Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
sziasztok!
kaptam egy ilyen darus teherautót. nagyon jó meg minden, de az normális, hogy összerakás után maradt 3 alkatrész?? összeraktam a 2. modelt is belőle, akkor viszont még több maradt. szóval nem hiszem, hogy a 2. modell alkatrészeinek szánták..
egyébként gyerekkoromban mintha jobb fajta műanyagból készültek volna az elemek..:)
-
vicces
addikt
válasz Gondwana #1119 üzenetére
a német webshopban 200 euro, igaz ebben a posta is benne van. viszont itt a szomszédos boltban 180 euro, ha jól emlékszem. asszony már feljogosított a vásárlásra. cserébe még nem közölte mit vár viszont.
a fantaziam már pörög, hogy mit lehet varialni az unimogon :-):)
-
vicces
addikt
válasz Napfénysüti #1153 üzenetére
anno én is épitettem 1-2 fénykép alapján, de azok még a legolandos és legocitys modellek voltak
:)
-
vicces
addikt
Jezuska hozzám is eljutott:
unimogról volt szó, de sajnos minden boltból elfogyott. majd ha visszatöltik a boltokat beszerzek egyet. kari elött már sehol nem lehetett kapni. ez sem rossz. persze építés közben jöttek már az ötletek, mit hogy kell majd átalakítanom.
és csak 89 eurot kértek érte, asszony szerintem jó áron vette[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz Napfénysüti #1309 üzenetére
ááá, mióta ott az oldalán a rádiós eszközöket kikapcsoló gomb, csak szenvedek vele. random kapcsolgatja a wifi-bluetooth-3g modemet
hogy ON is legyek. találtam olyan elemet a kamion építés közben amiből kiesett a felső 3 kis sárga lámpácska egyike.. másik tartót kellett kotornom hozzá. illetve most is feltűnt, hogy nagyon matt színűek az elemek. gyerekoromban sokkal fényesebb volt a lego
persze az élmény most is megvolt. még egy második difit akarok hátra, egy megerősített rönktartót, ikerkerekeket és ha lehet teljes távirányítást[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz Napfénysüti #1324 üzenetére
én is tegnap reggeltől estig nyomtam a legot. ma alig érzek az ujjbegyeimmel. főleg a jobb mutató és hüvelykujjaim lettek lestrapálva
...
töröm a fejem a következő modellen, mert most van egy mini unimogom és a rönkszállító és szerintem ebből a 2 modellből nem igazán lehet kreatívkodni. a nagy unimog nagyon tetszik még mindig, de csak most fedezem fel, hogy rengeteg kamion van még. foglalkozásom teherautósofő, ebből gondolhatjátok, hogy tetszenek ezek a kis dögök is .
pl nagyon tetszik a 9397.ben, hogy a hátsó tengelye bogizik. nem tudom melyik modell ami még viszonylag élethű..jah és egy kérdés. találtam 2 fehér kereket is a mostani modellemen - 9397 - aminek a közepét el tudom forgatni miközben a külső felét lefogom vagy ha épp be van épitve akkor fékeződik, mert a szerkezet már végállásban van. ez normális, hogy a közepe továbbforog?
mi van a belsejében?:)
-
vicces
addikt
a 2. képet de rég láttam már. ha jól emlékszem minden összerakási elején volt csak egy 1:1-es méretrajz, nem úgy mint most minden lépésnél kb 3.
szerintem a mostani kamionomat is le lehetett volna 3 helyett csak 2 füzetben rajzolni. annyira el van aprózva az összerakás, hogy sokszor már csak az a fárasztó.a dupla difi hátra és az ikerkerekek már az első összerakásnál felmerültek ötletként. eredetileg lehet gyárilag is úgy tervezték, mert az alváz nagyon úgy néz ki, hogy elő van rá készítve. csak gondolom profitmaximalizálás miatt kikerültek az alkatrészek a dobozból a kiadásnál
ez a fehér kerék gondolom nem alkalmazható minden esetben, mert bizonyára van neki egy maximális nyomatéka amit át tud vinni. a darum szokott egyébként recsegni, ha nem figyelek a végállásokra. de érdekes, hogy a B-modellnél a c-tengely emelésénél be van építve.
[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
ha jól látom elfogyott az unimog mindenhol. már csak ebayen látom nem túl jó áron..
-
vicces
addikt
-
vicces
addikt
-
vicces
addikt
nálam anyámék voltak akik lepasszolták a készletem. kb észre se vettem. gondolom azt gondolták, hogy elég nagy vagyok, hogy ne legozzak tovább. unokatesómhoz került minden. a mai napig visszasírom minden darabját. volt minden témából legóm. de leginkább házak voltak. technik legom sosem volt, de nem volt gond. sokat épitettem a hagyományos elemekből. tankot, kabrióautot meg amihez csak jött az ihlet. egy haveromnak volt techniklegoja és mindig elkértem a utmutatókat tőle, ha valami megtetszett és próbáltam összeerakni a saját készletből. . emlékszem egyszer a hagyományos 4 egység széles kerekből csináltam 8 egység széles tengelyt. mert ugye technik legom nem volt, de megoldottam. persze ez a keréktengely egy picit szélesebb és a két tengely össze szorult egymás mellett, de még forgott és működött
ma viszont szinte már csak technik készletem van, de a késztetés sajnos nagyrészt kiveszett belőlem, hogy valami egyedit épitsek. de azért még ma is élvezem amikor az a-modelről b-modelrre épitek át
jah, igen a taj mahal volt az. na ott sokkot kaptam
[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
nekem elkészült a 9398
elég sok lehúzást olvastam róla. szerintem viszont annyira nem rossz. amin kicsit meglepődtem, hogy épités közben - követve az útmutatót - össze kellett raknom egy segéd keretet, amit később szét kellett szednem további végleges felhasználás céljából. illetve megint rengeteg oldal el lett pazarolva olyan lépésekre amit a következő lépésekkel össze lehetett volna vonni. valamint nem tetszik a kerekek mögött lévő alsó 3-as nyeles tengely, aminek a kilógó vége egy piros gyűrűvel van "eltakarva".. ez is egy segéd támaszték miatt maradt a szerkezetben. jobb lenne ha a piros kettes összekötő lenne ott és az legalább nem lógna ki.
az áttétel tényleg elég nagy. picit lassúnak tűnik az autó, de szerény véleményem szerint lakáson belül ideális. viszont igy van ereje a gépnek. a szobaajtót is be tudom simán csukni vele, illetve a nagy álló ventillátort is arrébb tudom tenni az autóval a kanapén heverészve...
később lehet felcserélem a kicsi és a nagy fogaskerekeket a hajtásban. 2 helyen is lehet variálni ezt. akkor gyors lesz. kérdés, hogy mennyire marad játszható lakásban.
még arra is kíváncsi vagxok az elemek meddig fogják bírni?
viszont a következő ajándékom az unimog lesz. nagyon drága /~250€/, de kell egy. ezek után el tudom képzelni, micsoda szerkezet lehet
....ezt ma találtam. eleve nem is tudtam erről a szettről, de mikor megláttam az árát, hirtelen nem tudtam, hogy ébren vagyok vagy álmodok.
asszonynak kerestem porszívót és ekkor láttam meg az ajánlott termékek között.....
ami viszont nagyon tetszik még az a halálcsillag. 400€, de van hozzá 24 figura. ezek szerintem legaláb ~100€-t érnek.
persze közben rátaláltam a régi halálcsillagra is rohadt drága és egyátaláln nem értem, hogy miért?
vajon a második verzió is így megfog drágulni? gondolkozok rajta, hogy betárazok egyet a 10188-ból és 5 év múlva 5x-ös áron eladom..[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
nálunk fehérek a falak, frissen festve. a tv-s tapasztalatom szerint ez a legjobb infrás szempontból.
ma beküldtem a fürdőbe az ajtó mögé míg én a nappaliban ültem. sokkal később állt meg mint gondoltam volna. nekem a v2-es receiver van. a távirányitón nem láttam semmi számot. és még az elemek is frissek. sosem használtam őket, de több mint egy éve vettem őket amikor akcios volt a molnál gyűjtőpontokra.
de lehet, hogy már 2 éve is volt az. illetve délután hétágra süt a nap a nappalinkba. egyenes tűz be a nap. ilyenkor minden nap le szoktam a redőnyt kicsit engedni, mert különben kell a napszemüveg. szóval ilyen verőfényes napsütésben is remekül megy a gép. /azt hallottam, hogy az ablaküveg az uv-a-t szűri, nem tudom ennek van-e jelentősége /
szeinrtem lakáson belül nincs távolság a távirányitónak.viszont felépitmény nélkül sokkal jobban mászik, illetve értelemszerűen sokkal meredekebb helyekre lehet mászni vele, mert később borul fel
[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
oké, de ez nem most lesz. ez a lassú tempo és a nagyobb nyomaték szerintem jobban használható "terepen", ha a játszhatóságot nézzük. de ha meguntam és módosítom akkor beszámolok
most így néz ki a nappali párkánya:
van még néhány kisebb autóm, de annyira nem tetszenek, hogy szét vannak szedve és egy fagyisdobozban várakoznak, mint pótalkatrészek
-
vicces
addikt
na én felcseréltem a fogaskerekeket a 9398-on. hááááááááááát.. .... elég szar lett.
sik terepen szépen szalad, de semmi másra nem jó. még a papucsomon sem tud átmenni. megy vissza a gyári variáció, mert minden ez igy, csak nem terepjáró. már maga a gép sem könnyű. 1535 grammot mértem a konyhamérleggel. felépítmény nélkül nem mértem le, de sokkal könnyeben megy nélküle. de nem úgy akarom játszani vele szóval nagyon ötletes a hajtás mod, de nekem nem kell. a nyomaték 0.[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
nem tudok dönteni.. mini cooper vagy t1 busz??
engedély már megjött a főnökasszonytól:)
-
vicces
addikt
tegnap megrendeltem a t1-et..
de a mini is nagyon tetszik. sőt még jobban, mint a vw, csak attól félek, hogy a t1-et lassan már nem lehet kapni és lecsúszok róla, mint az unimogról tavaly. egyébként a mininek is sztem most jó az ára. 89€, amazonon 120-125 € mindenkinél.. és egyszerűen csodaszép az az autó! csorog a nyálam ha meglátom.
szombaton asszony akar vásárolni rongyokat magának. majd meglátom mennyit költ és ha szerencsém lesz tudok egy minit is rendelni, hogy egálban legyen a kiadásunkegyébként még 2 készlet ami maradt, mint nyálcsorgató gyönyörűségek. az egyik az újabb halálcsillag - lassan, de biztosan kúszik fel az ára sajnos..
és a másik az unimog. de az is egyre drágább.
[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
-
vicces
addikt
válasz R3ĐßuŁŁ #2013 üzenetére
na jó, de ez bontatlan.
az előbb előszedtem a távirányitós autómat /9398/. előszedtem a sarokból az itthoni szabadidőruháim alól.. hát lassan egy hete rogyadozott a szerencsétlen, mert minden nap dobtam rá valami ruhadarabot. gondoltam nem lesz baja. 1 hete a kasztni a jobb oldalára volt kb folyamatosan borulva. illetve a bukósisiakom doboza van alatta aminek nem egyenes a teteje. kirakta ma asztalra és alig akar kiegyenesedni a kasztni. ezek szerint nem szeretik a legos rugós tagok a folyamatos nagyob terhelést. remélem azért vissza változnak a rugók!
előbb beszéltem asszonykámmal. azt mondta, hogy csak úgy vehetek legót, ha elfelejtem a születésnapi és a karácsonyi ajándékozgatást. és nincs új telefon sem meg kb semmi a közeljövőben.
ezt még meg kell gondolnom:)
-
vicces
addikt
válasz R3ĐßuŁŁ #2060 üzenetére
420 euro, de ez legos ár. és elvileg vip pontot is kapok utána. lett volna 399 euroért is, de az valami osztrák üzlet volt, aminek idén nem is született értékelése. inkább kihagytam
és egyre kacifántosabb árakon találom a hálálcsillagot. ha igy megy fel az ára, fel sem bontom a dobozt:)
-
vicces
addikt
hehhee, hétvégén lehet felnyitom. jött egy szállitólevél is vele, amin ár nincsen csak a súly: 8 kiló!
mint mindig, a szomszéd vette át ezt a legomat is. nem kérdeztem, de biztos gondol furcsaságokat rólam.
10188[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz R3ĐßuŁŁ #2153 üzenetére
ilyenkor mindig megnyugszom, hogy más még nálam is hibbantabb
de szerintem jön majd az ünnepek elött megint majd egy nagy lego-akció-dömping. sok lego le volt árazva, és nem nagyon volt a készlet visszapótolva. a polcok néhány hete sokkal jobban tele voltak. kicsit izgulok már, hogy mi lesz jóárasitva:)
-
vicces
addikt
srácok,
ti hogy portalanitjátok a legoitokat?? tudom, vitrin uv szűrős fóliával... de az egyelőre még nincs.
egyre jobban kezdi belepni a por a drágáimat és ez nagyon nem tetszik.:)
-
vicces
addikt
ilyen válaszokra sem számitottam. először a portörlő "mágneses" izét fogom kipróbálni. már egyre égetőbb a feladat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest