesik valami rajta. Gyereknek lett volna, de egy-két kivételtől eltekintve nem igazán jók a kirakható modellek játszani.
Érdekelne más véleménye is, ha valakinek megvan a könyv. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Sziasztok. Ma szerencsére ismét volt időm egy kicsit legozni, ezért gyorsan összedobtam a 10244 Fairground mixert. Ezt anno teljes áron rendeltem a SAH-tól, mert ajándékba volt mellé a kis lufiárus polybag ami nagyon bejött 1746 elemből áll ami mellé kapunk 12 minifiget, ami a mai készletekhez mérve nagyon is sok, de azt kell mondjam, hogy ehhez a készlethez mindenképp reálisnak mondanám. Aki gyerekkorába vagy még most is szereti a búcsú feelinget annak telitalálat ez a készlet. Kapunk két kamiont amire cakk pakk fel is tudjuk pakolni az egész készletet. Mind a két kamion kialakítása nekem nagyon tetszik, szerintem igazán illik a készlethez. Ezen kívül kapunk egy jegypénztárat, aminek ismét szerintem nagyon szép a színösszeállítása és a kis lámpácskák is nagyon frankók a bódé feletti táblán. Kapunk még a készlethez egy kis ütős játékot amit nyilván mindenki látott már régi filmekben. Itt két fakalapácsot kapunk amik nagyon tetszenek és lehet is csapkodni a kis kijelölt korongot, hogy minél feljebb repüljön a kis elemünk. Ezután van még a készletben egy ismét (számomra) amerikai filmekből ismert vízbe ejtős szerkezet aminél a kis kijelölt helyre kell céloznunk és ha sikeresen eltaláljuk akkor bizony a kis hölgyünk már landol is a tartályban . Van egy gólyalábon zsonglőrködő emberkénk is, ami szerintem zseniális! A készlet fénypontja a kamion hátulján levő kis pörgő forgó vidámparki gépezetünk. Az építése nem bonyolult, de a színek itt is remekül passzolnak szerintem, de ez az egész készletnél igaz, mert nagyon visszaadja a kis vásári (búcsús) feelinget. Én erről a készletről egyből örök kedvenceim Bud Spencer és Terence Hill remek filmjére a Különben dühbe jövünk-re asszociálok Nos én ezt anno úgy emlékszem 40-ért vettem, de ma már szerintem 35 körül hozzá tudtok jutni. Én 10/9-re értékelem, mert tényleg nagyon jó kis készlet és a játszhatósága is nagyszerű, de ha van gyerkőc és együtt játszotok akkor vigyázzatok nem ám elrángat titeket egyből a búcsúba Képet természetesen nem jutott eszembe csinálni, de mivel 2 óra van ezért nem bányászom elő Ha tehetitek mindenképp vegyétek meg ezt is!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
grat, szép lett! nekem a billencsre már nem maradt alkatrészem. tegnap elraktam mondván, hogy majd folytatom. még van egy nagy marék legom, majd összehozok valami felépítményt hátra.
nagyon érdekes volt az összerakás. az alváznál is és a hűtőmaszknál is alig tudtam tartani a féllkész elemeket. érdekes volt.
ami nem tetszik, hogy orrnehéz. játék közben sokszor felemelkedik nálam a hátsó tengely az asztalról. és az egyik irányba kormányzás közben beakad az egyik kerékgumi a sárvédőbe..
egyébként szép. lehet inkább valami marsjárót csinálok belőle. ezekről a kerekekről mindig ilyen ihletem támad, mikor meglátom őket. az alváz már megvan[ Szerkesztve ]
:)
-
boost
addikt
válasz R3ĐßuŁŁ #3302 üzenetére
Tetszeni tetszik, hogyne, de egyrészt elmúlt karácsony, másrészt elvi anyagi (nem szimplán anyagi) okokból nem.
Én nem vagyok gyüjtő, és :
- csak azért, mert szép, és halál cuki, kifizessek huszonpárezer forintot, azt soknak tartom.
- Kevéslem a hasznosságát, azt amit visszajuttat cserébe. (újrajátszhatóság, átépíthetőség)
- Ez a készlet csak úgy szép, ha meghaggyuk ilyennek, kitesszük a házba valahova és csodáljuk.
- Nekem 4 éves fiam van, fél óra múlva a szarvasoknak nem lenne fülük, mert a repülés közben leestek az ágy mögéEllentétben a fenti bágerrel ez inkább egy műtárgy, mint játék.
Idén kaptam a Legótól egy kis téli készletet, a korisat, azt majd jövő karácsonyra összerakjuk. Idén teljesen elfelejtettem.
Nekem a Lego a játszás vele, az építés, a kombinálás.
TLDR: köszi, most kihagyom. Különben is délután egy helikoptert kell építenem a 42004-ből.
-
Pala
veterán
válasz thomeef #3300 üzenetére
Nem rossz, jaja!
Én valami ilyesmi katonai helikoptert szeretnék építeni, és ehhez igazán jól jönne egy második szett, főként mondjuk egy ilyen dupla rotoros verzióhoz (szerintem el is rohanok venni egyet). Igaz, ez a sárga-piros színvilág nem éppen military-stílus, de hát....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- OpenMediaVault
- Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Hardcore café
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl